Görüş Bildir
Haberler
'Sözlerimin Arkasındayım' Diyen ve Konserleri İptal Edilen Sıla Sosyal Medyanın Gündeminde

'Sözlerimin Arkasındayım' Diyen ve Konserleri İptal Edilen Sıla Sosyal Medyanın Gündeminde

ATKN
11.08.2016 - 12:39 Son Güncelleme: 12.08.2016 - 10:24

7 Ağustos'ta Yenikapı'da gerçekleştirilen mitinge katılmayacağını açıklayan ve 'Böyle bir şovun içerisinde olmayacağım' diyen şarkıcı Sıla, gelen tepkiler üzerine, 'İsteyen tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. 'Demokrasi' demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim' şeklinde konuştu. Öte yandan ünlü şarkıcının İstanbul, Bursa, Kayseri ve Ankara'daki konserlerinin iptal edildiği belirtiliyor...

Bu gelişmeler üzerine Sıla sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. Süreci şaşkınlık ve üzüntüyle izlediğini söyleyen Sıla, “Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o rengi farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü şarkıcı Sıla, 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden birkaç gün önce yaptığı açıklamada, mitinge katılmayacağını belirterek “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” demiş, sosyal medyada kendisine tepki gösterilmişti.

Posta'da yer alan habere göre önceki gün alışveriş yaptığı esnada tepkilere yanıt veren Sıla, konuyla ilgili şöyle konuştu:

'Demokrasi demiyor muyuz?'

“Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. 'Demokrasi' demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.”

İstanbul, Kayseri, Bursa ve Ankara konserleri iptal edildi

İstanbul, Kayseri, Bursa ve Ankara konserleri iptal edildi

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 21 ve 22 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde gerçekleşmesi planlanan konserlerinin 'darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadeleyi 'şov' olarak nitelendirmesi nedeniyle' iptal edildiğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı'ndan yapılan açıklamada da, Sıla'nın 28 Eylül'de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.

Şarkıcının 19 Kasım'da Kayseri'de ve Ankara'da bugün yapılması planlanan konserleri de iptal edildi.

Ünlü şarkıcı, Instagram hesabını yorumlara kapattı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada Sıla'nın, hakaret içerikli yorumların ardından fotoğraf paylaşım platformu Instagram'daki paylaşımları yoruma kapattığı görüldü.

"Demokrasi farklılıklara saygı duymanın adıdır"

Ünlü sanatçı haberlerin medyada yer bulmasının ardından Twitter ve Instagram'dan şu açıklamayı yaptı:

Demokrasiye sığınarak söylediklerim, demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim. Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan da hicap duyuyorum. Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o renkli farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır. Söz konusu demecinde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim. Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum , eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir. 

Saygı, sevgi, iyi niyetle... 

Gökçek: Ankara'nın kapısı kapandı

Konserin yapılacağı AVM yönetimi önce konserin şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Konserin yapılacağı AVM yönetimi önce konserin şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra bu açıklama geri çekildi ve yerine yeni bir açıklama yapıldı. Burada ise "Türk milletinin şanlı duruşunu şov olarak gören Sıla'ya biz de şov yapma imkanı tanımama kararı aldık" denildi

Twitter'dan tepkiler

Twitter'dan tepkiler

Sıla Gençoğlu, açıklamaları ve konserlerinin iptal edilmeye başlanması sebebiyle sosyal medyanın da gündeminde. 

Yenikapı mitingine ilişkin açıklamaları sebebiyle bazı kişiler ünlü şarkıcıya tepki gösterirken, konserlerinin iptal edilmesini yanlış bulan ve kendisini destekleyenler de #SılaYalnızDeğildir etiketiyle paylaşımda bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3499
1836
1628
422
261
253
202