Görüş Bildir
Haberler
Yeni Haftada Piyasalarda Hangi Veriler Kritik? Gündemde Neler Öne Çıkıyor? Takip Edilmesi Gerekenler Neler?

Yeni Haftada Piyasalarda Hangi Veriler Kritik? Gündemde Neler Öne Çıkıyor? Takip Edilmesi Gerekenler Neler?

Yeni haftada yurt içinde Hazine ihaleleri, iş gücü, sanayi üretimi, perakende satışlar ve ödemeler dengesi verileri öne çıkıyor.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2022 yılı ilk 9 aylık dönemine ilişkin konsolide finansal sonuçlarının açıklanması da bu hafta sona erecek.

Yurt dışında ABD tüketici enflasyonu, Michigan tüketici güveni, Almanya sanayi üretimi, final tüketici fiyatları, Çin ticaret, enflasyon, Euro Bölgesi perakende satışlar, İngiltere GSYH, ticaret, sanayi üretimi verileri yakından takip edilecek.

ABD'de ara seçimler de haftanın önemli gündem maddesi olacak. Ülkede hafta sonu itibarıyla yaz saati uygulaması sona erecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 Kasım Pazartesi Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

7 Kasım Pazartesi Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Hazine, iki ihale birden düzenleyecek; 13 Ay vadeli kuponsuz devlet tahvilini ilk kez, 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili ise yeniden piyasaya sunacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşmeleri verilerini duyuracak (17.30).

7 Kasım Pazartesi Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

7 Kasım Pazartesi Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Haftanın ilk takip edilecek verisi Çin'in ticaret rakamları olacak (05.00). 

Endonezya'da üçüncü çeyrek için GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede ikinci çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 3,72, yıllık yüzde 5,44 büyüme göstermişti (07.00). 

Dünyanın en büyük rezervine sahip ülkesi olan Çin'in Ekim sonu itibarıyla rakamları açıklanacak. Eylül sonunda rezervler 3 trilyon 29 milyar dolar seviyesine inmişti (11.00). 

Günün en önemli verisi Almanya'dan gelecek sanayi üretimi olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,8 düşüş göstermişti. Aynı saatte İngiltere'nin Halifax konut fiyatları verisi de açıklanacak.

İtalya, Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi için S&P Global inşaat sektörü satın alma yöneticileri (PMI) endeksleri aynı saatte yayımlanacak (11.30). 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Finansal İstikrar Stratejisi İcra Direktörü Sarah Breeden, konuşma yapacak (12.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Avrupa Komisyonu/ECB ortak üst düzey konferansında 'Vatandaşlar ve İşletmeler İçin Dijital Bir Euro Sağlayan Yasal Bir Çerçeveye Doğru' başlıklı panele katılacak (12.30).

Euro Bölgesi'nde yatırımcıların piyasaya bakışını gösteren Sentix yatırımcı güven endeksi açıklanacak. Yatırımcı güveni en son -35,5 ile 29 ayın en düşük seviyesine indi (12.30).

Eurogroup toplantısı Brüksel'de gerçekleştirilecek.

Şili'nin dış ticaret rakamları açıklanacak. Dünyanın en büyük bakır üreticilerinden olan Ülkenin özellikle bu ürün için olan ihracat rakamı yakından takip edilecek (14.30).

Meksika'nın tüketici güven endeksi, brüt sabit yatırımları ve otomobil üretim-ihracatı aynı saatte ekranlara düşecek (15.00). 

ABD'de Conferance Board istihdam trend endeksi açıklanacak (18.00). 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Boston Fed Bankası Başkanı Susan Collins, Cleveland Fed tarafından düzenlenen Ekonomide Kadınlar Sempozyumunda konuşacaklar (23.40).

Arjantin Merkez Bankası, aylık 'Para Raporu'nu yayınlayacak.

8 Kasım Salı Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

8 Kasım Salı Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımlayacak (10.00).

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu bütçeleri görüşülecek (10.00).

Hazine, 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili ihalesi gerçekleştirecek. Ayrıca, 10 yıl vadeli kira sertifikasının da doğrudan satışı yapılacak.

Hazine, iş borç çevirme oranları, borçlanmanın maliyeti ve ortalama vadesini açıklayacak (17.00).

8 Kasım Salı Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

8 Kasım Salı Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Güne Avustralya'dan gelecek Ai Group hizmet endeksi (PSI) verisiyle başlanacak. Endeks en son 48,0 ile eşik değerin altında kalmaya devam etti (00.30). 

