Görüş Bildir
Haberler
Televizyon Dünyasında Büyük Beğeni Toplayıp, IMDb'de Beğeni Rekorları Kıran Son Üç Yılın En İyi 21 Dizisi

Televizyon Dünyasında Büyük Beğeni Toplayıp, IMDb'de Beğeni Rekorları Kıran Son Üç Yılın En İyi 21 Dizisi

Yoksa sizin hala bu diziler arasından izlemedikleriniz mi var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT: Dizi yorumları Beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

21. Babylon Berlin (2017– )

21. Babylon Berlin (2017– )

IMDb: 8.4

1929 yılında Berlin’de geçen dizide, Köln şehrinde komiser olan Gereon Rath, bir davayı çözmek için Berlin’e gönderilir. Uyuşturucu, siyaset, cinayet ve sanatın hüküm sürdüğü bir çevreyi incelemeye başlayan Gereon, başlarda ele aldığı davayı basit olarak algılasa, araştırma ilerledikçe hayatını değiştirecek birçok olay gerçekleşir.

20. American Crime Story (2016 – )

20. American Crime Story (2016 – )

IMDb: 8.4

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getirecek. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alacak dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alacak.

19. Twin Peaks (2017)

19. Twin Peaks (2017)

IMDb: 8.5

David Lynch'ten televizyon dizilerine yeni bir soluk getiren dizi. Küçük bir kasabada Laura Palmer isimli genç bir kız öldürülür. Kendi halinde, sessiz sakin bir yerleşim yeri gibi görünen bu kasaba aslında hiç de göründüğü gibi değildir. FBI Ajanı Dale Cooper cinayeti araştırmak üzere, kasabaya gönderilir..

18. The Punisher (2017 – 2019)

18. The Punisher (2017 – 2019)

IMDb: 8.5

The Punisher', ailesinin cinayetinden sorumlu suçluları cezalandırmayı amaçlayan eski bir deniz piyadesinin, kendisini askerî bir komplonun içinde buluvermesini işliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Night Of (2016)

17. The Night Of (2016)

IMDb: 8.5

New York'ta yaşanan, karmaşık bir hikayeye sahip hayali bir cinayet davasının derinlemesine araştırıldığı sekiz bölümden oluşan bir mini dizidir. Dizide bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan (Riz Ahmed) isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava süreci işleniyor.

16. The Handmaid's Tale (2017– )

16. The Handmaid's Tale (2017– )

IMDb: 8.5

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

15. La Casa de Papel (2017– )

15. La Casa de Papel (2017– )

IMDb: 8.5

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir...

14. Big Little Lies (2017– )

14. Big Little Lies (2017– )

IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Big Little Lies’da; dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işleniyor.

13. Mindhunter (2017 – )

13. Mindhunter (2017 – )

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Love, Death & Robots (2019 – )

12. Love, Death & Robots (2019 – )

IMDb: 8.6

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor. 185 dakikalık yapım Sentient Dairy Products, Werewolf Soldiers, Robots Gone Wild, Garbage Monsters, Cyborg Bounty Hunters, Alien Spiders ve Blood-Thirsty Demons From Hell gibi hikayeleri izleyici karşısına çıkaracak.

11. The Crown (2016 – )

11. The Crown (2016 – )

IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

10. Dark (2017 – )

10. Dark (2017 – )

IMDb: 8.7

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

9. Westworld (2016 – )

9. Westworld (2016 – )

IMDb: 8.8

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan ediniyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkıyor...

8. The Marvelous Mrs. Maisel (2017 – )

8. The Marvelous Mrs. Maisel (2017 – )

IMDb: 8.8

The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Boys (2019 – )

7. The Boys (2019 – )

IMDb: 8.8

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar.

6. Stranger Things (2016 – )

6. Stranger Things (2016 – )

IMDb: 8.8

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

5. Sacred Games (2018 – )

5. Sacred Games (2018 – )

IMDb: 8.8

Mumbai'nin kaos dolu sokaklarında geçen dizide Hindistan'ın ekonomik rönesansının ardında gizlenen örgütlü suç, yolsuzluk, siyaset ve casusuluk içeren yozlaşmış yer altı dünyası konu ediliyor.

4. When They See Us (2019)

4. When They See Us (2019)

IMDb: 9.0

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanır. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

3. The Mandalorian (2019 – )

3. The Mandalorian (2019 – )

IMDb: 9.0

Dizinin yönetmen koltuğunda Iron Man, Iron Man 2 ve The Jungle Book gibi yapımların da yönetmenliğini üstlenen Jon Favreau oturuyor. Favreau ayrıca dizinin senaristliğini ve yürütücü yapımcılığını da üstleniyor. Dizi, filmlerdeki boşluğu tamamlayan bir yapıda ilerliyor ve The First Order adı verilen 'İlk Düzen'in ortaya çıkışını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Şahsiyet (2018)

2. Şahsiyet (2018)

IMDb: 9.2

Agah, adli katip memurluğundan emekli olan bir adamdır. Beyoğlu'nda münzevi bir yaşam süren Agah'ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasıyla altüst olur. Tüm anılarını zamanla unutacak olmasının acısı karşısında büyük bir yıkıma uğrayan Agah, bir süre sonra bu durumun bir fırsat olduğunu fark eder. Agah, yıllardır ertelediği bir cinayeti işleminin tam zamanı olduğunu düşünür çünkü hastalığından dolayı işleyeceği suçu unutacak ve bundan dolayı vicdan azabı çekmeyecektir. Agah'ın aldığı bu karar sadece onun değil cinayet büro amiri olan Nevra'nın da hayatını etkileyecektir.

1. Çernobil (2019)

1. Çernobil (2019)

IMDb: 9.5

Chernobyl, 1986 yılında Ukrayna’da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları konu ediyor. Yaşanan trajik kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov’u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
44
11
7
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yazıyor..

#10 Ah benim sarı yağmurluğuna kurban olduğum final sezonu bi an mnce gelse de kalan beynimi bi günde izleyip yaksam

fatma keskin

luciferrrrr 🥺