Görüş Bildir
Haberler
Tek Mekanda Geçmesine Rağmen Keyifle İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel 45 Film

Tek Mekanda Geçmesine Rağmen Keyifle İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel 45 Film

theolonius
02.03.2019 - 10:42

Bugün sizler için tek mekanda geçmesine rağmen sıkılmadan izleyebileceğiniz filmleri derledik. Şimdiden iyi seyirler. 

Filmlerin sıralaması IMDb puanına göre yapılmıştır. 7 puan altındaki filmler listeye alınmamıştır.

*Film özetleri beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Insyriated (2017) - IMDb: 7,0

45. Insyriated (2017)  - IMDb: 7,0

Suriye’de çatışmalar hala sürmektedir. Tüm bu kaosun ortasında bir apartman dairesinde ise hayat hala devam etmektedir. Kocasına ulaşamayan Oum’un tek derdi, ailesini ve komşularını bir gün daha keskin nişancıların mermilerinden ve savaşın tehlikelerinden korumaktır. Dışarıdan ne zaman ani bir tehlike belirse, Oum baskın otoritesiyle evdeki kayın babasından kızlarına kadar herkesi yönlendirir. Peki bir gün evi silahlı adamlar bastığında ve onlarla tek başına yüzleşmek zorunda kaldığında yine bu kadar güçlü kalabilecek midir?

44. Barda (2007) - IMDb: 7,0

44. Barda (2007) - IMDb: 7,0

Şehrin banliyölerinden fırlamış, uyuşturucu etkisindeki bir grup lümpen genç, ait olmadıkları, dışlandıkları merkeze iner. Kendilerine tanınmayan hakları ele geçirmek için vahşi ve acımasız bir yöntem benimsemişlerdir. Başına geleceklerden habersiz, neşeli ve hali vakti yerinde üniversite öğrencileri ise ansızın eğlendikleri bara baskın yapan bu eli silahlı güruhun karşısında çaresizdirler. Tecavüz, işkence ve dayak eşliğinde adeta yeryüzü cehennemini yaşayan gençler korkunç bir trajedi içerisinde kalırlar. Serdar Akar’ın 2006 yapımı filmi Barda, suç, ceza ve adalet kavramlarını tartışmaya açarken Türk Sinemasında benzeri görülmemiş bir şiddet anlatımıyla, sorunlu merkez-çevre ilişkisinin korkunç ve çelişkili yanlarını ortaya seriyor.

43. Locke (2013) - IMDb: 7,1

43. Locke (2013) - IMDb: 7,1

Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda kendini, hayatını ve sahip olduğu her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberin ağırlığıyla mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketi oldukça zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışır. Ama yalın ve basit çözümler ve hiç kaybetmediği sükuneti karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar. Öte yandan da tek başına çıktığı yolculukta kendi geçmişiyle de bir hesaplaşma içine girer.

42. Everest (2015) - IMDb: 7,1

42. Everest (2015) - IMDb: 7,1

Everest'e tırmanmakta olan iki ayrı dağcı ekibinin karşılaştığı yoğun kar yağışı, büyük bir felaketin habercisi olur. Kar fırtınası her zamankinden daha şiddetlidir ve herkes için büyük bir hayat mücadelesi başlamış olur. 1996 yılında Everest'te meydana gelen gerçek bir hikayeden konusunu alan filmin yönetmeni Baltasar Kormákur.

41. Phone Booth (2002) - IMDb: 7,1

41. Phone Booth (2002) - IMDb: 7,1

Stu Shepard, yolda yürürken bile asistanının yardımıyla iş bağlantıları yapan, bir saniye bile boş vakti olmayan parlak bir reklamcıdır. Sadece özel görüşmelerini belirlediği bir telefon kulübesinden yapmaktadır. Bir gün her zamanki gibi özel görüşmesini yaptıktan sonra kulübeden çıkarken telefon çalmaya başlar.

Shepard, telefon kulübesine girip telefonu kaldırdıktan sonra bulunduğu yerde kalakalır. New York camın önünde akmaya devam etse de, o telefonu kapatamadığı için kulübeden dışarı çıkamaz. 

