Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverler Toplanın: Acilen İzlemeniz Gereken En İyi Nicolas Cage Filmleri!

Sinemaseverler Toplanın: Acilen İzlemeniz Gereken En İyi Nicolas Cage Filmleri!

Akrabalarının etkisiyle oyuncu olmak isteyen Nicolas Cage, UCLA'de Tiyatro, Sinema ve Televizyon bölümünü bitirdi. 1983'te amcasının Rumble Fish filminde rol aldı ve küçük rollerle başladığı kariyerinde ilk önemli başarısını 1984 yapımı Birdy filmiyle elde etti. Biz de sizler için en iyi Nicolas Cage filmlerini derledik. 

Şimdiden iyi seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arizona Junior (1987) Raising Arizona

1. Arizona Junior (1987) Raising Arizona

IMDb: 7.4

Oldukça iddialı bir pazarlıkla başlıyor filmin konusur. Sürekli olarak suç işleyen ve her seferiden de bu sebeple hapise düşen Hi McDonnough bir gün her her defasında resmini çeken kadın polise bir teklif getirir. Ona evlenme teklif eder ancak bu gerçekleşirse suç işlemekten vazgeçeceğine söz verir. Gerçekten de evlenirler. Hi, bir fabrikada çalışmaya başlar. Karı koca birlikte güneşin batışını izlerler. Bir gün çocuk istediklerinde ve Ed’in kısır olduğu anlaşıldığında mükemmel bir çözüm bulurlar. Bölgenin en zengin adamı Nathan Arizona’nın henüz doğmuş beşizlerinden birini çalacaklardır. Yeniden suç zamanı gelmiştir.

2. Elveda Las Vegas (1995) Leaving Las Vegas

2. Elveda Las Vegas (1995) Leaving Las Vegas

IMDb: 7.5

Ben Anderson, adeta kaybedenler kulübünün bir müdavimi üyesine dönüşmüştür. Yazar olarak kıt kanaat geçimini sağlama derdindeki Anderson' karısı, çocuğunu da yanına alarak terketmiştir. Zaten içki ile sorunları olan Ben iyice alkol denizinin derinliklerine doğru yol alacaktır. İçki ile olan tehlikeli flörtü nereye gitse peşini bırakmamaktadır; işte şimdi de Las Vegas'tadır ve yine alkol problemleri ile cebelleşmektedir. Ancak, hayatına giren Sara adındaki fahişe, sanki bir şeyleri değiştirecek gibi olur...

3. Kaya (1996) The Rock

3. Kaya (1996) The Rock

IMDb: 7.4

Bir grup asi deniz komandosu, kimyasal silahlarla birlikte Alcatraz adasını ele geçirir ve turistleri rehin alırlar. Liderleri, eski bir savaş kahramanı olan bir generaldir. Gizli operasyonlarda ölen askerlerin ailelerine ödenmek üzere 100 milyon dolar fidye isterler. Aksi takdirde San Fransisco körfezini kimyasal silahlarla bombalayacaklardır. Onları durdurabilecek iki kişi, Alcatraz’dan kaçabilmiş tek mahkum (Sean Connery) ve bir kimyasal silah uzmanı (Nicolas Cage) zamana karşı ölümcül bir mücadeleye girişirler.

4. Yüz Yüze (1997) Face/Off

4. Yüz Yüze (1997) Face/Off

IMDb: 7.3

Sean Archer, sıkı bir FBI ajanıdır ve halen ölen oğlu Micheal’ın yasını tutmaktadır. Archer, oğlunun katilinin, yeminli bir düşman, güçlü bir suçlu olan Castor Troy olduğuna inanmaktadır. Bir gün Archer, nihayet Troy’u köşeye sıkıştırır ancak aralarında geçen kavga sırasında Archer, onun tüm Los Angeles şehri ve yaşayanlarını yok edecek bir bomba geliştirdiğini öğrenir. Bombanın yerini ne yazık ki bilen diğer tek kişi Castor’un erkek kardeşi Pollux’tur ve o da konuşmayı reddeder. Geriye tek bir çare kalmıştır. Sıradışı bir operatör doktor, insanların yüzünü keserek baştan aşağı bir başkasının yüz ile değiştirebilmektedir. Archer, bu operasyona girerek değişen yüzü sayesinde Pollux ile iletişim kurmayı deneyecektir. Kimin yerine geçtiğine gelince, Castor Troy, bir şekilde hafızasını geri kazanır ve Archer’dan yüzünü geri almak için intikam peşine düşer.

