Görüş Bildir
Haberler
15 Ünlü Oyuncunun Neden Bu Kadar Az İzlenildiği Anlaşılamayan 15 Sağlam Filmi

15 Ünlü Oyuncunun Neden Bu Kadar Az İzlenildiği Anlaşılamayan 15 Sağlam Filmi

Gökhan A.
07.10.2017 - 12:07

Bu film içeriğimizde size ünlü isimlerin pek az bilinen, gözden kaçan ve fazla değeri bilinmeyen filmlerini bir araya getirdik. 

Önceki içerikler: 1 2 3

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Robert De Niro - Biz Melek Değiliz (1989) | IMDb 6.0

15. Robert De Niro - Biz Melek Değiliz (1989)   | IMDb 6.0

We're No Angels 

http://www.imdb.com/title/tt0098625

İki hapishane kaçkını peşlerindekilerden kurtulmak üzere rahip kılığına girebilecekleri bir manastıra sığınırlar. Bu onlar için harika bir fırsattır. Ned ile Jim aslında manastır cemaati tarafından beklenen çok önemli iki din adamının yerini almış olurlar. Durumu her ne kadar idare etmeye çalışalar da aşk kapıyı çaldığı anda işler tepetaklak olacaktır.

14. Marisa Tomei - Sadece Sen (1994) | IMDb 6.5

14. Marisa Tomei - Sadece Sen (1994)   | IMDb   6.5

Only You

http://www.imdb.com/title/tt0110737

9 yaşındaki Faith, hayatta herkesin bir ruh eşinin olduğunu ve o bulunduğunda gerçek aşkın yakalanacağına inanmaktadır. Bir gün Ouija oyununu oynarken ruh eşinin isminin Damon Bradley olduğunu öğrenir. Bir falcıdan da aynı ismi duyunca artık Faith'in kararı kesinleşir. Damon Bradley onun tek aşkıdır ve evlenip gerçek mutluluğu onunla yakalayacaktır.Fakat zaman geçtikçe bu umudu kaybolur ve Dwayne ile evliliğe doğru giden yolda ilerler. Sıkıcı bir insan olan Dwayne'le evlenmek üzere olan Faith, aldığı bir telefonla allak bullak olur. Dwayne'in sınıf arkadaşlarından biri İtalya Venedik'e doğru yola çıkacaktır. Ve o arkadaşının ismi Damon Bradley'dir! Bunu duyan Faith, adamın peşine düşer, uçağı kaçırır ama onun peşini bırakmamaya kararlıdır. Ruh eşini bulmak için kardeşi Kate'i de alarak maceralarla dolu İtalya'nın yolunu tutarlar.

13. Michael Douglas - Güllerin Savaşı (1989) | IMDb 6.8

13. Michael Douglas - Güllerin Savaşı (1989)  | IMDb  6.8

The War of the Roses

http://www.imdb.com/title/tt0099703

Oliver ve Barbara Rose 18 yıldır evlidir. Artık Barbara boşanmak istemektedir, ama iş hangisinin pahalı evlerine sahip olacağına gelince ikisi de geri adım atmamaktadır. Oliver'ın avukatının usta taktikler vermesine rağmen her şey için artık çok geçtir...

12. Heath Ledger - Şövalye (2001) | IMDb 6.9

12. Heath Ledger - Şövalye (2001)    | IMDb  6.9

A Knight's Tale

http://www.imdb.com/title/tt0183790

William, hayatına bir şövalyenin yardımcılığını üstlenerek devam etmektedir. William'ın efendisi sürpriz bir şekilde ölür ve William, bu durumdan hınzırca yararlanmaya karar verir. Efendisinin kimliğine girer ve sadece şövalyelerin yarışabildiği, büyük bir turnuvaya doğru yola çıkar. Geoffrey Chaucher ise, henüz tanınmamış bir şairken William'ın bu yeni kimliğini üstlenmesinde kendisine yardımlarda bulunacaktır.

11. Matt Damon - Yağmurcu (1997) | IMDb 7.1

11. Matt Damon - Yağmurcu (1997)   | IMDb  7.1

The Rainmaker

http://www.imdb.com/title/tt0119978

Rudy Baylor, henüz okulu yeni bitirmiş olan çiçeği burnunda bir hukuk mezunudur. Genç yaşına rağmen mesleğine karşı son derece idealist bir tavırla yaklaşmakta ve hukuksal haksızlıklara karşı gelmeye çalışmaktadır. Rudy, girdiği bu camiada büyük bir şirkete kapak atabilmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. En sonunda amacına ulaşır ve kendisini büyük bir şirketin avukatlarından biri olarak bulur. Şimdi sırada adaletin ikiyüzlülüğünü kabullenmek vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Faye Dunaway - Bar Kelebeği (1987) | IMDb 7.3

