Görüş Bildir
83 Kişiye Mezar Olan Apartmanın Müteahhidi Gözaltına Alındı
Adana’da yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı'nın sahipleri Hasan Can Alpargün ve babası Hasan Alpargün'ün Kıbrıs'a kaçtığını iddia etmişti. İddialar sonrası Oğul Alpargün ise 'Babamı ihbar ettim, sorumlu ben değilim' demişti. Depremde 83 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, KKTC’de Lefkoşa Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındı.
Deprem Bölgesinde Aktif Hizmet Veren Hastaneler Hangileri? Deprem Bölgesindeki 10 İlde Aktif Hastane Adresleri
Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremin 6. günündeyiz. Tüm Türkiye'nin kalbi binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı deprem bölgesinden atıyor. Depremden etkilenene 10 ilimizde ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlarımız kontrol ve tedavi için hastanelere sevk ediliyor. Bu sırada depremden zarar görmeyen ve aktif olarak hizmet verebilen hastaneler büyük önem arz ediyor. Deprem bölgesindeki aktif hastaneler listesinde: Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır ve Adana'da yer alan devlet, sahra ve bazı özel hastaneler bulunuyor. İşte deprem bölgesinde aktif hizmet veren hastaneler:
Reklam
Macar Kurtarma Ekiplerinden Anlamlı Mesaj: Vefat Eden Ali'yi Unutmadılar
Macaristan’dan gelen Pest ili kurtarma ekibi, bugün duygusal bir paylaşım yaparak saatler süren kurtarma çalışma sırasında hayata veda eden 15 yaşındaki Ali’yi andı. Macar ekip paylaşımda “Konuşmadığımız bir şey var çünkü bizi de etkiledi. Sevgili Ali, seni sonsuza kadar unutmayacağız” ifadelerini kullandı.
Reklam
Depremde Yıkılan Adıyaman'daki ISIAS Otel ile İlgili Tüyleri Diken Diken Yapan Bir Gerçek Ortaya Çıktı
etiket
Tüm Türkiye olarak deprem felaketinin içindeyiz. Depremzedelere maddi manevi yardımların eksik olmadığı bu günlerde depremin sorumlularından da hesap soruluyor. 6 Şubat depreminde adeta tuzla buz olan yapılardan biri de Adıyaman'daki ISIAS Otel idi. Ortaokul voleybol oyuncuları, turist rehberleri, spor hocaları ve daha birçok kişinin konakladığı ISIAS Otel ile ilgili tüyleri diken diken yapan bir gerçek ortaya çıktı. ISIAS Otel, yapı denetiminden geçemediği için mühürlenmiş ve daha sonra tekrar açılmasına izin verilmiş...Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Tüm Türkiye'nin Korku İçinde Beklediği Büyük İstanbul Depremi Öncesi Yetkililer Nasıl Önlemler Alabilir?
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, çevrede bulunan 10'dan fazla ili de etkiledi. Yaşanan bu deprem felaketinin ardından gözler 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'nin en büyük korkusu olan 'Büyük İstanbul Depremi'ne çevrildi. Hiçbir şey yapmadan göz göre göre sadece beklediğimiz bu büyük İstanbul depreminin yaratacağı kaos ve felaket hakkında birçok öneri sunuldu. Bunlardan biri de Muharrem İnce'den gelmişti. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde neler yaşanır? Büyük İstanbul depreminde bilanço nasıl olur? Büyük İstanbul depremi öncesi nasıl önlemler alınabilir?Gelin birlikte bakalım...
Reklam
Kan Bağışı İçin Uygun Olup Olmadığınızı Söylüyoruz
Ülkemiz afet konusundaki en büyük sınavlarından birini verirken her tür yardım hayati öneme sahip. Bu yardımların en önemlilerinden biri de kan bağışı. Kızılay kan bağışı için çağrı yaptı, fakat kan verme merkezlerini meşgul etmemek de çok önemli. Bu kısa test sayesinde ilk etapta kan bağışı için uygun olup olmadığınızı kolayca öğrenebilirsiniz.Bu testin yalnızca hızlı bir kanıya varmak için oluşturulduğunu unutmayın.
Reklam
AFAD Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş'taki 'Volkanik Dağ' İddialarını Yalanladı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yolları, binaları, tarihi yapıları yerle bir eden şiddetli depremlerin ardından yürekleri yakan görüntüler ortaya çıktı. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bulunan bir dağda görüntülenen duman vatandaşları tedirgin etti. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, 'volkanik dağ' iddialarını yalandı.
Reklam
Üniversiteler Ara mı Verdi, Ne Zamana Kadar Tatil? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?
Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu deprem, 10 ili birden etkiledi. Yakın zamanda eğitimlerine başlayacak üniversitelerin ise açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmişti. Öğrenciler, üniversitelerin hangi tarihte açılacağını merak ediyor. Peki üniversiteler tatil mi? Ne zaman açılacak? İşte detaylar....
‘Afganlar Kol Kesip Bilezik Çalıyor’ İddiasında Bulunan MasterChef Uğur Kardaş Gözaltına Alındı!
Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye tek yürek olup depremzedelere yardım etmek için bölgeye akın etti. Bu ekiplerden birisi de yemek ve gıda sorununu gidermek için deprem bölgesine giden Mehmet Yalçınkaya ve eski MasterChef yarışmacıları oldu. MasterChef'in ilk sezonunda şampiyon olan Uğur Kardaş, iddialarıyla tüylerimizi diken diken etti!
Reklam