Görüş Bildir
Haberler
Söz Verdiğimiz Baharlar Geldi! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz! 🌸

etiket Söz Verdiğimiz Baharlar Geldi! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz! 🌸

Gökçe Ayabakan
06.04.2019 - 09:35 Son Güncelleme: 08.04.2019 - 12:06

Merhabalar! 

Cemreler düşmüş, Koç yeni ayı alev alev eskiyi yakmış ve yepyeni bir sayfa açmış. Merkür de nihayet tam bugün eski hızına kavuşmuş... Tertemiz bir başlangıç yapıyoruz bu ay. Enerjimiz çok yüksek! Korkmayın, hiçbir şey kaçırmadık! Bu ay hayat 7 Nisan'da başlıyor. 🔥

İşte Nisan ayında burçların başına gelecekler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de okumayı sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Fırsatlar yeniden karşına geliyor, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ay senin ayın demek yetersiz; bu seneyi senin sene yapabilecek güçte, çok yüksek potansiyelli bir Nisan ayına giriyorsun. Mutlaka değerlendirmen gereken ve fazlasıyla eğleneceğini düşündüğüm bu ay tam olarak 5'inde başlıyor. Öncesinde gerek Balık etkisi, gerek de retrosunu bitirmiş Merkür'ün henüz toparlayamadığı durağanlığı ile biraz sisli ve karmaşık geçebilir. Neyse ki ayın 5'ine yani büyük Koç yeni ayına sadece bir gün kaldı. Bu Koç yeni ayı, sadece Mart Koçlarını ya da Nisan Koçlarını / şu yılda doğanları vs. değil; tüm Koçları kapsıyor bile diyebiliriz. Öylesine güçlü, öylesine kapsayıcı bir etki bu!

Hem manevi hem de yüzeysel anlamda kendini sil baştan yaratmak isteği hissedebilirsin. Bu da üst baş alış verişinden tut da saç kestirmeye, yeni bir kursa başlamaktan yeni bir spor alışkanlığı edinmeye kadar son derece geniş bir dilim sunuyor. Fakat manevi değişim için önce bir şunu düşünmeni ve hatırlamanı istiyorum: 2018 Ekim ayında neler yaşanmıştı? Özellikle ikili, romantik ilişkilerle alakalı? Geçmişte kalan bir takım olayların hesabı bu ay, Koç yeni ayında kesilebilir. Bunu olumsuz anlamanı istemem. Nedense ülkemiz gençleri ilişkiler konusunda pek hassas oluyorlar ve ilişkileri hayatlarının odak noktasına koyuyorlar, bir astroloji öngörüsünden dahi panikleyebiliyorlar. Oysa bu ay belki de seni sürekli panik halinde tutan bu ruh hali konusunda bir şeyler yapmak isteyeceksin, sevgili Koç. İlişki yahut beslediğin aşk seni mutlu eden bir şey mi yoksa panik, anksiyete sebebi mi? İlişkiye ya da duygularına olmasa bile, aşkın en azından bu kısmına bir son vermek, korkularını yenmek isteyeceksin. 

İlk ve en güçlü ihtimal olarak ilişkiler görünüyor, sevgili Koç. Şimdi buradan hemen iki yol ayıralım: Bekarlar ve zaten bir ilişkisi olanlar şeklinde...

Eğer bekarsan, bu dolunay etkisi ile sevdiğin kişiye açılman, flörtünü bir üst seviyeye taşıman söz konusu olabilir. Bu, açıkçası, eğer ortada bir flört, önemli bir insan varsa söz konusu. Yoksa ise bu dolunay enerjisini daha kişisel boyutta ve kendine dönük yaşayabilirsin. İlerleyen haftalarda ise iş yerinden yahut beraber iş yaptığın bir ekipten birileri ile yakınlaşabilme ihtimalin var. 

Eğer sevgilin varsa da; ayın 6'sında başlayan bu etki ile ayın sonundaki dolunay döneminde artarak: sorunları çözmek, yakınlığı arttırmak, tabir-i caizse 'zirveye çıkmak' söz konusu olabilir. Bunu son derece olumlu görüyorum lakin Koç gibi delibaş bir burca dolunayının kontrolsüz enerjisi eklenince o 'yoğun' hisler öfkeye, 'tutku' dediğimiz sıcak hisler de hızlıca kavgaya dönebilir. Bunu unutma. Bu yüzden bu ateşli sürecin tadını çıkarırken, bir taraftan da kontrollü davranmaya dikkat etmek lazım. Biraz çelişkili mi geldi? O zaman şöyle açıklayalım; sevgilinle geleceğinize yönelik önemli bir konuşma yapıyorsunuz ve birbirinizi ne kadar sevdiğinizi düşünüp, 'bundan sonra 10 numara ilişki yaşayacağız' kafasına girdiniz diyelim... Bu sırada aynı kararlılığı ondan göremediğini düşünmek, alakasız geçmişe dair şeylerin akla gelmesi, güvenmekten korkmak gibi anlık hisler dile getirildiği takdirde ortamı mahvedebilir. Bilmem anlatabildim mi! Dolunay, gündemine aşk getirirse tadını çıkarmalısın fakat kontrolü de elden bırakmamalısın.

Bu ayın 10'undan itibaren özellikle beraber çalıştığın insanlar tarafından söylenenlere, verilen sözlere ve anlaşmalara biraz temkinli yaklaşmanı tavsiye ediyorum. Aynı şekilde yurtdışı ile alakalı bir durumlar varsa, uçak biletine, bavuluna; eğitim ile alakalı durumlar varsa, belgelerine, başvuru işlemlerine dikkat etmelisin. Yazılı belgeler ve yüzeysel iletişim alanında karışıklıklar yaşanması ve biraz vurdumduymaz davranılması olası... Ama iyi bir etki de başlıyor ayın 10'undan itibaren: Daha önceden heves edip yarıda bıraktığın, heves edip bir türlü girişemediğin, kaçırdığını düşündüğün fırsatlar yenide karşına çıkabilir. Daha da önemlisi, bu fırsatlar karşısında bu defa öğretmen-patron-baba gibi, akıl hocası gibi gördüğün birinden de destek alabilirsin. Sadece işleri aceleye getirmemeye bak, bu dönemde yani ayın 10'undan itibaren yüksek eğitim-yurt dışı-geleceğe yönelik kariyer konularında cesur ama sakin olunmalı. Ciddi bir karar verilmesi, banka vs. gibi kurumlara dair imzalar atılması, iş yerinde yeni bir şeylere başlanması gerekiyorsa örneğin; ayın 7'sini değerlendirmeni öneririm.Açıkçası işin fazlasıyla kolay olacak zira ayın 17'sinden itibaren Merkür de senin burcuna geçecek ve kendini ifade edebilmeni kolaylaştırırken, iletişim trafiğini de hızlandıracak. Ufak ve kısa yolculuklara çıkman da söz konusu olabilir. İlişkilerin öne çıkmaya devam edeceği bu dönemde aracılara, bağlantıları sağlayan yakın dostlarına dikkat etmeni öneririm. Onlara ihtiyacın olacak çünkü! Ama ayın 12'sinde yine özellikle kariyer ve gelecek planları konusunda fazla rahat konuşan 'hallederizzzz' diye vaatlerde bulunan insanlar olabilir -aman dikkat. O insanlardan biri olmamaya ve tutamayacağımız sözler vermemeye de dikkat lütfen. 12'si, çok atıp tutmaya müsait bir gün olacak. Onun yerine 14 Nisan tarihi değerlendirilmeli. Bu tarih hem şanslı, hem gerçekçi, hem de çok destekli! 14 Nisan tarihini hemen hemen her şey için kullanabilirsin. 15'i de!

20 Nisan tarihi ise Boğa güneşi ile beraber sana nihayet güzel bir maddi rahatlama getiriyor. Güzel bir baharın başlangıcı bu nitekim ikinci şanslar da ayağına gelmeye başlamışken, para açısından destekli olmak harika. Fakat bu güzel günden önce bir dolunayımız var ki sana bu dolunayın etkisinden yukarıda bahsetmiştim. Deli bir enerji; doğru kullanmayı başarabilirsen seni ilişkiler üzerinden ileriye taşıyacak ve mutlu edecek bir potansiyel taşıyor. İyi yönlendiremediğin takdirde ise biraz can sıkabilir. Her türlü muhteşem bir mevsime giriyorsun. Kalbini açık tut çünkü en 'olmaz, geçti, bitti o iş' dediklerin bile yeniden karşına çıkacak. Sen yeter ki ne istediğini bil <3

Yavaş atın çiftesi pek olurmuş derler, Boğa...

Sevgili Boğa, bu ay senin için sakin fakat önemli bir dönem olacak. Önce 6 Nisan'da gerçekleşecek yeni ay dönemine bakalım. Yeni ay, yeni başlangıçlar demektir; taze bir enerji getirir. Bu durumdan elbette sen de faydalanacaksın. Bu dönemde alacağın bazı haberler ya da çevrenden birileri tarafından buyurulan işler, tavsiyeler pek hoşuna gitmeyebilir. Lakin, eskilerin de dediği gibi; kartlar rastgele dağıtılsa da nasıl oynadığın sana kalmıştır! Bence açık fikirli ol ve çevrenden gelen tavsiyelere burun kıvırma. Sonuçlar sandığından daha güzel olabilir. 

Bu ay içerisinde, yeni ayın da etkisiyle; hayatın değişmese bile olaylara bakış açın ve ruh halin değişecek! Kendini huzursuz hissedebilirsin, belki biraz kabuslar görebilirsin; fakat olumlu düşünmeye çalış. Bu dönem, arkandan işler çevriliyor olabilir, gizli düşmanların olabilir, gizli ya da platonik aşklar yaşanabilir. Bunlar elbette ki ruhu yoran şeyler. Fakat her şey elbet bir gün açığa çıkacak ve olması gerektiği gibi bitecek tatlım. Çok fazla kendine yüklenme ve bu olayların canını sıkmasına izin verme. Bu ay, senin için önemli bir ay; içsel bir yenilenme başlıyor.

 7 Nisan ile beraber finansal anlamda da bazı taşlar yerine oturmaya başlıyor. Özellikle borçların varsa bu konuda çözüme gidebilirsin. Bu dönemde işleri hemencecik halletmeye bak ve yeni ay'ın üzerine vereceği taze enerjiyi kullanmaya çalış. Çünkü 10 Nisan'dan itibaren başlayacak olan Jüpiter'in geri hareketi, özellikle başkalarıyla paylaştığın gelir kaynakları konusunda işleri birazcık daha karıştıracak.

