Bolu Kartalkaya’daki yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangının mutfak bölümünden çıktığı söylense de henüz net bir sonuç açıklanmadı. Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’deki köşe yazısında yangının nedeni hakkında duyduğu iddiayı yazdı. İsmail Saymaz’ın iddiasına göre; Personeller gece mutfakta mangal yakmış ve tam söndürmeden yatmış. Gece yangın çığlıklarına uyanıp kaçmışlar.
Tüm Türkiye'nin yüreğini dağlayan Grand Kartal Otel yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. İhmalsizlik ve denetimsizlik iddialarına yönelik yeni detayların gelmeye devam ediyor. Bu sırada acı olaya tepkiler de her geçen saat büyüyor. Faciaya dönüşen yangına ünlü isimler de kayıtsız kalmıyor.Elim olaya dair soru sorulan isimlerden biri de Orhan Gencebay oldu. Muhabir Online'dan Samet Aday’ın sorularını yanıtlayan Gencebay'ın 'İhmaller olabilir ama kesinlikle kötü niyetli değildir' sözleri sosyal medya kullanıcılarını çok öfkelendirdi!
Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından İYİ Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. Siyaset arenasında sessizliğini koruyan Akşener hakkında bir süredir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı konuşuluyordu. Konu hakkında Akşener sessizliğini korurken geçen günlerde İYİ Parti’den istifa eden ve Akşener’in ‘siyasi prensi’ olarak anılan Kürşad Zorlu’nun AK Parti’ye geçmesi iddiaları güçlendirmişti. Son olarak gazeteci Fatih Portakal Sözcü TV’de dikkat çeken bir kulis paylaştı. Portakal, “Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı kesinleşmiş. Taraflar el sıkışmış. Hayırlısı olsun diyelim' dedi. Kaynak
Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangın sebebiyle yaşanan facia Türkiye’nin gündeminde. 78 vatandaşımızın hayatını kaybettiği yangında küle dönen otelle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, 3 sigorta şirketi Grand Kartal Otel’i sigortalamaya yanaşmamış. Otelin sigorta yaptırdığı Eureko Sigorta firmasına yakın kaynaklar ise yangın sonrası oluşacak sigorta maliyetinin milyon doları bulabileceğini ifade etti. Yangında hayatını kaybedenlerin yakınları da tazminat davası açabilecek.
Adalet Bakanlığı’ndan Bolu Kartalkaya Kayak Merkezinde Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın hakkında açıklama: “Bolu'daki yangında tüm kimlikler tespit edilmiştir. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 78'dir.”
Asgari ücretle gram altın paritesindeki kayıp son yıllarda hız kazandı. 2016 yılında asgari ücret 1300 lira idi ve bu ücretle 10 gram altın alınabiliyordu. Bugün asgari ücret 22 bin 104 TL. 2025 yılı asgari ücretiyle 6.9 gram altın; 4.3 çeyrek altın alınabiliyor. Ücretlerin karşılığında altın gitgide erirken, Ekonomim’e konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, ABD’den örnek vererek durumun ‘o kadar’ da kötü olmadığını ileri sürdü.Kaynak
Bolu Kartalkaya kayak merkezindeki Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkarken, yangının ilk anlarında çaresiz kalan bir kişinin kucağındaki bebeğini atmaya çalıştığı, bir başka kişinin ise kurtulmak için çatı katından atladığı anlar görüntülerde yer aldı.
Bolu Kartalkaya kayak merkezinde yaşanan yangın faciasından acı hikayeler gelmeye devam ediyor. Grand Kartal Otel'de çıkan yangında hayatını kaybeden 46 yaşındaki Seha Müge Turan ve 14 yaşındaki kızı Alya Turan, İstanbul'da dün son yolculuğuna uğurlandı. Seha Müge Turan’ın yangın sırasında eşi Tolga Turan'ı arayıp, 'Ne olur bizi kurtar, yanıyoruz' diye yardım istediği öğrenildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, ifşa listesini bir kez daha güncelledi. Bu kez listeye 41 yeni ürün girdi. Üstelik içinde bu kez bilinen markalar da var. İşte peynirden sucuğa, kıymadan tereyağına, kaşardan baharatına birçok sakıncalı ürün.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 79 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel'in ortaklarından Ceyda Hacıbekirlioğlu'nun sosyal medya paylaşımları büyük tepki topladı. Bir gönderisinde yangın merdivenlerinden bahseden Hacıbekirlioğlu, 'Yangın merdiveni var. Tabii ki tahtadan değil bu yangın merdiveni!' dedi, diğer gönderisinde ise hassasiyet bekleyerek “Bizim de kaybettiğimiz arkadaşlarımız var. Acımız çok büyük. Herkesten hassasiyet bekliyoruz” dedi. Ceyda Hacıbekirlioğlu kendisine gösterilen tepki sonrasında sosyal medya hesabını kapattı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TGRT Haber canlı yayınına bağlanarak 79 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kartalkaya'daki Grand Otel yangınına ilişkin iddialara yanıt verdi. Faciayla ilgili sorumluluğun kime ait olduğu tartışmaları sürerken, Tanju Özcan'dan yine çok konuşulacak açıklamalar geldi. Kendi görev sahası dışındaki yerleri denetleme yetkisinin olmadığını söyleyen Özcan, yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığında olduğunu öne sürdü.
