Görüş Bildir
Haberler
Yunan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye Mesaj: 'Cesaretleri Varsa Topraklarımızın Bir Karışını İhlal Etsinler'

etiket Yunan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye Mesaj: 'Cesaretleri Varsa Topraklarımızın Bir Karışını İhlal Etsinler'

Emre Ordu
05.04.2018 - 23:06 Son Güncelleme: 06.04.2018 - 08:47

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye yönelik ifadeleriyle gerilimi tırmandırmayı sürdürüyor... Ege'de askeri tatbikat yapan Yunan askerlerine seslenen Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'den 'tahrik eden düşman' diye söz etti. Kammenos, Ege'deki Yunan adalarına ek 3500 asker gönderdiğini, Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da gelecek günlerde ek 3500 asker göndereceğini duyurdu. Yunan Bakan ayrıca Türkiye'ye meydan okudu: ''Cesaretleri varsa toprağımızın bir karışını ihlal etsinler.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara ile Atina arasındaki gerilim her geçen gün yükselirken Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kuzey Ege'deki İkarya Adası'nda katıldığı bir askeri tatbikatta, Türkiye'ye yönelik oldukça sert ifadeler kullandı.

"Düşmanımızın provokasyonları bizi daha da güçlendirir"

"Düşmanımızın provokasyonları bizi daha da güçlendirir"

Sputnik'in aktardığı habere göre, Kammanos, subay ve askerlere ''Ülkemiz dışındakiler bundan hoşlanmasalar da her kimden gelirse gelsin her türlü tehditle başa çıkmaya hazırız. Tüm Yunan halkının, bizi tahrik etmeye devam eden bir düşman karşısında uyanık olması gerekiyor. Hasmımızın provokasyonları, tehditleri ve hakaretleri bizi ne korkutabilir ne de zayıflatabilir. Tam tersine, bizi daha da güçlendirir'' diye seslendi. Kammenos, Türkiye'ye argo bir ifade kullanarak meydan okudu.

''Cesaretleri varsa Yunan toprağının bir karışını ihlal etsinler'' diyen Yunan Savunma Bakanı, Ege'deki Yunan adalarına ek 3500 asker gönderdiğini, Türkiye ile Meriç Nehri'nin çizdiği kara sınırına da gelecek günlerde ek 3500 asker göndereceğini duyurdu.

Kammenos'a ülke içinden eleştiriler artıyor

Kammenos'a ülke içinden eleştiriler artıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunan hükümetinin küçük koalisyon ortağı milliyetçi ANEL (Bağımsız Helenler) partisinin lideri Kammenos'a Türkiye ile gerilimi yükselttiği için ülke içinden eleştiriler artıyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'deli' ifadesini kullanan Kammenos, iki Yunan askerinin Türkiye'ye kaçırıldığına, 15 yıl hapiste kalabileceğine inandığını belirtmişti. Savunma Bakanı, Türkiye ile Ege'de sıcak bir çatışma yaşanabileceğini ve Yunan halkına 'müsterih olmalarını' söyleyemeyeceğini dile getirmişti.

"Yangına körükle gidiyor"

"Yangına körükle gidiyor"

Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis

Bunun üzerine ana muhalefetteki merkez sağcı parti Yeni Demokrasi (ND) 'Kammenos'un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir'' açıklamasını yayımlarken birçok partiden de benzeri açıklamalar gelmişti.

ND lideri Kiriakos Miçotakis önceki gün de 'Türkiye ile yangına körükle gitmekle' suçladığı Kammenos'a ''Ne dediğini kontrol edemiyor. Sadece beceriksiz değil, aynı zamanda tehlikeli. İç tüketim için dış politika yapıyor'' eleştirisini getirdi. Miçotakis ''Çipras onu görevden almalıydı, ama güçsüz bir başbakan'' dedi.

Ömer Çelik'ten yanıt: "Akılsız"

Ömer Çelik'ten yanıt: "Akılsız"

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un sözlerine yanıt AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Çelik şunları söyledi:

'Yunan Bakanın açıklamalarına baktığımızda akıldan yoksun olduğunu gördük. Bizim önümüze Doğu Akdeniz olayı tek taraflı olarak getiremezler. Bu süreçte suçlu olan Rum tarafıdır. AB mahalle dayanışmasına döndü. Varna zirvesi sonrası alınan kararlara riayet edilmesi gerekir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunan Bakan açıklamalarıyla sosyal medyanın da gündeminde...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1273
149
59
20
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buket

Fareye rakı içirmişler , “Bana aslanı getirin!” demiş. Yüzmeyi mi özledin bebeğim sen ? https://i.hizliresim.com/rOo8qm.jpg

Arda Doğan

Havalar ısındığı için yüzmek istiyorlar anlaşılan.Sonuçta ata sporları.

selimreizzz

öğretmenlik de bizim ata sporumuz

NEo Heçkir

Atatürk ün büstünü görse denize atlayacak adam gelmiş şekil yapıyor ki daha ordusuyla tanışmamış asdsadsad

NEo Heçkir

pardon adam demişim...