5. Con Air (1997)

5. Con Air (1997)

IMDb: 6.8

Ürkütücü suçluları nakleden bir uçak, katilleri yüksek güvenlikli bir hapishaneye taşımaktadır. Takma adı ‘Virüs’ olan kontrol edilemez katil Cyrus Grissom ise alınan tüm önlemlere rağmen serbest kalmayı başarır. Uçağı ele geçirerek rotasını değiştiren Cyrus, özgürlüğüne ulaşmak yolunda ant içer. Uçaktaki tüm mahkûmlar ise durumdan memnun değildir. Zira aralarında yakın zamanda serbest bırakılacak olanlar da vardır; işlediği suçu kabul edip cezasını çekmek isteyenler de… Nicholas Cage, John Malkovich ve John Cusack gibi ünlü oyuncuların boy gösterdiği Con Air, bu tip geniş ve ünlü oyuncu kadroları yönetmekte farklı deneyimleri olan Simon West’in yönetiminde çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Melekler Şehri (1998) City of Angels

6. Melekler Şehri (1998) City of Angels

IMDb: 6.7

Başarılı bir kardiyoloji cerrahı olan Maggie Rice başarılı giden bir ameliyat esnasında nedensiz yere hayata veda eden hastasını geri döndürmek için elinden geleni yapar ancak hastasını kurtaramaz. Bu acı olay sonrasında kendisine olan güvenini kaybeden kadın artık daha umutsuz, daha mutsuzdur. Bu sırada Los Angeles semalarında gezinen melek Seth, Maggie'nin bu çabalarını görmüş ve fazlasıyla etkilenmiştir. Maggie'nin üzülmesine dayanamayan Seth, güzel kadına çoktan aşık olmuştur. Vakit Maggie'yi yaşama döndürme vaktidir ve Seth aşkı için melekliğinden vazgeçecektir. Ancak bu karmaşık düzende insan olarak yaşamak zannettiği kadar kolay mıdır?

7. Sekiz Milimetre (1999) 8MM

7. Sekiz Milimetre (1999) 8MM

IMDb: 6.5

Tom Welles oldukça yetenekli bir özel dedektiftir. Spesifik olarak insanları takip etmek konusunda uzmanlaşmış ve sektörün aranan isimlerinden biri olmuştur. Karısı ve kızıyla beraber oldukça tekdüze bir yaşam sürmektedir. Yaşadığı heyecansız muhit Harrisburg, Pensilvanya da Tom’un bu sıradan hayatını daha da derinleştirmektedir. Bir gün hayatına giren ve Tom’u büyük bir sırra doğru sürükleyen sekiz milimetrelik bir film bobini, onun hayatındaki ana dönüm noktası olacaktır. Joel Schumacher’in gişede fazlasıyla başarılı olan filminin başrolünde Nicholas Cage var. Joaquin Phoenix, James Gandolfini ve Peter Stormare gibi oyuncuları da 8MM’de görmek mümkün.

8. Aile Babası (2000) The Family Man

8. Aile Babası (2000) The Family Man

IMDb: 6.7

Jack Campbell, işinde fazlasıyla başarılı olan, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Hayatında ne istediyse, neyin olmasını dilediyse bir şekilde onu gerçekleştirmiştir. Bir Noel gecesi, gerçekleşen birtakım tuhaf olayların akabinde kendisini bambaşka bir konumda buluverir. Artık Jack Campbell'ın pek parası yoktur ancak bir ailesi vardır. Jack Campbell, büyük bir korkuya kapılmıştır. Zamanla bu duruma, yeni hayatına alışmaya başlayacaktır.

9. 60 Saniye (2000) Gone in Sixty Seconds

9. 60 Saniye (2000) Gone in Sixty Seconds

IMDb: 6.5

Randall Raines, uzun zamandır suça bulaşmamış olan eski ve önemli bir araba hırsızıdır. Bir gün kendisini ziyarete gelen bir arkadaşı ondan kardeşinin hayatını kurtarmak için yardım ister. Randall, o an, hiç istemiyor olsa da eski işine geri dönmek zorunda olduğunu fark eder. Tek bir gecede elli adet araba kalmak zorundadır. Randall 'Memphis' Raines, eski ününü sürdürebilmek için bu zorlu görevin üstesinden gelmeye çabalayacaktır.