Kulübeyi hedef alan bir seri katil, adamı kontrol etmeye başlar. Silahın kırmızı ışığını alnında hisseden Shepard, bütün emirleri yerine getirecektir. Polis de etrafı sarmaya başlamıştır. Ve bir tanesi bu olayı bitirmeye kararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Margin Call (2011) - IMDb: 7,1

40. Margin Call (2011) - IMDb: 7,1

Yıllardan 2008. Yer Wall Street. Hisseleri yerle bir olmak üzere olan bir yatırım bankasındayız. Tıpkı Lehmann Brothers gibi

Bankanın üst düzey yöneticileri, çalışanları işten çıkartarak krizi erteleyen geçici çözümlerle günü kurtarırken, düzensizliğin daha fazla yürümeyeceği de gün yüzüne çıkıyor. Üst düzey yönetici kademesi şimdi ahlaki bir çıkmazın eşiğinde, zira kendilerine güvenerek yatırım yapan müşterileri durumdan haberdar etmeleri gerekiyor. Fakat bu durumun büyük oyuncuların hiç hoşuna gitmeyeceği aşikar.

39. The Place (2017) - IMDb: 7,1

39. The Place (2017) - IMDb: 7,1

Görünüşe göre rastgele bir yabancılar grubunun kaderleri, her biri, kendisine atadığı bir görevi yerine getirmeleri gereken, herhangi bir dile getirme yetkisine sahip olduklarına inanan gizemli bir figürle temas eder.

38. 8 femmes (2002) - IMDb: 7,1

38. 8 femmes (2002) - IMDb: 7,1

1950’ler Fransa'sında, Noel zamanı bir kır evindeyiz. Marcel’in hayatındaki 8 kadın da evdedir. Evin hanımı Gaby, annesi Mamy, kız kardeş Augustine, kızları Suzon ve Catherine, hizmetçileri Chanel ve Louise... Marcel bıçaklanmış bir şekilde odasında bulunduktan sonra, izole edilmiş evde 8 kadın, içindeki katili ortaya çıkarmaya çalışır.

37. Coherence (2013) - IMDb: 7,2

37. Coherence (2013) - IMDb: 7,2

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

36. The Mist (2007) - IMDb: 7,2

36. The Mist (2007) - IMDb: 7,2

Stephen King'in alameti farikası bilinmeyen bir kasaba, tutucu insanlar ve onlarla çelişen hür düşünceli gençler ve çatışmaları... İşte böyle bir diyarı kaplayan bir sisin arka planında filmde muhafazakar tutuculuk ile serbest düşüncenin mücadelesi de yer almaktadır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. 10 Cloverfield Lane (2016) - IMDb: 7,2

35. 10 Cloverfield Lane (2016) - IMDb: 7,2

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

34. Mientras duermes (2011) - IMDb: 7,2

34. Mientras duermes (2011) - IMDb: 7,2

Barcelona’da apartman görevlisi olarak çalışan Cesar, işi gereği her daire sakininin özel hayatına tanıklık etmektedir. Hayatı seven, neşeli bir kadın olan Clara ise özellikle ilgisini çekmektedir. Ama hayat olumlu bakan bu cana yakın hali Clara’nın başına hiç beklenmedik belalar açacaktır. Zira Cesar başka insanlara acı çektirerek tatmin olan bir psikopattır ve çevresinde en dayanamadığı şey mutlu insanlardır!

33. La Vénus à la fourrure (2013) - IMDb: 7,2

33. La Vénus à la fourrure (2013) - IMDb: 7,2

Güzel ve seksi bir oyuncu, bir yönetmeni yeni projesinde kendisini oynatması için ikna etmeye çalışır. Fakat bunun için kullandığı yöntemler sıra dışıdır. Amaca giden her yol mübahtır. Avusturyalı yazar Leopold von Sacher-Masoch'un 1870 yılında basılan dünyaca ünlü romanı Venus in Furs'un yeni bir uyarlaması olan yapımın yönetmen koltuğunda bu sefer Polonyalı sinemacı Roman Polanski oturuyor.

32. Into the White (2012) - IMDb: 7,2

32. Into the White (2012) - IMDb: 7,2

II. Dünya Savaşı sırasında, 27 Nisan 1940′ta Luftwaffe pilotu Horst Schopis’in Heinkel He 111 tipi bombardıman uçağı Norveç’in iç bölgesindeki Grotli adındaki bir köy yakınında daha sonra düşen bir İngiliz uçağı Blackburn Skua (L2940) tarafından düşürülür. Alman uçağındaki dört kişiden biri ölürken, diğer üç asker küçük ve boş bir avcı barınağına sığınır. Düşen İngiliz uçağından kurtulan iki asker de bu barınağı bulur. Alman askerler İngilizleri barınağa kabul ederler ancak onlara barınağın küçük bir bölümünü verirler ve kendi emirlerine riayet etmelerini isterler. Sert kış şartlarında önce birbirlerine düşmanca tavır sergileyen Alman ve İngiliz askerler hayatta kalabilmek için zamanla düşmanlıkları yerini dostluğa bırakır.

