Görüş Bildir
Haberler
‘Karar Vermelerinin Vaktidir; Silah mı, Demokrasi mi?’

‘Karar Vermelerinin Vaktidir; Silah mı, Demokrasi mi?’

Deniz Gök
25.07.2015 - 12:27 Son Güncelleme: 25.07.2015 - 12:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD ve PKK hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. CHP'nin Meclis'i acil toplama çağrısına 'olumlu' baktıklarını söyleyen Davutoğlu, HDP'nin sık sık barış çağrısı yapmasını ise samimiyetsiz bulduğunu ifade etti. 

Davutoğlu dün gerçekleştirilen operasyonlarda ilk olarak Suriye'deki IŞİD, ardından da Kuzey Irak’taki PKK mevzilerinin hedef alındığını açıkladı.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Davutoğlu, dün gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısını ardından Suriye’de 3 Irak’ta 2. dalga operasyonlarının yapılmasına karar verildiğini ve operasyonların devam ettiğini belirtti.

Davutoğlu, 'Kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararı çok detaylı şekilde etüt ederek aldık' ifadelerini kullandı.

'Tehdit sürdüğü sürece operasyonlar devam edecek'

'Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. Türkiye'yi tehdit sürdüğü sürece de devam edecektir, tehdit unsurları bir şekilde Türkiye'ye başkaldırdıklarında da en sert şekilde mukabele edecek şekilde hazırlıklarımız vardır. Bütün vatandaşlarımızın huzur ve sükun içinde devlete ve hükümete güven duygusuyla hareket etmelerini rica ediyorum.'

İki ayda 281 terör saldırısı

7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’de 281 terör eyleminin gerçekleştirildiğini belirten Davutoğlu, “Son operasyonların çatışmasızlığı bitirdiğini iddia edenler, gitsinler bunu 2 polisimizi uyurken şehit edenlere söylesinler” dedi.

590 kişi gözaltına alındı

Davutoğlu, 'Bütün gece 22 ilde süren operasyonlarda, bir önceki 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine dün gece de 288 terör unsuru, her üç terör örgütüne mensup unsur, polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır' dedi.

'Herkesin aklını başına alma günü geldi'

“Tehdit eden mukavelesini görür. Rüzgar eken, fırtına biçer” diyen Başbakan Davutoğlu, “Kamu düzenini bir kez tehdit ettiklerinde, onların tehdit için kullandıkları maşalar ya da aldatılmış bazı çevrelere değil, doğrudan bu tehdidi oluşturan merkeze gerekli cevabı veririz. Onun için herkesin aklını başına alma günü gelmiştir.'

HDP meşru bir parti ise ona göre davranmalı’

Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, “2013’de ülkemizi terk etmesi gereken unsurlar bırakın ülkeyi terk etmeyi daha da silahlandılar” diye konuştu.

Davutoğlu, “HDP yetkilileri sık sık barıştan, çatışmasızlıktan bahsediyor. Son derece samimiyetsiz bunlar. Artık karar vermelerinin vaktidir. Silah mı demokrasi mi? Meşru bir siyasi bir partiyse o şekilde davranmalıdır” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'den gelen'Meclis'i olağanüstü toplanması yönündeki çağrıya olumlu yaklaştıklarını belirten Davutoğlu, toplantıdan bir deklarasyon çıkmasını umduklarını da belirtti.

Mesut Barzani ile görüşme

Davutoğlu Barzani ile görüşmesi konusunda ise 'Bugün sabah Sayın Mesut Barzani ile bir görüşmemiz oldu. Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi yaptık. Ben kendilerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta özellikle operasyonun amaçları ve çerçevesini aktarma imkanı buldum. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek IŞİD ile gerek PKK'ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler' dedi.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0