Görüş Bildir
Haberler
Türk-İş Genel Başkanı Atalay: 'Tayyip Beyi Severim'

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: 'Tayyip Beyi Severim'

Emre Ordu
06.07.2022 - 00:43 Son Güncelleme: 06.07.2022 - 00:45

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay , katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında soruları yanıtladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında soruları yanıtladı.

Atalay, programda asgari ücretin yüzde 30 zamla 5500 TL'ye çıkarılması sürecinde yaşananları anlattı. 

Maaşına yönelik eleştirilere yanıt veren Atalay 'Ben hiç ikramiye almıyorum. Türk İş'te çalışan iki işçinin maaşını alıyorum. 25 bin 750 TL alıyorum. Türkiye'nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon'da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var' dedi.

"Asgari ücret yeterli değil" 📹

16 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istedikleirini aktaran Atalay 'Cumhurbaşkanımız da 'Çalışma Bakanım yurda dönsün, konuşalım, sana haber veririz'. Aradan 1 hafta geçti, bizi çağırdılar. Aynı komisyonu yolladık oraya. İşveren sendikası başkanı, bakanım ve ben oradayım. Bakan Bey 'Fiyat artışları ortada, bir şey yapmamız lazım, ne düşünüyorsun' dediler. Türk İş üyelerinin yüzde 3'ü asgari ücret alıyor. Bu DİSK'te de böyle, Hak İş'te de böyle. Ben sayın Bakan'a 'enflasyonu istiyorum' dedim. Oturduk, aradan zaman geçti. Ertesi gün bir daha oturduk. Son noktada 'Sayın Cumhurbaşkanı İspanya'dan dönüyor, İstanbul'a gidelim' dendi. 'Türk İş'in kırmızı çizgisi yüzde 30' dedim. Özel sektör ben masaya oturmam diyor. Ben de oturmazsam nasıl çıkacak bu asgari ücret? Mecburuz, kanun var. Asgari ücret yeterli mi, değil, davul çalınır mı, değil. Bu bir ara zam. 50.47 aldık Ocak ayında. Kimseden duymadım 'Türk İş iyi yaptı' diye' ifadelerini kullandı. 

'TÜİK'in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor' diyen Atalay 'İyi yapmıyorsa yetimin, kimsesizin malına el koyuyor demektir, Türkçesi budur' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiğini ifade eden Atalay, 'Tayyip Bey'i severim. İyi yaparsa hoşuma gider, kötü yaparsa da konuşurum' diye belirtti.  

Atalay 'Türk İş olmasaydı şu anda kıdem gitmişti. Müzakere ile mücadeleyi beraber yaparım. Kıdemle ilgili İzmit'te 140 bin kişiyle miting yaptım' dedi. EYT düzenlemesinin yapılması gerektiğini her yerde söylediğini kaydeden Atalay 'Şu anda toplam 5 milyon EYT'li var. Bir yerlerden başlamak lazım. Adama, kadına demişsin ki 'Seni bu zaman emekli edeceğim'. EYT'lileri çıkarmak mecburiyetindedirler.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
33
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

İçinizin bozukluğu yüzünüze yansımış, hepiniz ayrı bi modelsiniz hepiniz ayrı sevimsiz

Uyanmillet28

Gurcu sahtekar hirsiz kopek sittir gidecek