31. Carnage (2011) - IMDb: 7,2

31. Carnage (2011) - IMDb: 7,2

Çocuk parkında birbiriyle kıyasıya dövüşen iki haşarı çocuk... Sıradan görünen bir kavgayı, ebeveynler bir ev davetiyle modern biçimde çözmeye ve tatlıya bağlamaya çalışır. Fakat ilk başta medeni biçimde konuşarak sorunu çözmeye çalışsalar da, sonrasında işler sarpa sarar ve herkesin birbirinden sakladığı foyası meydana çıkar. Hiç kimse küçük çaplı bu 'katliamdan' kaçamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Terminal (2004) - IMDb: 7,3

30. The Terminal (2004) - IMDb: 7,3

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.

29. Kynodontas (2009) - IMDb: 7,3

29. Kynodontas (2009) - IMDb: 7,3

Köpek Dişi, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun yaşantısını konu ediyor. Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafın saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır. Dışarıdan ise evin içerisine girmesine izin verilen tek kişi babanın fabrikasında çalışan Christina’dır. Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da 'köpek dişlerinin' düşmesi.

28. Chinese Coffee (2000) - IMDB: 7,3

28. Chinese Coffee (2000) - IMDB: 7,3

Yazar Harry Levine, soğuk bir New York gecesinde en yakın arkadaşı fotoğrafçı Jake Manheim'ın kapısına dayanır. Harry beş parasızdır ve Jake'in ona yüklü miktarda borcu vardır. Aslında Jake'in cebinde de Harry'ninkinden fazla para yoktur.

İşin kötüsü Jake, Harry'nin kitabını okumaya kalkar ve hem hayatlarıyla hem de para sorunuyla ilgili çok özel gerçekleri öğrenir.

27. Climax (2018) - IMDb: 7,3

Climax, Fransa’daki köhne bir dans kulübünde geçen uzun bir geceyi takip ediyor. 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı bir okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Gençler bir süre sonra tamamen kontrollerini kaybeder. Artık onların içine düştükleri girdaba direnmeleri neredeyse imkansızdır. Müzik, dans, gerilim ve cinsellik dolu bu ortamda kimileri cennette olduğunu hissederken kimileri içinse durum cehennemden farksızdır

26. Tape (2001) - IMDb: 7,3

26. Tape (2001) - IMDb: 7,3

Üç kişi etrafından dönen film Lansing, Michigan’daki, Vince tarafından tutulan bir otelin 19 numaralı odasında geçiyor. Lise yıllarından beri bir araya gelmemiş olan 2 arkadaş, değişken ruhlu, hırçın, uyuşturucu satan Vince ve belgesel yapımcısı Jon bu odada buluşarak geçmiş günleri yad ederler. Ancak sohbet öyle bir noktaya glir ki diyalogların boyutu değişir. Jon, zamanında, Vince’ın eski kız arkadaşı Amy’e tecavüz etmiş olma olasılığını itiraf eder. Bu sırada Vince konuşulanları kayda almaktadır. Bir süre sonra Amy de aralarına katılır. O andan itibaren başka bir dalga gelmiştir konuşmaların seyrine. Kimin anlattığı hikayenin, ne kadar gerçek ve ne kadar kurgu olduğunu çözmek epey bir çaba gerektirecektir şüphesiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Le prénom (2012) - IMDb: 7,3

25. Le prénom (2012) - IMDb: 7,3

Heyecanlı baba adayı Vincent, kardeşinin evinde düzenlenen akşam yemeğinde çocukluk arkadaşlarıyla bir araya gelir. Espriler ve tatlı sürtüşmelerle başlayan yemekte Vincent, çocuğuna koyacağı ismi açıklar. Fakat öyle bir isim seçmiştir ki bu seçime kimse tepkisiz kalamaz. Karşılıklı eleştirilerle başlayan tartışmalar sonucu herkes eteğindeki taşları dökecek ve geceye doğru eski arkadaşları birbirine düşürürken bizleri eğlendirecek büyük itiraflar masadaki yerini alacaktır. Alexandre de La Patellière ve Matthieu Delaporte’nin yazıp yönettiği 2012 Fransa Belçika ortak yapımı ‘’Le prénom’’, 2010’da tiyatro oyunu olarak sergilendikten sonra aynı oyuncularla sinemaya uyarlanmıştır.

