Görüş Bildir
Haberler
13 Mart Pazartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve Tüm Yurt Genelinde Hava

13 Mart Pazartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve Tüm Yurt Genelinde Hava

GNS
13.03.2023 - 00:43

Mart ayında yeni bir haftaya girerken hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor. Vatandaşların akıllarından çıkmayan 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.' deyimi, hava durumunun yakından takip edilmesini sağlıyor. Sıcak ve güneşli görülen hava durumunun yanı sıra birden başlayan sağanak yağmurlar ve lodos rüzgarı hastalığa davetiye açıyor. Peki bugün hava nasıl olacak? 13 Mart Pazartesi 2023 hava durumu nasıl? İşte MGM hava durumu tahminleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

13 Mart Pazartesi 2023 Bugün Hava Nasıl?

13 Mart Pazartesi 2023 Bugün Hava Nasıl?

MGM tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Mart Pazartesi günü; Marmara Bölgesi'nin doğusu, iç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Muş ve Bingöl çevre bölgelerinde aralıklı yağış sürecek. Genel olarak yağmur ve sağanak olarak ilerleyecek yağışların iç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in yüksek ve iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya etrafına yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağması bekleniyor. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğu kesimleri, Orta Karadeniz'de şiddetli, Antalya'nın doğusu ile Adana etrafında çok kuvvetli ve şiddetli şekilde yağış bekleniyor. Marmara'nın batısı, kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli fırtınalar halinde rüzgar bekleniyor. Güney Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek-eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

13 Mart Pazartesi Yağmur Var mı?

13 Mart Pazartesi Yağmur Var mı?

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Akdeniz, İç Anadolu güney ve doğu kesimleri ve Orta Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Antalya'nın doğu kesimleri ve Adana çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklentisi bulunuyor. Ani sel, su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: İç Anadolu güney ve doğu kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz iç kesimler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı bölgelerinde güney yönlerinden kuvvetli rüzgar bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde ise kuzeydoğu yönünden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde rüzgar esmesi bekleniyor. Rüzgar dolayısıyla ağar ve direk devrilmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz sebebiyle baca zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Hava Durumu

Meteoroloji Hava Durumu

MARMARA

EDİRNE 3°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 6°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 2°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 7°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

A.KARAHİSAR 3°C, 4°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu

DENİZLİ 8°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 9°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 6°C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

ADANA 11°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

ANTALYA 12°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve doğusunda yer yer aşırı olması bekleniyor.

HATAY 12°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

K.MARAŞ 10°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

ANKARA 4°C, 6°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yarın kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR 2°C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yarın kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu

KONYA 5°C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

SİVAS 7°C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yarın kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Nasıl Olacak?

Hava Nasıl Olacak?

BATI KARADENİZ

BOLU 1°C, 5°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DÜZCE 5°C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 2°C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK 6°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

AMASYA 6°C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, zamanla yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 7°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 5°C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, zamanla yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 14°C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

ELAZIĞ 9°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM 4°C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS 0°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA 7°C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

ADIYAMAN 13°C, 15°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı

DİYARBAKIR 8°C, 15°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı

GAZİANTEP 8°C, 15°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 12°C, 19°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın