Görüş Bildir
Süleyman Soylu: "Bizim Hazırlığımız İstanbul Depremiydi"
CNN Türk canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrasındaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki ölü sayısının 39 bin 672'ye yükseldiğini açıklayan Soylu, 1999 Gölcük Depremi'nden itibaren deprem hazırlıkları yapıldığını belirterek 'Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi' dedi. İşte Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları: 
18 Şubat Cumartesi Bugün Hava Nasıl Olacak? Deprem Bölgesinde Hava Durumu Nasıl?
Bugün havanın nasıl olacağı günün erken saatlerinden bu yana araştırılıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında 11 ilimizdeki hava durumu yakından takip ediliyor. Dondurucu soğuklar deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı olumsuz etkiliyor.  Peki bugün hava nasıl olacak? 18 Şubat Cumartesi hava durumu nasıl? İşte Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa hava durumu.
Depremleri Önceden Tahmin Etmek Mümkün mü?
Tarifi imkansız acılar içindeyiz. Bir ışık arıyoruz, bir el, bir çare, bir umut… Ah, gelen afeti bir bilebilseydik, bir görebilseydik. Evet, gece, ansızın, çaresiz haldeyken bastıran bu felaket için ne yapabiliriz? Bu yazı bu arayıştır… Baktım ki bu arayış binlerce yıl önceye kadar bir süreçtir.
Cansız Bedenine Ulaşılan Fenomen Taha Duymaz ile İlgili Akılalmaz Komplo Teorileri Üretenlere Tepki Yağdı
Günlerdir deprem enkazında olan fenomen Taha Duymaz ve kardeşleriyle ilgili bir mucize beklense de ne yazık ki öyle olmadı. Bugün ilk önce Taha'nın kardeşi Melek ve kuzeni Umut'un cansız bedenine daha sonra ise Taha Duymaz'ın cansız bedenine ulaşıldı... Enkaz altındayken bile zorbalığa uğrayan ve aslında enkazda olmadığı, yaşadığı iddia edilen Taha Duymaz ile ilgili ortaya akılalmaz komplo teorileri atılmıştı.Taha Duymaz'a, hem hayattayken hem de enkaz altındayken bile zorbalık yapanlara ise tepkiler gecikmedi.
Reklam
Reklam
Herkes Kendi Şahsi Meselesini Bulsun
etiket
6 Şubat 2023 sabahı saat 04.47’de gerçekleşen 7.7 şiddetindeki Kahramanmaraş Depremi, o sabah uyandığımızda duyduğumuz ilk şey oldu. İlk anın şokunu, üzüntüsünü ve dehşetini atlattıktan sonra hepimiz bir şey yapma arzusuyla dolduk. Haberi, ailemize ait Whatsapp grubundan öğrendim. Ben gruptaki mesajları yeni okuyorken, kız kardeşim çoktan Maltepe Belediyesi’nin yardım organizasyonuna dahil olmuş bize oradan haberler iletiyordu. Depremi duyar duymaz, bir şey yapmak üzere oraya koşmuştu. Birkaç saat içinde oradaki kaostan, koli yokluğundan, dağınıklıktan bahsettiği mesajlar gelmeye başladı. Akşam olduğunda yardımların hem miktarı hem de merkeze ulaştırılma biçimi, ekstra bir insan kaynağını ve zaman ihtiyacını doğurmuştu. Zaten çok geçmeden yüzlerce noktada benzer bir kaos olduğunu duyduk. Bu kaos sonraki günlerde ülkece baş etmemiz gereken bir lojistik ve dezenformasyon sorununa dönüştü. Yardımlar ve ihtiyaçlar çığ gibi büyüyor ancak organize olunmadığı ve koordine edilmediği için bu çabalar, her cephede yeni kaos başlıklarını da beraberinde getiriyordu.
İstanbul'da En Yaşlı Konutlar Fatih ve Üsküdar'da
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle 2020'de hazırlanan 'İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi' megakentteki konut stokuna ilişkin verileri ortaya koyuyor. İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan bina sayısı 818 bin adedi aşarken, bu alanda başı 39 bin 786 adetle Fatih ilçesi çekiyor.
Reklam
Reklam
Afetzede Barınma Desteği Nedir, Kimler Başvurabilir? Afetzede Barınma Desteği Başvuru Ekranı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremden sonra 10 ilimizde binlerce bina yıkıldı. Enkazdan sağ kurtarılan binlerce vatandaşımız ise evsiz kaldı. Afetzede hak sahipliği başvurusu ise gündem oldu. Depremzedeler tarafından hak sahipliği detayları araştırılıyor. Evleri oturulmayacak durumda olan vatandaşlar 'afetzede barınma desteği' başvurusunda bulunabiliyor. Peki afetzede barınma desteği nedir, başvuru nereden ve nasıl yapılır?
Reklam
Reklam