Görüş Bildir
Haberler
15 Ünlü Oyuncunun Neden Bu Kadar Az İzlenildiği Anlaşılamayan 15 Sağlam Filmi

15 Ünlü Oyuncunun Neden Bu Kadar Az İzlenildiği Anlaşılamayan 15 Sağlam Filmi

Gökhan A.
03.09.2017 - 01:41

Bu film içeriğimizde size ünlü isimlerin pek az bilinen, gözden kaçan ve fazla değeri bilinmeyen filmlerini bir araya getirdik. Yine 15 oyuncuyu ele aldığımız bu içeriğimizin devam serileri de gelecek bilginize ;)

Önceki içerikler: 1 2

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mark Wahlberg - Korku (1996) | IMDb 6.2

15. Mark Wahlberg - Korku (1996)   | IMDb  6.2

Fear

http://www.imdb.com/title/tt0116287

Nicole 16 yaşında eğlenceye düşkün bir genç kızdır. O ve en yakın arkadaşı Margo, bir akşam partiye giderler. Nicole hayallerindeki çekici prens ile tanışmayı beklerken, partide David ile tanışır. Birlikte olmaya başlarlar. Birkaç hafta sonra Nicole, David’in aşırı sahiplenen ve kıskanan birine dönüştüğünü fark eder. David Nicole’ün konuştuğu diğer erkeklerden bile rahatsız olur, hatta evine gelen erkek arkadaşlarından birini hırpalar. İlişkileri sona erer ve David bu durumdan dolayı çok mutsuz olur. Nicole’ü geri kazanmak için her yolu dener, hiçbir şeyin işe yaramadığını fark ettiğinde ise çete üyesi bir arkadaşı ile birlikte Nicole’ün evini basar. Bu olay kötü sonuçlara yol açar.

14. Rachel McAdams - Aile Bağları (2005) | IMDb 6.3

14. Rachel McAdams - Aile Bağları (2005)    | IMDb  6.3

The Family Stone

http://www.imdb.com/title/tt0356680

Stone Ailesi, bir yılbaşı tatili döneminde, oğulları Everett’in, kız arkadaşı Meredith’i eve getirmesi ve bir teklifte bulunma planı için bir araya gelirler. Yalnız bohem bir tarzı olan Stone Ailesi, kendi tarzlarına son derece uzak kaçan Meredith’i fena halde yabancılarlar. Bu New Yorklu, zengin ve güç sahibi iş kadın, mesafeli ve soğuk gelir onlara. Kendisine karşı olumsuz yaklaşanlar karşısında mahcup bir pozisyona düşen genç kadın, kız kardeşinden destek için yanına gelmesini ister. Julie’nin gelişi dikkatleri farklı bir alana kaydıracaktır.

13. Halle Berry - Kritik Karar (1996) | IMDb 6.4

13. Halle Berry - Kritik Karar (1996)    | IMDb  6.4

Executive Decision

http://www.imdb.com/title/tt0116253

Hava korsanlarının ele geçirdiği Boeng 727 nin yolcularının, korsanlar amaçlarına ulaşmadan kurtarılması gerekmektedir. Zamana karşı yarışı Dr. Phil. David Grant ve ekibi kazanabilecek mi ? Dr. Phil. David Grant (Kurt Russell), Dr. Phil. David Grant (Steven Seagal), Jean, Flight Attendant (Halle Berry), Captain Rat (John Leguizamo) ve diğerleri kahramanca bir görevle karşı karşıyalar. Görev: hava korsanlarının ele geçirdiği bir 727'ye farkedilmeden gidip yerleşerek tüm Amerika'yı haritadan silebilecek bombayı etkisiz hale getirmek, teröristleri ani bir atakla ele geçirerek yolcuları kurtarmak ve bu görevi, telsiz bağlantısı olmadan ve Amerikan ordusu, uçağı havada infilak ettirmeden önce tamamlamak gerekiyor.

12. Bruce Willis - Son Adam (1996) | IMDb 6.4

12. Bruce Willis - Son Adam (1996)  | IMDb 6.4

 Last Man Standing

http://www.imdb.com/title/tt0116830

Berduş silahşör John Smith, türlü belaya bulaşarak günlerini geçirmektedir. İşlediği suçlar nedeniyle başka bir kasabaya gitmek zorunda kalan Smith, soluğu Jericho isimli düzgün bir kasabada vakit geçirmeye karar verir. Ancak Jericho'nun eski huurlu günlerinden eser yoktur. Çeteler arası savaş tüm hızıyla devam etmekte ve bu da kasaba yerlilerin bu bölgeyi terk etmesine neden olmaktadır. Fırsatı değerlendirmek isteyen Smith, bu kaos ortamını değerlendirip zengin olmanın peşine düşer.

11. Ryan Reynolds - Kusursuz Soygun (2003) | IMDb 6.5

11. Ryan Reynolds - Kusursuz Soygun (2003)     | IMDb  6.5

Foolproof 

http://www.imdb.com/title/tt0356614

Kevin, Rob ve Sam'in sıra dışı bir hobileri vardır: asla hayata geçirmedikleri kusursuz soygunlar planlamak. Leo'nun da onlara bu yüzden ihtiyacı vardır. 20 milyon dolarlık tahvillerle göz koymuştur ve bu üç 'uzman' hırsızın onları kendisi için çalmasını istemektedir. Bu riskli soygun onları korkutmaktadır. Üç arkadaş birbirlerine güvenebilecekler midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Nicole Kidman - Uzak Ufuklar (1992) | IMDb 6.5

10. Nicole Kidman - Uzak Ufuklar (1992)    | IMDb   6.5

Far and Away

http://www.imdb.com/title/tt0104231

Joseph, babasının ölümünün ardından bu olayın peşini bırakmasa da başı, beladan kurtulmaz. En sonunda Stephen Chase isimli üstüyle tartışır ve sonunda ülkeyi terk etmeyi aklına koyar. Bu yolculukta ona eşlik edecek kişi ise Chase'in kendisinden nefret eden kızı Shannon olur. Shannon, Joseph'e yardımcı olur ve birlikte Amerika'ya kaçarlar. Amerika'ya vardıklarında Oklahoma'daki arazi satışlarında bir yer satın alma hayalleri kurarlar ve bunu gerçekleştirmek için büyük bir azimle çalışmaya başlarlar. Zorlu şartlar altında hayallerine yaklaşan ikili hem Shannon'ın ailesine hem de olumsuz şartlara karşı savaşmak zorundadır.

9. Kevin Spacey - Büyük Kahuna (1999) | IMDb 6.7

9. Kevin Spacey - Büyük Kahuna (1999)     | IMDb  6.7

The Big Kahuna

http://www.imdb.com/title/tt0189584

İki tecrübeli yağ satıcısı ve bir araştırma platformunda görevli olan bir adam, bir fuar ortamının son gününde sevdikleri bir müşterileriyle buluşmak adına bir otelde buluşurlar. Üç adam da birbirinden taban tabana farklıdır. Özellikle onların çok daha gerisinde olan genç, iki adamın sohbetlerinden çoktan rahatsız olmuştur. Ancak gecenin neler getireceği önceden tahmin edilememektedir.

8. Gwyneth Paltrow Rastlantının Böylesi (1998) | IMDb 6.8

8. Gwyneth Paltrow Rastlantının Böylesi (1998)    | IMDb   6.8

Sliding Doors

http://www.imdb.com/title/tt0120148

Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan 'Silding Doors', rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece bir kaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

7. Robert Downey Jr. - Kalpler ve Ruhlar (1993) | IMDb 6.9

7. Robert Downey Jr. - Kalpler ve Ruhlar (1993)   | IMDb  6.9

Heart and Souls 

http://www.imdb.com/title/tt0107091

Yıl 1959. Sıradan görünen ama içten içe önemli olaylara gebe bir gece. Sahne korkusu yüzünden başarısız olmuş şarkıcı Harrison (Charles Grodin), vicdan azabı çeken, serseri hırsız Milo (Tom Sizemore), hayatının aşkını elinden kaçırmış, pişman Julia (Kyra Sedgwick) ve gece vardiyasına yetişmek için çocuklarından ayrılmak zorunda kalan bekar anne Penny (Alfre Woodard) geçirdikleri otobüs kazasında ölürken Thomas Reilly doğar. Kısa zaman sonra, dörtlü Thomas’ın kaderine bağlanmış olduklarını anlar; çünkü onları gören ve duyan tek kişi Thomas’tır.