10. Tersyüz (2002) Adaptation

10. Tersyüz (2002) Adaptation

IMDb: 7.7

Charlie Kaufman, dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief'ı Hollywood için senaryolaştırmaya çabalamaktadır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bir türlü senaryosunda yeni adımlar atamamakta, attığı her adımda da daha fazla tıkanmaktadır. Yaşadığı tüm bu sıkıntılı süreç ona yetmiyormuş gibi bir de son derece başarısız bir gerilim senaryosu yazmaya çabalayan ikiz kardeşiyle didinmektedir. Geçen her gün Charlie'nin biraz daha kaybolmasına ve kendi başını belaya sokmasına yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Üç Kağıtçılar (2003) Matchstick Men

11. Üç Kağıtçılar (2003) Matchstick Men

IMDb: 7.3

Kıdemli dolandırıcı Roy ile onun himayesi altındaki hırslı partneri Frank, son günlerde su arıtma mekanizmalarına ilişkin bir dolandırıcılık sistemi üzerinde çalışmaktadırlar. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen bir takım insanlar, bu su arıtma filtrelerini esas değerinin on katı bedel ödeyerek satın alıp araba, mücevher ya da deniz aşırı seyahat kazanmayı hayal etseler de hiç kimsenin bir şey kazanması söz konusu olmamaktadır. Roy’un özel hayatı pek de iyi gitmemektedir. Kendisinin geniş alan fobisi ve aşırı duyarlı mizacı suç işleme yeteneğini tehdit altında bırakınca çaresiz, bir psikologdan destek almak zorunda kalır. Bir an önce iyileşmeyi talep ederken, terapiler onu bambaşka bir noktaya taşıyacaktır. Bir zamanlar varlığından şüphe etmiş olsa da bundan emin olamadığı 14 yaşındaki kızı ile yüz yüze gelmek yeterince sıra dışı bir deneyim yaşatacaktır kendisine. Aralarındaki bağ giderek güçlenirken, Roy baba olmanın keyfini çıkartmaya başlar. Ancak bu sırada Angela da babasının soru işaretleri ile dolu mesleğine karşı müthiş bir merak ve ilgi geliştirmektedir.

12. Büyük Hazine (2004) National Treasure

12. Büyük Hazine (2004) National Treasure

IMDb: 6.9

Benjamin Franklin Gates, üçüncü kuşak bir hazine avcısıdır. Hayatı boyunca, neredeyse kimsenin var olduğuna inanmadığı bir hazineyi aramıştır. Söz konusu hazine bir rivayete göre Kuzey Amerika’da bir yerlerdedir. Bu konu üzerinde derin çalışmalar yapan Benjamin, en sonunda kendisine gerekli olan hazine haritasının, Bağımsızlık Bildirgesinin, arkasında olduğunu keşfeder. Bu sırada kendisinin bir de Ian Howe adında rakibi vardır. Ondan önce o belgeyi çalarak ele geçirmek zorundadır. Bu müthiş soygun gerçekleşecekken ciddi anlamda yardıma gereksinimi söz konusudur. Filme en büyük lezzeti katan unsurlardan biri Oscarlı oyuncu Nicolas Cage’dir.

13. Savaş Tanrısı (2005) Lord of War

13. Savaş Tanrısı (2005) Lord of War

IMDb: 7.6

Film, Yuri Orlov’un hem yükselişini hem de inişini anlatıyor. Ailesi ile birlikte henüz küçük bir çocukken Amerika’ya göç ederler. Bir gün hesapta olmayan şeyler yaşanır ve Yuri’nin hayatı tamamen değişir. Dünyaca bilinen bir silah taciri olarak büyük ordulara ve diktatörlere silah pazarlamakla sürdürür yaşamını. Bu işte başlangıçta yalnız değildir, kardeşi Vitaly de yanındadır ancak uluslararası boyutta tanınır hala geldikten sonra kardeşi bu işi bırakır. Kendisi için ağır bir göreve dönüşmüştür. Yuri ise asla vazgeçmez ve hatta gönlünce göre bir aile bile kurar. Ancak ailesi onun bu işi yaptığını bilmez. Bir nakliye şirketinin sahibi zannederler.

14. Dehşet Gezegeni (2007) Grindhouse

14. Dehşet Gezegeni (2007) Grindhouse

IMDb: 7.6

’Dublör’ Mike, arabasının içine monte ettiği ’ölüm geçirmez’ bir mekanizma ile her türlü trafik kazasından yara almadan çıkabilen bir katildir. Özellikle genç kadınlara karşı gerçekleştirdiği saldırılarda kullandığı bu mekanizma sayesinde, acımasız bir katil olarak nam salmıştır. Bir gün bir barda karşılaştığı dört kadını, yeni hedefleri olarak gözüne kestirmiştir. Fakat bu sefer, kurbanlarının kimliklerinden habersizdir ve nasıl bir belaya bulaşmak üzere olduğunun farkında değildir.

