Görüş Bildir
Haberler
Tarihin Önemli Anlarına Tanıklık Etmiş Kişiler Günümüzde Yaşasalardı Nasıl Görünürülerdi?

Tarihin Önemli Anlarına Tanıklık Etmiş Kişiler Günümüzde Yaşasalardı Nasıl Görünürülerdi?

Melis Camuş
03.06.2020 - 12:28

8. madde çok iyi 😀

Kaynak: https://www.boredpanda.com/historical...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hatşepsut

1. Hatşepsut

MÖ 1478'de Mısır tahtının başına gelmişir. Hükümdarlığı, diğer kadın firavunlardan daha uzun sürmüştür ve Mısır tarihinin en başarılı firavunlarından biri olarak kabul edilmektedir.

2. Madame De Pompadour

2. Madame De Pompadour

Madame de Pompadour olarak da bilinen Jeanne Antoinette Poisson 18. yüzyılın ortalarında Fransız mahkemesinin bir üyesidir. 1745'ten 1751'e kadar Louis XV'nin resmi baş metresidir ve ölümüne kadar bir mahkeme favorisi olarak etkili kalmıştır. Asil olarak doğmamış ama varlıklı bir evde büyümüştür. Mimari ve dekoratif sanatlardan özellikle porselenle ilgilenmiştir.

3. Anne Boleyn

3. Anne Boleyn

4. XIV. Louis

4. XIV. Louis

Güneş Kralı olarak da bilinen Louis XIV, Fransız tarihinin en uzun saltanatı olan 1643'ten 1715'e kadar Fransa'yı yönetmiştir. Fransa, Louis hükümdarlığı sırasında önde gelen bir güçtür, ancak bu, neredeyse sürekli bir savaşın damgasını vurduğu bir dönemdir. Güneş Kralı, aşırı derecede imajını ve mirasını önemseyen bir kraldır.

5. Shaka Zulu

5. Shaka Zulu

Shaka kaSenzangakhona (Shaka Zulu) 1816-1828 yılları arasında Zulu Krallığı üzerinde hüküm süren güçlü bir Güney Afrika Kralı idi. 1787 yılında KwaZulu-Natal Eyaleti, Melmoth yakınlarında doğmuştur. Shaka bir önceki kralın gayri meşru oğludur ve gençliğinde bir asker olarak görev yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Botticelli'nin Venüs'ü (Simonetta Vespucci)

6. Botticelli'nin Venüs'ü (Simonetta Vespucci)

7. Kraliçe Ana Idia

7. Kraliçe Ana Idia

Idia, günümüz Nijerya'sında, 1504-1540 yılları arasında, Benin Oba'yı yöneten Esigie'nin annesiydi. Edo halkının kralı olan oğlunun yükselişi ve saltanatının ayrılmaz bir parçası olarak büyük bir savaşçı olarak tanımlanmıştır.

8. Kleopatra

8. Kleopatra

9. Pocahontas

9. Pocahontas

Virginia'daki sömürge yerlerine ve İngiltere'ye yaptığı seyahatler nedeniyle kayda değer bir Kızılderili kadındır. Virginia'nın Tidewater bölgesini kapsayan Tsenacommacah'taki kabile ağının büyük şefi olan Powhatan'ın başıdır.

10. Mark Antony

10. Mark Antony

Roma İmparatorluğu, cumhuriyetten otoriter bir imparatorluğa geçerken, bu dönemde etkili bir askeri lider ve politikacısıdır. Antony, Julius Caesar'ın arkadaşı ve destekçisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Scots' Kraliçesi Mary

11. 'Scots' Kraliçesi Mary

12. Catherine Parr

12. Catherine Parr

Catherine Parr, 1543-1547 yılları arasında İngiltere kraliçesidir. Catherine, Kral VIII. Henry'nin çocukları Edward, Mary ve Elizabeth'e özel bir ilgi göstermiş ve eğitimlerine yardımcı olmuştur. Kendisi dindar bir protestocu ve yazardır; anonim olarak dua kitapları yayınlamıştır. Daha sonra kendi adıyla “Dualar ve Meditasyonlar” ve “Bir Günahkarın Laminasyonu” nu yayınlamıştır.

13. Lucrezia Borgia

13. Lucrezia Borgia

Lucrezia Borgia, Papa VI. Alexander ve metresi Vannozza dei Cattanei'nin kızı olan Borgia Hanesi'nin İspanyol-İtalyan soylu kadınıydı. Lucrezia inanılmaz derecede akıllı ve büyüleyici bir soylu kadındır ve Spoleto Valisi'dir. Genellikle kardinaller tarafından kendi başına bir pozisyonda hüküm sürmüş, güzelliği ve zarafeti ile tüm İtalya'da ünlenmiştir.

14. III. Richard

14. III. Richard

III. Richard, İngiltere'nin son Plantagenet hükümdarıdır. III.Richard Derneği, tarihi mirasını savunmaya başlamadan önce Richard muhtemelen tahtına en büyük tehdit olan iki çocuğu öldüren zalim bir sakat olarak bilinmekteydi. Vücudu ünlü bir park yerinin altından 2012 yılında kurtarılmış, skolyoz olduğu ve savaş yaralarında ötürü öldüğü belirlenmiştir.

15. Simon Bolivar

15. Simon Bolivar

Venezuela, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Panama eyaletlerini 1800'lerin başında İspanyol İmparatorluğu'ndan bağımsızlığa yönlendiren bir Venezuela lideridir. Daha sonra günümüzde Venezuela, Kolombiya, Panama ve Ekvador'u içeren bir eyalet olan Gran Colombia'nın başkanı olmuştur. Kampanyaları sırasında Bolivar, Hannibal'dan 10 kat, Napolyon'dan üç kat ve Büyük İskender'den iki kat daha fazla olarak 123.000 kilometre at sırtında yolculuk yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kral Tut

16. Kral Tut

17. Alexander Hamilton

17. Alexander Hamilton

Alexander Hamilton, ABD'nin anayasanın kurucularındandır. Anayasanın geliştiricisi ve finansal sistemin kurucusudur. Hamilton savaş, devletçilik, seks skandalı, düello ve çok daha fazlasıyla dolu çok ilginç bir hayat yaşamıştır.

18. Cengiz Han

18. Cengiz Han

Moğolların büyük kağanı yaklaşık 1162 yılında Onon Nehri kıyısında doğmuştur. İsmi 'demirden' veya 'demirci' manasına gelen 'Timuçin' idir. 1206 yılına kadar Cengiz Kağan ismini kullanmamıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
23
18
15
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

Cengizhanın tipe bak spor programı yorumcusu veya haber spikerlerine benzemiş

Deniz Kuzey

#4 numara XIV. Louis = John Wick ;D

Pasif Kullanıcı

Gözüm Cesare Borgia'yı da görmek istedi.