Görüş Bildir
Haberler
Nüfus Şartı Değiştirildi: 191 İlçede İmam Hatipler Tek Seçenek Haline Gelebilir

etiket Nüfus Şartı Değiştirildi: 191 İlçede İmam Hatipler Tek Seçenek Haline Gelebilir

Batuhan
14.09.2017 - 13:44

Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatip okullarının açılmasına yönelik nüfus şartını değiştirmesiyle ülkenin beşte birinde sadece imam hatip okulları açılabileceği ortaya çıktı. Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi raporuna göre, fen lisesi, güzel sanatlar ve spor liselerinin açılmasını zorlaştıran MEB, Türkiye’deki 191 ilçede sadece imam hatip açılabilmesini sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’nin ‘Mecburi istikamet: İmam Hatip Liseler’ raporuna göre anadolu liselerinin açılması için 20 bin kişilik nüfus şartı değiştirilmezken, imam hatipler için nüfus şartı 5 bine kadar düşürüldü.

Birçok bölgede imam hatip liseleri tek seçenek

Birçok bölgede imam hatip liseleri tek seçenek

Bu durum birçok bölgede anadolu imam hatip liselerinin tek seçenek haline getirilmesine yol açtı.

Buna göre nüfusu 5 bin’den düşük 57, nüfusu 5-10 bin arasında 134 ilçe anadolu imam hatip lisesi için uygun bölgeler haline geldi.

Ülke genelinde 5-10 bin nüfus aralığındaki ilçe sayısı dikkat çekiyor

Ülke genelinde 5-10 bin nüfus aralığındaki ilçe sayısı dikkat çekiyor

Eskişehir’e ait 14 ilçeden altısı, Çankırı’ya ait 11 ilçeden beşi, Denizli’de 19 ilçeden beşi, Kastamonu’nda 19 ilçeden dokuzu, Kırıkkale’de sekiz ilçeden dördü, Konya’da 31 ilçeden yedisi, Rize’de 11 ilçeden dördü, Tokat’ta 11 ilçeden dördü ve Tunceli’de yedi ilçeden dördünün nüfusunun 5-10 bin aralığında.

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri kapatılabilecek

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri kapatılabilecek

Rapora göre tek seçenek imam hatip liselerinin sayısının artırılması değil, aynı zamanda fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liselerinin açılması da zorlaştı. Bu liseler yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle kapatılabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulama mahkemeye taşındı

Uygulama mahkemeye taşındı

Öte yandan, MEB’in imam hatiplere özel statü tanıyarak fen, sosyal bilimler, yabancı dil, sanat ve spor liseleri programlarını da uygulama hakkını tanıması Eğitim-İş tarafından mahkemeye taşındı.

Eğitim İş’in dilekçesinde bu kararın yönetmeliklere aykırı olduğu vurgulanarak, ‘imkân ve fırsat eşitliğine aykırılık oluşturduğu’ ve ‘ bilimsellikten ve planlamadan tamamıyla uzak bir yaklaşım’ ortaya konduğu savunuldu.

Sosyal medyadan tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2375
1023
386
117
91
85
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dexter Morgan

"Celladına aşık olmuşsa bir millet,ister ezan ister çan dinlet.İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,müstehaktır ona her türlü zillet." -Ömer Hayyam

White Troll

Reis anaokullarını kapat Kuran kurslarına gitsinler anaokullarında karma bir eğitim var kimin emziği kimin ağzında uyku saatinde kim kimle yatıyor belli değil

cookielyon

yav gardeşim layik düzenin işleri işte

Çapulcu Kayra

“Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” demişti Atatürk.. bu hökömet bilim adamı yetiştirmek yerine tartışmasız akpye seçmen yetiştiriyor bu okullarda