6. Anette Benning - Yasak İlişkiler (1990) | IMDb 7.0

6. Anette Benning - Yasak İlişkiler (1990)    | IMDb  7.0

The Grifters

http://www.imdb.com/title/tt0099703

Küçük numaralar ile geçimini sağlayan Roy’un (John Cusack) hayatı, uzun zamandır görmediği Lilly’nin (Anjelica Huston) ortaya çıkması ile karışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren birbirlerinden hoşlanmayan Lilly’nin ve sevgilisi Myra’nın (Annette Benning) arasında kalan genç adam, ya dolandırıcılığı bırakacak ya da büyük tezgâhlar planlayacaktır. Hangi tarafta yer alacağına karar veremeyen Roy, kimin kimi dolandırdığının belli olmadığı bir oyuna sürüklenecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sean Penn - Savaş Günahları (1989) | IMDb 7.1

5. Sean Penn - Savaş Günahları (1989)     | IMDb   7.1

Casualties of War

http://www.imdb.com/title/tt0097027

Dünya tarihinin kanlı sayfalarından bir yaprak: Vietnam Savaşı. Beş Amerikan askeri, yerli halktan bir kızı kaçırarak tecavüz eder. İçlerinden sadece biri, bunu reddetse de, diğerlerine engel de olmaz. Genç kızın daha sonra öldürülmesiyle olayın asla kapanmayacak insani boyutu açılacaktır.

4. Mel Gibson - Gemide İsyan (1984) | IMDb 7.1

4. Mel Gibson - Gemide İsyan (1984)   | IMDb 7.1

The Bounty

http://www.imdb.com/title/tt0086993

Beyazperde'de, şimdiye kadar bir çok kere, konusu gemide geçen macera filmi vizyona girmiştir. İşte 'Gemide İsyan' adlı bu yapım da, İngiliz kraliyet Gemisi Bounty’de gerçekleşen tarihi isyanın beyazperdedeki versiyonlarından biri olarak dikkat çekiyor. Kaptan Bligh ve Fletcher Christian gibi karakterlerin ön plana çıktığı yapım, benzerleri arasında destansı yönüyle dikkat çekiyor.

3. Tom Cruise - Doğum Günü 4 Temmuz (1989) | IMDb 7.2

3. Tom Cruise - Doğum Günü 4 Temmuz (1989)     | IMDb   7.2

Born on the Fourth of July

http://www.imdb.com/title/tt0096969

Amerikalı Ron Kovic gönüllü olarak Vietnam'a savaşmaya gider. Ancak savaşın acımasız, sert yüzü kendini gösterir ve Kovic evine belden aşağısı felç olarak geri döner. Genç yaşta sakat kalmanın verdiği ruhsal acıya katlanmanın yanı sıra, uğrunda felç olduğu ülkesinin gazilere saygı göstermediğini gören Kovic, ihanete uğradığını hisseder ve savaş karşıtı gösterilere katılarak kendi mücadelesini başlatır.

2. Gary Oldman - İlk Canilik (1995) | IMDb 7.3

2. Gary Oldman - İlk Canilik (1995)   | IMDb   7.3

Murder in the First

http://www.imdb.com/title/tt0113870

5 dolar çaldığı için en azılı mahkumların kapatıldığı meşhur Alcatraz hapishanesine gönderilen Henri Young (Kevin Bacon), buradan kaçmaya çalışırken yakalanır ve hücreye kapatılır. Karanlık ve soğuk bu hücrede, 3 yıl acımasız gardiyan Milton Glenn’in (Gary Oldman) işkencesine maruz kaldıktan sonra çıktığında bir caniye dönüşen Henri, şimdi ise bir mahkumu öldürmek suçundan birinci derece cinayetle yargılanmaktadır.

1. Jack Nicholson - Sevgi Sözcükleri (1983) | IMDb 7.4

1. Jack Nicholson - Sevgi Sözcükleri (1983)      | IMDb 7.4

Terms of Endearment

http://www.imdb.com/title/tt0086425

James L. Brooks'un 30 yıllık bir döneme yayarak bir anne-kız hikayesi anlattığı filmde, Aurora ve Emma arasındaki ilişkinin iniş çıkışları Shirley MacLaine ve Debra Winger'ın içten performansları sayesinde gerçekçi bir biçimde anlatılıyor. 

Zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü hikayede Jack Nicholson da Aura'nın sevgilisi, kadın düşkünü eski bir astronot olan Garrett'ı canlandırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
31
21
20
20
19
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lysandra

#7 rdj nin oynadığı her film güzel ya

Gizem Yenikler

Güzel liste,izleyeceğim.

Zeliha Akman

the bounty cidden çok iyiydi ve ben RDJnin only you ve fur filmlerinin neden az izlendiğini hatta bu listede bile olmadıklarını anlamıyorum.