Görüş Bildir
Haberler
Trabzon'da Ne Yenir Diyenler İçin Lezzetinden Dört Köşe Olacağınız Trabzon Yemeklerini En Güzel Yapan Yerler

Trabzon'da Ne Yenir Diyenler İçin Lezzetinden Dört Köşe Olacağınız Trabzon Yemeklerini En Güzel Yapan Yerler

Elif Sude Yenidoğan
29.10.2022 - 09:33 Son Güncelleme: 24.10.2022 - 14:53

Karadeniz deyince tartışmasız akla gelen ilk şehirlerden biridir Trabzon, tabii bununla birlikte Trabzon deyince de akla gelen meşhur lezzetler vardır. Hamsiköy sütlacından Beton helvasına, Trabzon pidesinden Akçaabat köftesine ve Kuymağından Tereyağlı pilavına kadar bu lezzetlerin en iyisini hangi mekanlarda yiyebileceğinizi sizler için derledik. Trabzon'da olanların şanslı hissedeceği, olmayanların da keşke şu an Trabzon'da olsaydım diyeceği yerlere gelin birlikte bakalım.

1. Pekünlü Merkez Pide

1. Pekünlü Merkez Pide

Trabzon yemeklerinden bahsedince tabii ki ilk önerimiz pideleri olacaktı. Pekünlü Pide de bu konuda kendini kanıtlamış olan ve pide denince akla gelen ilk yerlerden biri. Trabzon'a gitmişken kesinlikle uğramalı ve Kavurmalı-Peynirli pidelerini denemelisiniz.

Adres: Kemerkaya, Ticaret Mektep Sk. No:4A, 61030 Ortahisar/Trabzon

Fatih, Devlet Sahil Yolu Cd. No:337, 61040 Ortahisar/Trabzon

3 Nolu Erdoğdu, Gülçiçek Sk., 61040 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Pideler gerçekten lezzetli, karışık çeşitler de var resimdeki gibi. Her birini denemiş oluyorsunuz. Pidelerin boyutu büyük ve doyurucu. Fiyatlar makuldü.

2. Karpi Pide

2. Karpi Pide

1998'den beri hizmet vermekte olan Karpi Pide'yi Trabzon'da bilmeyen yoktur. Sipariş verdiğiniz andan itibaren hazırlanmaya başlayan ve yavaş yavaş en iyi şekilde pişen pideleri mutlaka denemeniz lazım. Tek gitmiyorsanız farklı çeşitler sipariş edip her lezzeti tatmanızda fayda var.

Adres: Kemerkaya, 15, Kunduracılar Caddesi, Halkevi Cd., 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzonlu bir arkadaşımın tavsiyesi ile gittik. 2 kişi kıymalı ve peynirli pide paylaştık... Biz bayıldık! Herkese tavsiye ederim. Bir daha Trabzon'a gitmek için gün sayıyorum :)

3. Bozo Pide

3. Bozo Pide

Bir diğer pideci önerimizse yine oldukça ünlü Bozo Pide. Sürmene sahilinde olan mekan Trabzon peynirlisiyle meşhur diyebiliriz. Pidelerinin yanı sıra meşhur hamsiköy sütlacını da hakkıyla yapanlardan.

Adres: Soğuksu, Sahil Cd. No:25, 61600 Sürmene/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: 10 yıl önce aldığım tadı hâlâ alabildiğim bir lezzet durağı. Çok ama çok lezzetliydi.

4. Rüştü'nün Fırını

4. Rüştü'nün Fırını

Tarihi bir binada yer alan Rüştü'nün Fırını lezzetlerinin yanı sıra dizaynıyla da sizi mest edecek türden. Buram buram tarih kokarken meşhur pidelerinden yemek oldukça zevk verecektir. Gidecek olursanız mutlaka Kavurmalısını deneyin deriz.

Adres: Pazarkapı, Kalkanoğlu Cd. No:4, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Burada karışık pide yemeden bu dünyadan gitmeyin. Mısır ekmeği de efsanedir. Tarihi bina, tarihi sokak...

5. Nihat Usta Akçaabat Köfte

5. Nihat Usta Akçaabat Köfte

Trabzon, pidelerinin yanı sıra Akçaabat köftesiyle de oldukça meşhur. Akçaabat köftesini bir kez yiyen bir daha başka köfte yemek istemiyor, öyle lezzetliler. Nihat Usta da köfte denince herkesin önereceklerinden. Hazır Karadeniz'deyken deniz manzarası eşliğinde bir şeyler yemek için de Nihat Usta'yı tercih edebilirsiniz. 