Olay yönetmen Quentin Tarantino’nun Robert Rodriguez’le birlikte iki film birden olarak çektikleri Grindhouse projesinin ikinci kısmı olan Ölüm Geçirmez, yönetmenin hayranı olduğu 1970’lerin istismar sinemasının bütün özelliklerini barındıran ve içerdiği yoğun şiddet nedeni ile ortalama izleyici için hazmedilmesi zor olan bir filmlerden biri.

15. Büyük Hazine: Sırlar Kitabı (2007) National Treasure: Book of Secrets

15. Büyük Hazine: Sırlar Kitabı (2007) National Treasure: Book of Secrets

IMDb: 6.5

Ben Gates’in John Wilkes hakkında yeni bir bilgi sunumu esnasında Booths’un günlüğünden on sekiz sayfa eksiktir. Çok geçmeden Mitch Wilkinson adında biri kalkar ve söz konusu günlükten eksik olan bir sayfayı okumaya başlar. O sayfada Ben’in büyük babası Thomas Gates’ten söz edilmektedir ve kendisi Abraham Lincoln olayında suikastçiler destekçilerindendir. Film, Abraham Lincoln olayının ardındakileri çözmek istemektedir. Film 2004’te dikkatleri üzerine çeken National Treasures filminin devamıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Next (2007)

16. Next (2007)

IMDb: 6.2

Cris, kimsede olmayan bir yeteneğe haizdir. Bu tuhaf kimyasal yeteneği sayesinde birkaç dakika sonra cereyan edecek bir olayı önceden fark edebilmekte ve sezebilmektedir. Bunun farkına varan devlet ise Cris'i kendi faydası için kullanmaya kalkışır. Cris, onlardan kaçar ve Las Vegas'ta bir illüzyonist olarak işe girer. Bir gün kumar masasında Cris yeniden FBI tarafından deşifre edilir. Bunun sonucunda Cris, düşman iki safın arasında sıkışıp kalacaktır.

17. Hayalet Sürücü (2007) Ghost Rider

17. Hayalet Sürücü (2007) Ghost Rider

IMDb: 5.2

Johnny Blaze hayatını motorsikleti sayesinde kazanmaktadır. Motorsikletiyle yaptığı akıl almaz gösteriler sayesinde bu extrem spora meraklı binlerce insanın saygısını ve sevgisini kazanmaktadır. Ancak bu parıltılı hayatın altını kazıyınca ortada büyük bir trajedi olduğu görülecektir. Johnny Blaze, yıllar önce sevdiği kadını kurtarmak için şeytanla bir anlaşma yapmıştır. Bu anlaşmaya göre Johnny geceleri şeytanın emrinde çalışan bir 'hayalet' olmak zorundadır.

18. Kehanet (2009) Knowing

18. Kehanet (2009) Knowing

IMDb: 6.2

Bir ilkokulda, 1959 sonbaharında, yeni eğitim yılının başında çocuklara bir ödev verilir. Geleceği hayallerinde nasıl canlandırdıklarını tanımlamaları istenir. Resim çizerek bunu ifade edeceklerdir ve bu resimler bir kapsüle yerleştirilerek elli yıl süre ile saklanacaktır. Öğrencilerden biri resim yerine sayılar kondurur kağıt üzerine. İşin gizemli yanı, bu rakamları birilerinin kulağına fısıldadığını söylemektedir. Aradan elli yıl geçtikten sonra bir grup öğrenci kapsülleri inceler. O rakamların bulunduğu kapsül Caleb Koestler’in elindedir. Bu kağıttaki rakamların aslında geçen elli yıl boyunca yaşanan felaketlerin tarihlerini ve ölen kişi sayılarını gösterdiği gerçeğini ise Caleb’in astrofizik profesörü olan babası keşfedecektir. Dahası bu bilgi ışığında sırada üç büyük felaketin var olduğu ve en sonuncusunun da global bir felaket olacağı açığa çıkar.

19. Kick-Ass (2010)

19. Kick-Ass (2010)

IMDb: 7.6

Mark Millar’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan filmde, çizgi romanlara ve süper kahramanlara ilgi duyan Dave süper kahraman olmaya karar verir. Yeşil kostümü ile kötülerin peşine düşen Kick-Ass'in karşısına birbirinden ilginç karakterler çıkar.

