Görüş Bildir
Hatay'da Yıkılırken İnsanların Aşağı Düştüğü Hastane Binasının Deprem Raporunu Görünce Kahrolacaksınız!
6 Şubat günü sabaha karşı gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem ile hep birlikte bir felakete uyandık. Depremin üzerinden geçen 7 günle birlikte arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Birçok yaşam alanı ve bina yıkılırken Hatay'daki İskenderun Devlet Hastanesi'de içerisinde birçok hasta ve sağlık çalışanı bulunurken epey zarar gördü. Hastanenin deprem raporunu gördüğünüz zaman kahrolacaksınız....
Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler: 4 Büyüklerin Ortak Forma Projesi Alkış Topladı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından sayısız yardım kampanyası başlatıldı. Afet bölgesindeki vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Birçok ünlü isim ve büyük şirket depremzedelere destek olmak için kolları sıvadı. Süper Lig'in 4 büyükleri de gönülleri ısıtan seferberliğin bir parçası oldu. Sahalarda ezeli rekabetin yaşandığı dört büyüklerin 'ortak forma' projesi alkış topladı.
Reklam
Depremzede Olduklarını Söyleyerek WhatsApp'ten Vatandaşları Dolandıran İstismarcılar İnsanlığımızdan Utandırdı
Türkiye binlerce insanın vefat ettiği ve enkaz altında kurtarılmayı beklediği Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için birlik oldu. Bir kısım fırsatçı ise vatandaşların insani duygularını kullanarak maddi kazanç elde etmeye çalışıyor. Hürriyet muhabiri Ece Çelik'e konuşan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan deprem anından bu yana dolandırıcıların pek çok farklı yöntemle yardımsever insanları suistimal ettiğini söyledi. Bunların başında ise WhatsApp dolandırıcıları geliyor.
Türkiye Genelindeki 5 Milyon Konut için Güçlendirme Çağrısı: "600 Bini İstanbul'da"
6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye bir kez daha şiddetli bir sarsıntı karşısında ne kadar büyük yaraların açılabileceğini bir kez daha gördü. Bu bağlamda Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde 6-7 milyon riskli konut olduğunu ve bunlardan 600 bininin İstanbul'da bulunduğunu belirtti. Bunlarla ilgili acilen bir güçlendirme yapılması gerektiğini söyledi.
Reklam
Ünlü Şef Somer Sivrioğlu Depremzedeler İçin Harekete Geçtiğini Duyurdu!
Yüzyılın felaketi olarak görülen Kahramanmaraş depreminin yıkıcı etkileri hala devam ediyor. Bu depremde zarar gören depremzedeler için o bölgelerde mutfağa giren Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın yanında Somer Sivrioğlu 'Neden yok?' deniliyordu.Ünlü şef sosyal medya hesabından paylaşım yaparak konuya açıklık getirdi.
Reklam
Naci Görür: 'İstanbul Depreminin Eli Kulağında, 7 ve Üzeri Deprem Olma Olasılık %80'e Çıktı'
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 ve Elbistan'da 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin 10 ilde meydana getirdiği yıkımın ardından arama kurtarma çalışmaları 8. gününde de devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür de Kahramanmaraş depremi sonrasında meydana gelen büyük yıkımın daha fazlasının İstanbul'da olacağına işaret etti. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem büyüklüğünün daha az olacağını ancak yapıların fazla olmasından dolayı yıkımın daha fazla olacağını belirtti.
Hatay’dan İstanbul’a Giden Depremzedenin Konya’daki Lokantada Gördüğü Misafirperverlik 'Helal Olsun' Dedirtti
6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketi tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Birçok depremzede, doğup büyüdükleri şehirleri terk etmek zorunda kaldı... Depremzedelerin bir kısmı KYK yurtlarına yerleştirilirken, diğer bir kısmı da başka şehirlerdeki tanıdıklarının yanına gitmeye başladı.Ailesini toplayıp Hatay’dan İstanbul’a doğru giden bir adam, Konya’daki bir lokantaya girdiklerinde gördükleri mükemmel ağırlamayı Twitter'da paylaştı.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Depremzedelere Verdikleri Desteklerle Ülkeye Olan İnancımızı Arttıran 81 İlimizden 81 Kare
10 ilimizi direkt diğer illerimizi de yürekten etkileyen deprem felaketi için ülkece yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Her kurum, her birey elinden gelenin fazlasını yapmak için yüreğini ortaya koymuş durumda. Din, dil, siyasi görüş ayırmaksızın 81 ilimizde de büyük bir yardım ve dayanışma seferberliği mevcut. Biz de Edirne'den Kars'a, Adana'dan Düzce'ye, şehir şehir halkımızın iyi kalbini ve insaniyetini tek bir içeriğe sığdırmaya çalıştık. 🇹🇷
Reklam
Reklam
Adıyaman'da Her Şey Tuzla Buz Olurken 40 Yıllık Saat Kulesi 04:17'de Resmen Zamanı Durdurdu
6 Şubat 2023 Pazartesi sabah 04:17'de yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, tüm Türkiye'ye büyük bir felaket yaşattı. 10 ilin etkisi altında kaldığı depremin ardından aynı gün 7.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana gelmesi yıkımın boyutunu daha da artırdı. Depremden etkilenen ve en büyük hasarı alan illerden biri olan Adıyaman'da, Saat Kulesi'nin saati 04:17'de durdu...
Cumhurbaşkanı Duyurdu: Milli Yas Ne Zaman Bitecek, Uzatılacak mı? Milli Yas Hakkında Merak Edilenler
Ülkemizde yaşanan depremin ardından; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri depremden etkilendi. Deprem sonrası milli yas ilan edildi. Vatandaşlar tarafından milli yas süresinin uzayıp uzamayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda Milli yas ne zaman bitiyor? Milli yas bitti mi?' sorularına yer verildi. Detaylar haberimizde...
Reklam