Adres: Dürbinar, Adnan Menderes Cd. No:114, 61300 Akçaabat/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Köfte lezzetli, sütlaç efsane. Mekan gerçekten şık. Servis de çok başarılı. O kalabalığa rağmen son derece makul bir bekleme süresiyle yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

6. Komaroğlu Köfte Salonu

6. Komaroğlu Köfte Salonu

Eski tipli küçük dükkanların ayrı bir lezzeti olduğu bilenler bilir. Komaroğlu Köfte Salonu da tam anlamıyla öyle bir dükkan. Leziz köftelerinin müdavimi çok olan Komaroğlu, bugüne kadar yediğiniz köfteleri unutturacak diyebiliriz. 

Adres: Dürbinar, Orta Cad No:9, 61300 Akçaabat/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Mutlaka denemeye gitmelisiniz. Köftesi piyazlı salatası ayranı ile mideleri bayram ettirir. Belli ki aile işletmesi ve çalışanlar çok ilgililer. Küçük ve salaş bir mekan olması lezzeti daha da ön plana çıkarıyor. Emek kokan bir esnaf lokantası.

7. Körfez Köfte

7. Körfez Köfte

Deniz ayaklarınızın altında güzel bir akşam yemeği yemek ister miydiniz? İstediğinizi duyar gibiyiz, işte o mekan Körfez Köfte. Hem Akçaabat'a geldim, bu konuda başarılı bir yerde meşhur köftesini yiyeyim hem de deniz manzarası olsun güzel bir akşam geçireyim diyenler için birebir. 

Adres: Çolaklı Mah. Adnan Menderes Cad, Sahil Sk. No:206, 61300 Akçaabat/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Yıllardır ailecek severek gittiğimiz bir yer. Trabzon’a gelip Akçaabat köfte yemek isteyen herkese burayı tavsiye ediyorum. Manzara, servis, yemekler muhteşem.

8. İskenderpaşa Köfte Salonu

8. İskenderpaşa Köfte Salonu

Son köfteci önerimiz de İskenderpaşa Köfte Salonu. Samimiyetleriyle sizi adeta  evinizdeymişsiniz gibi hissettiren işletme köfte konusunda uzmansanız sizi çokça tatmin edecek, köftelerin lezzetine doyamayacaksınız.

Adres: Merkez, İskenderpaşa Cami Sok. No:19, 61100 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzon'da gerçekten lezzetine doyarak yemek yiyebileceğiniz bir restoran. Biz Akçaabat köfte sipariş ettik. Normalde köftecilerde köftelerin bazı yerleri yanarak gelir ama bu hiç yanmamıştı. Ekmeği ve garnitürü ile birlikte lezzetini alarak ve doyarak kalabileceğiniz bir yer.

9. Muharrem Usta

9. Muharrem Usta

Trabzon demişken dönerci önerisi yapmazsak olmazdı. Şehrin sevilen dönercisi Muharrem Usta, bugüne kadar yediğiniz tüm dönerleri unutturacak kadar leziz dönerlere sahip. Sizde de döner deyince akan sular duruyorsa Muharrem Usta'ya bir an önce gitmelisiniz.

Adres: Kemerkaya Maraş Cad, Bahar Sk. No:18, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzon'da gerçekten lezzetli bir et döner yiyebileceğiniz, nesli tükenmekte olan mekanlardan biri. Kesinlikle tavsiye ederim.

10. Fevzi Hoca Köfte Balık

10. Fevzi Hoca Köfte Balık

Bir diğer önemli konu ise balık. Fevzi Hoca Köfte Balık başarısı oldukça geçmişe dayanan bir işletme. 1973 yılında el arabası ile balık ve köfte satışıyla başlayan başarı şimdilerde Trabzon'da, Ankara'da ve İstanbul'da olmak üzere üç şubeyle devam ediyor. Trabzon'a gelmişken Fevzi Hoca'da balık yemezseniz büyük kayıp diyebiliriz.

Adres: Salacık, 61300 Akçaabat/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Zamanında zaten puanımı köftesine ve balığına vermiştim (5 puan) şimdi de kahvaltısını puanlamak istedim. O kadar kahvaltılık yerlere gittim Trabzon'da hiçbiri bu kadar lezzetli değildi. Çalışanları da çok nazik, muhabbetleri güzel.