Evet 10 Nisan'da bu sefer de Jüpiter retroya giriyor ve bu seni kişisel boyutta etkilemeyecek olsa da finansal konularda biraz adalete dair değişimler yaratabilir. Unutulan borçlar, alacaklar verecekler gündeme gelebilir yani. Evrende nasıl işlediğini pek anlamasak ve çoğu zaman yeterli bulmasak da adalet var, sevgili Boğa :) Bu kadersel dönemde olabilecek para kayıplarını dahi 'belki de o parayı kullanırken başıma çok kötü bir şey gelecekti, belki de o parayı kaybetmek benim adeta şansım oldu, bilemeyiz!' tadında bir teslimiyetçilik ve iyimserlikle karşılamanı öneririm. Parlak tarafından bakalım yani.

Hiç aşk yok mu? Var elbette... Yani bu ay çok odak noktası olmasa da kısmetlerin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayın 10'u çok güzel, öncelikle. Sevgiliyle yolculuklara çıkmak, onu arkadaş grubunla tanıştırmak, küslük varsa gidermek için birebir bugün. Özellikle geleceğe dair planlar yapabilirsiniz ama 12'sinde bu planları yaparken fazla bol keseden atmadığına dikkat et derim :) Çünkü bir an gözüne her şey kısa vadede mümkünmüş gibi görünebilir -aslında evet, her şey mümkün de olabilir fakat süreci ve yaşanacakların yoğunluğunu tahmin edemeden karşımızdaki insanları fazla umutlandırmamalı, gaza getirmemeliyiz. 

Bekar Boğalar ayın 10'u, 12'si ve 14'üne arkadaş grupları ya da sosyal medya platformlarından insanlarla tanışabilirler. İş yerinden birilerinden hoşlanıyorsan ise dikkat etmen gereken tarih ayın 19-20 ve 21'i...

Özellikle iş arkadaşların konusunda hiç beklenmedik bilgiler edinebilirsin. Bir takım maskelerin düştüğünü, dedikoduların duyulduğunu fark edebilirsin. Beraber iş yaptığın insanlar arasında dost düşman belli olacak. 'Düşmanlar' dediğim için aklına çok da büyük majör olaylar gelmesin elbette. Ne düşmanı olabilir ki yahu?! Sadece küçük tatsız dedikodular, atar gider yapan bencil insanlar olabilir en fazla. Kalbini ferah tut.  Bu ay sonundaki dolunay ve ardından senin burcuna geçen Güneş ile iş yerinde bazı konuların sonuca bağlanması, senin de öne çıkman bariz gözüküyor. İş ilişkilerindeki güven sorunlarını aradan çıkarmak adına çözülmemiş konular varsa son kez -bu defa çözmen için, tetikleyebilir. Muhtemelen iş bağlantılı ilişkilerinde bazı şeyleri ortaya çıkaracak. Bunların illa 'sır' olması gerekmiyor; gözardı edilen problemlerin göze çarpma, halının altına süpürülen ufak tefek detayların meydana çıkma vakti. Benim sana tavsiyem özellikle İnternet ortamında bilgi güvenliğine dikkat etmen ve ani tepkiler vermemen. İş ile alakalı problemlerini çözmek için bir toplantı yahut hayatındaki önemli insanlarla bir görüşme vesaire düşünürsen en uygun tarihler 7 ve 14 Nisan.

20 Nisan'dan sonra zaten Güneş'in senin üzerine ışıldaması ile beraber tertemiz ve berrak bir zihinle, yükselen enerjinle seneye başlıyorsun. Bu sene senin için ancak başlıyor diyebiliriz bu açıdan. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde yapacağın hayat değiştirecek derecede büyük seçimlere ve yollara bu ayın sonundan itibaren çıkmaya başlıyorsun. 29'unda başlayan Satürn retrosu özellikle iş yerinde ve eğitim konularında senin hızını keserken -bir taraftan da ilgini daha büyük resme, gerçekten ne istediğini sorgulamana çekecek. Kısacası her şey çok güzel olacak sevgili Boğa. Senin yerinde olsam bu ayın (özellikle ay sonundaki dolunayını) sağlık anlamında ve günlük rutinime dair yenilenmeler yaparak değerlendirirdim. Uzun ve güzel bir yola çıkmak üzereyken ayağına dolaşan kötü alışkanlıkları istemezsin ne de olsa...

Depo full, yol açık, Güney'e giden bir arabadasın, İkizler! :)

Sevgili İkizler,

Bu ay deli fişek gibisin. Nereden başlasam bilemiyorum ki... Öncelikle şu konuyu netleştirelim en azından: Bu ay ters gidecek bir durum yok, bu ay dikkat etmen gereken tek deli kendinsin!

Artık Mars senin burcunda, önümüzdeki birkaç ay boyunca da senin burcunda kalmaya devam edecek ve sana gerekli enerjiyi sağlayacak. Bu elbette ki hedefini bilen, hazırlığını yapmış biri için son derece iyi. Fakat henüz kafanda bazı şeyleri netleştirememişsen, ne istediğin ya da yaptığın konusunda şüphelerin varsa; Mars'ın o ateşi seni sadece agresif, huysuz ve geçimsiz bir ruh haline sokabilir. Ne derler bilirsin; keskin sirke küpüne zarar. O yüzden bu hafta içerisinde biraz içine dönüp düşün derim. Hayatınla ne yapıyorsun, ne istiyorsun, neden ve ne kadar sürede istiyorsun... Çünkü dediğim gibi, hazır üzerinde yüklü miktarda yakıt varken yola çıkmak akıllıca olur. Yol mu var? Var tabi... Hem de upuzun, böyle yazın Güney'e inerken Tarkan'ın Karma albümünü dinleyebileceğin bir yol hem de :)

Bu ay açıkçası 6'sında başlıyor diyebiliriz. Öncesinde hala retro etkileri ve Balık sezonunun silinmemiş sisleri duruyor. Bugün itibariyle yaşanacak Koç yeni ayı ve ay sonunda yaşanacak Terazi dolunayı senin için Nisan sonuna kadar insan ilişkilerini ön plana çıkarıyor. Öncelikle ayın ikinci haftasına etkisini gösterecek yeni aya bakalım, bu kısım önemli çünkü yönetici gezegenin Merkür'ün durağanlığı da tam bu dönemde yani 

Bu ay arkadaş ortamların şenlenebilir, arkadaş ortamlarından senin yararına olacak fırsatlar gelebilir. Gezegenlerin senin için ayarladığı bu sosyal ortamı huysuzluklar yaparak germediğin takdirde oldukça iyi vakit geçirebilirsin. Unutma, gülüp geçmek senin hamurunda var! Ufak şeylere takılıp öfke yapmak bu dönem senin için büyük fırsatların kaybına sebep olabilir.

Daha önce anlatmıştım fakat yeniden hatırlatayım; 2015 sonundan beri senin en sert sınavın ilişkiler alanında oldu. Sana sadece mutluluğu ya da ne istediğini değil; kendi değerini ve kimliğini dahi sorgulattılar. Hem kendini sorguladın, hem de karşındakini. Çoğu zaman irade işlemedi ve günlerin getirdiği olaylar karşısında eli kolu bağlı hissettin. Bu, yaşaman gereken bir süreçti. Çünkü Satürn gelmişti ve gereksiz ilişkileri, güçsüz-gerçek olmayan flörtleri ezer geçmeye niyetliydi. Geriye sadece gerçekten kararlı ve güçlü aşıklar kalacaktı. Eğer sen ve sevgilin o hayatta kalanlardan olduysanız, bu ay özellikle 10'undan sonra geçmişte kaçırdığınızı düşündüğünüz fırsatları yeniden yakalamaya başlayabilirsiniz. Yarım kalmış işler tamamlanmak üzere yeniden gündeme gelebilir. Ha, 2015 sonunda başlayan ve 2018'de biten bu süreci tek tabanca olarak atlattıysan, kişisel gelişim açısından seviyeler atlamışsın demektir. Bu dönemde sadece geçmişten insanlarla değil; seni derinden etkileyecek insanlarla da yolların kadersel bir şekilde kesişebilir. Bunu iyi ya da kötü diye yorumlamıyorum. Yani yazgımızdaki insanlarla kadersel bir şekilde yollarınız kesişecek dediğimde o filmlerdeki gibi 'evlenip sonsuza dek beraber yaşayacağın ruh eşi' tiplemesinden bahsetmiyorum... Herkes bize bir şeyler katmak, öğretmek, büyütmek ve daha da önemlisi değiştirmek, olmamız gereken insan olma yoluna sokmak için gelir. Yani o 'ruh eşi' dediğimiz şey tek kişi olmayabilir, belki de hiç olmayabilir! :) O yüzden hayatına gelen her insana aynı zarafette davranmak ve değer vermek önemli. Geriye dön ve bak bakalım, 2016-2018 arası ilişkiler konusunda nasıl sıkıntılar yaşandı? Örneğin bir sevgilini çok kıskançlıkla mı darladın? Belki şimdi hayatına kıskanç birinin girmesi söz konusu olacak ve karşındakinin iradesini yok sayarak, adeta iftira atarcasına güvensizce saygısızlık edilmenin ne kadar da kötü bir şey olduğunu sana yaşatarak gösterecek... Böylece anlayacağız, öğreneceğiz, pişeceğiz ve belki de biraz yanacağız ve insan-ı kamil olmaya bir adım daha yanaşacağız. Her şey bizler için, en ufak bir sevgili tribi bile aslında çok daha büyük bir noktaya işaret ediyor olabilir. Kıskançlık sadece bir örnekti elbette; bunu yaşadığın ilişki temalarına uyarlayabilir ve seni bu yaz içerisinde ne tarz durumların bekleyeceğini aşağı yukarı tahmin etmeye çalışabilirsin. 

