Görüş Bildir
Haberler
Üzerinden Yıllar Geçse de Hikâyelerinin Devam Etmesini Hak Eden 30 Efsane Yapım!

Üzerinden Yıllar Geçse de Hikâyelerinin Devam Etmesini Hak Eden 30 Efsane Yapım!

25.12.2021 - 07:45

Günümüzde, Cobra Kai, Ghostbusters, The Mighty Ducks, Sex and the City ve daha birçok efsane yapımın yeniden çekildiğini ve modern yapımlar olarak sevenlerine tekrar kavuştuğunu gördüğümüzde, hikâyesinin devam etmesini istediğimiz yapımlar aklımıza geliyor. Bu yapımlardan bazılarını sizin için derledik. 

Not: Yapımlar, IMDb puanına göre sıralanmıştır. Listedeki yapımların açıklamaları konusunda Beyazperde sitesinden yardım alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kenwhanley/m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatlı Yalanlar (1997)

Tatlı Yalanlar (1997)

IMDb:6,3

Romy ve Michelle, lisedeyken büyük çoğunluk tarafından imrenilen türde yakın iki arkadaşlardı. Hatta aynı odayı bile paylaşırlardı. Okul yıllarının ardından 10 yıl sonra bir gün mezunlar buluşması düzenlendiğinde, her ikisi de aslında hayatlarının pek de etkileyici olmadığını fark ederler. Bu buluşmaya gideceklerdir ancak diğer insanlar arasında bir şekilde başarılı görünmek gereksinimi duyarlar. Ancak kendileri ile övünecekleri neredeyse hiçbir şeyleri yoktur. Bunun üzerine çareyi bir oyun oynamakta bulurlar. Sözde her ikisi de son derece zengin ve başarılı tipler olarak ortaya çıkarlar. Ancak buluşma sırasında hesapta olmayan bir rastlantı her şeyi alt üst etmeye hazır, onları beklemektedir.

Last Action Hero (1993)

Last Action Hero (1993)

IMDb: 6,4

Genç Danny Madigan, aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi Arnold Schwarzenegger’ın canlandırdığı Jack Slater karakterinin hayranıdır. Bir sinemada görevli olarak çalışmakta olan en yakın arkadaşı Nick, Danny’e sihirli bir bilet verdiğinde Danny kendisini bir anda kahramanı Jack Slater’ın evreninde buluverir. İlk başlarda bu durum Danny için heyecanlı olsa da Jack’in azılı düşmanı Benedict, sihirli bileti alıp gerçek dünyaya geçince işler karışır. Benedict ise Schwarzenegger’i ortadan kaldırmaya kararlıdır. Böylece artık Jack Slater denen bir karakter de olmayacaktır. Bunun üzerine Jack ve Danny, Benedict’i durdurmak için soluksuz bir maceraya atılırlar. Last Action Hero, aksiyon filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz Arnold Schwarzenegger’in kendisiyle ve Hollywood aksiyon filmleriyle dalgasını geçtiği eğlenceli bir yapım.

Honey, I Shrunk the Kids (1989)

Honey, I Shrunk the Kids (1989)

IMDb: 6,4

Bir genç kız ve bir erkek çocuğunun bilim adamı babası, yanlışlıkla kendi çocuklarını ve diğer iki mahallenin çocuklarını böcek boyutuna küçültür. Şimdi gençler, aileler onları ararken küçücük tehlikelerle savaşmalıdır.

Nightbreed (1990)

Nightbreed (1990)

IMDb: 6,5

Sorunlu bir genç adam, çeşitli dost canlısı canavarların insanlıktan saklandığı Midian adlı efsanevi bir yere çekilir. Bu arada sadist bir seri katil, kendisine bir kurban arıyor.

The Blair Witch Project (1999)

The Blair Witch Project (1999)

IMDb: 6,5

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zeyna: Savaşçı Prenses (1995-2001)

Zeyna: Savaşçı Prenses (1995-2001)

IMDb: 6,7

Karanlık bir geçmişe sahip güçlü bir savaşçı prenses olan Zeyna, kendini kurtarmak için yola koyulur. Küçük kasaba ozanı Gabrielle ona katılır. Birlikte antik dünyayı dolaşırlar ve acımasız savaş lordlarına ve Tanrılara karşı daha büyük bir iyilik için savaşırlar.

Empire Records (1995)

Empire Records (1995)

IMDb: 6,7

Empire Records, bir plak dükkanında bir gün boyunca yaşanan olayları konu ediyor. Dükkanın birbirinden farklı karakterlerde olan çalışanları, gün boyu çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalır. Çalışanlar karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışırken, şirketin kurumsal açgözlülüğü karşısında ayakta durmayı başarabilecekler midir?

Ufuk Faciası (1997)

Ufuk Faciası (1997)

IMDb: 6,7

Event Horizon 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titiz bir şekilde bir araya getirilen ekip, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir. Geriye dönmek, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Resident Evil serisini yaratan ve dirilten yönetmen olarak tanınan Paul W.S. Anderson’ın Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan ve Sam Neill gibi oyuncuları yanına alarak kotardığı bilimkurgu filminin senaryosunu Philip Eisner yazdı.

Ağır Toplar (1995)

Ağır Toplar (1995)

IMDb: 6,7

Kilo problemleri olan 11 yaşındaki Gerry, anne ve babasının kararıyla fazla kilolu çocuklar için organize edilen bir kampa gönderilir. Kampı işleten iyi niyetli Bushkin ailesi ekonomik problemler yaşadığı için kampı satılığa çıkarır ve bölgenin yeni sahibi Tony Perkis olur. Tony, bir önceki sahiplerinin aksine kampı hırs, rekabet ve zorlu egzersizlerin yer aldığı bir yere dönüştürmeye karar verir. Burada yaşayan çocukların gözünde Tony artık uğraşılması gereken  bir belayken öte yandan kendilerini bir hayli zorlayacak bir yarış da kapıdadır.

The Monster Squad (1987)

The Monster Squad (1987)

IMDb: 7,0

Klasik korku filmlerinde karşılaştığımız ünlü kahramanları bünyesinde bir araya getiren filmde, Drakula'nın dünyayı ele geçirme planına ve bu süreçte meydana gelen fantastik olaylara tanık oluyoruz. Drakula'nın tek amacı dünyayı ele geçirmektir, ancak bu tek başına altından kalkabileceği bir plan değildir. Bu nedenle tarihin en efsanevi canavarlarının yer aldığı bir ekip kurmaya karar verir. Frankenstein'ın canavarından, Werewolf'a en tanınmış yaratıklar ekibe katılmayı kabul eder. Amaçları, sayesinde dünyayı ele geçirebilecekleri tılsımı bulmaktır. Ancak planları beklenmedik bir şekilde ifşa olduğunda beklemedikleri kadar zeki bir düşman grubuyla karşı karşıya olduklarını anlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UHF (1989)

UHF (1989)

IMDb: 7,0

İşsiz bir hayalperest, yerel bir televizyon istasyonunun yöneticisi olur. İstasyon, her türlü şaka ve tuhaf mizahla bir başarıya dönüşür.

Amerikan Pastası (1999)

Amerikan Pastası (1999)

IMDb: 7,0

Dört adet kendine güveni olmayan lise öğrencisi, hayatları boyunca kimseyle cinsel ilişkiye girme şansı bulamamışlardır. Psikolojik anlamda üzerlerinde bir baskı hissetmeye başlayan gençler, mezuniyet gecesine kadar bir kızla birlikte olmak üzere birbirleriyle iddiaya girerler. Artık bir kızla beraber olmak, sadece maddi değil manevi bir yükü de beraberinde getirecektir. Oyun başlar. Tüm zamanların en çok izlenen komedi filmlerinden biri olan American Pie, erotizm sosuyla çok dikkat çekmişti.

Kötü Kızlar (2004)

Kötü Kızlar (2004)

IMDb: 7,0

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologdur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

Eski Dostlar (2003)

Eski Dostlar (2003)

IMDb: 7,1

Hayatınız sıkıcı, çekilmez bir seyir izlemeye başladığında, eski günlere dönmek istediğiniz oldu mu hiç? Peki okul günlerine geri dönmek ister misiniz? Merak etmeyin sıkıcı dersler ve hocalar yok. Derslerin olmadığı bir okul dönemi düşleyin... Geyik Muhabbeti (Road Trip) yönetmeni, yeni filminde geyikçilerin on yıl sonraki durumlarına odaklanıyor. Şatafatlı bir okul dönemi geçiren, yaşı otuzlarında üç kafadar, eski günlerdeki tat ve dokuyu yeniden yakalamak isterler. Derslerden bağımsız, yani çekirdeksiz bir okul dönemi yaratıp kendilerini oraya kilitlemek en büyük hayalleridir.

New York'tan Kaçış (1981)

New York'tan Kaçış (1981)

IMDb: 7,2

New York artık hatırlandığı gibi bir yer değildir. Sokaklarına suç hüküm sürmektedir ve bunun sonucunda tüm duvarları dikenli tellerle çevrilmiştir. Bu korkunç şehir artık Amerika'nın karantina altına alınmış bir cezaevidir. ABD başkanının uçağı olan Air Force One, teröristler tarafından kaçırılır; bu esnada başkan kaçış kapsülünü kullanarak New York şehrine düşer. Bir şekilde başkan bu kaotik şehirden kurtarılmak zorundadır. Onu kurtaracak kişi ise eski bir asker olan Snake Pliskin olacaktır. Pliskin, özgürlüğü için bu anlaşmayı kabul etmek zorundadır. Carpenter'ın kendi kariyerini tanımlamak için kullandığı başlıca filmlerden biri olan Escape from New York sinema tarihinin kült filmlerinden biri olarak anılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Re-Animator (1985)

Re-Animator (1985)

IMDb: 7,2

Başarılı bir tıp öğrencisi ve bir hastanede asistan olarak görev yapmakta olan Dan, dekanın kızı Megan’la birlikte güzel bir hayat sürmektedir. Bir gün ev arkadaşı ilanıyla Herbert West isimli birisi ilgilenir. West, ölenleri hayata döndürme üzerine deneyler yapan İsviçreli garip bir bilim adamıdır. West’i evine kabul eden Dan, bu adamın evinin bodrumunda deneyler yapmasına izin verir. Megan’la sahip oldukları ölü kedileri üzerinde deney yapan West’in daha büyük deneklere ihtiyacı vardır. West’in çalışmalarından çok etkilenen Dan, yardım etmeyi kabul ettiğinde başına geleceklerden habersizdir. Cthulhu hikâyelerinin yazarı H.P. Lovecraft’ın yazdığı bir öyküden sinemaya uyarlanan film, Stuart Gordon’ın yönetmenliğinde izlenmesi oldukça zor, kanlı ve şiddetli bir korku klasiğine dönüşüyor.

Friday (1995)

Friday (1995)

IMDb: 7,3

Günlerden Cuma'dır ve Craig ve Smokey yerel bir zorbaya borçlu oldukları 200 doları bulmalıdır. Yoksa onlar için Cumartesi olmayacaktır.

Gremlinler (1984)

Gremlinler (1984)

IMDb: 7,3

Rand Peltzer (Hoyt Axton), hiçbir icadı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir. Rand ve oğlu Billy (Zach Galligan), her kuralı ayrı ayrı çiğnemeyi başarırlar ve başları oldukça derde girer. Artık Gremlin olarak bilinen yırtıcı ve sürekli aç gezinen çok sayıda canavarlarla uğraşmak zorundadırlar.

Beterböcek (1988)

Beterböcek (1988)

IMDb: 7,5

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır. Barbara ve Adam evlerine gelen aileyi korkutup kaçırmaya karar verirler ancak yeterince korkutucu değillerdir. Yardım istedikleri Beterböcek kendilerine yardımcı olacaktır; ancak ikili yardım istediklerine pişman olacaktır.

5. Element (1997)

5. Element (1997)

IMDb: 7,7

2200'lü yılların ortaları... Kötü güçlerin dünyayı yok etmesine karşı yeni önlemler aranmaktadır. Leeloo, bu kötülüğün karşısında dikilecek olan saf yaratıktır. Bu tehlikeye karşı bir çözüm arayan Leeloo, beşinci elementin arayışına düşer. Bunun için kendisine bir taksi şoförü olan Korben Dallas yardım edecektir. Bruce Willis ve Milla Jojovich'i bir araya getiren film, Luc Besson filmografisinin en değerli yapıtlarından biri olarak addediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Who Framed Roger Rabbit (1988)