Kaynak

24. The Sunset Limited (2011) - IMDb: 7,4

24. The Sunset Limited (2011) - IMDb: 7,4

Bir tiyatro oyunundan senaryolaştırılan film; inançlı bir eski suçluyla, umutsuz bir profesörü karşı karşıya getiriyor.

23. [Rec] (2007) - IMDb: 7,5

23. [Rec] (2007) - IMDb: 7,5

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır.

22. Dah (2002) - IMDb: 7,5

22. Dah (2002) - IMDb: 7,5

Abbas Kiarostami’nin yönetmenliğinde, İran sinemasında önemli bir yer edinen film, Tahran sokaklarında bir kadının kullandığı arabanın içinde geçiyor. Kadın, yol boyunca arabasına farklı insanları alır ve onları istedikleri yere götürür. Filmin ismi, kadının arabadaki her bir yolcu ile arasında geçen birbirinden farklı on ayrı diyalogdan ileri gelmektedir. Film, yaşam ve bugünkü İran’da kadın üzerine türlü yansımalar sunan bu sohbetler aracılığı ile sosyolojik ve kültürel anlamda birçok ayrıntıya ışık tutar.

21. Source Code (2011) - IMDb: 7,5

21. Source Code (2011) - IMDb: 7,5

Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur. 

Bu sırada aniden trende büyük bir patlama yaşanır. Hemen ardından Colter kendini yüksek teknolojili bir yerde bulur ve uniformalılardan Goodwin (Vera Farmiga) ona bilmesi gereken her şeyi anlatır. Colter Chicago'da bir treni bombayla havaya uçuran ve daha onlarcısını da öldürmeyi planlayan bombacının kimliğini tarif edebilmek için çok gizli bir göreve atanmıştır. 'Yaşam şifresi' adı verilen bu görev sayesinde Colter paralel bir evrende yolcu Sean'ın yerine geçebilmektedir. Trene her dönüşünde Colter'ın bombacının kimliğini üslerine bildirmesi için sadece sekiz dakikası vardır. Her seferinde yeni bilgiler edinse de avı onu atlatmayı başarır. Daha fazla delil buldukça, bu ölümcül faciayı önleyebileceğine daha çok inanır, elbette zaman onun önüne geçmezse.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Saw (2004) - IMDb: 7,6

20. Saw (2004) - IMDb: 7,6

Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar. Bu katilin son kurbanları Adam ve Dr.Lawrence Gordon’dur. Bu adamlar birbirlerini hiç tanımazlar ama gözlerini açtıklarında aynı odadadırlar. Yerde kanlar içinde başka bir yabancı yatmaktadır. Adam kendini başından vurarak intihar etmiştir. İpuçlarını kullanarak neler olup bittiğini çözmeye çalışırlar. An itibari ile sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil her ikisini de öldürecektir.

19. Den skyldige (2018) - IMDb: 7,6

19. Den skyldige (2018) - IMDb: 7,6

Suçlu, rütbesi masa başı işine indirilen polis memuru Asger Holm’e odaklanıyor. Acil durumlar için gelen telefonlara bakan Asger'i sıkıcı bir gün beklemektedir ancak kaçırıldığını söyleyen bir kadınla konuştuğunda her şey değişir. Panik halinde konuşan kadının bağlantısı birdenbire kopar. Polis istasyonuna tıkılı kalan Asger’in, başkalarını gözü ve kulağı olarak kullanması gerekecektir. Her geçen saniye zaman daralmakta ve olayın ciddiyeti artmaktadır.

18. 127 Hours (2010) - IMDb: 7,6

18. 127 Hours (2010) - IMDb: 7,6

Genç dağcı Aron Ralston, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuğunda Utah yakınlarında Moab bölgesinde büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için elinden geleni yapan Aron'ı oradan kurtaracak kimse yoktur. Tek çaresi yine kendisidir.