Aşk konusundan kopmadan hemen ileri sarmak ve dolunaya da değinmek istiyorum... Sevgili İkizler; bu ayın 19'undan itibaren tam bir leyla gibi aşık olman olası. Fakat seni uyarıyorum, hemen hızlı karar verme çünkü bilmediğin bazı şeyler olacak ve bunları Mayıs sonunda ancak öğreneceksin. Bu 'gizli şeyler' dediğim illa duvara senin resmini asmış da plan yapan kötü kahkahalar atan Susan Avcı tiplemesi ile alakalı değil! Örneğin aşık olduğun / yükseldiğin insanla ilgili gelecek planlarınızın ne kadar ters düştüğünü göreceksin ve bu peşinen verdiğin bazı sözler için seni pişman edebilir... Sevgilisi olan İkizler'e tekrar dönecek olursak da; ertelediğiniz, üstüne gitmediğiniz düğün, bebek gibi güzel konular gündeme geliyor. Hazırlıklı olun. Son derece güzel ama mutluluk da bazen emek gerektirir ve ilk başta panikletebilir. Ona göre sakin davranın, gelen şeyler hayırlı :)

Şimdi aşkı meşki ve kişisel gelişimi, ruhani şeyleri bırakıp hayatın acımasız gerçeklerine dönelim. Bu ay senin için 7'sinde ancak eski ritmine kavuşuyor. Ayın 7'si patronlarla toplantılar, iş görüşmeleri için gayet iyi. Banka kredileri için de bu tarihten sonrasını tavsiye ederim. Ayın 12'sinde ise iş arkadaşı-patron gibi tuhaf bir üçgen içerisinde ego çatışmalarının da etkisiyle biraz gergin bir hava oluşabilir. O yüzden bence grup çalışmaları ya da toplantılar 14'üne ertelenmeli. Açıkçası tüm enerjini bu haftaya, 10'undan 20'si arasına sıkıştır derim zira 20'sinden sonra yine birazcık odağın iş güçten ziyade ilişkilere ve özel hayatına dönebilir sevgili İkizler. 

Önünde Nisan ayı var. Yaz mevsimi adeta yaz dizisi tadında geçecek, şimdiden söyleyeyim :) Büyüyorsun, büyümenin yaşı yok, her şey güzel olacak.

Hırslarına sımsıkı sarıl, Yengeç!

Sevgili Yengeç, 

Bu ay özellikle iş hayatında yapmak istediğin çok fazla şey olacak, ama 7 - 13 Nisan arası sular biraz hareketli ve evdeki hesap pek de çarşıya uyacak gibi durmuyor. Öncelikle ayın 7'sinde Merkür'ün durağanlığının tamamen bitmesi ile beraber hayallerin, ideallerin konusunda yeni bir vizyon sahibi olacağını, motivasyonunun artacağını düşünüyorum. Buna Koç yeni ayının vereceği güç, çevreden ve statü sahibi insanlardan gelecek destek de eklenince her şeyin kusursuz işleyeceğini hissedebilirsin. Fakat özellikle Nisan 12 ve 13 tarihlerinde kişisel anlamda kontrol problemlerin de gün yüzüne çıkabilir. Güç mücadelelerine, ego savaşlarına dikkat etmeni öneriyorum. Genelde 'En büyük hatam herkesi kendim gibi sanmam, ben iyiyim geri kalan herkes çok kötü!!! Kıskanılıyorum!' tavrından hiç hoşlanmam ve bunu yorumlarda da dile getiririm biliyorsun. Zira kendi içimizdeki egoist canavarla yüzleşmediğimiz ve kendimizi o tertemiz peygamber olarak gördüğümüz sürece, yanılgılar içinde insanları son derece anlaşılabilir olan istekleri, zaafları ve alışkanlıkları yüzünden suçlamak kişisel gelişimimizin önündeki en büyük engel. O yüzden sana 'kıskanılıyorsun, gizli düşmanların var, işi gücü bırakmışlar senin kuyunu kazmakla uğraşıyorlar' demeyeceğim... Ama uyaracağım: Manipüle edilmediğine emin ol. Çünkü bu ay iki zaafın var; biri patron-baba-öğretmen gibi güç ve statü sahibi birinden geliyor. Sana verilen destek, senin istediğin bir iş için görünse de olayın iç yüzü biraz farklı olabilir. Meselaaa... Nasıl örneklesek... Şöyle: Diyelim ki yurt dışında yüksek lisans - iş başvurusu yapmak istiyorsun, bir büyüğün de bu konuda sana yardımcı olmak için işleri kolaylaştırmak adına tekliflerde bulunuyor. Diyor ki; 'benim arkadaşımın bir tanıdığı, çok uluslu bir şirkete eleman arıyor, orayı ayarlayalım, gerisi çorap söküğü gibi gelir.' Fakat o bahsedilen şirket sana vaat ettiğini vermeyebilir; belki de seni yolundan alıkoyabilir. Bu sadece bir örnek. Manipüle edilebilirsin, bu insanlar illa kötü niyetli olmak zorunda değiller fakat senin iyiliğini düşündükleri için senin adına daha iyi olacağını sandıkları şeye karar verme cüretkarlığında bulunabilirler. Aç gözünü yani. Diğer eklemek istediğim konu ise... Bu ayın ikinci haftası boyunca adeta barut gibi olma, fazla egolu davranma, atar gider yapma meylin var. 'Ben yapmam öyle şey' diyorsundur ama bu biraz pasif agresif bir şekilde de olabilir. Ben uyarmış olayım, keskin sirke küpüne zarar demişler... Neyse.

Eğer 14 Nisan'da ego çatışmalarından uzak kalırsan son derece verimli, üretken bir gün geçirebilirsin; daha da önemlisi aşk konusunda güzel gelişmeler yaşayabilirsin. Duygularının çok yüceleceği bu gün içerisinde sevgilin ya da flörtünle yakınlaşabilir, sırlar paylaşabilir, hayaller kurabilir ve ilişkiyi ilerletebilirsiniz. Son derece güzel yani!

İşi gücü ve insan ilişkilerini bir kenara bıraktığımızda ve senin hayatına, kişisel hedeflerine baktığımızda durum yine iç açıcı. Bir süredir kafanda seyahat planları varsa, bu planları pratiğe dökmek için en uygun zamandasın. Ayın 10'undan itibaren özellikle iş seyahatleri konusunda daha önceden kaçırdığını düşündüğün fırsatlar yeniden karşına gelecek. Biraz uzaklaşmak ve olaylara uzaktan, daha geniş bir çerçeveden bakmak için muazzam bir fırsat var önünde. Eğer seyahat imkanı oluşturamazsan da ruhani olarak bir feraha geçme ve daha felsefi bir bakış açısı ile olayları değerlendirip; detaylara takılmadan, daha önceden seni rahatsız eden küçük şeyleri umursamadan büyük resmi görmen olası. Gönlün ferahlayacak yani bu ay! İlahi adaletin yerini bulması söz konusu (ama bunda duygusal yaraları değil, özellikle kariyer anlamında verilen emekleri sayıyoruz). Eğer özellikle iş yerine dair emeğini yeterince verdiysen şimdiye kadar... Öyle 'karmik' bir döneme giriyorsun ki! Kaçtı sandığın trenler yeniden gelecek, Yengeç. Özellikle de aracılar (iş arkadaşları olması çok yüksek ihtimal) çok fazla yardımcı olacak. Kendini, ruh halini buna hazırla derim. Bu süreç aslında şöyle; yani kısaca örneklemek gerekirse seni ruhani anlamda yüceltecek, çok şey öğretecek, ulvi duygular hissettirecek bir Hac yolculuğuna çıkmak istiyorsun ama öncesinde pasaport, vize, otel rezervasyonu, tur şirketi vs. gibi pek çok ufak ve sıkıcı detayla uğraşman gerekir ya... Onun gibi. Önünde güzel ve büyük bir yolculuk var; bir okul başvurusu için evraklar hazırlamak, danışman hocalarla sık sık mailleşmek şeklinde vuku bulabilir bunlar...

Eğer öğrenciysen, eğitim hayatında güzel gelişmelerin olacağı bir dönemdesin. Eğer çalışıyorsan da iş yaşantını daha iyi hale getirecek bir bakış açısı yakalayabilir, işlerini ve ufkunu genişletebilirsin. 

Ay sonuna doğru gerçekleşecek olan Terazi dolunayı çok az zorlayıcı olabilir. Aile içerisinde geçmişte kalmış gerginlikler maalesef tekrarlayacak gibi görünüyor. Otorite figürü ailenizde artık her kim ise, onun çatışmalar yaşayabilirsin. Benim tavsiyem, bükemediğin bileği öpmen yönünde olacak. Fakat hayatının ilerleyeceği yolu sadece kendinin belirlediğine de emin olmalısın. Ayrıca eğer bir eşin ya da sevgilin varsa; aile içerisindeki çatışmadan onu kesinlikle uzak tutmanı öneririm. Karışmamalı yani. Onun dışında gerginlik çıkacak olan mevzuları alttan alarak göğüslemek en iyisi... Evle alakalı problemler de ihtimal dahilinde görünüyor. Para konuları gündeme gelebilir, uzak akrabaların da dahil olduğu tatsızlıklar gündeme gelebilir. Ama bunların gündeme gelmesi; aslında çok daha köklü ve büyük olan problemleri son kez çözüp sonlandırmak için, sevgili Yengeç. Yani şöyle düşün; rahat rahat nefes almana engel olan burnundaki eti kısa bir ameliyatla aldırıyorsun. Sonra kafan rahat!

Aşk konusu... Aşk konusu bu ay son derece iyi. Bekarlar 12-14 Nisan tarihlerinde ve özellikle 20'sinden sonra yeni insanlarla tanışabilirler. Başı bağlı olanların da evlilik gibi kararlar alması ancak 25'inden sonra mümkün görünüyor. Benim naçizane tavsiyem kesinlikle büyük kararların çok çok çok yavaş alınması gerektiği yönünde. Çünkü Mayıs ayında başka bir retro var ki seni tam bu konularda düşündürecek. Onu da atlattıktan sonra kafanda soru işaretleri kalmayacak :) Şimdilik sevdiğini, aile için atışmalardan ve mal mülk alım satım gibi işlerden uzak tutsan yeter. Yolculuk ya da tatile çıkmanız da iyi olabilir. Mayıs'ta görüşürüz!

Aslan olduğunu hatırlama vakti, Aslan!

Sevgili Aslan,

Sana aylardır 'kendini sevmek' geyiği yapıp durdum. Bu öylesine içsel bir meseleydi ki, yer yer tarif etmek konusunda yetersiz kaldığımı hissettim fakat şu saatten sonra deneyimleyerek bu sürecin aşağı yukarı sana ne öğretmeye çalıştığını anlamışsındır zaten... Neyse ki artık gitti, bitti. Bu ay yepyeni bir sayfa açıyoruz. Hem de kendimizle, çevremizle uğraşarak değil; büyük resmi görerek, yarını değil bundan on yıl sonrasını düşünerek, sadece ailemizi ya da kankalarımızı değil; koca insanlığı memnun etmeyi hesaba katarak... İdeallerinde, hayallerinde ne varsa sandıktan çıkarma vakti. Tıpkı çocukken yaptığımız gibi tüm masumiyetimiz, inancımız ve tazecik enerjimizle 'Ben büyüyünce xxx olacağım' deme vakti! İşte evren sana böyle bir kapı açıyor... 

Bu kapının gıcırtısını ancak ayın 7'sinde duymaya başlayacaksın, sevgili Aslan. Zira Merkür'ün durağanlığı ve Balık'ın sisleri ancak dağılmaya başladı. Öncelikli olarak finansal konularda bazı çözümlere gidebilirsin. Borçlar konusunda rahatlatıcı haberler gelebilir. Bir aracı sayesinde burs, sponsor gibi gelir kaynakları bulabilirsin. Bu son derece iyi ve güzel; yazın yapacağın planları da destekleyecek nitelikte... Fakat ayın 10'unda ve 12'sinde bankalardan, büyük imzalardan ve dönüşü zor olacak kararlardan uzak durmak lazım. Yanılgıya açık tarihler olacaklar. Ayrıca ayın 7'sinden itibaren eğer bir sevgilin ya da eşin varsa; ortak kullandığınız para ve kaynaklar konusunda biraz açık konuşmak, hesap kitap yapmak iyi olabilir çünkü biraz karışıklık gözüküyor. Yanlış anlaşılmalar ve yanlış hesaplar ilişkide güveni azıcık sarsabilir.

İlk paragrafta bahsettiğim hayallerine ve ideallerine dönecek olursak... Eğitim ve yolculuk üzerine planların hayallerin varsa 7'sinden itibaren gelişmeler yaşayabilirsin. Bu bir dil kursu da olabilir, lisans ya da lisans üstü eğitimine bağlı gelişmeler de olabilir. Bu yüzden, her belgenin her evrağının çok dikkatli bir şekilde hazırlanmış olmasını tavsiye ederim. Yolculuklarda da aynı şekilde sıkıntılar yaşanabilir, bu yüzden biletlerini iki kere kontrol etmen ve bagajına sahip çıkman senin yararına olacaktır. Çünkü ayın 10'undan itibaren Jüpiter retrosu başlıyor. Bu yolculuklar aynı zamanda da içsel... Sevgili Aslan, filmlerden ve dizilerden farklı olarak gerçek hayatta insanların yaşamlarında en radikal değişimler, genelde kendi kendilerinden bıkmaları ile başlıyor. Gerçekten. Belki sıkılmaktan sıkılacaksın, endişelenmekten, ilişkileri kafaya takmaktan, insanların ne düşündüğünü önemsemekten, vesaire vesaire... Aslan gibi güçlü bir benlik algısına sahip bir burçta doğmuşsan; hayatını değiştirme kararını ancak kendin verirsin -bir şeyin seni tetiklemesine gerek yok. İşte bu ay, ufak meseleleri (bir zamanlar sana büyük görünen) bir kenara atma ve köklerine, hayallerine sarılma vakti. Buna ufak kurslar ve yolculuklarla (güvenli alanından çıkıp kendini ufak testlere sokarak, gücünü sınayarak) başlayabilirsin. Sana tek kelimeyle macera dolu bir yaz vaat ediyorum. 

İş bulmak, terfi istemek, kendi işini kurmak ya da yeni bir girişimde bulunmak... Bunların hepsi için ay boyunca destekli olacaksın, sevgili Aslan. Sadece ama sadece arkadaşlarınla iletişimine biraz dikkat etmeni öneririm. Biraz çatışmalar söz konusu olabilir.

Aşk yok mu? Var, hem de çok güzel var. Şu bahsettiğim hayallere, ideallere doğru yola çıkma olayında yalnız değilsin. Ruh eşi nedir, ya da yaşlı insanlar 'kısmetin' derken neyi kastediyorlar tam olarak bilemiyorum fakat şundan eminim ki; ruh eşi bir yoldaş, bir arkadaş olarak kalbinin seni götürdüğü yerde bekleyen kişi. Senin yola çıkmanı engelleyen, baskılayan, sıkıştıran ve uğruna hayallerinden vazgeçmene sebep olan kişi değil. O; hayallerini kovalarken bulacağın kişi. O yüzden, eğer aşk ve gelecek planların arasında kalırsan; bir seçim yapmadan önce kendine 'Neden bu ikisi ayrı yönlerde olmak zorunda ki?' diye sormanı öneririm. Aşka bakış açının değişeceği bir ay bu... Zira ayın 10'unda başlayacak olan Jüpiter retrosunun bir diğer konusu: Sana kendini sevmeyi öğretti, demiştim. Şimdi sen de başkalarına sevmeyi öğreteceksin. Sevginin yıkıcı değil; korkutucu yollara çıkarken bile cesaret verici bir ışık gibi olduğunu belki örneğin bizzat kendisi haline gelerek göstereceksin. 

Aslansın, bu dünyaya ışık saçmaya geldin. Bundan kastım ise popüler burç tiplemelerinde olduğu gibi sahnede dans eden kraliçe Madonna gibi değil; insanlara ilham vermeye, yaşam enerjisi ve kahkaha saçmaya, sadece duruşunla dahi güvenle rahatlatmaya... Sen bu dünyada bir diğer minik güneşsin. Sanki el feneriymişsin gibi bir çekmecede saklanma. Aşkı da, hayallerinin peşinden koşmayı da, korkunç hatalar yapmayı da, üstüne kuyruğunu daima dik tutup yeniden yeniden ayağa kalkmayı da sen öğreteceksin. Ruhunun efendisi de, kaderinin kaptanı da sensin. Cesaret, Aslan. Macera dolu bir yaz seni bekliyor.

Bazen aradığın cevap sessizliktedir, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ay nihayet yönetici gezegenin Merkür retrodan çıktı, üstüne durağan sürecini de bitirdi sayılır ve Balık burcunun o sislerini yavaş yavaş dağıtmaya başladı. Her ne kadar bugün itibariyle bir Koç yeni ayı yaşıyor olsak da; yönetici gezegenin Merkür'ün kendine gelmesi ayın 7'sini bulacak ve enerjin kademe kademe yükselecek gibi duruyor. Bu yeni ay ile ilgili konuşalım önce; ilk ve en güçlü ihtimallerden biri finansal konularda... Bir borcu ödeyip kapatabilirsin, kredi kartı gibi yüklerden kurtulmak için iyi bir zaman. Eğer burs, sponsor, vesaire arayışındaysan da yeni kaynaklar karşına çıkabilir. Her ne kadar etkileri 6'sında kendisini hissettirecek olsa da, en az ayın 12'sine kadar yayılacak bir etki bu. Finansal konularda hareketlenmelere hazır ol derim kısacası. Zaten ay sonundaki dolunay da para konularını etkileyecek -hem de mesleğini de dahil ederek! Bu ilerledikçe ve sonuna geldikçe güzelleşen Nisan ayında özellikle 12'sinden itibaren kariyer anlamında güzel gelişmeler var. İşsizsen iş görüşmelerine koşturabilirsin, aile büyükleri ya da öğretmenlerinden bu konularda destek görebilirsin. Eğer zaten çalışıyorsan terfi konuları gündeme gelebilir, patronunla birebir toplantılar yapabilirsin. Fakat bu kariyer gelişmelerine hemen parayı dahil etmiyorum, zira para konusu ayın 20'sinden sonra ancak netleşecek. Bu ayın işaret ettiği en güzel şey ise -ki bunun etkisi neredeyse tüm yaz mevsimine yayılacak- kendi kendinin patronu olurcasına bir disiplin ile kişisel üretimlerine başlaman yönünde. Diyelim ki öğrencisin; bu aydan itibaren yaz mevsimi boyunca free lance işler, el işleri, ufak girişimlerin ile paralar kazanabilirsin. Daha da önemlisi kendini geliştirebilirsin. Zaten bu konuyu, önümüzdeki aylarda etkisi arttıkça daha detaylı masaya yatıracağım. Şimdi ayın 20'sinden ve öğrencilerden bahsetmişken şu konuya da değinelim... Eğer bir öğrenciysen; hele hele yurtdışında yüksek lisans gibi planları olan bir öğrenciysen ayın 20'sinden itibaren haberler iyi! Güzel bir haber, sonuçlanma alabilirsin. Tez yazıyorsan enerjin yükselecek, eğer çok uluslu bir şirkette çalışıyorsan da kariyerinin faydasına olacak gayet güzel bir projeye katılabilirsin. Bunun yolu sana açılıyor. 20'sinden itibaren fazlaca iletişim halinde olacaksın, belki de kağıt işleriyle uğraşmaya dalıp, pek çok insanla da görüşeceksin. Gayet olumlu. Eğer emeğini yeterince verdiysen şimdiye kadar... Öyle 'karmik' bir dönem ki... Geçmişin emeklerini alıp, tek bir vuruşta tutturman için karşına çıkaracak gibi duruyor. Özellikle de aracılar çok fazla yardımcı olacak. Kendini, ruh halini buna hazırla derim. Bu süreç aslında şöyle; yani kısaca örneklemek gerekirse seni ruhani anlamda yüceltecek, çok şey öğretecek, ulvi duygular hissettirecek bir Hac yolculuğuna çıkmak istiyorsun ama öncesinde pasaport, vize, otel rezervasyonu, tur şirketi vs. gibi pek çok ufak ve sıkıcı detayla uğraşman gerekir ya... Onun gibi. Önünde güzel ve büyük bir yolculuk var; bir okul başvurusu için evraklar hazırlamak, danışman hocalarla sık sık mailleşmek şeklinde vuku bulabilir bunlar...

