Görüş Bildir
Haberler
TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplanacak

TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplanacak

ATKN
27.07.2015 - 14:30

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP'nin talebi üzerine, TBMM Genel Kurulu'nu 29 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Başkanı Yılmaz, CHP'nin TBMM'nin 'terör' gündemiyle olağanüstü toplantı talebini parti gruplarına gönderdi. Başkan Yılmaz, çağrısında, 'Toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesini görüşmek için yeter sayıdaki üyenin istemi üzerine Anayasa ve İçtüzük'ün ilgili maddeleri gereğince 29 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağrılmıştır.' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İlk çağrı Demirtaş'tan

İlk çağrı Demirtaş'tan

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç saldırısından sonra Meclis'in acil toplanıp çözüm süreci, Türkiye'nin Rojava ile ilişkileri ve IŞİD tehdidini görüşmesini istemiş, '80 milletvekili imzamızla hazırız' diyerek Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

CHP'den 116 milletvekili imzasıyla olağanüstü toplanma çağrısı

CHP'den 116 milletvekili imzasıyla olağanüstü toplanma çağrısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP de Demirtaş'ın çağrısının ardından Suruç saldırısı ve son günlerde yaşanan diğer olaylarla ilgili 116 milletvekilinin imzasıyla Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmıştı. HDP Milletvekili İdris Baluken ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'nin bu çağrısının olumlu olduğunu ve HDP Grubu'nun Meclis'te olacağını söylemişti.

Davutoğlu: Çağrı olumlu

Davutoğlu: Çağrı olumlu

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin çağrısına olumlu baktıklarını söylemişti.

Bahçeli: MHP Meclis'teki yerini alacak

Bahçeli: MHP Meclis'teki yerini alacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, 'CHP'nin verdiği önergeyle HDP'nin ve PKK'nın değirmenine adeta su taşımasının anlaşılır ve izah edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır' diyerek bugüne kadar verilen Meclis araştırma önergelerinin herhangi bir sonucunun da görülmediğini ve buna rağmen MHP'nin CHP'nin Meclis Araştırma Önergesine AKP'nin olumlu yaklaşımıyla önümüzdeki Çarşamba günü olağanüstü toplanması gündemde olan TBMM'de yerini alacağını ifade etmişti.

AA, CHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0