11. Bordo Mavi Balık

11. Bordo Mavi Balık

Bordo Mavi Balık, bilmeyen duymayan kalmamıştır diyebileceğimiz kadar meşhur bir işletme. Balık konusunda enleri listelesek ilk üçte olacak Bordo Mavi Trabzon'da ilk duraklarınızdan biri olabilir. Bizim favorimiz Kaya Levreği Buğulama, size de şiddetle öneririz.

Adres: Boztepe, İpekyolu Cd., 61030 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzon'a gelmişken balığı burada yemek lazım dedik iyi ettik. Kaya levreği buğulama-Mezgit-Barbun yedik. Çok iyiydi. Peynirli olan salata harikaydı.

12. Balıklama Balık Lokantası

12. Balıklama Balık Lokantası

Şehirde yürürken herhangi birine başarılı bir balık lokantası sorsanız bilenler kesinlikle Balıklama Balık Lokantası'nı da önerecektir. İsterseniz alıp kendiniz yapabilir isterseniz de orada yiyebilirsiniz ama bizim tavsiyemiz orada yemeniz. Başlangıcı da balık çorbasıyla yapmanızı öneririz.

Adres: İskenderpaşa, Şht. İbrahim Karaoğlanoğlu Cd. 15/A, 61100 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Kahramanmaraş'tan geldim gün boyu Trabzonlu arkadaşlarımla mekan aradık beğenemedik, ustam öyle bir esnaf ki; ben yapıyorum bu işi diye güven veriyor. Mezgit, barbun, istavrit, uskumru efsaneydi. Balık çorbaları çok güzeldi, her şey mükemmel, gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz, tavsiye edilir.

13. Cemilusta

13. Cemilusta

Trabzon'un meşhur yemekleri tabii ki sadece balık, köfte ve pide gibi lezzetlerle sınırlı değil. Cemilusta Trabzon'un yöresel lezzetlerini size sunan bir restaurant. İster Kuymak ve Kaygana ile kahvaltı yapmak için ister de Lahana Sarması, Taze Fasulye Turşu Kavurmalarını ve daha nicelerini denemek için gidebilirsiniz. Özellikle Fındıklı Baklavalarına bayılacaksınız.

Adres: İskenderpaşa, Belediye Caddesi., Atatürk Alanı No:6, 61100 Merkez/Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Yöresel yemek yapan restaurant arıyorsanız işte burası. Balık çorbası, taze fasulye turşu kavurması, kuymak, kaşar peynirli kaygana, kara lahana sarması ve son olarak ikram edilen fındıklı baklava. Hayatınızda bu kadar lezzetli baklava kesinlikle yememişsinizdir.

14. Tarihi Kalkanoğlu Pilavı

14. Tarihi Kalkanoğlu Pilavı

Tarihi Kalkanoğlu Pilavı'nda Kuru Fasulye ve Kavurma yemeden dönmek olmaz. Özellikle hangisini yiyeceğine karar veremeyenler için Kuru Fasulye, Kavurma ve Pilav olmak üzere üçünü bir arada servis ettikleri tabaklarını tercih edebilirsiniz.

Adres: Pazarkapı, Tophane Cami Sk. No:3, 61200 Merkez/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Tarihten gelen lezzet. Anlatmakla olmaz gelin ve lezzete doyun.

15. Hamsiköy Niyazi Usta

15. Hamsiköy Niyazi Usta

Şehrin en meşhur lezzetlerinden bir diğeri olan Hamsiköy Sütlacı, henüz denemediyseniz favori tatlılarınızdan olacak. Yayla havasında Hamsiköy sütlacı yemenin keyfi de ayrı olacağından anlatmaya kelimeler yetmez diyebiliriz. 

Adres: Hamsiköy, Hamsiköy Köyü Yolu, 61750 Maçka/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle sütlacı burada yemelisiniz. Hem mekan güzel ve geniş hem sütlaçları çok lezzetli. Ben yıllardır Trabzon'a gelirim ancak hep başka yerlerde yemiştim. Hata etmişim. Bundan sonra tek adresim burasıdır.