Biraz da aşklara bakalım. Şu sıralar ilişkilerin için hassas bir zaman sevgili Başak. Ailenle dahil iletişim kurmakta zorlandığını hissedebilirsin. Uzun uzun konuşsan, kendini anlatsan bile anlaşılmadığın hissine kapılabilirsin. Elbette bu durum kafanın karışmasına, yorulmana ya da karşı tarafa gönül koymana sebep olabilir. Dolayısıya bu aralar önemli, detaylı ya da ağır konuşmalara girmemeni tavsiye ediyorum. Bunun yerine işleri biraz ağırdan alıp daha anlayışlı olmanda fayda var. İlişkilerin için yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde aceleci davranmak yerine, kendi duygularını ve düşüncelerini dinlemeli; kısacası herkesten önce kendini anlamak için kendine biraz zaman tanımalısın. Bazen sana yol gösterecek hiçbir şeyin olmadığını, evrenin sana hiçbir cevap vermediğini hissedebilirsin ama belki de ihtiyacın olan tam olarak bu durgunluktur, sakinliktir.

Bu ayın ikinci haftasından itibaren evren senden değişime ve dönüşüme açık olmanı istiyor. Örneğin kırdığın birinden birinden özür dileyebilir ya da dediğim gibi borçlarını ödeyebilirsin -ki buna manevi olanlar da dahil. Bu ay ayrıca geçmişe sünger çekmek ve yeni temiz bir sayfa açmak için oldukça uygun bir zaman. Sevgilin varsa, ayın 12'si tam size göre, romantik vakitler geçirmelik bir dönem. Yani içine sinen bir ilişkin varsa, paniğe gerek yok. Tatlı zamanlar ve ufak yolculuklar sizi bekliyor.

Bir de aile konusuna değinmek istiyorum bitirmeden önce... Bu ayın 10'undan itibaren artacak bir etki ile ailecek mal mülk alım satımı gibi konularda yeni kararlar alabilirsiniz. Taşınmalar söz konusu olabilir ve ailecek daha önceden niyet ettiğiniz fakat yarıda kalan şeyler yeniden gündeme gelebilir. Aile ve akrabalar arasında geçmişten gelen ama halının altına süpürülmüş gerginliklerin ortaya çıkması an meselesi. O yüzden sakin kalmak gerektiğini aman unutmayın...

Kibar olmak cesaret ister, Terazi!

Sevgili Terazi, bu konuları duymaktan bıktın mı bilemiyorum fakat bu ayın gündem konusu yine ilişkiler... Gerçi ilişkiler deyip geçmemek lazım zira ilişkiler çoğu zaman en önemli öğretmenlerimizi hayatlarımıza sokup bize en kıymetli dersleri verebiliyorlar. Bizi fazlasıyla büyütüp, geliştirebiliyorlar. Dolayısıyla sadece 'aşk meşk mevzusu' diye bakmayalım olaya. bu ayın getirilerine, başkalarının gözlerinden kendi hikayemiz tadında bakalım...

Öncelikle ayın 7'sinden itibaren etkili bir yeni ay ve Merkür durağanlığının da bitişi var. Yani bu demek oluyor ki, dile getirilmemiş ve içeride biriktirilmiş meselelerin dökülme vakti. Eğer uzunca bir süredir devam eden bir ilişkin varsa; gergin bir mesele gün yüzüne çıkabilir. Bu, nasıl göğüslediğinize bağlı olarak, sizi çift olarak seviye de atlatabilir, sınıfta da bırakabilir. Bu yüzden uzun uzun düşünmek, önceliklerini belirlemek ve sakin davranmak önemli. Bu konu daha önceden gündeme gelmiş olmalı. Hafızanı zorlayıp hatırlamanı tavsiye ederim ve takındığınız tavırlar karşısında nasıl sonuçlar aldığınızı... Bu elbette ki sorunlu ilişkiler için geçerli! Mutlu mesut ilişkisi devam eden insanlar hemen paniklemesin. Zira 'tamam' ya da 'devam' kısmı onlar için de geçerli ama bu illa ayrılık şekilde olmak zorunda değil! Örneğin; birlikte bir işe girişme, taşınma, aileleri tanıştırma ve belki de çocuk kararı alma söz konusu olabilir. Eski hayat tarzına 'tamam' dersiniz belki de? Bu her ne kadar güzel bir haber olsa da, ilişkiler elbette ki sadece iki insan arasında yaşanmıyor! :) Muhtemelen aile büyüğü gibi otorite sahibi insanlardan biraz minik arızalar çıkabilir. Maddi zorluklar sizi düşündürebilir ve biraz daha zamana ihtiyacınız olabilir büyük bir adım atmadan önce.

Kısacası bu etki, aşkta yeni bir sayfa açtırıyor. Kendi hikayemizdeki güzel şeyleri herhangi bir değişim olmadan nasıl tetikleyebiliriz ki zaten?! Bekarlar için de yenilik ve değişim elbette ki yalnızlığın bozulmasıyla oluyor. Onlar için yine aynı tarihlerde sosyal medya üzerinden hızlı ilişkilerin başlaması söz konusu olabilir. Ufak seyahatler ve flörtler için eğlenceli olsa da; uzun vadede hayallere kapılmadan önce enine boyuna düşünmek gerekiyor, malum. :) Hepsinden de öte, bir sevgilinin olması fikrini, konsepti mi istediğini yoksa gerçekten de o insanı mı arzuladığını sorgulamak isteyebilirsin. 10 Nisan'da Jüpiter retrosu daha önce böyle tanışır gibi olduğunuz ama yarıda bıraktığınız iletişim girişimlerini yeniden canlandırabilir. :)

Eh, aşk durumları güzel yani, pek çok Terazi için en azından! Ama bu ay hiç zorlayıcı etki yok mu? Var. Bu ay biraz sert bir tavra bürünmen mümkün, sevgili Terazi. En ego sahibi olmayan burçlardan biri olmana rağmen, insanların saygısızlıklarından bıktığın için son çare olarak sosyal statünü birazcık daha vurgulamaya başlayabilirsin. Senden beklenmeyen o dominantlığı göstermen, uzun vadede sürdüreceğin profesyonel ilişkiler için faydalı olacaktır. Fakat aile ilişkileri içerisinde kesinlikle kaçınman gereken bir tavır bu. Çünkü bu ay da evet, aile durumları biraz karışık. Özellikle ayın 20'si ve 25'inden sonra ailende bir süredir devam eden gerginlikler varsa, son hafta patlak verebilir, sevgili Terazi. Bir takım beklenmedik konular gün yüzüne çıkabilir. Geçmişten kalan, halının altına süpürdüğünüzü sandığınız sorunlar da yeniden gündeme gelebilir. Birinin sakladığı yalanlar ortaya dökülebilir; işin daha da kötüsü, ortada bir gammaz olabilir. Özellikle kadın figürlerin incinebileceği bu enerji boşalması sırasında sabırlı ve sakin kalmak lazım. Bu gerginliğin sebebinin para mevzularından kaynaklanması da yüksek bir ihtimal. Ev satma-alma durumları ve bu konularda aksilikler yaşanabilir.

Bu ay içerisinde en güzel tarihler 12, 14 ve 16 Nisan tarihleri. İş görüşmelerinden ilk buluşmalara kadar pek çok gün için değerlendirebilir. Özellikle iş arkadaşların ile bazı meseleleri masaya yatırmanız gerekiyorsa bu günleri tercih etmenizi öneririm. İş arkadaşların bu ay hayatında sandığından daha önemli bir yerde olacaklar. Belki ufak iş seyahati de olabilir bu; ufak sohbetlerde fazlaca rahatladığını ve perspektif kazandığını hissedeceksin.

Para konularına pek değinmiyorum zira 20'sinden sonra bir rahatlama görünse de, ciddi girişimler için biraz beklemeyi öneririm. Özellikle Mayıs ayı pek müsait olmayacak bu durum için. Mal mülk alım satım işleri, aile borçları gibi konular sebebiyle biraz beklemek faydalı olacaktır.

Ay sonunda senin burcunda gerçekleşen bir dolunay -ki senin burcunda gerçekleşen ikinci dolunay olacak bu- çılgın bir enerjiyle geliyor. Bu enerjiyi yönetmeyi becerebilirsen yaza bomba gibi bir giriş yapabilirsin. Büyük bir karar alabilir, yeni bir projeye başlayabilirsin. Tohumlarını at, en azından not al, bir deftere plan yap, tasarla... Kader, cesurları kayırır! 19 Nisan gecesi, kalbinde bir hayalin, bir dileğin olsun. Fitili yakacak ateşi sana zaten gökler verecek!

Bitirmeden önce ayın 10'unda başlayacak Jüpiter retrosu ve ay sonundaki dolunay sebebiyle alacağın diğer etkilerin uyarılarını da yapayım: Sağlığına dikkat etmeli ve özellikle de uzun yolculuklara çıkma niyetindeysen çok dikkatli olmalısın. Cüzdan, çanta çaldırabilirsin, aklında bulunsun. İkizler Mars'ın bir diğer tehlikeli etkisi de patron ya da öğretmen gibi bir figür ile çatışma getiriyor olması. Bu sebeple özellikle siyaset, din gibi konulardan uzak durmaya özen göstersen fena olmaz. İş yerinde ya da sınıfta siyasi görüşlerini savunmak isteyebilirsin elbette ve bu da senin en doğal hakkın olur ama ufak başlayan ve büyük resmi konu alan tartışmalar hızlıca kişisel boyuta inebilir. O gemiler yanmasın lütfen. Daha esnek davranmayı öğrenmek lazım. Patronun dünyanın düz olduğuna inanmak istiyorsa, bırak inansın. Başkalarının fikrini onlar istemediği sürece değiştiremezsin ne de olsa... Hele bu tartışmalar aile içerisinde olursa, fazlaca üzülebilirsin. Hiç gerek yok. Kısacası; ilk hafta sakin kalıyoruz, yola çıkıyorsak da eşyalarımıza dikkat ediyoruz. Hepsi bu. Bu ay içerisinde eğitim almak, dil öğrenmek, seyahatlere çıkmak isteyebilirsin ki bence bu istekler için harekete de geçmelisin. Zira bu ay öyle kritik ki, aldığın kararların uzun vadede etkileyeceğini bilmelisin. Eğitim adına attığın her adım da gelecekteki planladığın kariyerini adeta taçlandıracak. Bu yüzden cesur ol, üşenme ve harekete geç bence.

Güvenmeyi öğreneceksin, Akrep!