5 gün boyunca kolu kayaya sıkılmış bir şekilde aç ve susuz kalan Aaron, başta sevgilisi olmak üzere, ailesi ve yolda karşılaştığı iki dağcı kızdan yardım bekler önce. Fakat zaman geçtikçe kimsenin ondan haberi olmadığını anlar... 5 gün boyunca yaralı halde sıkışıp kaldığı kayada içsel sorunlarıyla başbaşa kalan Aaron aynı zamanda cesareti ve kendisini metrelerce derinlikteki bu beladan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir.

17. Hunger (2008) - IMDb: 7,6

17. Hunger (2008) - IMDb: 7,6

IRA ile ilgili olarak çekilmiş filmde, Bobby Sands'in insanlık dışı muamelelere maruz kalışındaki sertliği adeta yaşıyorsunuz. Diyalogsuz sahnelerin vuruculuğu ile başlayan film, tüm filme yayılan dehşetli gerçeklik duygusu ile izleyeni kavrıyor.

Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addetmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.

16. Ex Machina (2014) - IMDb: 7,7

16. Ex Machina (2014) - IMDb: 7,7

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) - IMDb: 7,7

15. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) - IMDb: 7,7

Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşılır. Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır. Riggan kendine yeniden prestij kazandırmasını beklediği bu oyunu, beklentilerin aksine olumlu tepkiler kazanması için elinden geleni yapacaktır.

14. God on Trial (2008) - IMDb: 7,7

14. God on Trial (2008) - IMDb: 7,7

Bir grup Yahudi, en kötü toplama kamplarından birinde kaçınılmaz sonlarını beklemektedir. Bu zorlu süreçte varoluş amaçlarını da sorgulamaya başlayan grup, Tanrı’nın bu kadar acıya neden izin verdiği sorusuna cevap bulmaya çalışır.

13. Gravity (2013) - IMDb: 7,7

13. Gravity (2013) - IMDb: 7,7

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

12. Das Experiment (2001) - IMDb: 7,7

12. Das Experiment (2001) - IMDb: 7,7

Bilim insanları insanların içgüdüsel dürtülerini ölçebilmek adına bir deney kurgulamaya karar verirler. Deneye göre 8 kişi gardiyan, 12 kişi tutuklu olarak yalancı bir hapishaneye alınırlar. Gardiyanlar, gardiyan rolünü; mahkumlar ise mahkum rolünü oynayacaklardır. Her şey bir oyun olarak başlar ancak durumun gittikçe daha ciddi bir hal almaya başlaması, oraya para için gelen yirmi kişiyi rollerinin içerisine mahkum eder. Artık sahte gardiyanlar gerçek gardiyan gibi davranmaya başlayacaklardır. Bilim insanları deneyin kontrolünü kaybedeceklerdir.

11. Kontroll (2003) - IMDb: 7,7

11. Kontroll (2003) - IMDb: 7,7

Mecazi anlamda da olsa hayalet trenleri, hayalet karakterler, metro sisteminin altında hayatlarını sürdürmektedirler. Bulcsu’nun hayatı bir zamanlar yukarıdayken ve gerçek insanlar arasında işten eve gidip, arada sırada sinemada ya da güzel restoranlarda vakit geçirirken şimdi o hayatın yerinde soğuk, yalnız bir düzeni vardır. O ve metro bilet kontrolörü olan arkadaşları trenleri devriye gezmek zorundadırlar. Bu kayıtsız, ilgisiz yolcular ile olası bir sevgi ihtimali, rekabet üzerine kurulu bir rejim ve hepsinin ötesinde gizemli bir seri katil gibi kavramlarla yüz yüzedirler. Bütün bunlar arasında metro sistemini işler konumda tutmak zorundadırlar. Peki ya kontrolü kaybedecek olurlarsa en kötü ihtimal nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Celda 211 (2009) - IMDb: 7,7

10. Celda 211 (2009) - IMDb: 7,7

Juan, gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır.

9. The Hateful Eight (2015) - IMDb: 7,8

9. The Hateful Eight (2015) - IMDb: 7,8

The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.