IMDb: 7,7

1947 yılında, Hollywood'da geçen yarı animasyon hikâyenin baş karakteri ünlü yıldız Roger Rabbit. Parladığı stüdyo ve yapımlar ona gerçek bir şöhret ile güzel ve seksi karısı Jessica Rabbit'i getirmiştir. Ne var ki son zamanlarda ilişkileriyle ilgili büyük bir problem vardır. Karısının Marvin Acme ile birlikte olduğundan ve aldatıldığından şüphelenen Roger, bu şüphelere son vermek için Eddie Valiant isimle bir dedektifle anlaşır. Bir süre sonra Marvin Acme esrarengiz bir şekilde ölü bulunduğundaysa Roger bu cinayetin baş şüphelisi haline gelir. Bir yanda Roger'ı karalamanın peşinde olan Hakim Doom, öte yanda ise baş şüphelisi olduğu bir cinayet. Roger, artık dedektiften acilen bu cinayeti çözmesini istemek zorunda kalır, fakat dedektifin karşılaştığı manzara daha da korkunçtur: yaşadıkları Toontown'ın varlığını tehdit eden tuhaf durumlarla karşı karşıyadırlar...

Ofis Çılgınlığı (1999)

Ofis Çılgınlığı (1999)

IMDb: 7,7

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bu dayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır elbette ama aldatıldığından da emindir.

The Goonies (1985)

The Goonies (1985)

IMDb: 7,8

Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Ailelerinin evlerinin yerine bir sosyal spor kulübü yapılacak olan gençler evlerinin yıkılmasını önlemek adına para bulabilmek için gizli hazineyi aramaya koyulurlar ve böylece vahşi bir yolculuğumuz da başlamış olur. Yeraltı mağarasında tuhaf bir maceraya atılan grup öte yandan Fratellis isimli gangster aileyle uğraşmaktadır.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7,8

Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

Malcolm in the Middle (2000-2006)

Malcolm in the Middle (2000-2006)

IMDb: 8,1

Kalabalık bir Amerikan ailesinin ortanca çocuğu olan Malcolm, yaşıtları gibi normal bir hayat sürerken, Iq'sunun normalin üstünde çıkması sonucu birden hayatı değişir. Okulda özel bir sınıfa alınan Malcolm, zaten fazla sosyal ve kızlarla arası iyi olan bir tip değildir. Şimdi dahiliğin avantajlarını yaşayacağı kadar dezavantajlarını da yaşamaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eerie, Indiana (1991-1992)

Eerie, Indiana (1991-1992)

IMDb: 8,2

Genç tuhaflık araştırmacısı Marshall Teller, arkadaşları, çalışkan öğrenci Simon Holmes ve gizemli Dash X ile küçük kasabadaki yeni evinde maceralar yaşıyor.

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

IMDb: 8,2

Buffy the Vampire Slayer, tek başına vampirlerle, şeytanlarla, karanlığın güçleri ile savaşmaya çalışan bir kadının hikâyesini konu ediyor. Buffy Summers, vampirler öncelikli olmak üzere kötülüklere karşı savaşmak zorunda olan genç bir kadındır. Buffy, sıradan bir yaşama sahip olmak istese de kaderinden kaçamaz. Dünyayı kurtarmak için vampirler, doğaüstü kötülüklere karşı savaşan Buffy, bu süreçte arkadaşlarının da yardımını alır.

Lost (2004-2010)

Lost (2004-2010)

IMDb: 8,3

Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terkedilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

Community (2009-2015)

Community (2009-2015)

IMDb: 8,5

Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıkınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Avukatlık lisansını tekrar kazanmak isteyen Jeff, bunun için sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’a gider. Jeff bambaşka amaçlarla geldiği okulda kendisini farklı nedenlerle Greendale'de sıkışan uyumsuz bir grubun lideri olarak bulur.

Spaced (1999-2001)

Spaced (1999-2001)

IMDb: 8,5

Gelecekleri belirsiz olan 20'li yaşlardaki Kuzey Londralı arkadaşlar Tim ve Daisy, karşılayabilecekleri tek dairede yaşamak için bir çift gibi davranmak zorundadır.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muharrem Derin

İyi de bu yapımların birçoğunun zaten devam filmi var

Oğuz Uluğ

Onedio siz bu işleri bırakın bilgisi olan kişiler yapsın