Sevgili Akrep,

Biraz gergin bir ay. Herkese kelebekler, gökkuşağı, pembe bulutlar; sana biraz gerginlik oldu... Ama şu açıdan bakalım: Bu ay içindeki tüm sıkıntıyı, kafandaki soru işaretlerini, hayatındaki pürüzleri çöpe atıyorsun ve bomba gibi bir yaza hazırlanıyorsun. Kökten bir temizlik ne zaman kolay oldu ki? Elbette bu ay azıcık canın sıkılacak ama uzun vadede tertemiz bir mevsim var önünde. Şimdi Nisan'a şöyle bir bakalım.

Bu ay Koç yeni ayı ile başlıyoruz fakat retrosu bitmesine rağmen hala durağan olan Merkür kendisini ancak 7'sinde toparlıyor. Dolayısıyla eski ritmimize ancak ayın 7'sinden sonra kavuşuyoruz diyebiliriz. Seni öncelikli olarak aşk meselelerinde etkileyecek bu. Flörtlerin varsa sürekli konuşacağınız, cilveleşeceğiniz ve hatta belki de ufak yolculuklara çıkabileceğiniz süreç ayın 9'undan itibaren kendisini hissettiyor. Özellikle ayın 12'si flörtler açısından çok güzel. Bekar için de, sevgilisi olanlar için de! Yapılacak en mantıklı şey kesinlikle ufak yolculuklara çıkmak. Ama aşk konusunda seni uyarmam gereken bir başka etki de var. Akrep, bu ay biraz fazla kontrolcü, paranoyak ve kıskanç olabilirsin. Olma. İlişkilerde panik yaşaman söz konusu olabilir. Kontrollü olmak lazım biliyorsun. Bu ay her şeyi çok fazla didik didik etme ve kusur bulma meylin var, gemileri yakmadan önce iyi düşün derim.  Karşındakine güvenebilmek için ufak tuzaklar hazırlayıp düşüp düşmeyeceğine bakmak; kesinlikle sonu olmayan bir oyun. Şu hayatta bir insanın başka bir insana gitmesi için gereken şartları sağlamaya kaç ihtimal gerekir sence? Üç? Beş? Bin? Bir milyon? Sınırsız ihtimalin içinde 'şöyle olsa gider mi, böyle olsa bana bunu yapar mı, bu şekilde olsam beni hala sever miydi' gibi sorgulamalar ve bu soruları fısıldayan canavarın sesini kesmek için testler hazırlamak... Bunlar söz konusu olabilir. Belki farkında bile olmadan yapıyorsundur, ona ilgi göstermediğin zaman da seni sevmeye devam edecek mi diye kendini geri çekmek kadar masum başlayabilir bu testler - tuzaklar. Bu ay, işte bu açıdan, çok riskli. Güven duygusunun içten geldiğini anlamalısın. Kimse sana bir anda kontrolü komple teslim edip güven veremez. Şahsi fikrimi sorarsan, insana güvenmeyi bir kenara bırakıp büyük resmi görmek ve kadere, ilahi planın akışına güvenmek gerek huzur bulmak için. Neyse, yine konuyu çok uzattım. Ama ilişkiler konusunda kontrol - güven - korku üçgeninde yıpranan Akrepleri görünce gerçekten çok üzülüyorum. Akrepler ki bu konuları aştıklarında muazzam işler yapacak kadar yüce ruhlar... Kısacası, ne bu Nisan ayını, ne de başka aylarını harcama. Bu ay yeni ay etkisi ile, özellikle ayın 12'sinde; istersen biraz içine dön, istersen sevgilinle konuş ve şu güven meselesini aş. 

Eğer zaten aşmış, aşk konusunda keyfi yerinde bir Akrep isen; bu ay düğün, çocuk gibi konular konuşulabilir. Son derece güzel! Eğer kişisel üretimleri olan bir sanatçıysan da, son dönemlerin en şanslı ve verimli günleri geliyor. Yeni projelere başlamaya erinme sakın.

Gelelim ayın diğer bir etkisine... Sağlıklı bir yaşama geçiş, kötü alışkanlıkları (kaç aydır söylüyorum eğer hala bırakmadıysan) bırakış, iş yerinde yeni bir projeye başlama gibi konular için şahane bir dönem.  10 Nisan ile beraber tüm taşlar yerine oturmaya başlıyor, Akrepciğim. Gerginlik yaşadığın iş arkadaşlarınla orta yolu bulabilir, finansal konularda ise çözüme gidebilirsin. Bu dönemde işleri hemencecik halletmeye bak ve yeni ay'ın üzerine vereceği taze enerjiyi kullanmaya çalış.

Gelelim dolunay haftasına... Dolunay'ın enerjisi fazla yoğun olacak; hiç beklenmedik sırlar ortaya çıkacak. Gizli düşmanların yüzleri görünecek. 'Düşmanlar' dediğim için aklına çok da büyük majör olaylar gelmesin. Ne düşmanı olabilir ki yahu?! Sadece küçük tatsız dedikodular, atar gider yapan bencil insanlar olabilir en fazla. Kalbini ferah tut. Dolunay sana başka insanların da sırlarını gösterebilir. Bu durumda sakin davranmalısın. Öğrendiğin şeylerin arkasındaki motivasyonu ya da gelecekte nasıl olaylara sebep olabileceğini kestirebilmen için zamana ihtiyacın var. Bazen kötü gibi gözüken şeyler, iyi bir şekilde biter, biliyorsun. Aynı şekilde sen de gizli ilişkilerden uzak kalmaya çalışmalısın. Bu yüzden bu gergin etkiyi ilişkine yansıtmamaya çalış derim! Bu yüzden ani tepkilerden kaçın. Su akar, yatağını bulur. 

Yine de kredi kartı şifrelerini, gizli sosyal medya hesaplarını iyi saklamakta fayda var. Çünkü ayın 20'sinden itibaren bir 'ifşa' teması var gökyüzünde, sevgili Akrep. 

Şimdi ayın 10'una ve 14'üne geri dönmek istiyorum. Bu tarihler aralığında maddi konularda hareketlenmeler var ve açıkçası ben iyi olacağını düşünüyorum. Daha önceden yaptığın halde karşılığını alamadığın işlerin ödemeleri gelebilir örneğin. Alacaklarını alabilirsin ve kazançlar açısından daha önceden kaçırılmış fırsatlar yeniden karşına gelebilir. Sadece eğer yurt dışı satış ve iletişim alanında işler yapacaksan, ayın 10'undan itibaren dikkatli olmanı öneririm. 

Ayın son haftasında Boğa güneşi geliyor ve sana sadece ilişkiler anlamında güzellik değil, yaz boyunca elini tutacak, destek olacak insanı karşına getiriyor. Gerisi iyilik güzellik! :)

Hayatın zamanlamasına güven, Yay!

Geçtiğimiz günlerde Mick Jagger'ın kalp ameliyatına gireceği haberini duyunca aklıma ister istemez Keith Richards geldi. Zira Richards da iyice yaşlandı artık; 75 yaşına geldi. En son görüntülendiğinde yine dünyanın bir yerlerinde hayatın tadını çıkarıyordu. Hepimizi gömecek kadar da dinçti ve keyfi fazlasıyla yerindeydi. Hiçbirimizin bilmediği bir sırrı biliyormuşçasına hınzır gülüşüyle, hayatın anlamını çözmüş gibi rahat bakışlarıyla içkisini yudumluyordu. Bir otelin en yüksek kattaki odalarından birinin balkonunda, dünyaya umursamazca tepeden bakıyordu.

Bildiğim kadarıyla bu adam;

- 2. Dünya Savaşı'nda Londra'ya Nazi saldırısı

- Sahne performansı sırasında yüksek voltajlı elektrik çarpması

- Elinde sigarayla uyuyakaldığı bir gece yatağının alev alması

- Fare zehriyle karışmış uyuşturucu kullanımı

- Sayısız alkol koması

- Beyin pıhtısı ameliyatı

ve daha belki de basına yansımayan pek çok ölümcül tehlikeyi atlatmış ve hayatına, eğlencesine hiç hız kesmeden devam etmişti. Hatta 65 yaşındayken bir hindistan cevizi ağacından düşmüştü, onu da unutmayalım. 'Bir insan nasıl bu kadar şanslı olabilir?' diye sorabilirsiniz... Hatta 'Bunca şeyi atlatmış 65 yaşındaki bir dede, hindistan cevizi ağacının üzerinde ne arıyordu?' diye de sorabilirsiniz... Sevgili dostlarım, Keith Richards, Tanrıların kayırdığı Yay burcu insanlarının en bariz örneklerinden biri. Şüphesiz ki onun bu keyifçi hallerinden almamız gereken nice ders vardır :) Şimdi bu ilginç hayatı, bu ayın yorumlarına nasıl bağlayacağım bak, izle...

Bu ay açıkçası 7 Nisan'a kadar başlıyor diyemeyiz. Gökyüzünde böyle bir rehavet, retrosunu bitiren Merkür'ün durağanlığı ve Balık sezonunun da artakalan sisleri var. Neyse ki ayın 7'sinde hayat ateşimiz bu defa gerçekten, alev alev yanmaya başlıyor. Genelde dolunay ve yeni ay etkilerini 'şu-şu tarihler arasında doğduysan daha çok etki alacaksın' vs. diye belirtirim. Fakat bu yeni ay, öyle bir yeni ay ki; istisnasız pek çok Yay'ın hissedeceğine eminim. Peki nasıl hissedecekler? İşte bunu ikiye ayıracağım:

Koç yeni aylarının gerçek aşkla bir bağlantısı vardır. İlk ihtimal aşk. Bekarsan, evliysen vs. fark etmez. Yeni bir aşk ya da mevcut aşkın tazelenmesi, hatta bir çocukla taçlanması çok yüksek bir ihtimal. Son derece güzel yani. Fakat, maddi durumlara dikkat etmek lazım. Gaza gelip eğlenceye paranı saçarsan, üzülürsün. Aşk konusunda ani bir karar alman da söz konusu olabilir -ama tekrarlıyorum, maddi konulara dikkat. Gaza gelip evlenme kararı almanız elbette güzel olabilir fakat büyük bir düğün gibi gereksiz masraflara girişmeden önce uzun vadede hayatına nasıl etki edeceğini iki kere düşünmeni öneririm.