10. Faye Dunaway - Bar Kelebeği (1987)   | IMDb 7.3

Barfly 

http://www.imdb.com/title/tt0092618

Henry Chinaski, gündelik işlerle hayatını idame ettiren, zamanının çoğunu da alkol alarak geçiren kimsesiz bir adamdır. Gündelik hayatını cezbedici hale getiren tek şey ise tutkuyla bağlı olduğu, kendisi gibi sefil görünümlü bir kadındır. Ne var ki bu sıradan hayat bir yayınevinde çalışan zengin bir kadınla tanışmasıyla birlikte değişmek üzeredir. Chinaski'deki saklı kalmış yazarlık yeteneğini keşfeden kadın, onu öykü yazmaya ve bu yazınlardan para kazanmaya ikna etmeye çalışır. Elbette ki bazı kuralları da olacaktır. Chinaski ise zenginlik ve özgürlük arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

9. Christian Bale - Küçük Kadınlar (1994) | IMDb 7.3

9. Christian Bale - Küçük Kadınlar (1994)    | IMDb  7.3

Little Women 

http://www.imdb.com/title/tt0110367

March ailesinin babası, Amerikan Sivil Savaşı'nda Kuzey Eyaletleri için savaşa katılırken, karısı bu zor günlerde evde kalıp çocuklarının bakımını üstlenmek zorundadır. Evin en büyük kızı Meg, şaaşalı balo için hazırlıklarını yaparken kız kardeşi Jo tanınmış bir yazar olmanın hayallerini kurmaktadır. Çekingen bir çocuk olan Betty'nin ise piyano takıntısı vardır ve zamanının önemli bir kısmını, zengin birini bulup evlenme hayali kuran kardeşi Amy ile kavga etmektir. Birbirlerine sıkı bağlarla bağlı bu ailenin kaderinde ise kaçınılmaz olaylar ve küçük trajediler bulunmaktadır. Hepsi birer birer gerçekleşmeye başladığında ise birbirlerine destek olmak tek çıkış yolları olacaktır.

8. Julia Roberts - Tatlı Bela (2000) | IMDb 7.3

8. Julia Roberts - Tatlı Bela (2000)    | IMDb   7.3

Erin Brockovich

http://www.imdb.com/title/tt0195685

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Julia Roberts'ın filmografisinin Oscarlı performansı olan yapım, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

7. Daniel Day-Lewis - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (1988) | IMDb 7.4

7. Daniel Day-Lewis - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (1988)    | IMDb  7.4

The Unbearable Lightness of Being 

http://www.imdb.com/title/tt0096332

1968 yılında Prag’dayız. Bir beyin cerrahı olan Thomas, o yıllarda ülkede esmekte olan özgürlük rüzgarlarının da etkisiyle hareketli bir cinsel hayata sahiptir. Çalıştığı hastanedeki hemşireler de hastalar da, adeta onu mutlu etmek için sıraya girmiş gibidir. Oysa Thomas’ın gözdesi kendisi gibi hayatı, cinselliği ve ilişkileri hafife alan Sabina’dır.

Yakışıklı doktorun hayatına genç ve tuhaf bir cazibesi olan taşralı Tereza girdiğinde işler değişir. Tutku dolu genç kadınla evlenmeyi kabul da etse Thomas hastanedeki çapkınlıklarına devam eder ve Sabina’yı görmeyi sürdürür. Apolitik bir adam olan kahramanımız her ne kadar görmek istemiyor olsa da, ülkedeki özgürlük havası, Sovyetler Birliği’nin demir yumruklu müdahalesi ile yerini şiddete bırakmak üzeredir. Prag baharı sona ererken hepsinin hayatları derinden sarsılacaktır.

6. Morgan Freeman - Bayan Daisy'nin Şoförü (1989) | IMDb 7.4

6. Morgan Freeman - Bayan Daisy'nin Şoförü (1989) | IMDb  7.4

Driving Miss Daisy 

http://www.imdb.com/title/tt0097239

Bayan Daisy Werthan zengin ve yaşlı bir kadındır. İyi bir hayat yaşamış olan Bayan Daisy, hiçbir zaman kendini zengin olarak görmemiş, fakir olduğu günleri de unutmamıştır. Yaşlanınca bazı sorunlar yaşayan yaşlı kadına, işlerini halledebilmesi için bir şoför tutulur. 

Şoföre ihtiyacı olduunu düşünmeyen Daisy, oğlu Boolie’nin bulduğu Hoke’u bu nedenle reddeder. İşe başladıktan sonra da sürekli olarak azarladığı Hoke ile aralarında bir süre sonra farklı bir dostluk başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Jennifer Jason Leigh - Dolores (1995) | IMDb 7.4

5. Jennifer Jason Leigh - Dolores (1995)  | IMDb   7.4

Dolores Claiborne 

http://www.imdb.com/title/tt0109642

ABD’nin Maine eyaletindeyiz. Taşrada yaşayan Dolores, 18 yıl önce kocasının esrarengiz bir şekilde ölümünden sorumlu tutulmuş ve gerçek açığa çıkmadan aklanmıştır. Bakıcılığını yaptığı bir kadının da ölümüyle Dolores şimdi bir kez daha, yıllar önce onu mahkum etmeyi başaramamış bir dedektifin pençesinde bulur kendisini. 

