Görüş Bildir
Adıyaman'da Her Şey Tuzla Buz Olurken 40 Yıllık Saat Kulesi 04:17'de Resmen Zamanı Durdurdu
6 Şubat 2023 Pazartesi sabah 04:17'de yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, tüm Türkiye'ye büyük bir felaket yaşattı. 10 ilin etkisi altında kaldığı depremin ardından aynı gün 7.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana gelmesi yıkımın boyutunu daha da artırdı. Depremden etkilenen ve en büyük hasarı alan illerden biri olan Adıyaman'da, Saat Kulesi'nin saati 04:17'de durdu...
Cumhurbaşkanı Duyurdu: Milli Yas Ne Zaman Bitecek, Uzatılacak mı? Milli Yas Hakkında Merak Edilenler
Ülkemizde yaşanan depremin ardından; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri depremden etkilendi. Deprem sonrası milli yas ilan edildi. Vatandaşlar tarafından milli yas süresinin uzayıp uzamayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda Milli yas ne zaman bitiyor? Milli yas bitti mi?' sorularına yer verildi. Detaylar haberimizde...
“23 Yıl Senin İçin Saklamışım!” 1999 Depreminde Kendisine Verilen Oyuncak Ayıyı Depremzede Çocuklara Gönderdi!
Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, Sakarya'da yaşayan bir vatandaşın üzerinde “99 depreminde 6 yaşında, bir tırdan bana verilen bu ayıcık artık sende' notu olan bir oyuncak ayıyı deprem bölgesindeki çocuklara gönderdiği ortaya çıktı. Ayıcığın üzerinde yazan not ise hepimizin tüylerini diken diken etti.
Reklam
Selin Ciğerci'nin Eski Eşi Gökhan Çıra da Depremzedelere Kayıtsız Kalmadı! Otel Gelirini de Bağışlayacak
Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili etkileyen deprem büyük bir yıkıma yol açtı. Depremin 8. gününde hala arama ve kurtarma faaliyetleri sürüyor. Depremzedelerin hayatlarını devam ettirebilmesi için ilk günden beri yardım toplama noktalarına birçok bağış yapıldı. Gökhan Çıra'da destek veren isimler arasında yer aldı. Sosyal medyada paylaştığı yazısında bir arabasını satarak depremzedelere bağışlayacağını duyurdu.
Yıkılan Sitenin Müteahhidi, Site Sakinlerini Suçladı: "Altyapı Çalışması, Temele Zarar Vermiş"
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, sitenin sakinlerini suçladı. Akay, binanın dönemin mevzuatına uygun yapıldığını öne sürerek, 'İnşaat bitiminden sonra dairelerde ikamet eden kişiler tarafından altyapı çalışması yapılmış. Bunun sitenin temeline zarar verebilecek nitelikte olduğu kanaatindeyim.' şeklinde savunma yaptı.
Reklam
Yerle Bir Olan Hatay'ın Antakya İlçesine Ait Depremden Önce ve Sonraki Görüntüler İçinizi Parçalayacak
6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde etkili oldu. Başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana da depremden ağır hasar alan illerden biri oldu. Bilançonun en ağır olduğu şehir ise Hatay oldu. Alper Şener, sosyal medya hesabında Hatay'ın Antakya ilçesine ait eski ve yeni görüntülerle yürekleri sızlattı.
Reklam
"Böylesi Büyük Felakete Hazırlıklı Olabilmek Mümkün Değil” miydi?
Türkiye'de deprem gerçeği 6 Şubat 2023 gecesi yeniden hatırlandı. 7,7 ve saat arayla 7,6 büyüklüğünde çok şiddetli Kahramanmaraş merkezli iki deprem 10 ilde etkili oldu. 1. haftada belirlenene göre 30 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketinin büyüklüğü, 'Bu boyutta bir afete hazırlıklı olunabilir miydi?' sorularının sorulmasına da neden oluyor.
Türk Askerini Görünce Koşarak Sarılan Depremzede Çocuklar
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin bugün 8. günü. Yapılan son açıklamalara göre ise 30 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Milyonlarca insanın etkilendiği deprem felaketi sırasında kaydedilen bazı görüntüler ise içimizi ısıtıyor.
Reklam
Beşiktaş'ın Brezilyalı Futbolcusu Josef de Souza Bir Depremzede Çocuğu Evlat Edinebileceğini Söyledi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 ili etkileyen depremin 8. gününde hala arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çıkarılan canlar hayat buluyor. Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza Brezilya basınına depreme dair açıklamalarda bulundu.Ailesini kaybeden çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek depremzede bir çocuğu evlat edinebileceğine dair sinyal verdi.
Hatay'da Hasarsız Olmasına Rağmen Yıkılarak Şüphe Uyandıran Tek Katlı Binanın İçinde Neler Neler Varmış!
Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenen 10 ilden birisi de Hatay'dı. Hatay'da Avukat Bedia Büyükgebiz depremin ardından kaldırılacak birçok enkaz ve yıkılacak ağır hasarlı bina olmasına rağmen Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu tek katlı binanın yıkılacağını söylemişti. Öyle de oldu... Yıkılması nedeniyle kamuoyunda şüphe uyandıran bu tek katlı binanın içinde hangi belgeler vardı, tek tek söylüyoruz.
Reklam
Reklam