16. Uğur Usta Hamsiköy Sütlacı

16. Uğur Usta Hamsiköy Sütlacı

Tamamen sütlaç üzerine ustalaşmış bir mekan olan Uğur Usta, keşke benim şehrimde olsaydı diyeceğiniz mekanlardan. Bizce sütlacı sade değil bol fındıklı, dondurmalı ve kadayıflı denemelisiniz.

Adres: Fatih, Hacı Ziya Habiboğlu Caddesi no 37, 61100 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Sütlaç mekanı, dondurma ve kadayıfla istenirse öyle servis ediliyor. Hamsiköy sütlacının tadına varıyorsunuz.

17. Nejla Hanım Ev Tatlıları

17. Nejla Hanım Ev Tatlıları

Taze olarak birçok çeşit tatlı çıkaran Nejla Hanım Ev Tatlıları'nın yöresel kahvaltıları da oldukça meşhur ama  en çok da Laz Börekleriyle biliniyorlar. Laz böreğinin ana vatanı Karadeniz'e gitmişken tadına da bakın deriz.

Adres: Yalıncak Mah. Trabzon Rize Yolu, 61030 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzon'a geldiğiniz de üne buradan başlamalısınız. Kahvaltıları çok iyi laz böreği ve reçeller mükemmel...

18. Beton Helva

18. Beton Helva

Beton helva da Trabzon deyince kimilerinin aklına ilk geleceklerdendir. Helvasının yanı sıra dondurmasıyla da çok ünlü olan Beton Helva'ya giderseniz bizce her ikisini de denemek adına Helva Dondurma yemelisiniz.

Adres: Gazipaşa, Uzun Sk. No:13/A, 61030 Ortahisar/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Trabzon’un vazgeçilmez. Beton helva tarihsel lezzetini sürdürüyor. Asıl bahsetmek istediğim GİZLİ TARİF dondurması. Süt tadını hissettiğiniz dondurma. Bu tadı hiç bir yerde bulamazsınız. Mutlaka deneyin.

19. Galo Omad

19. Galo Omad

Trabzon'dan bahsederken Uzungöl'ü eklemesek ayıp olurdu. Mutlaka İnstagram'da eşsiz manzara eşliğinde yapılan kahvaltıları görmüşsünüzdür. İşte Galo Omad gördüklerinizden biri olabilir. Güzel bir haftasonuna Galo Omad'da yöresel kahvaltı yaparak başlayabilirsiniz.

Adres: Uzungöl, 61960 Çaykara/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: İşletme çalışanları kibar ve cana yakın insanlar mutlaka Uzungöl'e gelince bir çay için, harika manzarası var.

20. T-City Cafe

20. T-City Cafe

Manzarasıyla sizi mest edeceklerden biri de T-City Cafe. Gözlemeleriyle ve kuymağıyla size bayılacağınız bir kahvaltı sunan mekanın en güzel yanı da Cemil Usta'nın tatlısının burada da olması. 

Adres: Hıdırnebi yolu Üzeri acısu mahallesi akçaabat, 61300 Akçaabat/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Manzarası çok iyi kalp salıncağı özellikle çok sevdik, küçük ve şirin bir cafe. Servisi gayet hızlı ve lezzetliydi cana yakın bir yer.

21. İmera Dağ Cafe & Restaurant

21. İmera Dağ Cafe & Restaurant

Yaylanın en tepelerinde yer alan İmera Dağ Cafe & Restaurant yemyeşil manzarasıyla 'İşte Karadeniz'de olduğumu hissediyorum.' dedirtecek cinsten. Temiz havanın tadına vararak keyifli bir kahvaltı yapmak için uğramanızı öneririz.

Adres: Alazlı, 61390 Düzköy/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel bir yer lezzet olarak da manzara olarak da ulaşım olarak da gayet memnun kaldım herkese tavsiye ederim fiyatlarda makul görülmesi gereken bir yer.

Bonus: Ercan Burger

Bonus: Ercan Burger

Yöresel bir lezzet olmasa da Trabzonlular tarafından epey meşhur olan Ercan Burger, alışılmış hamburgerlerin aksine farklı bir köfte ve dolu dolu patatesle servis ediliyor. Tüm Trabzon tarafından bilinen ve çokça sevilen Ercan Burger'i de bir deneyin deriz.

Adres: Çarşı, Mehmet Sok. No:3 D:13, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Ziyaretçi Yorumu: Kendine has burgeri başarılı gerçekten. Zaten burger için boş masa beklenmesinden de anlayacaksınız.

Mekanlarla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın