Görüş Bildir
Haberler
15 Ünlü Oyuncunun Filmografisinde Yer Alıp Kıymeti Pek Bilinmeyen 15 Sağlam Film

15 Ünlü Oyuncunun Filmografisinde Yer Alıp Kıymeti Pek Bilinmeyen 15 Sağlam Film

Gökhan A.
01.08.2017 - 13:19

Bu film içeriğimizde size ünlü isimlerin pek az bilinen, gözden kaçan ve fazla değeri bilinmeyen filmlerini bir araya getirdik. Şimdilik 15 oyuncuyu ele aldığımız bu içeriğin devam serileri de gelecek bilginize ;)

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Natalie Portman - Buradan Çok Uzakta (1999) | IMDb 6.2

15. Natalie Portman - Buradan Çok Uzakta (1999) | IMDb   6.2

Anywhere But Here

http://www.imdb.com/title/tt0149691

Sene 1995... Ann ve Annesi Adele, 20 yıllık bir Mercedes ile yeni hayatlarına doğru yola çıkarlar. İstikamet bir hayaller kasabası olan Beverly Hills'dir. Wisconsin'de eski yaşadıkları yer olan boğucu ve bunaltıcı Bay City'den bir uzaklaşmadır bu. Geleceklerine kendi başlarına yön verebilecekleri bir yere yerleşmeyi hayal etmektedirler. Aralarındaki fazlasıyla samimi ancak temelde çatışmalı ilişki ise, hayattan farklı şeyler bekleyen iki insanın hayata karşı garip konumlanmasıdır. Anne-kız, yeni bir hayata başlamanın eşiğindedirler.

14. George Clooney - Güzel Bir Gün (1996) | IMDb 6.5

14. George Clooney - Güzel Bir Gün (1996) | IMDb   6.5

One Fine Day

http://www.imdb.com/title/tt0117247

Melanie Parks eşinden boşanmış, oğlu Sammy’le ilgilenen bekar bir kadındır. Jack Taylor ise gazetecidir. Yeni evlenmiş olan eski eşi kızları Maggie’yi bir haftalığına Jack’e bırakmıştır. 

İkisi de çok önemli işlerinin olduğu bir gün çocuklarının okul gezisini kaçırırlar. İki çocuk da tam da böyle önemli bir günde başlarına kalınca ikili tüm gün boyunca çocukları birbirlerinin sorumluluğuna bırakarak günü atlatmaya karar verirler. Zaman geçip sokaklar kalabalıklaştıkça bu planın tahmin ettikleri kadar kolay olmayacağının farkına varırlar.

13. Will Smith - Bagger Vance Efsanesi (2000) | IMDb 6.7

13. Will Smith - Bagger Vance Efsanesi (2000) | IMDb   6.7

The Legend of Bagger Vance

http://www.imdb.com/title/tt0146984

Hikaye 1931 yılında geçmektedir. Savaş kahramanlarından Rannulph Junuh yeni bir golf sahasının açılış töreninde yapılacak olan 36-delik golf turnuvasına davet edilir. Rannulph eskisi gibi golf oynayamadığını ve paslanmış olduğunu farkedince Bagger Vance'den (Will Smith) yardım ister. Bagger Vance'in yardımlarıyla sadece pasını atmakla kalmaz, hiç bilmediği yeni tekniklerde öğrenmeye başlar.

12. Bill Murray - Peki Ya Bob? (1991) | IMDb 7.0

12. Bill Murray - Peki Ya Bob? (1991) | IMDb   7.0

What About Bob?

http://www.imdb.com/title/tt0103241

Bob Wiley, hat safhada takıntılı ve bu takıntıları yüzünden hayatını tam bir cehennem azabına çevirmiş olan bir adamdır. Artık daha fazla bu şekilde yaşayamayacağına, bu soruna bir çözüm bulması gerektiğine karar verir. Yapması gereken tek şey bir psikolog bulmaktır.

Fakat bulduğu psikologlar da kendisinin bu takıntılı ve obsesif haline dayanamamakta ve doktoru olmayı bırakmaktadırlar. En son psikoloğu da Bob’a tahammül edemez ve onu bir başka doktora, Dr. Leo Marvin’e gönderir.

Başına geleceklerden habersiz, Bob’u kabul eden Marvin, ona kendisinin ailesi ile birlikte tatilde olacağı süre boyunca okuması için kendi yazdığı bir psikoloji kitabını verir. Fakat kitapla birlikte Bob’un bütün tatil boyunca peşinden ayrılmayacağından habersizdir. Tam bir kovalamaca şeklinde geçecek olan bu tatil, Marvin için kabusa dönüşecektir.

