Görüş Bildir
Haberler
Demirel, Köyünde Toprağa Verildi

Demirel, Köyünde Toprağa Verildi

FreiGeist
18.06.2015 - 17:29 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 16:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı doğduğu İslamköy'de toprağa verildi. Demirel, Bakanlar kurulu kararıyla anıt mezar olarak tahsis edilen mezara defnedildi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel , Ankara’da gerçekleşen törenlerin ardından Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy köyündeki anıt mezar olarak tahsis edilen mezara defnedildi. 

Cenazeye siyasilerden Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz Baykal ve Bülent Arınç da katıldı.

İlk tören Ankara'da

İlk tören Ankara'da

9. Cumhurbaşkanı Demirel için ilk tören evinin olduğu Güniz Sokak'ta yapıldı. Meclis'teki devlet töreni ve Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı devletin zirvesini de bir araya getirdi.

Demirel Güniz Sokak’tan son kez uğurlandı

Demirel Güniz Sokak’tan son kez uğurlandı

Demirel'in cenazesi, saat 07.50 sıralarında Özel Güven Hastanesi'nden alındı. İlk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde saat 08.00'de başladı. 

Güniz Sokak'taki tören için bazı yollar kapatıldı. Yakınları ve sevenleri Güniz Sokak'a koştu. Askerlerin omuzlarında taşınan Demirel'in naaşına gül yaprakları atıldı, sokak gül sularıyla yıkandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45 dakika süren törenin ardından, Demirel'in cenazesi TBMM'ye uğurlandı.

Meclis'teki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aralarında olduğu isimler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, Demirel için 'canlı tarih' ifadesini kullandığı kısa bir konuşma yaptı.

Demirel'in vefatı nedeniyle Ankara'da yapılan cenaze törenine 9 ülkeden devlet adamı katıldı.

Demirel'in naaşı Meclis'ten top arabasına konularak vatandaşların korteji eşliğinde Kocatepe Camii'ne götürüldü.

Fotoğraf: Zahidin Köşüş, Al Jazeera Turk

Burada cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana saf tuttu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirel'in cenazesi, son yıllara damga vuran siyasi isimleri de bir araya getirdi. 60’ların, 90’ların ve 2000’lerin liderleri yan yana saf tuttu. 

Fotoğraf: Zahidin Köşüş, Al Jazeera Turk

Demirel'in Isparta'da defnedileceği yer.

Demirel'in naaşı cenaze namazının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın tertibiyle askeri uçakla memleketi Isparta'ya gönderildi.

@gurayervin 

Isparta'da Demirel'in naaşını taşıyan cenaze aracını yol kenarında bekleyen Ispartalılar güller atarak, alkışlar ve gözyaşları içinde uğurladı. 

Demirel'in naaşı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve şehir merkezinde dolaştırıldıktan sonra doğduğu İslamköy'e getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün askeri cenaze aracından Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Camisi'nin bahçesindeki morga kaldırılmıştı.

Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusuna alındı. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı.

Naaş daha sonra askerler tarafından alınarak, toprağa verileceği alana götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Demirel'in defnedileceği mezarın çevresine gül yaprakları dökülürken, alana sürekli olarak gül suyu da sıkıldı. Alana Demirel'in cumhurbaşkanlığı forsu ile çekilmiş dev posteri de asıldı. 

Siyasiler törende

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Aydın Doğan, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu,  eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi. Defin işleminin tamamlanmasının ardından Demirel için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.  

Cenaze töreni Demirel ailesinin taziyeleri kabulüyle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çarşamba günü vefat etmişti. Ölüm sebebi solunum yolu enfeksiyonu, böbrek ve kalp yetmezliği olarak açıklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0