İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci İsmail Saymaz, Gezi Parkı olaylarının sanıklarıyla irtibatlarının bulunduğu, eylemlerde aktif rol oynadığı ve sosyal medyadan gerçekle bağdaşmayan bilgiler vererek vatandaşları kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltı kararı sonrası CHP'den de tepkiler gelmeye devam ediyor. Halk Tv ekranlarına bağlanan Ali Mahir Başarır, operasyonlar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Başarır, 'Tayyip Bey yönetime el koydu' dedi.
Dün geceki diploma iptali kararından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının kendisini aradığını ve Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığını bildirdi.
Dün geceki diploma iptali kararından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının kendisini aradığını ve Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığını bildirdi. Sabah Gazetesi ise yolsuzluk operasyonu yapıldığı haberini verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu 105 kişiye yönelik geniş çaplı operasyon başlattı. CHP Milletvekili Gökhan Günaydın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun evine 20 araçlık kolluk kuvvetinin gittiğini duyurdu.Gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu, sağlık kontrolüne götürülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilişkin açıklamada bulundu.
Ekrem İmamoğlu'nun 31 yıl önce aldığı lisans diplomasının iptaline ilişkin verilen kararın ardından Türkiye gündemi değişti. Tepkiyle karşılanan haberin ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) de açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'Bu durum, hukuk devleti niteliğine güvenen tüm yurttaşların temel hak ve özgürlüklerine yönelik açık bir tehdittir.' ifadeleri yer aldı.
İstanbul Üniversitesi'nden verilen kararın ardından Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması iptal edildi. Üniversiteden açıklanan kararda, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapan 28 kişinin diplomalarının 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiği belirtildi.Üniversiteye yatay geçiş yapan kişilerin kimler olduğu belli oldu. Aralarında iş dünyasının bilinen isimlerinin yanı sıra Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Saybaşılı'nın yer aldığı görüldü.
Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesi kararı bomba etkisi yarattı. Tepkiyle karşılaşılan kararın ardından neler yaşanacağı merak edilirken, açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Kararın ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasından sonra, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nda kimler yer alıyor sorusu araştırılmaya başlandı. Kurulda yer alan isimlerin Rektör Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm AK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil KAYA, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yahya GÜLDİKEN ve Raportör Dr.Öğr.Üyesi Seyit Rasim DORU olduğu ortaya çıktı.
Sahte diploma suçlamasıyla sorgulanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diploması, geçtiğimiz saatlerde iptal edildi. İstanbul Üniversitesi’nin aldığı bu karar, kamuoyunda ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Kararın ardından Ekrem İmamoğlu da bir açıklama yaptı.Üniversitenin, 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle aldığı iptal kararı sonrası 2023 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin yaptığı bir paylaşım yeniden gündeme geldi. O paylaşımda, diploması iptal edilen Ekrem İmamoğlu için 'Değerli mezunlarımızdan' ifadesi kullanıldığı görüldü. Sosyal medyada hızla yayılan paylaşım, tartışmaları daha da alevlendirdi.Detaylar içeriğin devamında!
İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu ile birlikte 28 kişinin diplomasının iptal edildiğini açıklamıştı. Tepkiyle karşılanan kararın ardından diploması iptal edilen 28 kişinin kim olduğu merak edilmeye başlanmıştı. Ekol TV, 1990 yılında Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapan kişileri açıkladı!Kaynak: Ekol TV
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde 28 kişinin diplomasını iptal etti. Türkiye gündemine bomba gibi düşen kararın ardından siyasilerden açıklamalar gelirken, sosyal medyada da tepkiler adeta yağmur oldu yağdı.
CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart'ta düzenleyeceği ön seçime sayılı gün kalmışken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya çıkan karar gündeme bomba gibi oturdu. İstanbul Üniversitesi'nin açıkladığı kararda, İmamoğlu dahil 28 kişinin usulsüz yatay geçiş nedeniyle diplomasının geri alınacağı duyuruldu.Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken Armağan Çağlayan da sert analizleriyle konuyu değerlendirdi. Gelin detaylara birlikte bakalım!
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali gündeme bomba gibi düştü. Karar sonrası tepkiler art arda gelirken, Onedio YAZIO yazarı ünlü astrolog Can Aydoğmuş'un İstanbul Üniversitesi hakkında aylar önceki öngörüsü yeniden gündem oldu.
Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının iptal edilmesinin ardından gözler kararı açıklayan İstanbul Üniversitesi'ne çevrildi. Başta mezunlar olmak üzere önemli bir kesim üniversite yönetimine tepki gösterdi. Twitter'da yanıtların açık unutulmasıyla binlerce tepki paylaşımı gelirken üniversitenin sosyal medya ekibi Instagram'da gelen yorumları silmeye başladı.
İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal ettiğini açıkladı. Karar sonrası İmamoğlu ve CHP'den açıklamalar art arda gelirken, DEM Parti de karara tepki gösterdi.
İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz saatlerde yayınladığı kamuoyu duyurusuyla Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karar verildiğini açıkladı. Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin ilk açıklamasında, kararın hukuksuz olduğunu dile getirirken avukatı ise kararın yok hükmünde olduğuna dair açıklama yapmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklaması da dikkat çekti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması iptal edildi. Karara isyan eden İmamoğlu, saat 19:50'de sosyal medya hesaplarından canlı yayın açtı. İftar sofrasından seslenen İmamoğlu, ''Üniversitenin diplomayı iptal etme hakkı yok. Bu toplumun kazanmış olduğu tüm haklar tehlike altında. Seçme hakkınızı elinizden alabilirler. Kul hakkı yediler. Bu yapılanın muhattabı ben değil millettir'' dedi.
İstanbul Üniversitesi’nin Ekrem İmamoğlu’nun lisans diploması için yapacağı karar açıklaması için gün sayılıyordu. Üniversite, diplomanın iptaline dair karar açıklamasını kamuoyu duyurusuyla yayınladı. Karar karşısında ilk açıklama İmamoğlu’nun avukatından geldi, ardından ise İmamoğlu Twitter hesabından kendi açıklamasını dile getirdi.Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karar verilmesi Meclis’te de tepki aldı. CHP’liler sıralara vurarak protesto etti. Ardından ise kürsüye inerek “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sözlerini dile getirdi.
Son günlerde verdiği ifadeler nedeniyle GAÜ kurucu ortaklarından Özalp Tozan, kamuoyunun merak ettiği isimlerden biri haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasına dair yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Tozan, yaptığı açıklamalarla sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırdı. Sürecin seyrini etkileyebilecek ifadeler veren Tozan’ın kim olduğu ve neler söylediği ise merak konusu. Peki, Özalp Tozan kimdir, neden gündemde? Ekrem İmamoğlu’yla nasıl bir bağlantısı var?İşte detaylar…
İstanbul Üniversitesi Ekrem İmamoğlu'yla birlikte aynı dönemde geçiş yapan 28 kişinin lisans diplomasının iptalini duyurdu. Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlandığı bu süreçte verilen karar sosyal medyada şok etkisi yarattı. Üniversite yönetimi ve karar mekanizmalarına tepki yağdı.
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle iptal edimesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Siyasi isimler tepkilerini dile getirirken ABB Başkanı Mansur Yavaş da X hesabından tepkisini dile getirdi. Yavaş, 'Adaylığımı askıya alıyorum' diyerek sonuna kadar yanınızdayız vurgusu yaptı.İşte detaylar...