11. Kate Winslet - Yasak Aşk (1996) | IMDb 7.0

11. Kate Winslet - Yasak Aşk (1996)  | IMDb  7.0

Jude

http://www.imdb.com/title/tt0116722

Toplumun klişeleşmiş bakış açılarını yıkmak zordur. Sürekli gelişme ve öğrenme arzusu ile yanıp tutuşan duvarcı Jude Fawley, zor olan her şeyle mücadele etmeye hazırdır. 19. yüzyılın, insanları belli statülere hapseden hiyerarşik anlayışını yıkmakla mücadele eden Fawley, öğrenme arzusunun da etkisi ile üniversitenin bulunduğu kasabaya taşınır.

Bu kasabada tanıştığı Sue, olmak istediği insanın cisme gelmiş hali gibidir. Akraba olmalarına rağmen aralarında engellenemez bir çekim başlar. Ama toplumun, aykırı olana saplamaya hazır dişleri, hemen bu iki aşığa yönelecektir. Kendilerini yargılayan toplumla olan mücadeleleri, aşk ve özgürlük adına verilen en onurlu mücadelelerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jodie Foster - Sanık (1988) | IMDb 7.1

10. Jodie Foster  - Sanık (1988) | IMDb  7.1

The Accused

http://www.imdb.com/title/tt0094608

Sarah Tobias, gittiği bir barın civarında silahlı bir kişinin tecavüzüne uğrar. Olayın ardından hemen polise başvurur ve avukat olarak Kathryn Murphy, bu olayın başına atanır. Murphy, tecavüze uğrayan kadının daha önce suçlu olmasından dolayı ve pek de matah olmayan geçmişi yüzünden olaya sıkı sarılmaz. Bunun neticesinde de tecavüz edenler en hafif cezaya mahkum olurlar. Sarah bu durumu kabullenmez ve avukatına olan öfkesini dile getirir. Bu tepkisi sayesinde Murphy, hata yaptığını anlar. Yeni bir dava açılırken, iki kadın bu süreç içinde birbirlerini daha yakından tanıma şansı bulurlar.

9. Johnny Depp - Benny & Joon (1993) | IMDb 7.2

9. Johnny Depp - Benny & Joon (1993)  | IMDb 7.2

Benny & Joon

http://www.imdb.com/title/tt0106387

Juniper 'Joon' Pearl, zihinsel yönden engelli olan, tuhaf alışkanlıklara ve ritüellere sahip tuhaf bir kadındır. Kafasındaki bu geniş boşluğu bir şeylerle ilgilenerek doldurmaya çalışmaktadır. Bir gün en az kendisi kadar tuhaf bir adama aşık olur. Bu adam, kendine rol model olarak Buster Keaton'ı seçmiş ve onun gibi yaşamayı tercih etmiştir.

8. Leonardo DiCaprio - Bu Çocuğun Hayatı (1993) | IMDb 7.3

8. Leonardo DiCaprio - Bu Çocuğun Hayatı (1993)   | IMDb 7.3

This Boy's Life

http://www.imdb.com/title/tt0108330

Kocasından boşanan Caroline, oğlu Toby’yi de yanına alarak 1950’lerin Amerika’sında turlamaya başlar. Bazı kasabalarda yeni insanlarla tanışıp kısa süreli ilişkilere giren Caroline, her başarısız birlikteliğin ardından, yeniden yollara düşer. Bu arada Toby de başını sık sık belaya sokacak arkadaşlar edinmektedir.

Yeni bir hayat kurmaya kararlı Caroline, nihayet bir araba tamircisi olan Dwight’la tanışır ve onun doğru adam olduğunu düşünerek evlenir. Oysa asker emeklisi olan Dwight, aslında sadist bir disiplin yanlısıdır. Toby kasabadan kaçıp kurtulmak ister...

7. Sean Connery - Forrester'ı Bulmak (2000) | IMDb 7.3

7. Sean Connery - Forrester'ı Bulmak (2000)  | IMDb  7.3

Finding Forrester

http://www.imdb.com/title/tt0181536

16 yaşındaki Jamal, okulundaki testlerde aldığı yüksek notlar nedeniyle şehrin en ünlü okullarından Mailor-Collow'dan bir burs kazanır. Kenar mahalleden gelmesi sebebiyle zengin çocuklarının arasında önceleri zorluk çekse de, spordaki başarısı ve yazdığı yazılar ile kendini sevdirmeyi başarır. Birgün Jamal iddia sonucu kendi halinde bir yazar olan William Forrester'ın evine bir şey çalmak amacıyla girer. Ancak evden kaçarken sırt çantasını düşürür. Çantasını geri aldığında ise yazarın defterlerine bazı notlar bıraktığını görür. Bundan etkilenen Jamal ve Forrester arasında sıra dışı bir arkadaşlık başlar. Yıllar önce çok ünlü bir roman yazan fakat sonra yazmayı bırakan Forrester, genç çocuktaki yeteneğin farkına varmıştır.

