Görüş Bildir
Haberler
Son Dönem Türk Sinemasının Yakışıklı Jönlerinden Nejat İşler'in En İyi Filmleri

Son Dönem Türk Sinemasının Yakışıklı Jönlerinden Nejat İşler'in En İyi Filmleri

Kuruntugiller
20.02.2019 - 09:41

Son dönem Türk Sinemasının yakışıklı jönlerinden olan Nejat İşler'in 16 filmini sizin için derledik.

Keyifli okumalar!

Film konuları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İkimizin Yerine(2016) - IMDb: 6.9

1. İkimizin Yerine(2016) - IMDb: 6.9

Küçük bir kasabada yaşayan ve sürekli kendini tekrarlayan hayatının sırrını çözmeye çalışan Çiçek ailesinin kendisine dayattığı hayatın içinde sıkışıp kalmış genç bir kadındır. Hayata dair çözülmeyen soruları olan genç kadın kasabaya yeni gelen edebiyat öğretmeni Doğan ile karşılaşınca her şey değişir. Doğan bu yasak aşka ne kadar dirense de kendini Çiçek'e aşık olmaktan alıkoyamaz. İkili arasında büyük bir aşk başlar. Doğan ve Çiçek farklı hayatlarına rağmen birbirlerinin yaralarını sarmaya çalışırken bir ailenin de kaderini kökünden değiştirecektir...

2. Kaybedenler Kulübü(2011) - IMDb: 7.7

2. Kaybedenler Kulübü(2011) - IMDb: 7.7

Bağımsız ve alternatif kitaplarıyla tanınan bir yayınevinin sahibi Kaan ve Kadıköy'de bar işleten, sağlam bir efemera ve plak koleksiyoneri olan Mete, 90'lı yıllarda sanki karşılıklı rahat bir sohbet ediyorlarmış ve kimselerin de bunu dinlediğinden haberi yokmuş gibi bir radyo programı sunuyorlardır. Her gün farklı farklı kadınlarla takılan Kaan, barda tanıştığı Zeynep'de aradığı aşkı bulduğunda bu aşka tutkuyla başlanır. Hem de ikilinin arasındaki farklı hayat görüşlerine rağmen... Bu arada toplumun farklı kesimlerinden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’de buluşturan ‘Kaybedenler Kulübü’ de doğmuştur. Kendi yalnızlıklarıyla bile alay eden, hayatın kıyısında yaşayan ve sisteme her gün baş kaldırıp isyan eden Kaan ve Mete’nin renkli hayatlarını yansıtan programın müdavimleri, ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleri ve sıkı takipçileridir artık...

3. Barda(2007) - IMDb: 7.0

3. Barda(2007) - IMDb: 7.0

Şehrin banliyölerinden fırlamış, uyuşturucu etkisindeki bir grup lumpen genç, ait olmadıkları, dışlandıkları merkeze iner. Kendilerine tanınmayan hakları ele geçirmek için vahşi ve acımasız bir yöntem benimsemişlerdir. Başına geleceklerden habersiz, neşeli ve hali vakti yerinde üniversite öğrencileri ise ansızın eğlendikleri bara baskın yapan bu eli silahlı güruhun karşısında çaresizdirler. Tecavüz, işkence ve dayak eşliğinde adeta yeryüzü cehennemini yaşayan gençler korkunç bir trajedi içerisinde kalırlar. Serdar Akar’ın 2006 yapımı filmi Barda, suç, ceza ve adalet kavramlarını tartışmaya açarken Türk Sinemasında benzeri görülmemiş bir şiddet anlatımıyla, sorunlu merkez-çevre ilişkisinin korkunç ve çelişkili yanlarını ortaya seriyor.

