Görüş Bildir
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki son terörist saldırının ardından Emniyet yetkililerinden brifing aldı ve Ankara için yeni 'Başkent Güvenlik Eylem Planı' hazırlanması kararı verdi.Buna göre başkente polis ve yeni teknolojik teçhizat desteği yapılacak. Kente giriş ve çıkışlar polis ve jandarma ile daha sıkı kontrol edilecek. Kritik binalara yapılacak olası saldırılar için hazırlıklar yapılacak. “Görünür polis” uygulaması hayata geçirilecek, 2 bin yeni polis de özel eğitimle göreve başlatılacak.Medeniyet tarihi aslına bakarsanız bir ölçüde de böyle yazıldı.İnsanlar, başlarına gelen felaketlerden dersler çıkardılar, aynı faciaların yaşanmaması için önlemler geliştirdiler, uyguladılar.Onun için Ankara’daki saldırıdan sonra yeni güvenlik önlemlerinin düşünülüp uygulanması doğru bir iş.Ancak yine de sormadan geçmek istemiyorum: Bu, Ankara’daki ilk saldırı mıydı?Geçtiğimiz yılın ekim ayında, yine Ankara’da teröristler benzeri bir intihar saldırısı gerçekleştirip 102 vatandaşımızın ölümüne neden oldular.
Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'yi Bu Hale Getiren Partiye Ne Zaman Kırmızı Kart Göstereceksiniz?’
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'AKP hükümeti terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmıştır' diyerek, AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslendi: 'Türkiye'yi bu hale getiren bu partiye ne zaman kırmızı kart göstereceksiniz? Elinizi vicdanınıza koyun. Düzen o kadar bozuldu ki, hakem kırmızı kart gösterirdi, şimdi oyuncu kırmızı kart gösteriyor.' Ayrıca Kılıçdaroğlu, HDP'li milletvekilinin Ankara saldırısını gerçekleştiren teröristin taziye çadırına gitmesini de eleştirerek, 'Doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir. Parlementoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir gibi, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz' dedi.
5 Derecelik Suda Satranç Oynayan Çılgın Ruslar
Rus yüzme takımı dayanıklıklarını artırmak için böyle bir yola başvurmuşlar. 5 derecelik suda satranç oynayarak zihinsel ve fiziksel güçlerini artırmayı düşünen çılgın Rus takımı nedense bizi hiç şaşırtmadı. 😁😁😁
Reklam
Lazio-Galatasaray Maçına Rus Hakem
UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Lazio ile Galatasaray arasında oynanacak rövanş maçını, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetecek.
Reklam
Kuşdili Dünya Kültür Mirasına Aday Olacak
Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde yöre halkı tarafından anlaşma dili olarak kullanılan 'kuşdili'nin, UNESCO 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası' adaylığı için dosya hazırlanıyor.
Reklam
Bu Kitaplar Sizin İçin Yollara Düştü: Kitap Bankosu
Bir grup istatistik öğrencisinin Türkiye’nin okuma istatistiğini incelemesi ile hayata geçen Kitap Bankosu , 2012 yılından bu yana 6 bin öğrenciye ulaştı. Destek bulmak için pek çok hibe projesine başvuran ekip, ilk hibesini Türk Ulusal Ajansı’ndan alarak, minik bir minibüs kiraladı ve 8 hafta boyunca köy okullarına kitap götürmeyi başardı. Ekibin asıl destekçisi ise öğrencisi oldukları Gazi Üniversitesi ’nden geldi. Üniversitenin kendilerine tahsis ettiği atıl bir otobüsü gezici kütüphaneye çeviren gönüllüler, bu sayede Ankara’da 13 ilçede 20 okulda 6 bin öğrenciye 12 binden fazla kitap ulaştırmayı başardı.
Bir Tesadüf Sonucu Ortaya Çıkmış 15 Bayıldığımız Yiyecek ve İçecek
etiket
Bazen siz de durup dururken 'Acaba bu yemekleri kim bulmuş?' diye düşünüyor musunuz? Bize arada bir geliyor öyle fikirler. Mesela kimin aklına gelmiş çılbır yapmak, o yumurtayı lökkedenek suya dökmek? Kafamız karışınca biz de bir araştıralım dedik ve bir hata sonucu ortaya çıkmış, aslında öyle olmaması gereken yiyecekleri bulduk. Ya o hata yapılmasaydı halimiz nice olurdu diyeceğinize eminiz. Bizce demelisiniz. Başlıyoruz. Minik not: Bazılarına dair farklı rivayetler de mevcut tabii. Bildiklerinizi mutlaka bizle paylaşın :)
Davutoğlu'ndan HDP'li Vekile Tepki: 'Bir İntihar Bombacısının Taziyesine Katılmak İhanettir'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının taziyesine giden HDP milletvekiline tepki göstererek, 'Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar' dedi ve ekledi: 'Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir.'
Reklam
Sadece Kardeş Olanların Anlayabileceği 8 Durum
Ben ailenin ilk göz ağrısıyım diyen abiler, ablalar. Ben evin en küçüğüm, en nazlısıyım diyen kardeşler. Evdeki rekabeti hiç bitmeyenler. Rekabetinizin en belirgin olduğu konuları sizin için işledik 😃
Reklam
IŞİD Davasında Savunma: 'Paranın Üstünde Niye Atatürk'ün Fotoğrafı Var?'
Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 96 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Davada savunmasını yapan 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk, 'Bakkaldan ekmek aldığımda niye paranın üstünde Atatürk'ün fotoğrafı var? Doğal olarak ben bir Müslümanım, putperest değilim. Bu rejimi de benimsemiyorum. Müslümanım' dedi.
Reklam