20. Sihirbazın Çırağı (2010) The Sorcerer's Apprentice

20. Sihirbazın Çırağı (2010) The Sorcerer's Apprentice

IMDb: 6.1

Balthazar Blake, Manhattan modern dünyasında usta bir sihirbazdır ve şehri Maxim Horvath’tan korumaya çalışmaktadır. Bunu yalnız yapamayacağı için Dave Stutler’ı yanına alır ki bu adam, ilk bakışta ortalama bir tiptir. Ancak kendisinin, isteksiz hamisi gibi gizli potansiyeli vardır. Dave, ona sihirbazlık sanatına dair her türlü eğitimi verir. Sonrasında bu iki benzemez ortak, Horvath ve karanlığın güçleri, ortalığı talan etmeden önce onları durdurmak zorundadırlar. Bu sırada Dave, hayalindeki kız olan Becky’nin kalbini kazanmanın da mücadelesini vermek durumundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (2011) Ghost Rider: Spirit of Vengeance

21. Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (2011) Ghost Rider: Spirit of Vengeance

IMDb: 4.3

Nicolas Cage'in tekrar Johnny Blaze/Hayalet Sürücü rolünde beyazperdede seyredeceğimiz devam filminde Blaze bu sefer Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele ediyor. 

Çekimleri ülkemizde Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirilen yapımın 75 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Columbia Pictures yapımcılığında kotarılan filmin yönetmenliğini ise daha önce Crank ve Gamer filmlerinde de beraber çalışmış olan Mark Neveldine ve Brian Taylor birlikte üstleniyor

22. Vurgun (2016) The Trust

22. Vurgun (2016) The Trust

IMDb: 5.4

Nicolas Cage ve Elijah Wood’un iki polis memurunu canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Alex Brewer ve Benjamin Brewer oturuyor. Las Vegas Polis Departmanı’nda, sıkıcı idari işlerde görevli ve fazladan para kazanabilmek için çaldıkları Sivil Servis Sınav sorularını diğer memurlara satan iki polis memuru olan Waters ve Stone, uyuşturucu operasyonuyla ilgili bir bilgiye tesadüfen rastlarlar. Bu iki arkadaş paranın kaynağını bulabilmek için harekete geçerler. Özenli bir araştırmadan sonra ulaştıkları ipuçları onları sandıklarından çok daha tehlikeli bir durumun ortasında bırakır.

23. Annem ve Babam (2017) Mom and Dad

23. Annem ve Babam (2017) Mom and Dad

IMDb: 5.5

24 saat boyunca dünyadaki tüm ebeveynler bilinmeyen bir sebeple çocuklarına zarar vermeye başlarlar. Genç bir kız ve onun küçük kardeşi de kendi anne ve babalarının kontrolsüz öfkesinden kaçarak hayatta kalmaya çalışırlar.

24. Mandy (2018)

24. Mandy (2018)

IMDb: 6.7

Sevgi dolu bir çift olan Red ve Mandy, ormandaki küçük bir kulübede sakin bir hayat sürmektedir. Hayatlarından fazlasıyla memnun olan Red ve Mandy’nin yaşamı kabuslardan çıkıp gelen bir tarikat yüzünden altüst olur. Korkunç bir tarikatın lideri Mandy’i gözüne kestirmiştir ve verdiği emirle tarikat çiftin evine baskın yapar ve Mandy'yi Red'den alırlar. Onların amacı Mandy'nin bedenine ve ruhuna tamamen sahip olmaktır. Bu süreçte Red, karısına yapılan korkunç şeylere tanıklık etmek zorunda kalır. Red, artık intikam yemini etmiş, karısına yapılanların öcünü almaya kararlıdır. Artık Red’in tek amacı vardır; mutlu hayatlarını darmadağın eden bu korkunç tarikat ve onların hasta ruhlu liderini yakalamak ve hayatının aşkına yaptıkları korkunç şeylerin bedelini hayatlarıyla ödetmektir. 

Kara Gökkuşağının Ötesi ile hatırlanan Panos Cosmatos'un yönetmenliğini üstlendiği filmde Red karakterini Nicolas Cage canlandırıyor. Mandy karakterine ise Andrea Riseborough’un hayat verdiği filmin oyuncu kadrosunda Linus Roache, Bill Duke ve Richard Brake gibi isimler de yer alıyor.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?