Görüş Bildir
Kral Charles, Londra’daki Deprem Gönüllüsü Türkleri Ziyaret Ederek Türk Restoranına Gitti!
74 yaşındaki Kral Charles, ülkemizde yaşanan depremin ardından deprem gönüllüsü Türkleri ziyaret etmek adına Londra'daki Batı Londra Türk Gönüllüleri Derneği ziyaret etti. Kral Charles’ın Hounslow ziyaretinde kendisine eşlik eden isimlerden biri de Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi olan Ümit Yalçın oldu. Ayrıca İngiltere Kralı, ziyareti sırasında çay içip, bir kebap restoranına da uğradı.
Sosyal Medyada Gündem Olan Binanın Müteahhidinden Açıklama
İstanbul Çekmeköy'de bulunan 5 katlı bir apartmanın görüntüsü sosyal medyada 'depremde çökme riski' tartışması yarattı. Üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren yapının müteahhidi Eser Karataş, 'Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun' dedi.
Haluk Levent: 'Vergiden Düşülerek Yapılacak Yardımı İstemiyorum'
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ilk gününden beri kurucusu olduğu AHBAP derneği ile canla başla çalışan Haluk Levent'in geçtiğimiz günlerdeki sözleri yeniden gündem oldu. Dün akşam birçok televizyon kanalının ortak yayını ile düzenlenen Türkiye Tek Yürek Kampanyası'na bağış yapan kişilerin yaptıkları bağışların vergiden düşüleceği iddia edilmişti.
16 Şubat Perşembe AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Tekrar Deprem mi oldu?
On günü geride bıraktığımız büyük Kahramanmaraş depreminin ardından, Türkiye gündeminde yalnızca yaşanan doğal afete yönelik konular yer alıyor. 10 ili etkisi altında bırakan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, uzmanların söylediğine göre bir yıl boyunca artçı sarsıntılar devam edecek. Peki bugün deprem oldu mu, nerede oldu? İşte 16 Şubat Perşembe son depremler sayfası...
Reklam
Hatay'da 183. Saatte Enkazdan Sağ Çıkarılan Hüseyin Berber: "İdrarımı İçerek Hayatta Kaldım"
Kahramanmaraş depremlerinde enkazdan yaralı kurtarma çalışmaları hâlâ sürüyor. Her geçen saat sağ olarak çıkan bir vatandaşımın haberini alıyoruz. Depremzedelerin enkaz altında nasıl hayatta kaldıkları da bu yüzden merak konusu oluyor. Depremin en çok vurduğu Hatay'dan 183. saat sonra enkazdan çıkarılan Hüseyin Berber'in yaşadıkları da bunlardan biri.Detaylar içerikte!
Reklam
HAYTAP Açıkladı: Deprem Bölgesinden Bursa'ya Getirilen Hayvanların Listesi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilimizi derinden etkiledi. Deprem sonrasında on binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı, binlerce bina yıkıldı. Enkaz altında kalan can dostlarımız da kurtarılmayı bekledi. Deprem sonrasında birçok hayvanın da enkaz altından kurtarılmasına şahit olduk. HAYTAP deprem bölgesinde bir sahra çadırı kurarak hayvanları tedavi altına altı. Peki depremden kurtarılan hayvanların son durumu ne oldu? Depremden kurtarılan evcil hayvanlara nasıl ulaşabilirsiniz?İşte detaylar...
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "11 Şiddeti Düzeyinde Hasara Yol Açtı"
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki deprem hakkında konuştu. Sözbilir, 'Kahramanmaraş depremleri 7.5 üstü büyüklüğündeydi. Fakat bu depremler 11 şiddeti düzeyinde hasar yaptı.' dedi.
Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Celal Böyle Halüsinasyonlar Görür"
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul depremi konusundaki uyarılarına, 'Celal, böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine. Sürekli olarak uçlarda durur' diye tepki gösterdi.
Reklam
Depremin İlk Gününden İtibaren Hatay'ın Sesi Olan Gökhan Zan: ''Fatih Terim Hocamdan Allah Razı Olsun''
Depremin ilk anından itibaren memleketi Hatay'ın sesi olan eski milli futbolcu Gökhan Zan FOX Tv'ye canlı yayınla bağlandı. Hatay'daki son durumu aktaran Zan'ın Fatih Terim sözleri gündem oldu. Zan'ın açıklamaları şu şekildeydi: ''Tüm devlet yetkililerimizden tüm sivil toplum kuruluşlarından arayan soran kim varsa Allah razı olsun. En çok yanımda duran isim Fatih Terim. Biz burada onlardan güç alıyoruz. Biz depremzedeyiz burada duş bile alamıyoruz su yok. Gönüllülerden buraya gelenlerden hepsinden Allah razı olsun. Gönüllü hayırsever arayan soran ne kadar arkadaşımız varsa hepsinin ellerinden öpüyorum.''
Reklam
Kahramanmaraş Depreminin Korkunç Boyutunu Gözler Önüne Seren Öncesi ve Sonrası Fotoğraflar
6 Şubat günü gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından başta Kahramanmaraş olmak üzere çevredeki 10 il ciddi boyutlarda etkilendi. Binlerce bina depremin şiddetiyle yıkıldı, sokaklar enkazlarla doldu. Depremde kaybettiğimiz canların yasını tutmaya ve depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyoruz, peki geride kalan şehirlerimiz ne halde? Kahramanmaraş'tan Hatay'a kadar illerimizin içler acısı deprem öncesi ve sonrası görüntüleri...
Deprem Bölgesi Yardım ve Bağışlarının Vergiden Düşürülmesini GİB Açıkladı: Biz Hesapladık
Türkiye'de yaşanan deprem felaketine yardım yağarken, TV'de yapılan ortak yayındaki yardımlarda 'vergiden indirim' konusu gündeme gelince Gelir İdaresi Başkanlığı bir açıklama yayımladı. Günlerdir kurumların yaptıkları açıklamalarda 'Deprem Nedeniyle Yapılan Bağış ve Yardımların Vergi Mevzuatı Karşısındaki Durumu' açısından bir oran görülmezken, GİB bunu bir örnekle açıkladı.
Reklam
Reklam