Güney Kore'de en son üç aylık aranın ardından yeniden açık veren cari hesapların Eylül ayı rakamları yayımlanacak (02.00). Ardından Japonya'dan veri akışı başlayacak; hanehalkı harcamaları, reel ücretler, Ekim ayının ilk 20 günü için ticaret ve döviz rezervleri verileri açıklanacak (02.30, 02.50). 

Japonya Merkez Bankası(BoJ),''Fikir Özeti' raporunu açıklayacak (02.50).

Avustralya'da iş dünyasının görünümünü yansıtan NAB güven ve iş koşulları endeksi verileri yayımlanacak (03.30). 

Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) tarafından çeyrek dönemler itibarıyla düzenlenen beklenti anketi dördüncü çeyrek sonuçları açıklanacak. Üçüncü çeyrekte bir yıllık enflasyon beklentisi yüzde 4,86, 2 yıllık enflasyon beklentisi yüzde 3,07 seviyesinde oluşmuştu (05.00). 

Malezya'dan işsizlik, sanayi ve inşaat üretimi rakamları aynı saatte gelecek (07.00). 

Japonya Kabine Ofisi tarafından hizmet sektörü çalışanları ile yapılan ankete dayanan ekonomik gözlemciler endeksi sonuçları açıklanacak. En son cari endeks 48,4, görünüm endeksi 49,2 ile 50 eşik değerinin altında kalmıştı (08.00). 

Aynı saatte Japonya öncü göstergeler endeksi de takvimde yer alıyor.

Tayvan'ın tüketici, üretici, ithal fiyatları ve dış ticaret rakamları aynı saatte yayımlanacak (11.00). 

Enflasyon rakamları tarihi yüksek seviyesinde olan Hollanda'da Ekim ayı verileri duyurulacak. En son enflasyon rakamı yüzde 14,5 olarak açıklanmıştı (08.30). 

Almanya Merkez Bankası(Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Yönetim Kurulu Üyesi Joachim Wuermeling ve Avrupa Merkez Bankası(ECB) Denetleme Kurulu Başkanı Andrea Enria, bir konferansta konuşacaklar (10.15).

Fransa'dan dış ticaret ve ödemeler dengesi verileri gelecek (10.45). 

İsviçre Merkez Bankası(SNB) Başkanı Thomas Jordan, konuşma yapacak (11.15).

İtalya'nın perakende satış verileri gelecek. Ülkede perakende satışlar en son aylık yüzde 0,4 düşerken, yıllık yüzde 4,3 yukarı gelmişti (12.00). 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, Londra'daki UBS Avrupa Konferansı'nda 'Küresel Para Politikası Zorlukları' başlıklı konuşma yapacak (12.00).

BoE Para Politikası Komitesi'nin harici üyesi Catherine L. Mann, 'Enflasyonla Mücadele Mekanizmaları Nelerdir?' başlıklı konuşma yapacak (12.30). 

Bir başka perakende satış verisi ise Euro Bölgesi için yayımlanacak (13.00). 

İngiltere Hazinesi 5, Almanya Hazinesi 2 yıllık tahvillerle borçlanmaya çıkacaklar (13.05, 13.30). 

Rusya Merkez Bankası(CBR), Para Politikası Raporu'nu açıklayacak (13.30).

Avrupa Birliği(AB) Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı gerçekleşecek.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Richmond Fed'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte konuşacak (02.00).

ABD'de KOBİ'lerin durumunu yansıtan NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi açıklanacak. Endeks son 12 aydır 100 puanın ve üst üste ve son 9 aydır 48 yıllık ortalama olan 98 puanın altında seyrediyor (14.00).

Şili'nin enflasyon rakamları açıklanacak. Ülkede enflasyon en son aylık yüzde 0,9 artışla yıllık yüzde 13,9 seviyesine ulaşmıştı (14.00). 

Brezilya'da IGP-DI enflasyon endeksi yayımlanacak (14.00). 

ABD Hazinesi 3 yıllık tahvil ihracına çıkacak (21.00).

Günün son verisi Arjantin'in sanayi üretimi rakamları olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 7,6 artış göstermişti (22.00). 

ABD'de 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamının ve 100 sandalyeli Senatonun ise 35'inin yeniden şekilleneceği ara seçimler yapılacak.

9 Kasım Çarşamba Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

9 Kasım Çarşamba Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği Başkanlığı bütçeleri görüşülecek (10.00).

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2022 yılı ilk 9 aylık dönemine ilişkin konsolide  finansal sonuçlarını son gönderme tarihi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9 Kasım Çarşamba Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

9 Kasım Çarşamba Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Yeni Zelanda'da elektronik kartla perakende harcamalar raporu yayımlanacak (00.45).

