Görüş Bildir
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? Yılmaz Özdil Sözcü'den İstifa mı Etti, Kovuldu mu?
Gazeteci Yılmaz Özdil gündemin öne çıkan ismi oldu. Sözcü TV'nin kurucuları arasında yer alan Özdil, kanalın resmi olarak yayına başlamasının ardından kısa süre sonra ayrıldı. Ardından Sözcü gazetesindeki köşesinden de ayrılan Yılmaz Özdil hakkında araştırmalar da hız kazandı. Peki Yılmaz Özdil neden ayrıldı? Yılmaz Özdil Sözcü'den istifa mı etti, kovuldu mu?Detaylar içeriğimizde...
Yardımlaşmanın Adresi 11 Ayın Sultanı Ramazan Kolilerinde Son 10 Yılda Fiyatlar Nasıl Değişti?
11 ayın sultanı Ramazan, İslam'da önemli bir yeri olan, huşu içinde vücudun arındırılması, bu arınma esnasında da hem içinde bulunulan hale şükretmek, hem daha alt gelir gruplarının halinden anlamak, hem de nefse hakim olmayı içerir. Ülkemizde ise aç kalmak, iftarda zenginlikten zenginlik beğenmek, oruç başına vurarak sinirlenmek, iş yapmamak gibi tepkilerle geçen bir ay olurken, 20 Mart itibarıyla beklenen Ramazan ayına gireceğiz. Peki yardımlaşmanın da gereği olan bu ay da son 10 yılda erzak paketlerindeki fiyat değişimi nasıl olmuş gelin nefsimize hakim olmaya Ramazan'dan önce başlayalım.
Sosyal Medyada Hazırlanan Fiyat Değişimleri Seçim Afişine Uyarlanınca Gündem Oldu
Ekonomide neler olduğunu anlatmamıza gerek olduğunu pek zannetmiyoruz malum herkes yaşadığını biliyor. Türkiye'ye mahsus sorunlarla son yıllarda Z kuşağı da tanışırken, bunların içinde deprem ve ekonomi gündemimizin ana manşetinde yer alıyor. Bir de 14 Mayıs'ta yapılması planlanan nur topu gibi bir seçimimiz var. Ekonomik olarak seçim öncesi afişlere ya da vaatlere benzer görseller hazırlayan hesap ise sosyal medyada gündem oldu.
Reklam
Enkaz Başındaki 22 Günlük Nöbet Sonuç Verdi: O Belgeler Korumaya Alındı
Hatay'ın Antakya ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün hizmet binası enkazında 22 gün nöbet tutan avukat Ömer Meşe'nin topladığı resmi belgeler, savcılıkça korumaya alındı. Bu süreçte 500 dosya ile 60 çuval belgeyi toplayıp savcılığa teslim ettiğini belirten Meşe, 'Umarım bundan sonraki süreçte tüm belgelerin güvenliği hassasiyet ile korunur' dedi.
Reklam
Reklam
Afet Konutu İhalesinden Damat Çıktı: 11 Yılda 6 Milyar TL İhale Aldı
Depremin yaralı sarılmaya çalışılırken bir yandan da TOKİ'nin yapacağı konutların ihaleleri dağıtılmaya devam ediyor. Adıyaman'da yapılacak konutlar için ihalenin tanıdık bir isime çıktığı öğrenildi. AK Partili Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'in damadı Mücahit Hamza Ekşi'nin bölgedeki toplu konut ihalesini aldığı ortaya çıktı.
13 Mart Pazartesi İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Yağmurlu havaların giderek azalmasıyla Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 35.32 oldu. Barajlardaki su seviyeleri kritik seyrini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kuraklık endişesi ile baraj doluluk oranlarını yakından takip ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 13 Mart Pazartesi gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam
Cari Açık Rekor Kırdı: Uzmanlar Ekonomideki Tehlikeye Dikkat Çekti!
Türkiye, 2021 yılı son çeyreğine doğru yeni bir ekonomi modeli izlemeye karar verdi. Türkiye Ekonomi Modeli olarak adlandırılan bu modelde, ana amaç ihracat artacak, cari fazla verilecekti. Böylelikle ekonomide hem büyüme sağlanacak hem de enflasyon düşecekti. İster yanlış zaman, ister yanlış model diyelim sonuçta bizim ne istediğimizin önemi olmadan modelin getirdiği sonuçlar hedeflerinin tam tersi oldu. İhracat artar gibi görünürken, ithalat aldı başını gitti. Dış ticaret açığı rekorlar kırdı. TL'de değer kaybı enflasyonu körükledi. Büyüme, 'Var ama nasıl?' sorusu sorulurken, gelir dağılımı sorunları körükledi. Son olarak bugün açıklanan verilerde görüldü ki cari açık da rekor yeniledi.
Reklam
İddia: AFAD, Deprem Bölgesinde Saati 10 Bin Liradan Vinç Kiraladı
etiket
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası bölgede yürütülen yardım faliyetlerinde yaşanan skandalların arkası gelmiyor. Kızılay'ın AHBAP'a çadır satması ardından bir iddia da AFAD için ortaya atıldı. İddiaya göre binlerce kişi enkaz altındayken AFAD kontrolündeki vinçler bölgedeki vatandaşlardan saatlik 10 bin lira para istedi. 
ABD Bankacılık Sisteminde Yeni Bir 2008 Finansal Krizi mi? SVB Sonrası Batan Bankaların Devamı Gelir mi?
2008 Küresel Finans Krizi, dünyanın en büyük krizlerinden biri olarak geçer. Geçen haftadan bu yana ABD'de Silicon Valley Bank (SVB) ile başlayan batış hikâyelerine yenileri eklenirken, ekonomi ve finans camiası yüreği ağzında bir hafta sonu geçirdi. Türkiye'yi o dönem teğet geçtiği söylenen kriz, ekonomimize yine de bir değerken, finansal sistemimizde henüz adapte olmadığımız ürünler nedeniyle büyük sorunlar yaratmamıştı. Peki enflasyonla boğuşan dünya ekonomisinde bu bankacının  batışı nedir, bu bir kriz midir, Türkiye'ye de bulaşır mı? Gelin birlikte bakalım.
Reklam