Görüş Bildir
Depremden Sağ Çıkmak ve Sağ Kalma Suçluluğu
6 Şubat 2023 gece 04:17’de Kahramanmaraş Pazarlık merkezli 7,7 şiddetindeki depremle çevre iller de sarsıldı. Malatya, Hatay, Antep, Kilis, Elâzığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Adana ve çere illerde de bu sarsıntıdan yara aldı. Hatta depremin ardından öğle saatlerinde artçı depremlerden bağımsız olarak 7,5 şiddetinde tekrar deprem oldu. Deprem ardışık ve etki alanı çok geniş olduğundan oldukça gerilimli ve korkutucu oldu, olmaya da devam ediyor.Türkiye için 4. derecede uluslararası alarm çağrısı yapıldı. Ardından milli yas ilan edildi. Ne yaşadıysak bu çok ağır ve ancak hep beraber atlatabiliriz. Amerika ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden destekler geliyor. Genel bir korku hali ve gerilimle herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kaybımız çok. Doğal afetlerin ardından onlarca soru sorup anlamlandırmaya çalışıyoruz. Korku bütün yolları kapatıyor. Enkazlardan gelecek seslere dikkat kesildik.
Propagandanın Zamanı mı? Malatya Belediye Başkanı'nın TikTok Videolarını Andıran Editi Tepki Çekti!
Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssünde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem çevre illeri de bir hayli etkiledi. Depremin ardından Malatya'da büyük bir felaket yaşanırken belediye anbean yapılan yardımları resmi Twitter hesabında paylaşıyordu. Bu sırada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, depremzedelerin acılı ve çaresiz görüntülerinin yer aldığı video kolajını paylaşması sosyal medyada büyük tepki çekti.
Reklam
Geçmişten Bugüne İmar Affı! Düzenlemelerin Depremde Yıkıcı Sonuçları Olabilir mi?
6 Şubat 2023 sabaha karşı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem hepimizi derinden sarstı. Aynı gün 7,6 büyüklüğünde bir depremle bir kez daha sarsıldık. Kahramanmaraş ve çevre illerde yıkıcı etkilerinin olduğu bu deprem, Hatay'da iki devlet hastanesinin yıkılmasına ve binlerce binanın enkaz haline gelmesine sebep oldu.
Reklam
Depremin Ardından İskenderun Limanı'nda Çıkan Yangın Hala Devam Ediyor
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki korkunç depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. 3000'den fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği afetin ardından acı haberler geliyor. Depremde ağır hasar alan Hatay'ın İskenderun Limanı'nda dün depremden sonra başlayan yangın hala devam ediyor. Yangını söndürme çabaları sürüyor.
Reklam
Kahramanmaraş Depreminde Yıkımın Büyük Olduğu İllerden Şanlıurfa'da İkinci Gün
Türkiye büyük bir deprem felaketinden daha birlikle, yardımlaşmayla ve de maalesef acılarla çıkmaya çalışıyor. Dün meydana gelen şiddetli depremlerle yıkılan binalardan insanlar kurtarılmaya çalışılırken, çalışmalar ikinci gününde ilk şokun atlatılmasıyla ve umutlar için vaktin daralmasıyla daha da hızlandı. Şanlıurfa, büyük depremden etkilenen illerden biri, bölgeden çok sayıda görüntü ve yardım çağrısı geliyor. Kış şartlarında arama kurtarma mücadelesi sürüyor.
Reklam
Reklam
Kahramanmaraş Depremi'nin Ardından Canla Başla Çalışan Haluk Levent'in Paylaşımı Hepimizi Ağlattı!
etiket
Kabus gibi günler yaşıyoruz. Dün sabaha karşı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 10 ilimizde çok büyük yıkımlara neden oldu. Kaybettiğimiz canlarımızın yanında binlerce kişi de enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Tek yürek olmuş, enkaz altından sağ salim çıkarılmalarını beklerken; onlar için canla başla çalışan isimler var. Bu isimlerden biri de AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent.
Reklam