İkinci ihtimal de aşk ve ilişki üzerine... Ama bu ilişki de, aşk da kendine dair. Hatırlarsan 2018'i kapatırken sana biten zorlu sınavımızdan ve tüm bu zorlu süreçler sonrası öğrendiklerimizle kendimizi nasıl yeniden yaratmamız, inşa etmemiz gerektiğinden bahsetmiştim. 2019'un ilk üç ayını geçirdik ve baharına geldik. Artık o yeniden yarattığımız insanı uyandırma vakti. Şimdi yine kendimizi başkalarının gözleri olmadan görme, başkalarını ayna gibi kullanmadan beğenme vakti. Biz kendimizi sevdikten sonra, diğerlerinin sevmesi de kolay olacak. Kendimize hakettiğimiz şeyleri verdikçe, insanlara sunabileceğimiz taraflarımız da çoğalacak. 

Ayın 10'unda yönetici gezegenimiz Jüpiter retro hareketine başlıyor ve kadersel olayları tetikliyor. Tıpkı Richards Dedemizin yaşadıkları gibi, anlamsız ve yıllar sonra kahkahalarla bahsedeceğimiz yer yer saçma, yer yer güzel dersler veren ve macera dolu hikayelere hazırlanmak gerek. Bu etki tüm yaz mevsimini kapsayacağından dolayı, bütün yaz fazlasıyla eğleneceğimizi şimdiden belirteyim. Bilirsin Yay için iyimser ve şanslı derler. Şanslı olduğunu bildiğinden mi iyimserdir, yoksa iyimser olduğu için mi iyi enerjisiyle şansı çeker, bilemiyoruz. Bu adeta tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan geyiği gibi... Ama şunu biliyoruz; olağanüstü olaylar, onları anlatabilecek insanların başına gelir. Jüpiter sana güzel yollar açacaktır, tabi yürümeye niyetliysen. Bir Richards gibi cesaretle, korkusuzca ve iştahla açarsan kollarını; evren sana Yay çocuğu olmanın hakkını verir. Bunu unutma ve yaz mevsimini nasıl geçirmek istediğini hatırla. Jüpiter retrosunun getirebileceği her türlü aksiliği de, yarın öbür gün anlatabileceğin eğlenceli olay gibi gör bence... 

Ayın 12'si pek romantik, pek güzel. Aile içi küslükler biter mesela bu tarihte bir aile ziyareti yaparsanız. Ayın 14'ü patronlarla konuşmak için ideal, 15'inde ise para konuları masaya yatırılabilir.

Ayın 20'sinden sonrası ise biraz iş güç... İş arkadaşlarından fazlaca destek görüp yeni projelere başlayabileceğin, günlük rutininde yenilemeler yapıp, sağlığın adına güzel alışkanlıklar edinebileceğin bir dönem, sevgili Yay. Misler gibi!

Güzel bir Nisan, harika da bir kapanış yapıyor, Terazi dolunayı ile! En çok bekarların yüzünü güldürecek çünkü aşk getiriyor. Arkadaş grubundan ya da sosyal medyadan birileri ile tanışabilirler! Tek kelimeyle harika... Özellikle Aralık Yayları için!

Bunca güzel haberin üstüne hiç mi tatsızlık yok? Evet, o kısma da değinelim... Para meselesi! :) Sevgili Yay, para bu ay da sular seller gibi akmıyor, ay sonuna doğru da biraz sıkışabilir. Sana tavsiyem, 20'sinden itibaren iş yerine ve free lance işlerine biraz daha odaklanman. Savurganlığa hala yer yok!

Hakkın olanı almaya geldin, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Önce biraz aşktan bahsedelim... Çünkü ay düğümleri artık Oğlak - Yengeç aksında ve kadersel döngüleri tetikliyorlar. Olması gereken şeyler olması gereken zamanda gözlerinin önünde adeta bir film gibi gerçekleşirken; neyin senin kontrolünde, neyin tamamen yazgısal olduğunu dahi ayırt edemeyebilirsin. Hepsinden de önemlisi, tüm bunlara bir anlam veremeyebilirsin. Ama panikleme, akışa güven ve yaşanan her şeyin sonsuza dek seninle olacağını, onlardan çıkarman gereken anlam ve alman gereken dersi de hazır olduğun herhangi bir zaman alabileceğini unutma. Sevgili Oğlak, bazen sevginin emek olduğunu düşünüp somut şeylerle ve hareketlerle göstermek, kanıtlamak isteyebilirsin. Aynısını kendine de bekleyebilirsin. Elbette sevgi tüm bunları gerektirir; bomboş sözler sadece manipülasyon olur. Fakat duyguları aktaran o sözler olmadan da, 'emek ver-sevgi göster-sevgi al' mantığı yaşanan şeyin bir aşktan öte, bir meslek olduğunu hissettirebilir. Kısacası denge çok önemli bu geçtiğin dönemde, çok! Dengeyi de ancak iletişimle sağlayabiliriz. Bu dönemde, adeta Nisan'ın başından sonuna kadar, aşk konusunda düşünürken bulabilirsin kendini. İlişki sorunları olmak zorunda değil; fakat ilişkiyi nasıl yaşamak istediğini, karşındaki insanı, ve geleceği...

Ay tam olarak 7'sinde başlıyor diyebiliriz. Nihayet Merkür ateşleniyor ve eskisi gibi ritmimize dönüyoruz. Özellikle iş yerinde motivasyonunu ve enerjini geri kazanacaksın. İletişim trafiğinin fazlasıyla artacağı çalışma ortamında gerginliklerden kaçmak için yazılı iletişimi tercih etmek isteyebilirsin. Yazılar ile konuşmaların kayıt altına alınması ilerleyen zamanda olabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir. Ayrıca yeni bir projeye başlayabilir ve özellikle de 14-15 Nisan tarihlerinde bir iş seyahati ile yeni insanlar ile tanışabilirsiniz. Güzel ve verimli bir süreç yani. İşsizler için de öyle! Ayın 9'undan itibaren iş aramaya başlamanı öneririm, eğer niyetin varsa. Ayın 12'si sadece biraz yanılgılara açık, o kadar. Ayın 14'ü mesela, iş görüşmeleri için birebir! Gayet güzel bir şekilde yaz mevsimine giriş bu. Ayrıca ayın 10'undan itibaren (bunun etkisi yaz aylarına kadar yayılacak) daha önce verdiğin borçları geri alabilirsin. Tabi eğer borcun varsa... Kaybettiklerin, yitirdiklerin ayın 10'undan itibaren anlamsız bir şekilde pıt pıt karşına çıkmaya başlayınca sakın şaşırma. Hiçbir şey kaybolmaz ne de olsa :) Kaybettiğin turuncu kedin yerine, ufak bir tekir... Yıllar önce verdiğin ve çoktan unuttuğun bir borç üzerine sana bir hediye ile gelen eski dostun... Neler neler! Yaz mevsimi boyunca seni şaşırtacak minik hadiseler zinciri başlıyor.

Ayın 20'sinden itibaren aşk konusunda şansın dönecek ve işte bu yüzden ilk paragrafta aşk meselesinden bahsediyorum, sevgili Oğlak. Gelen insanı (illa yeni olmak zorunda değil, belki sevgilin yepyeni bir ruh hali ile gelecek sana) nasıl karşılamak istiyorsun, onunla neler yapmak istiyorsun, nelere hazırsın... Bunları ayın başında düşünüp aradan çıkarmış olmak, 20'si ve sonrasında gelecek güzel günleri hakkını vererek geçirmeni sağlar. Geçmişe bir sünger çek bu ay... Mutluluğu, şımarıklığı hakediyorsun.

Ama ayın 20'sinden önce ufacık bir detay olarak 19'undan bahsedeceğim yani Terazi dolunayından. Terazi dolunayı hem bu burçta ikinci kez, hem de son derecelerde gerçekleşerek son derece mistik ve biraz da ısrarcı bir etki ile geliyor. Terazi dolunayı, yarım kalmış meseleleri tamamlatmakta ve hakikatleri göstermekte kararlı! Geçen ay olmadıysa, bu ay! Kariyer konusunda (ki sadece kariyere indirgemek istemiyorum, zira bu kimliğinin bir parçası olan ünvanlarından, sıfatlarından bahsediyor) hakkını vermek üzere geliyor. Sana hakkettiğin terfiyi, zammı, pozisyonu vermeyen patronunla yüzleşebilirsin örneğin. Elbette dik duracaksın ama çok da keskin olmanı tavsiye etmem zira bu dolunayın biraz adalet vurgusu var. Göklerden gelen bir karar mı diyelim, ne diyelim, öyle bir ilahi adalet ile sana çoktan alman gerekenleri sunacak, diye düşünüyorum. Eğer işsizsen, iş bulmak şeklinde de gerçekleşebilir. Bu işin, sadece para kazanmak için başvurduğun bir yerden fazlası, gerçekten gönlünden geçen ve uzmanlık alanın olacak bir meslek olduğunu düşündüğümden dolayı da ekliyorum: 'Beni almazlar zaten' deme! Cesur ol, haddinden fazla iyimser ol ve boyunu aşan o yerlere de başvur. Bırak seni insanlar yargılasın, inan sana karşı senin kendine olduğun kadar sert olmayacaklar yargılarken!

Bir yılda çok şey olur, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay çok önemli iki etki altında olacaksın ve ikisinin etkisi de 10 Nisan vurgulu olmak üzere ayın ikinci haftasını domine edecek. Biri Jüpiter'in retro hareketine başlaması, diğeri ise Merkür'ün fişeklenmesiyle Koç yeni ayı... Bu iki hareket de sosyal anlamda seni çok hızlı bir sürece hazırlıyor. Evinde misafirler ağırlamaya, insanlarla organizasyonlar yapmaya, dışarı çıkmaya ve ufak yolculuklara hazırlan derim. Elbette ki herkes kısmetiyle geliyor ve sana gerek iş, gerek de aşk için yeni bağlantılar sağlıyorlar -zaten Kova sosyal bir burçtur ve tüm farklılığına, adeta uzaylılığına rağmen şeytan tüyü ile kendisini sevdirmek, insanları anlamak ve öğretmek sanki asli görevidir :) Bu ay tam bir Kova gibi, etrafına insanları çekeceksin ve elleri boş gelmeyecekler kısacası. Fakat hemen uyarımı yapayım; insanlarla paylaşımda bulunurken onların dramalarının içine çekilmediğine dikkat etmeni öneririm. Ayrıca ayın 12'sinde ve hatta 13'ünde de; yapılan konuşmalarda büyük sözler sarf edilebilir, vaatlerde bulunulabilir. Hemen inananmamanı ve güvenmemeni tavsiye ederim. Bu tarihler herkesin haddinden fazla iyimser olduğu günler olacak. 