6. Dustin Hoffman - Satıcının Ölümü (1985) | IMDb 7.3

6. Dustin Hoffman - Satıcının Ölümü (1985)  | IMDb  7.3

Death of a Salesman

http://www.imdb.com/title/tt0089006

Willy Loman adlı karakterin trajik hikayesini anlatır. Geçmiş hayatı ve şimdiki hayatı birbirine karışmıştır. Savaş sonrası ekonomideki değişiklikler hayatını fazlasıyla değiştirir. Geçmişe dair olaylarla ilgili halusinasyonlar görmeye başlar. Sonunda ölmesinin hayatta kalmasından daha çok işe yarayacağını karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Samuel L. Jackson - Koç Carter (2005) | IMDb 7.3

5. Samuel L. Jackson - Koç Carter (2005) | IMDb   7.3

Coach Carter

http://www.imdb.com/title/tt0393162

Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

4. Brad Pitt - Bizi Ayıran Nehir (1992) | IMDb 7.3

4. Brad Pitt - Bizi Ayıran Nehir (1992)  | IMDb  7.3

A River Runs Through It

http://www.imdb.com/title/tt0105265

Montana’da alabalık nehirlerinin kesişme noktasında yaşayan bir aile... Tanrının sözlerini arayan ve böylece güç ve güzelliğe kavuşabilmeye inanan bir Presbiteryen papazı baba ve oğullarına öğrettiği balık avlama sanatı. Paul ve Norman çocukluk dönemlerini sabahları eğitimleri üzerine , öğleden sonra ise en sevdikleri iş olan balık avlama üzere geçirirler... 

Çok farklı karakterlere sahip olan iki kardeşten Norman eğitimine evden uzakta bir üniversitede devam etmekte karar kılar, Paul ise Montana’da kalır ve gazetecilik hayatına başlar. Aradan geçen yıllar da aile bağları zayıflasa da onların hikayesindeki esrar perdesi balık avlama sanatının gizeminde yatar.

3. Sandra Bullock - Öldürme Zamanı (1996) | IMDb 7.4

3. Sandra Bullock - Öldürme Zamanı (1996) | IMDb  7.4

A Time to Kill 

http://www.imdb.com/title/tt0117913

Mississippi’deki küçük bir kasabada Tonya isimli siyahi bir kız çocuğu, iki beyaz tarafından tecavüze uğrar.

On yaşındaki kızın fabrika işçisi olan babası Carl Lee Hailey, mahkeme binasına gelerek tecavüzcülere ateş açar ve onları öldürür. Tutuklanan Hailey’nin savunmasını genç avukat Jake Tyler Brigance üstlenir. O ve hukuk öğrencisi asistanı Ellen Roark, araştırmalarını derinleştirdikçe ırkçılığın karanlık yüzüyle karşılaşacaktır.

2. Charlize Theron - Tanrının Eseri Şeytanın Parçası (1999) | IMDb 7.4

2. Charlize Theron - Tanrının Eseri Şeytanın Parçası (1999) | IMDb   7.4

The Cider House Rules

http://www.imdb.com/title/tt0124315

Homer Wells bir yetim olmasına rağmen kendi üzerinde bir otorite yoksunluğu hissetmemektedir. Bu durumu öylesine özümsemiştir ki, ailesizlik Homer'ı pek fazla etkilemektedir. Bunun başlıca nedeni, yetimhanede Wilbur Larch isimli oldukça iyi niyetli ve tuhaf bir eğitmen tarafından yetiştirilmesidir. Artık ergenlik dönemine yakınsayan Homer, gençliğin de getirisiyle kendini ve hayatını sorgulamaya başlayacaktır. Homer'ın başlıca amacı, kabuğunu kırmak olacaktır.

1. Meryl Streep - Yasak İlişki (1995) | IMDb 7.6

1. Meryl Streep - Yasak İlişki (1995)  | IMDb  7.6

The Bridges of Madison County

http://www.imdb.com/title/tt0112579

1960'larda bir gün fotoğrafçı Robert Kincaid Madison County'e bazı köprü resimleri çekmek için geliyor. Ama orada tanıştığı Francesca Johnson adlı bir ev kadınına da aşık oluyor. 4 gün boyunca müthiş bir aşk yaşayan Robert ve Francesca bu dört günün sonunda bir seçim yapmak zorunda kalıyorlar. Francesca evlidir ve çocukları vardır. Robert, ondan kendisiyle beraber gelmesini istiyor ama Francesca, Robert'ı hayatında kimseyi sevmediği kadar sevse de öbür tarafta da bir ailesi vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
26
19
19
18
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aysegulliver

"What's Eating Gilbert Grape" (1993) - Leonardo'nun müthiş performansı!

BwK

ne alaka la bu listedeki cogu film zaten yeterince kendinden bahsettirmiş filmler

dorukcagkan

gilbertin hayalleri de olmalıydı zaar