Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemin Parlayan Yıldızı! Dilediğiniz An Netflix'ten İzleyebileceğiniz Güney Kore Dizi ve Filmleri

Son Dönemin Parlayan Yıldızı! Dilediğiniz An Netflix'ten İzleyebileceğiniz Güney Kore Dizi ve Filmleri

Güney Kore film ve dizilerine baktığımızda diğer pek çok ülkeyi sollayıp Oscar'a kadar giden bir serüvene doğru ilerlediğini görüyoruz. Netflix'te de sıklıkla karşımıza çıkan Güney Kore film ve dizilerinden en güzellerini sizler için derledik. Güney Kore dizi ve film dünyasına hoş geldiniz!

Not: Film ve dizi açıklamaları Sinemalar ve Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce filmlerle başlayalım...

1. Seoul Searching (2015)

1. Seoul Searching (2015)

Başka ülkelerde doğup büyüyen Kore kökenli gençler, 1986'da bir yaz kampında kültürel miraslarını öğrenmek için Seul'a seyahat ederler.

2. Parasite (2019)

2. Parasite (2019)

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

3. Tune in for Love (2019)

3. Tune in for Love (2019)

1990'ların ekonomik krizi ülkeyi derinden sarsar. Uzmanlar krize neyin sebep olduğunu ve buhrandan kurtulmanın yollarının ararken ülkenin durumu gün geçtikçe daha kötü bir hal alır. Tam da bu sırada genç bir adam ve bir kadın, bir radyo programında birlikte çalışmaya başlar. Zamanla birbirlerine aşık olan çift, zamanın aşkları için pek de doğru olmadığını düşünür.

4. Psychokinesis (2018)

4. Psychokinesis (2018)

Aniden süper güçlere kavuşan bir babanın dargın olduğu kızı, uğruna yaşadığı her şeyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca adam kızına yardım etmeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Call (2020)

5. The Call (2020)

Bir seri katil 20 yıl sonraki gelecekte yaşayan bir kadınla aynı evdeki telefondan iletişim kurar. Ama kendi kaderini değiştirmek için onun geçmişiyle ve hayatıyla oynar. İki kişi farklı zamanlarda yaşar. Seo-Yeon şimdiki zamanda yaşıyor ve Young-Sook geçmişte yaşıyor.

6. #Alive (2020)

6. #Alive (2020)

Film, tanımlanamayan bir virüsün ele geçirdiği bir şehirdeki yaşam mücadelesini konu almaktadır. Şehirde karantina altına alınan yerlerin; internet, telefon ve elektrik dâhil olmak üzere her şeyi kesilmiştir.

7. The Drug King (2018)

7. The Drug King (2018)

Film, Lee Doo Sam'ın Busan'da kaçakçılık yaptığı sırada yakalanıp hapse girmesiyle başlar. Hapishaneden çıktığında uyuşturucu piyasasının hareketlenmesiyle parayı kırmak amacıyla uyuşturucu piyasasına girmesi ve Japonya'da uyuşturucu baronu olmasını konu alır.

8. The Host (2006)

8. The Host (2006)

Film Han Nehri dolaylarında geçiyor. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık hükümetin müdahalesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

9. Night in Paradise (2020)

9. Night in Paradise (2020)

Acımasız bir trajedinin ardından bir gangster, Jeju Adası’nda saklanmak zorunda kalır. Haksız yere suçlana gangster, burada kendi şeytanları olan, ölümün eşiğinde olan bir kadınla tanışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Okja (2017)

10. Okja (2017)

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı. Film ayrıca 70. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışıyor.

11. Lucid Dream (2017)

11. Lucid Dream (2017)

Bir çocuk kaçırılır. Çocuğun babası rüyalarında bir asistandan yardım aldığını görür ve kaçırılma olayı ile ilgili ipuçları aramaya başlar.

12. Pandora (2016)

12. Pandora (2016)

Yıpranmış eski bir nükleer santrale ev sahipliği yapan Kore köyü depremle sarsılınca, bir adam ülkesini mutlak felaketten kurtarmak için hayatını riske atar.

13. Along with the Gods (2017)

13. Along with the Gods (2017)

Ölen kişiye öbür dünyaya kadar bir ölüm meleği eşlik eder. Orada, ölen kişiler 49 gün boyunca 7 denemeden geçerler. O sırada, insanların işine karışması yasak olan ölüm meleği ister istemez insan ilişkilerine karışır. Gang Rim (Ha Jung-Woo) ölüm meleklerinin lideridir.

14. Forgotten (2017)

14. Forgotten (2017)

Jin Seok (Kang Ha Neul), kendisine göre mükemmel olan abisi Yoo Seok'a (Kim Moo Yul) adeta hayrandır. Bir gün abisi sırra kadem basar ve 19 gün sonra geri döner. Fakat hem hiçbir şey hatırlamamaktadır hem de bambaşka bir insan olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Steel Rain (2017)

15. Steel Rain (2017)

Kuzey Kore istihbarat bürosunda eski bir ajan olan Eom Chul-Woo (Jung Woo-Sung) ile Güney Koreli bir hükümet yetkilisi olan Kwak Chul-Woo (Kwak Do-Won), Kore savaşını önlemek için gizli bir operasyon yürütüyor.

Şimdi sıra dizilerde...

16. Memories of the Alhambra (2018)

16. Memories of the Alhambra (2018)

Dizi, İspanya’nın Granada şehrine iş gezisi için giden bir yatırım şirketinin CEO’su (Hyun Bin) ve eski bir pansiyon işleten bir kadının (Park Shin-Hye) karşılaşması ile başlayan tuhaf bir hikâyeyi konu almaktadır. Fantastik türündeki bu dizi ayrıca birbirlerini izleyen gerçekler ve kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen genişletilmiş bir gerçeklik oyunu etrafında dönmektedir.

17. Itaewon Class (2020)

17. Itaewon Class (2020)

Itaewon Class, kader kurbanı eski bir hükümlünün tekrar hayata tutunuşu ve ondan babasını ve gençliğini alanlarla hesaplaşma gününe sabırla kendini hazırlamasının hikayesinin anlatıldığı 2020 yılı yapımı bir K-Dramadır.

18. Hospital Playlist (2020)

18. Hospital Playlist (2020)

Hospital Playlist, tıp fakültesini kazandıkları zamandan beri bir arada olan beş doktorun yaşamına odaklanıyor. Doktor olarak göreve başlamalarından yirmi yıl sonra beş arkadaş, aynı hastanede görev yapar. Onların günleri sıradan gibi görünse de doğum ve ölüm arasında birçok sıradışı ana tanık olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Hotel del Luna (2019)

19. Hotel del Luna (2019)

Hotel Del Luna, özel müşterileri olan bir otelde yaşananları konu ediyor. Seul şehir merkezinde bulunan Hotel del Luna'nı konukları hayaletlerdir. Otelin CEO'su olan Jang Man Wol, yıllar önce yaptığı büyük bir hatadan dolayı cezalandırılarak otele hapsedilir. Mükemmelliyetçi bir adam olan Goo Chan-Sung, beklenmedik bir olay üzerine Hotel del Luna'da çalışmaya başlaması işlerin karışmasına neden olur.

20. Stranger (2017)

20. Stranger (2017)

Hwang Shi Mok, çocukken geçirdiği bir ameliyatın ardından empati yeteneğini kaybeden bir adamdır. Başarılı bir savcı olan Hwang Shi Mok, son olarak bir seri cinayet davasını soruşturmaktadır. Bu süreçte ona polis Han Yeo-Jin yardım eder. Birlikte cinayetlerin ardındaki gizemi çözmeye çalışan Hwang Shi Mok ve Han Yeo-Jin, bu süreçte hükümet ve büyük bir hükümet arasındaki büyük bir yolsuzluğu keşfeder.

21. Extracurricular (2020)

21. Extracurricular (2020)

Dizi, para kazanmak için suç işlemeye başlayan ve bunun sonucunda kendilerini tehlikeli duruma sokan bir grup lise öğrencisinin etrafında dönmektedir.

