Görüş Bildir
Haberler
CHP Meclis'i Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP Meclis'i Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

Onedio Medya
23.07.2015 - 15:43 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 23:58

CHP, Suruç saldırısı ve son günlerde yaşanan diğer olaylarla ilgili Meclis'in önümüzdeki hafta Çarşamba günü acil toplanması için önerge verecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, önergeye 116 vekilin imza attığını açıkladı. HDP’nin Meclis’in acil toplanması konusundaki tutumunun net olduğunu vurgulayan HDP Milletvekili İdris Balüken, “Genel Kurul’un yapılacağı gün tam kadro olarak HDP Grubu Meclis’te olacaktır” açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırısının Meclis'e taşınması çağrısı bu kez CHP'den geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve buna ilişkin görüşmenin yapılması için TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için önerge vereceklerini söyledi.

İdris Balüken: Tam kadro Meclis’te olacağız

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu çağrıyı Twitter üzerinden cevaplayan Balüken, “CHP Grubunun Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırma konusundaki tutumunu gözden geçirerek almış olduğu karar son derece doğru ve olumludur” ifadelerini kullandı.

İlk çağrı Demirtaş'tan gelmişti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da saldırıdan sonra Meclis'in acil toplanıp çözüm süreci, Türkiye'nin Rojava ile ilişkileri ve IŞİD tehdidini görüşmesini istemişti.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuşan Demirtaş, 'Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız. TBMM olup bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak 30 vekil daha imza verirse, parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz. Barıştan yana olan milletvekillerini de imza vermeye çağırıyoruz' demişti.

CHP bunu reddetmişti. Parti Sözcüsü Haluk Koç bunun bir çözüm olmayacağını söylemişti.

Bombalı saldırının ardından Suruç'u ziyaret eden CHP heyeti ise, Meclis araştırması açılmasını talep etmişti.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0