Güney Kore'den gelecek işsizlik verisinin ardından, Japonya'nın cari işlemler dengesi ile kredi verileri ekranlara düşecek (02.00, 02.50). 

Avustralya'dan LMIP tarafından açıklanan iş ilanları ile inşaat onayları verileri açıklanacak (03.00, 03.30).  Bölgenin en önemli verisi Çin'in üretici ve tüketici enflasyonu rakamları olacak (04.30). 

Japonya Hazinesi, 30 yıllık tahvil ile uzun vadeli borçlanmaya çıkacak (06.30). 

Tayland Merkez Bankası(BoT), 'Para Politikaları Raporu'nu yayımlayacak (10.00).

Avustralya Merkez Bankası(RBA) Başkan Yardımcısı Michele Bullock, 2022 ABE Yıllık Toplantısı'nda konuşacak (12.05).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Frank Elderson, Avrupa-Akdeniz Ekonomistleri Derneği (EMEA) tarafından düzenlenen etkinlikte konuşacak (13.00).

Öne çıkan bir verinin olmadığı Avrupa piyasalarında, İngiltere'nin 5 yıllık yeşil tahvil, Almanya'nın 10 yıllık tahvil ihracı bulunuyor (13.05, 13.30). 

Polonya Merkez Bankası(NBP) faiz kararını açıklayacak. NBP, 11 toplantı üst üste faiz artırdıktan sonra, en son piyasanın artış beklentilerinin aksine faizde bir değişikliğe gitmemişti.

New York Fed Başkanı John Williams, İsviçre Merkez Bankası(SNB)-FRB-BIS üst düzey konferansının açılış konuşmasını yapacak (11.00).

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (15.00).

Meksika'da tüketici ve üretici enflasyonu ekranlara düşecek. Ülkede en son tüketici fiyatları yüzde 8,70, üretici fiyatları ise yüzde 8,63 seviyesinde bulunuyor (15.00). 

Brezilya'nın perakende satış rakamları yayımlanacak (15.00). 

ABD'de toptan stoklar, Conferance Board online eleman arayanlar endeksi, DoE petrol ve petrol ürünleri stokları verileri gelecek (18.00, 18.30). 

Kanada ve ABD Hazineleri, 10'ar yıllık tahvil ihracına çıkacaklar (20.00, 21.00).

10 Kasım Perşembe Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

10 Kasım Perşembe Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

TÜİK, işgücü verileri ve inşaat maliyet endekslerini açıklayacak. İşsizlik oranı en son 4 yıl aranın ardından yüzde 9,6 ile ilk kez tek haneyi gördü (10.00).

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu bütçeleri görüşülecek (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

10 Kasım Perşembe Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

10 Kasım Perşembe Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Japonya'nın haftalık menkul verileri ve Ekim ayı parasal rakamları aynı saatte yayımlanacak (02.50). 

Filipinler'in üçüncü çeyrek döneme ilişkin GSYH rakamları yayımlanacak. Ülkede ikinci çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,1 daralırken, yıllık yüzde 7,4 büyümüştü. 

Hong Kong'un dış ticaret rakamları açıklanacak (11.30). 

Günün erken saatlerinde Hollanda'nın sanayi üretimi rakamları gelecek (08.30). 

Bölgeden gelen bir başka sanayi üretim rakamı İtalya'nın olacak. Ülkede sanayi üretimi en son aylık yüzde 2,3, yıllık yüzde 2,9 ile beklentilerin çok üzerine çıktı (12.00).

Polonya Merkez Bankası(NBP), 9 Kasım tarihli Para Politikası Toplantısı Tutanaklarını açıklayacak (16.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel konuşacak (16.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Para Politikası Komitesi Dış Üyesi Silvana Tenreyro, Profesyonel Ekonomistler Derneği Yıllık Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak (16.10).

Bölgede ilk önemli veri Brezilya'nın enflasyon rakamları olacak (15.00). 

Haftanın beklenen verisi ABD'den gelecek; enflasyon rakamları açıklanacak. Tüketici fiyatları en son aylık yüzde 0,4 artışla yıllık yüzde 8,2 olurken, çekirdek fiyatlarda aylık artış yüzde 0,6, yıllık artış yüzde 6,6 olmuştu (16.30).