8. Perfetti sconosciuti (2016) - IMDb: 7,8

8. Perfetti sconosciuti (2016) - IMDb: 7,8

7 yakın arkadaş bir akşam yemeği için bir araya gelirler. Çeşitli yemeklerle donatılmış sofraya oturan dostlar, bir yandan yemek yerken bir yandan da keyifli bir sohbete koyulurlar. Eğlenceli ve huzurlu geçen gece alınan bir kararla farklı bir hal alacaktır. Herkes cep telefonlarını masaya koyacaktır ve tüm mesajlar, aramalar, mailler herkesle açıkça paylaşılacaktır. Bu cesaret oyununda sırlar açığa çıktıkça telefonun çalması herkeste biraz heyecan biraz da gerginlik oluşturacaktır.

7. The Man from Earth (2007) - IMDb: 7,9

7. The Man from Earth (2007) - IMDb: 7,9

John Oldman, bir üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John’un taşınmasının altındaki nedeni merak eder.

Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John’un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

6. Moon (2009) - IMDb: 7,9

6. Moon (2009) - IMDb: 7,9

Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmede gezegenimizi besleyen önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yer almaktadır. Bu meşakkatli görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır. Görevi esnasında başına talihsiz bir kaza geliverir. Uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam'i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay'da çekmek zorunda olduğu çile günlerinin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızıyla özlem gidermeye ramak kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty'den başka kişilerle konuşabilecektir. Tabi ki şanssızlıklar Sam'in peşini bırakmaz çünkü bu defa da sağlığından olmuştur. Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Life of Pi (2012) - IMDb: 7,9

5. Life of Pi (2012) - IMDb: 7,9

Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir. 

Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez. Ama şimdi Bengal Kaplanı ile teknede baş başa kalmıştır. Dev kaplana yem olmamak için hayvanla anlaşmanın ve yakınlaşmanın yollarını bulur. Sıra dışı yolculuk sona ermeden büyülü bir adaya varacaktır.

4. Touching the Void (2003) - IMDb: 8,0

4. Touching the Void (2003) - IMDb: 8,0

1980'li yılların ortasında iki genç dağcı Simon ve Joe Peru'da çıkılması neredeyse imkansız gözüyle bakılan Siula Grande noktasına doğru tırmanışa geçerler. Günler süren macera sonrası zirveye ulaşmayı da başarırlar. Fakat Joe dönüşe geçtiklerinde düşerek bacağını kırar. Simon dostunu yarı yolda bırakmadan onu 300 metrelik bir ipe bağlayarak dönüş yoluna beraber devam eder. Fakat Joe bir noktada öyle bir düşer ve takılır ki Simon'ın ipi kesmekten başka çaresi yoktur. Simon arkadaşının ölümünü kabullenerek dönüşe devam eder fakat Joe bir yarıya düşerek hayatta kalmayı başarır ve tek başına dağdan inmeyi başarır.

3. Dogville (2003) - IMDb: 8,0

3. Dogville (2003) - IMDb: 8,0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

2. Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (2003) - IMDb: 8,1

2. Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (2003) - IMDb: 8,1

Mevsimler ve doğanın o kusursuz çağrısı, yarattığı teslimiyet arzusu belki de başka hiçbir şeyde benzeri olmayan… Yüzen bir ev ki doğaya dair ne varsa muhteşem olan onu çevrelerken o göl ortasında yüzmekte. Yaşlıca bir rahip ve kendisine refakat eden diğer genç-çocuk rahip adayı.Yaşlı rahip, ona her şeyi bilgelikle ama bir o kadar da doğal bir akış içinde öğretir. Bu şekilde geçip giden mevsimler ile büyüyen çocuğun geçirdiği evrim, son derece doğal bir ahenk içinde ilerlerken sıra artık büyümüş olan çocuğun öğrendiklerini gerçek hayata nasıl yansıtacağını görmeye gelir. Ufak yaştan beri öğretilen erdemlere rağmen asıl öğretimin hayatın kendisi tarafından yapıldığının farkında olan bilge rahip için ise bekleme ve görme zamanıdır.

1. Shutter Island (2010) - IMDb: 8,1

1. Shutter Island (2010) - IMDb: 8,1

Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığırından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
11
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Amber Esra Kırbaş

hayret listede 12 kızgın adam yok...

polatts1

orta seviye bir film izleyicisinin bile bunlar tek mekan filmi değil diyeceği bir liste. emek verilmeden hazırlanmış. ayrıca tek mekan filmlerinde 12 öfkeli ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Başlığı değiştirmek mantıklı olacaktır.Zira listedeki çoğu film tek mekanda geçmiyor,çekimleri tek mekanda yapılıyor.