Gazeteci ve Yazar Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de çıkan yangınla ilgili konuştu. TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programına konuk olan Tayyar, otelde çıkan yangında sorumluluğun kimde olduğu tartışmalarına katıldı. 79 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili konuşan AK Parti eski milletvekili, 'Bu otel, Bolu Belediyesi'nin sınırlarında değildir. Turizm belgeli işletmelerin denetimi Turizm Bakanlığına aittir' dedi.
“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla cezaevine gönderilen Ümit Özdağ, Twitter’da paylaştığı 11 tweet sebebiyle tutuklanmıştı. Geçtiğimiz saatlerde Oğuzhan Uğur'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Özdağ tutuklanmasaydı bu hafta konuğu olacağını açıklayan Oğuzhan Uğur, Özdağ hakkında merak edilenleri aktardı, içini döktü.
Bolu'da meydana gelen yangın felaketinde 79 canımızı kaybettik. Kayıpların ardından gözler, sorumlulara ve yetkililere çevrildi. Fakat yangının ilk anından beri birbirinden farklı açıklamalar ve suçlamalarla karşılaştık. Kültür ve Turizm Bakalığı olaydan Bolu Belediyesi'ni sorumlu tutarken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan canlı yayında açıklama yaptı ve bakanı canlı yayında hesaplaşmaya davet etti. Suçlamaları reddeden Özcan, eğer sorumluluk kendindeyse istifa edeceğin de söyledi.
Bolu'da meydana gelen yangın felaketi tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a yükseldi. Felaketin ardından pek çok ihmal de ortaya çıktı. Elbette tüm gözler yetkililerden gelecek açıklamalara çevrildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yandından Bolu Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerini suçlayan Kültür ve Turizm Bakanı'nı, yaptığı bir açıklama ile yalanlamıştı. Özcan, oteli denetleme yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olduğunu, çünkü otelin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldığını açıkladı. Bolu Belediyesi'nden alınan yangın yeterlilik belgesinin ise 2007 yılında verildiğini, o dönemde Bolu Belediyesi'nin AKP'de olduğunu söyledi.
Ülkenin gündeminde Bolu, Kartalkaya'daki Grand Kartal otelde gerçekleşen yangın ve kaybettiğimiz 79 vatandaşımız varken gece saatlerinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tutuklanmıştı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan Ümit Özdağ’ın, Twitter’da yaptığı 11 paylaşımı suç delili olarak kabul edilmişti.Geçtiğimiz saatlerde Halk TV canlı yayınına konuk olan Zafer Partisi sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, konuyla ilgili açıklamasını Selahattin Demirtaş örneğiyle yaptı.
Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner, her toplumsal olayda olduğu gibi Bolu'da gerçekleşen yangın faciası hakkında da kitabın ortasından konuştu. 79 vatandaşımızı kaybettiğimiz elim olayın sorumlusunun hala bulunamamasına anlam veremeyen Ece Üner, önce aile yılı vurgusu yaptı. Sonra da 'Çoklu kurum yetmezliği' yaşıyoruz dedi ve öfkesine hakim olamadı.
Ünlü şarkıcı Reynmen, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan Ümit Özdağ'a desteğini X hesabından paylaştığı fotoğrafla göstermişti. Sosyal medya kullanıcılarının 'sen siyasete girme' yorumlarını gören Reynmen, sinirlerine hakim olamadı. Geçtiğimiz saatlerde hızını alamayıp takipçilerine tepkisini sıralayan Reynmen, ayrıca kendini savunanlara da rest çekti.