Aynı saatte her perşembe olduğu gibi haftalık işsizlik başvuruları da yayımlanacak.

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, Dallas Fed ve Kansas City Fed tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Enerji ve Ekonomi: Yeni Enerji Manzarası' konferansının açılışında konuşacak (17.35).

Kanada Merkez Bankası(BoC) Başkanı Tiff Macklem, Kamu Politikası Forumu'nda konuşma yapacak (20.05).

ABD Hazinesi'nin 30 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor. Bir önceki 30 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 3,930 seviyesinde gerçekleşmişti (21.00). 

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Dallas Fed ve Kansas City Fed tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Enerji ve Ekonomi: Yeni Enerji Manzarası' konferansında konuşacak (21.30).

Bölgede beklenen son gündem Meksika Merkez Bankası'nın(Banxico) faiz kararı olacak. Banxico son üçü 75 baz puan olmak üzere üst üste 11 toplantısında faiz artırdı (22.00).

11 Kasım Cuma Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

11 Kasım Cuma Yurt İçi Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Piyasaları haftanın son günü yurt içinde önemli veriler bekliyor.

TÜİK, sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini aynı anda duyuracak. Sanayi üretiminde en son yıllık yüzde 1,0 artış yaşanmış ve piyasa beklentilerinin altında bir veri gelmişti (10.00). 

TCMB, ödemeler dengesi raporunu yayımlayacak. Cari denge Ağustos'ta 3,1 milyar dolar açık vererek, 12 aylık dönem için 40 milyar dolar açık seviyesini aştı (10.00). 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu bütçeleri görüşülecek (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), finansal kiralama, faktoring ve tüketici finansmanı şirketlerinin yılın ilk 9 ayı için toplulaştırılmış verilerini yayımlayacak (14.00). 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‘hapis’ ve ‘siyasi yasak’ talebiyle yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirilecek.

11 Kasım Cuma Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

11 Kasım Cuma Yurt Dışı Piyasalarda Gündemde Önemli Veriler Neler?

Yeni Zelanda'dan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisi gelecek. Endeks en son 52,0 ile 50 eşiğinin üzerinde kalmaya devam etti (00.30). 

Yine Yeni Zelanda'dan kira fiyatları endeksi ve gıda fiyatları endeksi yayımlanacak (00.45). 

Japonya'nın üretici enflasyonu verileri açıklanacak. Ülkede üretici enflasyonu yüzde 9,7 ile çift haneye yaklaşmış bulunuyor (02.50). 

Malezya'nın üçüncü çeyrek döneme ilişkin GSYH ve cari denge rakamları yayımlanacak. Ülkede GSYH önceki dönem yıllık yüzde 8,9 gibi yüksek bir oranda büyüme gösterdi (07.00). 

Hong Kong'un final GSYH rakamları açıklanacak (11.30). 

Bölgede günün son verisi Hindistan'ın sanayi üretimi rakamları olacak. Ülkede sanayi üretimi en son beklenmedik bir şekilde yüzde 0,8 düşüş gösterdi (15.00). 

Güneydoğu Asya Ulusları Birliği (ASEAN) toplantısı Kamboçya'da başlayacak.

Avrupa piyasaları Almanya ve İngiltere'den yoğun bir veri akışıyla güne başlayacak. 

Almanya'dan tüketici fiyatlarının final rakamları ekranlara düşecek (10.00). 

İngiltere'den aylık ve dönemsel GSYH, dış ticaret, sanayi üretimi, hizmet sektörü üretimi, inşaat üretimi, işletme yatırımları verileri aynı saatte yayımlanacak (10.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Luis de Guindos, Fundació Internacional Olof Palme tarafından düzenlenen etkinlikte konuşacak (15.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane, DCNP'deki 23. Jacques Polak Yıllık Araştırma Konferansı'nda konuşacak (19.00).

Meksika'nın sanayi üretimi ve Brezilya'nın hizmet sektörü aktivite endeksi aynı saatte ekranlara düşecek (15.00). 

Şili'nin üçüncü çeyrek dönem için GSYH rakamları açıklanacak (15.30).

ABD'den beklenen veri Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü rakamları olacak (18.00). 

Haftanın son verisi olarak Baker Hughes sondaj kule sayıları izlenecek (21.00). 

ABD Başkanı Joe Biden, COP27 İklim Zirvesine katılmak için Mısır'a gidecek.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantısı öncesinde ABD-Hindistan ekonomik ve mali ortaklığı toplantısına katılmak üzere Hindistan'ı ziyaret edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın