Görüş Bildir
AFAD'ın Pilot İl Kahramanmaraş İçin 2020 Yılında Hazırladığı İl Afet Risk Azaltma Planı Yeniden Gündem Oldu
Gazeteci Sefa Uyar Twitter hesabından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın ilk olarak pilot il Kahramanmaraş'ta 2020 yılında hazırlamış olduğu İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında konuştu. Rapora göre Kahramanmaraş’ın Arap, Afrika ve Anadolu levhalarının birbirleriyle kenetlendiği zonda yer aldığı aktarılmıştı. Diğer yandan “suskun kalan Doğu Anadolu Fayı’nın batı kısmının Kahramanmaraş için büyük bir risk oluşturduğu” belirtilmişti.İşte rapordan dikkat çeken başlıklar...
Reklam
Reklam
Reklam
TKP'nin Osmaniye'deki Üyeleri Gözaltına Alınmıştı: '17 Tane Cenazen Çıksa Bu Kadar Adam Gelmez' Tepkisi
Türkiye Komünist Partisi'nin Osmaniye'deki 10 üyesi 'AFAD malzemelerinin çalındığı' iddiası ile gözaltına alınmıştı. Depremzedelere yardım için bölgede bulunan TKP üyelerinin bulunduğu deprem dayanışma merkezindeki 10 üyenin 60-70 polis tarafından gözaltına alındığı anlar ise bir vatandaş tarafından kaydedildi. O anları kaydeden vatandaşın ise sözleri gündem oldu.
Ankara'da 'Depremzedelere Fahiş Kira' İsyanı: "6 Bin TL Olan Ev Şimdi 11 Bin TL"
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden en çok göç alan kentlerin başında gelen Ankara'da ev kiralarındaki artışa depremzedeler tepki gösterdi.  Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, 'Fahiş kira artışına ilişkin 50'nin üzerinde şikayet geldi. Bu şikayetleri bakanlığa ihbar ediyorum. Fırsatçı olan ev sahiplerine yazılmasını önemle istiyoruz' dedi.
Yeni Çamoluk Otomotiv'in Yardım Yayınında Yanlışlıkla 50 Milyar TL Bağışlaması Dalga Konusu Oldu
Tüm Türkiye olarak TV kanallarının ortak yayın yaptığı ve AFAD ile Kızılay'a yardımların toplandığı bağış yayınına kitlenmiştik. Birçok kişinin bağış yaptığı programda birçok önemli an yaşandı.Bağış gecesini damgasını vuran anlardan biri de Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 milyar TL'lik bağışta bulunmasıydı. Ancak çok geçmeden, Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 Milyar TL'lik bağışında yanlışlık olduğu anlaşıldı ve aslında 50 Bin TL bağış yaptıkları ortaya çıktı.Duras Ailesinin her ferdinin ayrı ayrı açıklama yapmasına rağmen Yeni Çamoluk Otomotiv dalga konusu olmaktan kurtulamadı...
Reklam
Depremde Kızı Eylem Aktaş'ı Kaybeden Orhan Aydın'ın Paylaşımı Yürekleri Paramparça Etti!
Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.6 ve 7.7 olmak üzere iki büyük deprem gerçekleşti. Ünlü sanatçı Orhan Aydın'ın kızı Eylem Aktaş ve kızının annesi Hatay'da enkaz altında yaşam mücadelesi verdi. Annesi kurtarılırken kızı 6.günün sonunda hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde kızını defneden Aydın, sosyal medya paylaşımıyla yürekleri yaktı.
Reklam
Oğuzhan Uğur: 'Bahçeli'nin Açıklamasıyla İrkildik'
etiket
Oğuzhan Uğur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendilerini hedef alan açıklamalarının deprem bölgesinde yardım için çalışan gönüllü gençler arasında korku yarattığını anlattı. 
Reklam