Gerçekleri ortaya çıkarma gücü ise, yıllar önce gittiği büyük şehirden iyi bir muhabir olarak dönen kızı Selena’da vardır. Genç kadın, kendisini de ilgilendiren aile sırlarına dek uzanan bir esrar perdesini kaldırabilecek midir?

4. Ralph Fiennes - Şike (1994) | IMDb 7.5

4. Ralph Fiennes - Şike (1994)     | IMDb  7.5

Quiz Show

http://www.imdb.com/title/tt0110932

1950'li yılların Amerikan televizyonlarında bir fenomene dönüşen 'Twenty-One' isimli yarışma tüm halkı ekran başına çekerken televizyon kanalına ve sponsor firmaya da servet kazandırmaktadır. Yarışmada aylardır birinci olan yoksul Yahudi Harbie Stempel aylarca halkın hayranlığını kazansa da NBC kanalının yöneticileri bu yarışmacı profilini değiştirmeye karar verir. Yeni gözdeleri ise saygın bir Amerikan ailesine mensup olan Charles Van Doren isimli yarışmacıdır. Stempel ve Doren artık karşı karşıyadır. Ancak hesapta bir terslik vardır! Genç bir avukat olan Dick Goodwin yarışmaya şike karıştırıldığından kuşkulanarak harekete geçer...

3. Susan Sarandon - Ölüm Yolunda (1995) | IMDb 7.6

3. Susan Sarandon - Ölüm Yolunda (1995)  | IMDb 7.6

Dead Man Walking

http://www.imdb.com/title/tt0112818

Şevkatli bir rahibe (Susan Sarandon), ölüm sırasını bekleyen bir idam mahkumundan (Sean Penn) çaresizlikle yazılmış bir mektup alır. Mahkumun idam edilmesine kadar geçen süre boyunca rahibe, sadece mahkumla değil onun kurbanlarıyla da yakınlaşarak empati kurar.

En sonunda rahibe, idam mahkumuna duyduğu empati ile işlediği suçların ağırlığının kavrayışı arasındaki paradoksu yaşamak zorunda kalacaktır.

2. Denzel Washington - Zafer (1989) | IMDb 7.9

2. Denzel Washington - Zafer (1989)    | IMDb   7.9

Glory 

http://www.imdb.com/title/tt0097441

Robert G. Shaw, Amerikan İç Savaşı’nda Amerika Birleşik Ordularında zencilerden oluşan bir alayın başına liderlik etmesi için atanmış bir komutandır. Siyahlara karşı yapılan ayrımcılığa ve köleliğe karşı da olan bu savaş, tüm alay için oldukça zorlu bir sınavdır.

Düşman ordularının, zenci askerlerden oluşan bu birliğin kumandanının öldürülmesi emrinin yanında, birliğin kendi askerleri arasındaki olaylar da, Robert G. Shaw’un üstesinden gelmesi gereken sorunlar arasındadır.

1. Anthony Hopkins - Günden Kalanlar (1993) | IMDb 7.9

1. Anthony Hopkins - Günden Kalanlar (1993)   | IMDb   7.9

The Remains of the Day

http://www.imdb.com/title/tt0107943

İkinci Dünya Savaşı kapıdadır. İngiltere'de dünyadaki fırtına öncesi sessizliğin kasvetini tüm hücrelerinde yaşamaktadır. James Stevenson, Darlington Malikanesi'nde baş uşak olarak çalışmakta ve kuralların tümünü uygulamak konusundaki ısrarıyla tanınmaktadır. Etrafında çalışan diğer çalışanlar onun bu disiplinli tavırlarından oldukça çekinmektedirler. Bir süre sonra malikaneye yeni bir aşçı olan Miss Kenton gelir. Miss Kenton, James'in tam tersi gibidir; nazik, sıcakkanlı ve samimi bir kadın... İkili arasında duygusal bir bağın oluşması pek uzun vakit almayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
18
7
7
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeldas

az izlendi diye belirtilen filmlerin çoğu hit film kategorisinde.. yoksa ben mi yanlış biliyorum ?

Kornişonturşusu

dolores claiborn stephen king eseridir ve gerçekten çok etkileyici bir filmdir. tavsiye ederim

Gizem Yenikler

Anthony Hopkins - Günden Kalanlar (1993) | IMDb 7.9 çok güzeldi, keyifle izlemiştim.