Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erkek ile Bayan 100 Metreyi Koşsunlar, Bu Adalet Olur mu?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erkek ile Bayan 100 Metreyi Koşsunlar, Bu Adalet Olur mu?'

FreiGeist
23.11.2018 - 13:24 Son Güncelleme: 23.11.2018 - 16:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımı yoktur' dedi. 'Güçlüyle zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. Bazıları 'eşit, eşit' diyor da şimdi yani biz 100 metreyi kadın-erkek aynı şekilde mi koşturacağız? Böyle bir şey olabilir mi?' diyen Erdoğan 'Haydi eşitiz; erkekle, bayan 100 metreyi koşsunlar. Bu adalet olur mu? Olmaz' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan, 'Milletimizin değerlerine, kültürüne, tarihine düşmanlıklarını alenen ifade edemeyenler, husumetlerini genç kızlarımızın, eşlerimizin, annelerimizin başörtüleri üzerinden sahaya yansıtmaya çalışmışlardır' dedi. 

'Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımı yoktur' diyen Erdoğan 'Konuşmama dikkat ederseniz, hanımefendiler, beyefendiler diye başladım. Bizde efendi kavramı hem unvan hem isimdir. Mecazi anlamı da ağır başlı demektir. Bu kavram çok güzel göndermelere sahiptir' ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Batıda bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren bir başka ülke yoktur" dedi ve ekledi: "Biz bir numarayız"

Erdoğan "Batıda bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren bir başka ülke yoktur" dedi ve ekledi: "Biz bir numarayız"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

'Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 53'ü AK Partili olmak üzere 104 kadın milletvekili bulunuyor. İspat ortada. Meclis'in yüzde 17,5'ini oluşturan bu sayı yeterli olmamakla birlikte tarihi bir rekorun seviyesi ve ifadesidir. Ülkemizdeki üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının yarıya yakını, yüzde 44'ten fazlası kadındır. Mimarlarımızın ve avukatlarımızın da yine yaklaşık yüzde 44'ü kadınlardan oluşuyor. Hakim ve savcılarımızın yüzde 31'inden, diplomatlarımızın yüzde 20'den fazlası kadındır. Kadın oranı öğretmenlerde yüzde 56'yı, bankacılarda ise yüzde 51'i buluyor. Nereden nereye. Toplam kamu istihdamında kadın oranı yüzde 38'e yaklaşıyor. Bizim dönemimizde kadınların istihdama katılma oranı yüzde 28'den yüzde 38'e, istihdamdaki kadın oranı da yüzde 21'den yüzde 30'a yükselmiştir. Çalışma hayatındaki 9 milyon 122 bin kadınımız ülkemizin gücüne güç katmış, üretimleriyle başarılarıyla yüzümüzü ağartmışlardır.'

Erdoğan, sözlüklerde adaletin farklı tanımları olmakla birlikte, burada herkese hakkını verme yönü üzerinde durmak istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Adalet herkese hakkını vermektir. Dikkat ederseniz herkese hakkını vermek demek, bir şeyi herkese eşit şekilde dağıtmak veya herkese aynı şekilde davranmak anlamına gelmiyor. Burada da yanlış hareket etmeyelim. Büyükle küçüğü aynı terazide tartamazsınız. Güçlüyle zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. Bazıları 'eşit, eşit' diyor da şimdi yani biz 100 metreyi kadın-erkek aynı şekilde mi koşturacağız? Böyle bir şey olabilir mi? Haydi eşitiz; erkekle, bayan 100 metreyi koşsunlar. Bu adalet olur mu? Olmaz. Olması gereken nedir? Kadın kadın ile koşar, erkek erkekle koşar. Olması gereken budur. Çünkü yaradılışa, fıtrata uygun olan da budur. Onun için de dünyanın hiçbir yerinde zaten böyle bir uygulama da yok.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyanın gündeminde....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyanın gündeminde....
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
398
365
189
152
27
26
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bi erkekle bi kadın 100 metre koşarsa eşit olmaz. Ama o erkek kadına tecavüz edip şöyle giyinmiş böyle baktı öyle gülmeseydi derse veya karısını veya bi kadı... Devamını Gör

çağla

vallahi şu cümleleri bilerek kuruyor yaaa. milletin aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değil..

eurus

Tam bunu yazacaktım. Teşekkür ederim. Gerçekten bilerek yapıyor ya, gerçekten.

Can Sarı

artik emin oldum bilerek adamın dedikleri farklı yerlere çekiliyor cimbizla cekilip olumsuz yerden bakılıyor.

Can Sarı

Kardeşim atılan başlık bile manidar adamın konuşmasını dinlemesem neyse algı yaratıyorlar ben buna kızıyorum. Misal adam bi yerde yaratilan her canlıya( kad... Devamını Gör