Görüş Bildir
Haberler
Organ Nakli ile Hayata Tutundu: Kalbinin Sahibi Olan Kişinin Ailesini Arıyor

etiket Organ Nakli ile Hayata Tutundu: Kalbinin Sahibi Olan Kişinin Ailesini Arıyor

Yüksel Venedik
21.11.2018 - 13:14 Son Güncelleme: 22.11.2018 - 11:44

İzmir'de kalp nakli ile hayata tutunan Burçin Meşe, kalbi bağışlayan kişinin ailesini arıyor. 18 yaşındaki bir erkeğin kalbi ile yeniden doğan Meşe, 'Ben şu anda bağışlanan kalp sayesinde hayattayım. Kalbi bağışlayan aileyi bulmak istiyorum. Kalbimin sahibi olan kişinin annesinin ellerini öpmek istiyorum, babasına sarılmak istiyorum.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16 yaşındayken kalp yetmezliği ile tanıştı, liseye tekerlekli sandalye ile gitti

16 yaşındayken kalp yetmezliği ile tanıştı, liseye tekerlekli sandalye ile gitti

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Van'da zatürre şikayeti ile gittiği hastanede kalbinin sol tarafında büyüme olduğunu öğrenen Burçin Meşe'nin hayatı değişti...

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 ay geçiren Burçin Meşe'nin kalbi bu süreçte 28 kere durdu. Defalarca beyin kanaması ve geçici körlük yaşadı.

Lise yıllarında, yürüyemediği ve sık sık başı döndüğü için eğitimini tekerlekli sandalye ile tamamlayan Meşe, stajını da bu şekilde bitirdi.

22 Haziran 2017'de, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan nakledilen kalp ile, genç kadın 24 Haziran Ramazan Bayramı sabahına yeni kalbi ile uyandı.

'Aklım kalbimin ailesinde, onları görmek istiyorum'

'Aklım kalbimin ailesinde, onları görmek istiyorum'

Taburcu olup eve döndüğü gün, aklına ilk gelenin 'bağışlanan kalbin sahibinin ailesi' olduğunu söyleyen Burçin Meşe, 'Aileyi görmek istediğini' söyledi. 

Meşe, 'Onları görmeyi çok istiyorum. Onları çok aradım. Hangi kapıyı çalsam 'Aile görüşmek istemiyor' dediler. Pes etmedim, onları aramaya devam edeceğim. Bulduğum zaman ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kısmını düşünmedim. Sadece onları bulup karşılarına çıkmak istiyorum. 

Annesinin ellerini öpmek istiyorum, babasına sarılmak istiyorum. Kardeşi varsa görmek istiyorum' diye konuştu.

Sağlığına kavuştuktan sonra ilk olarak organlarını bağışladı

Sağlığına kavuştuktan sonra ilk olarak organlarını bağışladı

Birinin kalbi ile hayatta olmanın çok ilginç bir duygu olduğunu ifade eden Burçin Meşe, 'Bu kalp bana emanet. Bu nedenle daha güzel yaşıyorum' ifadesini kullandı.

Organ nakli bekleyen bazı arkadaşlarının ne yazık ki yaşamını yitirdiğini, bazı arkadaşları içinse 'Acaba yarın hayatta olacaklar mı' endişesi taşıdığını belirtti.

Meşe, sağlığına kavuştuktan sonra ilk olarak 'organlarını bağışladığını' söyledi.

Organ nakil hemşiresi olarak başkalarını yaşatmak istiyor

Organ nakil hemşiresi olarak başkalarını yaşatmak istiyor

Hayatını organ nakli konusunda farkındalık yaratmaya adadığını söyleyen Meşe, 'Yapay kalpten kurtuldum, hemşire de oldum ama engel oranım çok yüksek olduğu için hiçbir özel kurum beni çalıştırmak istemiyor. İş başvurusu yapmaktan çok çekiniyorum, reddedilmek istemiyorum ama artık tek hayalim organ nakil hemşiresi olup başkalarını yaşatabilmek.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
69
46
6
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Sizin veya ailenizin başına kötü bir şey gelince organ bağışı yapmak sizi iyi bir insan yapmaz vicdanı rahatlatmaktir, borcunu ödemektir. Başınıza kötü bir ş... Devamını Gör

Cengiz ÇİFTÇİ

Vasiyetimdir: Öldüğümde tüm organlarım sağlık için feda olsun. Hatta işe yaramazlarsa kadavra olarak tıp fakültelerinde kullansınlar.

Berry93

Buraya yazmanız bir şey ifade etmez, en basitinden ehliyet vs yenilerken kayıt yaptırabilirsiniz.