Görüş Bildir
Hakan Balta ve Derya Balta Çifti Kolu Kesilerek Enkazdan Kurtarılan Hilal'i Bağrına Bastı
6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen iki yıkıcı depremin hepimizi derinden yaraladı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan felaketlerde sayısız bina yerle bir hale geldi. Enkaz altında kalan binlerce isimden biri de minik Hilal oldu. Afetin ardından geçen 90 saat sonra enkaz altından kolu kesilerek kurtarılabilmişti. 10 yaşındaki mucizeye Galatasaray'ın eski yıldızı Hakan Balta ve eşi Derya Balta sahip çıktı.
Depremden Etkilenen 10 İlin Araçlarına Karşı Daha Nazik Olalım: Trafikte Bu Plakalara Dikkat!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki felaket binlerce canı yaşamdan koparttı. Afet bölgesindeki yaraları sarmak için milyonlar seferber oldu. Depremi gören vatandaşlara karşı oldukça hoşgörülü davranıyoruz elbette. Asıl dikkat etmemiz gereken bir durum daha var. O da deprem yüzünden şehirlerini terk etmek zorunda kalan insanlar. Bu nedenle trafikte, depremden etkilenen illerin araçlarına rastlarsak lütfen daha hassas olalım...
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Korkutan Açıklama: "Bayraklı'da, Bornova'da, Özkanlar'da Çok Az Ev Ayakta Kalacak"
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin önemli açıklamalar yaparken İzmir ile ilgili de 'Melez Ovası'nda olan Bayraklı'da, Bornova'da, Özkanlar'da çok az ev ayakta kalacak' yorumunu yaptı. 'Aslında Hatay'da bir deprem olmadı' diyen Ercan 'ABD'li bilim insanlarıyla tartıştık, biz böyle bir olay görmedik diyorlar' dedi. İşte Haber Global'de Yüz Yüze programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın açıklamalarından satır başları: 
Reklam
İstanbul'un Olası Depreme Ne Kadar Hazırlıksız Olduğunu Yüzümüze Tokat Gibi Vuran Mimari Faciası Binalar
10 ilimizi birden etkileyen 6 Şubat depreminin ardından gözler İstanbul'a çevrildi.Uzmanların yıllardır İstanbul'da beklenen büyük deprem için uyarmasına rağmen, binlerce binanın dip dibe konumlanması ve sorgusuz sualsiz onay alması can sıkmaya devam ediyor. Gerginliğin had safhada olduğu bu zorlu süreçte karşımıza İstanbul'da asla oturmak isteyemeceğimiz binalar çıkıyor. Adeta mimari faciası olan binalara hep birlikte bakalım...
258. Saatte İnanılmaz Kurtuluşun Adı: Neslihan
Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi enkazından depremin 11. gününde güzel bir haber geldi. Ailesi tarafından mezarı kazılıp beklenen Neslihan Kılıç, enkazdan 258 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Dün gece hiç umudu olmayan ailesi bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş karşısında büyük sevinç yaşadı. 
Reklam
Depremin Ardından Yardıma Koşan Japon Yarbayın Üniformasındaki Atatürk Arması Herkesi Duygulandırdı
6 Şubat Pazartesi tüm Türkiye bir felakete uyandı. Kahramanmaraş'ta birkaç saat arayla meydana gelen iki deprem 11 ilimizi yıktı geçti. Şehirleri enkaz yığınına çeviren afette binlerce canımızı kaybettik. Deprem bölgesine yardım etmek amacıyla hem Türkiye hem de dünyanın birçok ülkesi seferber oldu. Bu ülkelerden bir tanesi olan Japonya 15.4 ton malzeme ve ekipman ile birçok personelle afet bölgesine geldi. Bir Japon yarbayının üniformasına işli Atatürk arması görenleri duygulandırdı.
Reklam
Reklam
Bir Dağın Bağrına Sığınıyormuş Gibi... Elini Sıkı Sıkı Tuttuğu Askerin Omzuna Başını Yaslayan Depremzede Çocuk
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgeye giderek çalışmalara başlayan askerlerimizin çabalarını hep birlikte izlemiş ve gurur duymuştuk. Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz zaman zaman da çocuklarla özel olarak ilgilenerek onları deprem psikolojinden çıkarmaya gayret etmişler ve bizleri de oldukça duygulandırmışlardı.
Reklam
10 Gündür Deprem Bölgesine Gitmeyen Devlet Bahçeli'nin Yıllar Önce Yaptığı Paylaşım Tekrar Gündemde!
Kahramanmaraş depreminde kaybettiğimiz canların yasını tutmaya, depremzede vatandaşlarımız için el birliğiyle yardım toplamaya devam ediyoruz. Bu süreçte ayrıca gözlerimiz sürekli gündemde olan siyasi isimleri aradı, gittikleri deprem bölgelerinden canlı yayınlarını ve açıklamalarını takip ettik. Dolayısıyla siyasetçilerin sadece bugünlerde değil geçmişte de depremle ilgili söylemleri tekrar gündeme geldi; Devlet Bahçeli de bu isimlerden birisi oldu. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 17 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı bir paylaşım sosyal medyada odak konusu oldu. Buyurun detaylar...
Reklam