Bir süredir yapmak istediğin bir yolculuk varsa, bu ayın ikinci haftasında yola çıkabilirsin. Bu bir iş seyahati de olabilir. Fakat benim gözüme takılan kısmı bu değil; benim gözüme takılan kısmı şu ki, bu yolculukta eski bir dostunla yolun yeniden kesişebilir ve elinizden kaçırdığınızı düşündüğünüz fırsatları yeniden gözden geçirmeye başlayabilirsiniz. Bu illa aşk olmak zorunda değil; mesleki anlamda da geçerli. Örneğin üniversiteden bir dostunla, gençken kurduğunuz hayal... Belki bu defa, şimdiki aklınızla daha yakın görünür ve belki de tek ihtiyacınız olan birbirinizsinizdir! 

Basın, yayın, iletişim, sosyal medya ve teknoloji gibi alanlarda çalışıyorsan; mesleki anlamda ikinci şans ayağına geldi, sevgili Kova. Umudunu kestiğin, belki de çoktan vazgeçtiğin projeler yeniden karşına çıkabilir. Özellikle 13-14 Nisan tarihlerine dikkat et derim. 

Ayın içerisinde romantik vakitler geçirebileceğin günler var; bu günler enerjilerin tatlı tatlı sıkıntısız aktığı ve iletişimin pürüzsüz olduğu günler. Aynı şekilde iş görüşmeleri için de kullanılabilir. 7'sinden 10'una, 15 ve 16 Nisan'ı değerlendirebilirsin. Ayın 20'sine kadar bu tarz diplomatik olması gereken görüşmeleri aradan çıkar derim çünkü ardından bir kaos başlayacak Terazi dolunayı ile! Ama merak etme, güzel kaos bu :)

Zaten hangi Kova, biraz kaostan hoşlanmaz ki? Bunun illa rahat batmasıyla da alakası yok. Sonuçta hayatının altının, üstünden daha iyi olduğunu hayatını alt üst etmeden nasıl bilebilirsin ki? İşte bu Kova merakı, cesareti ve biraz da vurdumduymazlığıyla Terazi dolunayının çılgın enerjisini güzelce kontrol edebileceğinden hiçbir şüphem yok. Bu dolunay, bu burçtaki ikinci ve son derecedeki bir dolunay olarak son derece mistik bir anlam da taşıyor. Yorum kaldırması zor olan bu etkiyi, bir risk alacağım ve ilişkilere yoracağım. Hayatında flörtün, konuştuğun, hoşlandığın biri varsa ya da gayet düzgün bir ilişkideysen; artık yakınlığı bir üst seviyeye taşıma, belki beraber gelecek planları yapma, yolculuğa çıkma, evlilik kararı alma vakti. Dolunay geleceğine ışık tutuyor ve görebildiğin kadarını şekillendirmene de izin veriyor. Bakalım gördüklerini beğenecek misin, ne kadarına müdahale edeceksin :) Bu yaz seni çok güzel bir aşk bekliyor ve bu aşkın ayak sesleri bu ay sonunda gelmeye başlıyor. 

Aile ile ilgili sorunlar da son haftada çözülmeye başlıyor. Maddi açıdan rahatlama ile beraber taşınma, eve yeni eşyalar alma söz konusu olabilir. Keyif çatmak için gereken şartları hazırlıyorsun adeta!

Gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları, Balık!

Sevgili Balık,

Bu ayın rehavetinden 7'sinde tam olarak çıkmaya başlıyorsun diyebiliriz. Hani derler ya 'Gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları' diye; işte biraz senin durumuna uyuyor sanki :) Venüs'ü de yanına almışsın, retrolarla biraz için geçmiş, 'Her şey olacağına varır' rahatlığına ulaşmışsın. Ama toparlanman gerek, hayata saldırman gerek. Çünkü macera dolu bir yaz mevsimine girmek üzeresin. Artık hayal kurmak değil, hayalleri yaşamak lazım.

Ayın 7'sinde ve 10'unda iki önemli retro etkisi var ve ikisi de seni 'kadersel' konularda etkiliyor. Öncelikli yorumum kariyer ve aile ile alakalı, sevgili Balık. Hem aile içinde, hem de iş yerinde konuşulmadan üstü örtülmüş, adeta görmezden gelinmiş konular varsa artık yüzleşme vakti geliyor. Aile ile alakalı olan meselede işin içine paranın da gireceği kanaatindeyim. Uzak akrabaların da dahil olduğu bir miras, mal mülk paylaşımı, ortak bir iş yeri söz konusuysa; bence konuyu masaya yatırmak için en uygun tarih 14 Nisan. Fazlasıyla yapıcı ve sakin olmak gerek. Bir diğer konu işse iş yeri ile alakalı... Özellikle üst düzey bir yönetici ile konuşman, 2017'den bu yana süren bir tatsızlığı dile getirmen gerekebilir. Bunun zamanı gelmiş. Bu rahatsızlığın 2017'den beri sürdüğünü söyledim ama bu elbette ki senin iş yerinden bağımsız olarak daha önceden hissettiğin bir durum da olabilir ve çözümü için patronundan yardım isteyebilirsin. Adalet temasının da vurgulu olacağı bu süreç içerisinde olumlu dönüşler alacağını düşünüyorum sevgili Balık.

Ayın 7'sine ve iş yerine geri dönersek bir de Koç yeni ayının getirisinden bahsetmek istiyorum. Bu yeni ay, maddi konuda sana temiz bir sayfa açmak istiyor. İlk başta biraz zorlayabilir ama bu zorlanmanın ise kötü olduğu anlamına gelmiyor elbette; emek vermek ve meyvelerini toplamak odaklı olacak bu süreçte, işsizsen iş bulabilir, yahut zaten çalışıyorsan da yeni projelere başlayabilirsin. Bu yoğun enerjiyi bu şekilde kullanmak faydalı olur. Bu illa gidip beyaz yakalı bir iş bulman anlamına gelmiyor; resim, fotoğraf, yazı, yemek yapma vesaire vesaire gibi kişisel düzeyde emek gerektiren her türlü üretimde bu dönem cayır cayır bir tazelenme, yeni başlangıç enerjisi olacak. Dolayısıyla işe koyul derim ben. Zaten ilerleyen tarihlerde de (ayın 20'sinden sonra) çevrenden de destek göreceksin ve ürettiğin ürünleri satmak için de, yaptığın işleri tanıtmak için de bol bol bağlantın ve kanalın olacak. Böylesine güzel bir sürecin tek sıkıntısı ne? Rehavetten çıkıp alnımızın teriyle çalışmak elbette :)

Nisan senin için 20'sinden sonra giderek güzelleşmeye devam ediyor, Boğa güneşi misler gibi ufak yolculuklar, tatlı misafirler getirirken bir taraftan da kendimizi daha güzel ifade edebilmemizi sağlıyor. Sana keyifçilik var yani, korkma uzun süre çalışmayacaksın Nisan boyunca. Ama 20'sinde bir dolunay da atlatacağız tabi ki...

Bu dolunay Terazi burcunda gerçekleşecek ve bu burçtaki ikinci dolunay - ayrıca son derecedeki dolunay olarak yoğun ve sert bir enerji taşıyacak. Senin hayatına iki açıdan etki edebilir: Birincisi, eğer burs-kredi-borç gibi başkalarının aracılık ettiği büyük sayılabilecek miktarda paralarla alakalı gündemin varsa, sonuçlanma yaşanabilir. Bu etkiye senin sabit maaşın, yahut emeğinle kazandığın para dahil değil. Hani şu yukarıda bahsettiğim satışlar, tanıtımlar gibi... Bu ayrı! Mesela önceden yaptığın bir kredi başvurusu olumlu sonuçlanabilir. Fakat finansal konularda çok çok dikkatli olmanı öneriyorum. Gelen paraya hemencecik güvenmemek lazım, zira bu ayın en önemli hareketlerinden biri olan Jüpiter retrosu gerçekten de sağı solu belli olmaz bir şekilde geliyor ve hiç plana katmadığın pürüzler ortaya çıkarabilir. Bu yüzden dolunayın etkisi seni finansal anlamda vurursa, hemen gaza gelmemekte fayda var. 

Gelelim daha güçlü olan ikinci ihtimale: İlişkin varsa, bu konuda sıkıntı yaşayabilirsin. Kıskançlık krizleri, gizli ilişkiler, dedikodular gibi can sıkıcı şeyler ortaya çıkabilir. Sabırlı ve sakin davranmak durumundayız. Eğer evliysen, eşinin maddi durumu ile alakalı olumsuz gelişmeler yaşanabilir. Herhangi bir tavsiye vermem gerekirse, ay sonunu bekle derim. Zira ay sonunda da para konusu yeniden gelişmelerle gündeme gelecek. Zıt burcun Balık gibi davranmalı ve kaderin akışına birazcık güvenmeyi öğrenmelisin. Para işleri hallolur, o kolay! Eğer sevgilin yoksa da, yeni tanıştığın insanlarla ani yakınlaşmalardan kaçınmanı öneririm. Yoğun bir enerji var, Balık. Anla işte... Ama bunu da gözünde büyütme zira ne dolunaylar, ne tutulmalar atlattın sen! Sonuçta dolunay gökte en fazla 3 gün duran bir güzellik sadece ve sen de Balık olsan da med cezire teslim olmuş bir deniz değilsin. Macera dolu bir yaz seni bekler. 

Bitirmeden son kez daha aile konusunda aşırı hassas davranman gerektiğini hatırlatıyorum. Kırıp dökersen, en çok sen üzülürsün, bunu biliyorsun. Ona göre!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
842
407
111
91
68
48
45
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
a2003_n

sonunda geldi ya kaç gündür bekliyorum

herrmannelig

Peki bundan şeyin haberi var mı ? Benim ? ? Oğlum gaza getirmeyin ya . Zaten burnum kaf dağında dolaşıyorum böyle şeyler okudukça iyice star moduna bürünüyo... Devamını Gör

bal porsuğu

Ben de müthiş gaza geldim :)

Hüseyin Örer

yine akrebe huzur yok