4. İstanbul Kırmızısı(2017) - IMDb: 5.5

4. İstanbul Kırmızısı(2017) - IMDb: 5.5

Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır. Deniz hem tarihi aile köşkünden annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için İstanbul’dadır. Deniz doğup büyüdüğü şehirdeki çocukluk anıların anlattığı bir kitap yazmıştır. Orhan’ın İstanbul’daki işi, yayınlanmadan önce kitaba son dokunuşları yapmaktır. Uzun yazışmalardan sonra İstanbul’da buluşurlar. Ancak ertesi sabah Deniz ortadan kaybolur. Orhan’ın gelişi ve Deniz’in ortadan kayboluşu ilginç bir rastlantıya işarettir. Gizli bir soruşturma başlatılır. Herkes Deniz’in bir daha geri dönmeyeceğinden endişelidir. Bu sırada, Orhan, Deniz’in kitabında anlatılanların gerçeğin gösterişli bir kopyası olduğunu fark eder. Görünen odur ki Deniz’in gizemli yaşamı ortadan kayboluşuyla birlikte aydınlatılmanın eşiğindedir.

5. Yumurta(2007) - IMDb: 6.6

5. Yumurta(2007) - IMDb: 6.6

Yusuf on beş yıl önce yaşadığı kasabayı terk edip İstanbul’a gelmiştir. Büyük şehir ile kasaba arasındaki çatışmanın çapraz ateşinde kalmıştır, bir kimlik bunalımındadır Yusuf. Yazdığı şiir kitabını, kendi dışında kimse umursamamıştır. Yusuf’un şehirdeki yaşamını, yaşadığı hayal kırıklıkları belirlemektedir. Ansızın kasabadan gelen bir ölüm haberi, onu kasabaya geri götürecektir. Yusuf, ölen annesini uğurlamak için kasabaya döner. Kasabada, aradığından fazlasını bulacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kış Uykusu(2014) - IMDb: 8.2

6. Kış Uykusu(2014) - IMDb: 8.2

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

7. Mustafa Hakkında Her Şey(2003) - IMDb: 7.6

7. Mustafa Hakkında Her Şey(2003) - IMDb: 7.6

Dışardan bakıldığında Mustafa için hayat sanki toz pembe gözükmektedir. Zira başarılı bir iş yaşamı görülmektedir. Bu yüksek kariyer, mutlu giden bir evlilik hayatıyla taçlanmıştır. Dünyalar tatlısı bir çocuk da adeta aşkının meyvesidir. Dolayısıyla Mustafa çoğu kişinin imrenerek baktığı bir hayata sahiptir. Bu mükemmellik içerisindeki saklı kusurlar karısının geçirdiği bir kaza sonrasında gün yüzüne çıkmaya başlar. Karısı bu trafik kazasında hayatını kaybettiğinde yalnız değildir; yanında Mustafa'nın daha önce hiç görmediği Fikret isimli bir yabancı bulunmaktadır. Nedenlerini öğrenmek isteyen Mustafa, Fikret'i kaçırıp durumu aydınlığa kavuşturmaya çalışır. Issız bir yerde karşı karşıya gelen iki adam Fikret'in dilinden dökülen sözlerle birlikte bir sinir harbinin içerisine girerler. Fikret'in anlattığı gerçekler hem karısının hem de Mustafa'nın yaşamlarındaki sır perdesini ortadan kaldıracaktır.

8. 11'e 10 Kala(2009) - IMDb: 7.2

8. 11'e 10 Kala(2009) - IMDb: 7.2

Film, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat ve kapıcı Ali’nin hikayesini anlatır. Mithat Bey, aynı zamanda Emniyet Apartmanı’nda yaşayan bir emekli memurdur. Kendisinden çok başka bir dünyanın insanı olan Ali ise o apartmanın kapıcısıdır. Tuhaf bir biçimde bu iki insan, ortak bir amaç için birleşirler. Depremden korktukları için binayı yıktırıp yerine depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesini isteyen kişilere karşı birlik olur Ali ve Mithat. Hikayenin başında Mithat Bey’in koleksiyon işini sürdürmesi, Ali’nin de işini kaybetmemesi uğrunda birleşen bu iki insan kaderi, aslında tam da birbirlerinin kaderlerini değiştirecektir.