22. Reply 1988 (2015)

22. Reply 1988 (2015)

Deoksun(Lee Hyeri), Junghwan(Ryu Jun Yeol), Sunwoo(Go Kyung Pyo), Taek( Park Bo Gum) ve Dongryong(Lee Dong Hwi) aynı mahallede büyüyen 5 yakın çocukluk arkadaşıdır. Tıpkı kendileri gibi aileleri de birbirleriyle çok yakındır. Hikâye 1988'de Ssangmungdong'da geçmektedir ancak günümüze dönüşler de vardır.

23. Full House (2004)

23. Full House (2004)

Genç bir kadın olan Han Ji-eun, ailesinden miras kalan Full House olarak adlandırılan evde yalnız yaşamaktadır. Maddi sorunları olan iki yakın arkadaşı tarafından kandırılan Han Ji-eun’ın evi satılır. Evinin ünlü aktör Lee Young-Jae’ye satıldığını öğrenen genç kadın evi geri almak için elinden ne gelirse yapar. Bu sırada yaşadığı yanlış anlaşılmalar sonucu Lee Young-Jae ile altı aylığına evlenmek zorunda kalır. Aynı evde yaşamaya başlayan Han Ji-eun ve Lee Young-Jae yavaş yavaş birbirlerini sevmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Boys Over Flowers (2009)

24. Boys Over Flowers (2009)

Kuru temizlemecilik yapan, geçim sıkıntısı içindeki bir ailenin neşeli, gururlu ve dürüst kızı olan Geum Jan-di, çok küçük ve elit bir azınlığın eğitim görme şansı yakaladığı Shinhwa lisesine yaptığı bir teslimat sırasında intihar etmek üzere olan bir öğrencinin hayatını kurtarır.

25. You're Beautiful (2009)

25. You're Beautiful (2009)

Bir erkek müzik grubundaki ikiz erkek kardeşinin kılığına giren genç bir kadın, uzun süredir kayıp olan annesini ararken bir yandan grubun ve hayranların kalbini kazanır.

26. Good Doctor (2013)

26. Good Doctor (2013)

Park Si-on (Joo Won), henüz çocukken ailesi tarafından özel bakım merkezine gönderilen, deha düzeyinde bir hafızaya ve keskin bir görüş becerisine sahip savant sendromlu ve otizmli biridir. Sungwon Üniversite Hastanesi'nin Pediatri bölümünde cerrah olarak işe başlayan Si-on, yeteneklerini göstermek ve kendisini kanıtlaması için altı aya sahiptir.

27. Healer (2014)

27. Healer (2014)

Kim Moon-Ho (Yoo Ji-Tae) büyük yayın şirketinde popüler bir muhabirdir. Bir gün, o geçmişte yaşanan bir davanın gerçeğini öğrenir. Bilerek davayla ilgili kişilere yaklaşır ve onlara yardımcı olur. Bunu yaparken, o hakikat ve inançları üzerinde mücadele vermektedir.

28. Signal (2016)

28. Signal (2016)

Geçmişteki faili meçhul davaları çözmek üzere kurulan polis/dedektiflik timinde bir polis vardır ki, eski yıllardan kalma bir polis telsizi sayesinde geçmişle iletişim kurabilmektedir. Bu sayede bazı davaların gün yüzüne çıkması kolaylaşacağı gibi bazı karışıklıkların çıkması da kaçınılmazdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. The Bride of Habaek (2017)

29. The Bride of Habaek (2017)

Dizi, suların efendisi ve sıradan bir insan olan onun gelini arasındaki aşkı konu almaktadır. Bir köy uzun zamandır kuraklık ile boğuşmaktadır. Suların efendisi Ha Baek köylülere bir kadını gelini olarak kurban ederlerse yağmur yağdıracağını söyler. Genç kız, Ha Baek ile tanışır ve her şey beklediğinden farklı çıkar.

30. W (2016)

30. W (2016)

Süper zengin ve “W” isimli webtoondan bir karakter olan Kang Chul (Lee Jong Suk) ile gerçek dünyada bir cerrah olan Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo) arasında yer alan aşk hikâyesi anlatılmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
15
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aysegulliver

"Mr. Sunshine" da olmalıydı listede. Sinematografi harikası bir dizi.