Görüş Bildir
Davutoğlu: 'Evimin Adresi Sızdırılmış, Misafir Olmak İsteyen Varsa Gelsin'
Finlandiya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevkidaşı Juha Spila ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, 'Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin' dedi. Davutoğlu, kendisinin kimlik bilgilerinin de bulunduğunu hatırlatarak, 'Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin' ifadesini kullandı.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğu, darbe anayasasının siyasi ve toplumsal krizlere yol açtığı, yapılan değişikliklerin anayasayı yamalı bohçaya çevirdiği, maddeler değişse de anayasanın ruhunun “darbeci” olduğu ifadelerine hepimiz fazlasıyla aşinayız.1980’li yılların ikinci yarısından bu yana siyasetçilerin, sivil toplumun anayasaya yönelik ortaklaşan eleştirileri bunlar.Bu eleştiriler, özellikle geçtiğimiz parlamento döneminde dört partili bir anayasa masası kurulmasına ve aylarca süren çalışmalar yürütülmesine altyapı hazırladı.Ancak toplumsal beklenti ve iyi niyet partilerin kırmızı çizgilerinin bir noktada yumuşamasına yetmedi.Ama yine olmadı.
İnsan Beyniyle İlgili Belki de En Gizemli Konu: Neden Rüya Görürüz?
Milattan önce 3000'li yıllarda Mezopotamyalı krallar rüyalarını bal mumu tabletlere yazıp yorumladılar. Daha sonraki yıllarda, rüya görmemizin nedenini anlamak için araştırmalarımıza hiç ara vermedik. Amy Adkins, 7 madde ile neden rüya gördüğümüzü anlatıyor.Türkçe altyazıyı açmayı unutmayın!
Reklam
Yeşilay Haftasını Unutulmaz Kılan 8 Sebep
Yeşilay’ın yeni projelerinden olan “Yeşil Sahne” bu sene meydanda ilk defa yerini aldı. Cem Öğretir, Ertem Şener,Ceyhun Yılmaz, Hakan Hatipoğlu, Cem Aslan, Münir Arıkan ve Kalust Şalcıoğlu gibi ünlü isimleri ağırlayan Yeşil Sahne’de  konuşmacılar zararlı  bağımlılıkları kendi hayat  ve mesleki tecrübeleri ile de destekleyerek anlattı. Yeşil Sahne her yaştan katılımcılarla büyük ilgi gördü.
Ankara'nın Ayazı Kadar Zorlu Behzat Ç. Testini  Geçebilecek misin?
etiket
Emrah Serbes'in romanlarından uyarlanan dizi Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi, 2010 yılında hayatımıza girdi ve karakterleri olsun, özgün senaryosu olsun birçok güzelliğiyle bir televizyon dizisinin ötesinde ekran fenomeni haline geldi. Peki Behzat Ç dizisine ne kadar hakimsin?
Reklam
Bozdağ: Vatandaşlıktan Çıkarmaya İlişkin 'Gerekli Çalışmalar Yapılacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız' açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin çalışma başlatılacağını söyledi ve 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır' dedi.
Atatürk'ten Miras Sümerbank Basma Fabrikası'nın ‘Gıdı Gıdı’sı 27 Yıl Sonra Yeniden Çalıştırıldı
etiket
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Atatürk'ten miras eski Sümerbank Basma Fabrikası'na işçi taşımak için şehir içine döşenen hatta çalışan, çıkardığı sesten dolayı da halk arasında 'Gıdı Gıdı' olarak isimlendirilen tren, 27 yıl sonra yeniden çalıştırıldı ve sefere başladı. Gıdı Gıdı, 88 yaşındaki emekli baş makinist Hüseyin Karasoy'u hayallerine kavuşturdu.
Reklam
Wisconsin'de Zafer Cruz ve Sanders'ın
ABD’de Kasım'daki başkanlık seçimleri için parti içi ön seçimlerde adaylar Wisconsin eyaletinde kozlarını paylaştı. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Cumhuriyetçi adaylardan Ted Cruz rakibi milyarder işadamı Donald Trump'ı geride bırakarak önemli bir başarı elde etmiş oldu. AP ajansı ve Edison Research’ün ortak yürüttüğü çıkış anketlerine göre Trump’ın başkan olma ihtimalinden korkan Cumhuriyetçiler mecburen Cruz’a oy verdi. Demokrat Parti cephesinde ise Hillary Clinton yine hüsrana uğradı. Clinton son 2 haftada 5. kez kaybetti. Sanders, partinin favori adayı olarak görülen Clinton’ın peşini kolay kolay bırakmayacağını bir kez daha göstermiş oldu.
Reklam
Boğaziçi'nden Halka Yönelik Eğitim: Ücretsiz 'Açık Ders'
etiket
Boğaziçi Üniversitesi, psikolojiden uzay bilimine, insan ve makine beyin sınırlarına uzanarak bilimsel konulara ilgi duyan herkes için ‘’Açık Ders’’lere başlıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği ile Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek “Açık Ders”ler, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yapılacak.
Reklam
Hangi 45'lik Şarkısı Seni Anlatıyor?
etiket
Her şarkı bir hayattır. Her söz bir özettir ve şarkılar aslında bizi anlatır. Peki seni anlatan 45'lik şarkısı hangisi diye merak etmiyor musun? O zaman birlikte öğrenelim!
Reklam