9. Çalıntı Gözler(2005) - IMDb: 7.2

9. Çalıntı Gözler(2005) - IMDb: 7.2

Bulgar yurttaşı müslüman bir kadınla, gayrimüslim bir adamın tuhaf, imkansız ve sıradışı aşkının öyküsünün aktarıldığı bu filmde başrolde, son dönem Türk sinemasının ilginç oyuncusu Nejat İşler yer alıyor. İvan, Bulgaristan Türklerinin asimile edilmesi için yapılan isim değiştirme işlemlerini yapmakta olan bir memurdur. İsim değişikliğini onaylamak için gereken damgalardan da sorumlu olan mercidir. Öğretmen Ayten, bu mühürleri çalarak kendince, bu asimilasyona karşı protestosunu yapıp işlemleri sekteye uğratmak çabasındadır. Beklenmedik bir zamanda gerçekleşen bu olay ikisi için de bir ilişkinin başlangıcı olur. Ivan ya Ayten'in adını değiştirecek ya da sonuçlarına katlanacaktır. Kader ağlarını örerken, bir eylem sırasında Ayten'in çocuğu gruba müdahale eden özel kuvvetler tarafından öldürülür. Protestocular arasında olan İvan şoka girer. Yatırıldığı hastanede hafızasının silinmesine karar verilir. Ayten de aynı hastanede gözetim altında tutulur. Hastanede birbirileri ile yakınlaşmaya başlayan İvan'la Ayten eskinin düşmanlıklarını sevgiye dönüştürürken, Ayten'in ağabeyi Türkiye'den döner.

10. Yaşamın Kıyısında(2007) - IMDb: 7.8

10. Yaşamın Kıyısında(2007) - IMDb: 7.8

Türkiye kökenli gurbetçi sanatçıların medar-ı iftiharı Fatih Akın, Hamburg kültürü ile İstanbul kültürü arasında adeta çokkültürlülüğün bayraktarı gibi çalışıyor. Gerçek bir Alman-Türk sentezi kimliği taşıyan yönetmen, sıra dışı filmlerle izleyicisini şaşırtan eserler ortaya koymaya devam ediyor. Çektiği filmler ile Türklerin Almanya'ya uyum sorununa muhteşem bir cevap olarak da kendini gösteriyor. Yaşamın Kıyısında'nın konusuna gelince; emekli bir dul olan Ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken 'hayat kadınlığı' yapan Yeter ile tanışır. Para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren Ali’nin bu teklifini, Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan oğlu Nejat hiç olumlu karşılamaz. Nejat için Yeter’in 'mesleği' kabul edilemezdir. Yeter’in asıl amacının Türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan Nejat, Yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. Yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı Ayten’i bulmaya Türkiye’ye gitmeye karar veren Nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır. Bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci Ayten’in kaçak olarak Almanya’ya gitmiş olduğudur. Nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Siyah Beyaz(2010) - IMDb: 6.2

11. Siyah Beyaz(2010) - IMDb: 6.2

İşte Yeni Türkiye Sineması örneği bir film ve bu ekolün temsilcileri; yıllanmış şarap gibi değerli oyuncu Tuncel Kurtiz, yakışıklı aktör Nejat İşler, emekçi Erkan Can, Şevval Sam, Taner Birsel ve Derya Alabora başrollerde... Siyah Beyaz'ı beyaz perdeye taşıyan filmin karakterleri ise; eski kulağı kesiklerden, debdebeli bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan yarı çatlak bir avukat (Erkan Can); mesleğini icra etmekten bezmiş, üstüne bir de karısı tarafından terkedilmiş talihsiz bir doktor (Nejat İşler); ve hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir hayat tarzı bellemiş bir iş kadını (Şevval Sam)... Bu insanlar Siyah Beyaz'ın gediklileri ve bu bar bir anlamda onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, aksi, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk (Taner Birsel). Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film.

12. Anlat İstanbul(2005) - IMDb: 7.4

12. Anlat İstanbul(2005) - IMDb: 7.4

Sıradan bir klarnetçi Fareli Köyün Kavalcısı olur, talihsiz bir fahişe Külkedisi'ne dönüşür, yalnız bir kadın Uyuyan Güzel olur, Pamuk Prenses ise kısa zaman içerisinde sekizinci cücesini bulur...

Yüzyıllardır dilden dile dolaşan, defalarca sinemaya ya da tiyatroya dönüştürülen ya da kaynaklık eden bu beş önemli masal, İstanbul'un eşsiz güzelliği ve görünmeyen alemleriyle birlikte bu büyülü şehirde geçen beş hikayeye dönüşüyor. Ancak bu kez her şey beklediğimizden daha kirli... Birbirlerini ortak noktada buluşturan tek şey ise içtenlikle kurulmuş masal ruhları oluyor.

13. Ejder Kapanı(2010) - IMDb: 6.5

13. Ejder Kapanı(2010) - IMDb: 6.5

Ejder Kapanı, Türk sinemasının yıllanmış oyuncu/yönetmeni Uğur Yücel'in çektiği, Yeni Türk Sineması ekolünün parlak oyuncusu Nejat İşler'den popüler figür Kenan İmirzalıoğlu'ya bir çok farklı simanın hayat verdiği Amerikanvari bir yapım. Film çekimleri Haziran-Temmuz aylarında 7 hafta İstanbul ve 1 hafta Erzincan'da gerçekleştirildi. Polisiye-gerilim tarzında olan sinema filmindeki aksiyon sahneleri için Fransa'dan özel bir ekip çekimlere teknik destek verdi. Aksiyon sahneleri için ise yine Fransa’da özel arabalar tasarlandı.

14. Çınar Ağacı(2011) - IMDb: 6.1

14. Çınar Ağacı(2011) - IMDb: 6.1

Büyük Adam Küçük Aşk ile tanınan Handan İpekçi'nin yönettiği Çınar Ağacı, yönetmenin bir yıldır üzerinde çalıştığı titiz bir projenin ürünü. Adviye Hanım, dışarıdan bakıldığında her ne kadar çocuklarına hayatı dar eden huysuz bir ihtiyar gibi gözükse de, torunu Barış'ın biricik “anneannesi”dir. Barış, emekli öğretmen olan anneannesinin geleneksel “Çınar Ağacı” buluşmalarını iple çekse de, ailenin diğer fertleri için aynı şey pek söylenemez. Aile kavramını masaya yatıran film, aileyi bir arada tutan değerleri bir çocuğun gözünden anlatan naif diliyle dikkat çekiyor.

15. 2 Süper Film Birden(2006) - IMDb: 5.2

15. 2 Süper Film Birden(2006) - IMDb: 5.2

Murat Şeker, Yeni Türk Sineması'nda özgün işler yapma çabasıyla öne çıkan bir yönetmen. 'Kayıp Kuşak' adı verilen jenerasyonun dertlerini aktarmak için sinemaya aktardığı '2 Süper Film Birden' gerçek bir sinema delisi olan Necati'nin üzerinden bir kuşağın özlem ve tutkularını beyazperde'ye başarıyla aktarıyor. Necati’nin en büyük hayali, 'Yer Çekimi Sıfır' adını verdiği uzun metrajlı sinema filmini bitirerek gösterime sunabilmektir. Sinemaya gönül vermiş sayısız Don Kişot’tan biri olarak bir çok zorluğa göğüs germek zorundadır. sürü zorlukla başetmek zorunda kalır. Karısı Arzu ve yardımcısı Selami dışında hiç bir kimseden destek alamayan Necati, çekimler sırasında yaşanan beklenmedik olaylar nedeniyle kendini, birden bire bir mafya hesaplaşmasının içinde bulur. '2 Süper Film Birden' gerçek bir yerli işi bağımsız film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kaybedenler Kulübü Yolda(2018) - IMDb: 6.1

16. Kaybedenler Kulübü Yolda(2018) - IMDb: 6.1

Kalabalık bir Kadıköy grubuyla Olimpos’ta eğlenceli bir tatil geçiren Kaan ve Mete, motorlarıyla birlikte İstanbul’a doğru yola çıkar. İki kişi olarak çıktıkları yolculukta beklenmedik iki misafir onlara eşlik eder. Türlü planlarla yaptıkları bu yolculuk onlara yolun, yolcuğun ve ilişkilerin hiçbir zaman planlandığı gibi olmadığını gösterir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
15
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
APerfectCircle

Yahu o Barda filmi yüzünden ben baya kendime gelemedim o dönem, sinirden kudurdum,dişimi kıracaktım sıkmaktan sinemada, ne psikopat filmdi be.. bak görünce y... Devamını Gör

Veli Durak

İyi Akşamlar sayın dinleyen... :))))