Görüş Bildir
Haberler
Belçika'dan Skandal Karar: Temyiz Mahkemesi PKK'yı 'Terör Örgütü' Saymayan Kararı Onadı

etiket Belçika'dan Skandal Karar: Temyiz Mahkemesi PKK'yı 'Terör Örgütü' Saymayan Kararı Onadı

Batuhan
15.09.2017 - 11:52

Belçika Temyiz Mahkemesi, PKK'nın silahlı faaliyetlerinin 'Türkiye'nin iç anlaşmazlığı' olduğunu ve bu nedenle de terör örgütü sayılamayacağı yönündeki alt mahkeme kararını onadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, mahkeme, aralarında Kongra - Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 sanık hakkında soruşturmaya gerek olmadığına hükmetti.

İddianameden: 'Terör eylemleri, zorla haraç alma, tehdit, sahte belge ticareti'

İddianameden: 'Terör eylemleri, zorla haraç alma, tehdit, sahte belge ticareti'

Savcılık iddianamesinde, PKK'nın Belçika ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde küçük yaştaki çocukları ailelerinden kopararak silahlı eğitim kamplarına götürdüğü belirtilmişti.

Savcılık, PKK yöneticilerini terör eylemlerinin yanı sıra, zorla haraç alma, tehdit, sahte belge düzenleme ve ticaretini yapmakla suçlamıştı.

Brüksel Mahkemesi takipsizlik kararı vermişti

Brüksel Mahkemesi takipsizlik kararı vermişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılığın soruşturması, 9 yıl gecikme ile davaya dönüştü. Ekim 2015'de Brüksel Mahkemesi'nde açılan dava Kasım 2016'da sonuçlandı. 

Brüksel Mahkemesi, PKK'nın Türkiye'de yürüttüğü faaliyetlerin, 'silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturmayacağına' hükmetmiş ve aralarında PKK'nın Avrupa'daki yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

'Türkiye'nin iç meselesi'

'Türkiye'nin iç meselesi'

Federal savcı, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti. PKK üyesi 36 kişiyi kapsayan dosya temyiz mahkemesi sayılan Kamer van İnbeschuldigingstelling (KI) adlı yargıçlar heyetine gönderildi. Temyiz mahkemesi, 'silahlı Türk - Kürt anlaşmazlığının Türkiye'nin iç meselesi' olduğu gerekçesiyle PKK'nın terör örgütü sayılamayacağına karar verdi.

Mahkeme, PKK üyeleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını karar bağladı.

PKK, Türkiye'nin yanı sıra ABD ve Avrupa Birliği tarafından da 'terör örgütü' olarak nitelendiriliyor.

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
171
58
36
31
18
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

avrupa turkiyeye her zaman negatif gozle bakmistir, bu bir gercek ama suda baska bir gercekki gerilim yaratirsan, dusmanlik gosterirsen sadece daha cok dusma... Devamını Gör

KamerVeŞems

Ben parti tutmam lakin Batının istediği herzaman belli olmuştur iyi ilişkilerdede olsan her dediğinide yapsan güçsüzsen yine seni ezerler.Şuanda müslümanları... Devamını Gör

Pickle Rick

Devletimiz Pkk'yı terör örgütü saymıyor ki, elin oğlu ne yapsın? Habur'dan davul zurnalarla karşılamaları, megri megrileri, Ankara'nın göbeğinde göndere Kürd... Devamını Gör

Can Kocabey

Yalnız bunlar açılım sürecindeydi. İspanya'nın ETA ile yaptığı gibi.

Pasif Kullanıcı

Belçika çok güzel memleketsin, harikasın, hep sana hayranlık duymuşumdur ama Allah belanı versin. Kusura bakma