Görüş Bildir
Haberler
O, Hollywood Tarihine Adını Altın Harflerle Yazdırdı: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Tom Hanks Filmleri!

O, Hollywood Tarihine Adını Altın Harflerle Yazdırdı: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Tom Hanks Filmleri!

Sinema dünyasından öyle bir kesim var ki hem yetenekleri, hem başarılarıyla isimlerin Hollywood tarihine altın harflerle yazdırdılar. Ölümünün ardından dahi ismi unutulmayacak başarılı isimlerin içinde 2 Oscar ödülü sahibi Tom Hanks de var. Zor rollerin altından kalkabilmesiyle tanınan başarılı oyuncu özellikle dramatik yapımlarda sergilediği performanslarla sinemaya unutulmaz sahneler kattı. Biz de sizler için, mutlaka izlemeniz gereken en iyi Tom Hanks filmlerini listeledik.

Şimdiden keyifli seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük (1988) Big

1. Büyük (1988) Big

IMDb: 7.3

Bu film ile 1988 Oscar En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilen Tom Hanks, hikayede, lunaparktaki dilek makinesine artık büyümek istediğini söyleyen ve bir anda dileğinin gerçekleştiğini gören ve kendini yetişkin bir adam olarak bulan Josh’u canlandırıyor

2. Philadelphia (1993)

2. Philadelphia (1993)

IMDb: 7.7

Eşcinsel olan yetenekli avukat Andrew Beckett, çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu fark edilince işten çıkarılır. Kendisine nedeninin AIDS olduğunu açıklamamalarına rağmen Beckett, nedenin bu olduğundan emindir ve bu hukuk bürosuna dava açmaya karar verir. Başvurduğu avukatlarca bir süre reddedildikten sonra, en sonunda Joe Miller'ı tutmayı başarır.

Miller ilk başta bu davayla ilgilenmekte isteksizdir; çünkü o bir homofobiktir ve Beckett'a karşı da önyargılıdır. Fakat Beckett sayesinde zamanla önyargılarını aşmaya ve korkularını yenmeye başlar. Beckett ise hayatı, gururu ve hakları için kıyasıya bir mücadeleye girmiştir ve adalet için savaşır.

Film, müzikleriyle Oscar'ı hak etmiş, Tom Hanks'e de En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırmış etkileyici bir drama.

3. Sevginin Bağladıkları (1993) Sleepless in Seattle

3. Sevginin Bağladıkları (1993) Sleepless in Seattle

IMDb: 6.8

Karısı Maggie öldükten sonra Sam Baldwin ve oğlu Jonah, Seattle’a taşınırlar. Yaşadıkları ölümün acısından biraz olsun uzaklaşabilecekelerini düşünürler. Ancak aradan on sekiz yıl geçtiği halde Sam halen matemini sürdürmektedir ve uykusuzluk çekmektedir. Jonah da her ne kadar annesini çok özlese de babasının bir an önce yeni bir hayat arkadaşı edinmesini ister. Bir Noel arifesinde Sam, oğlunun da etkisi ile bir radyo kanalını arar. Canlı yayında karısını ne kadar çok özlediğini anlatır. Sam’in hikayesini dinleyen çok sayıda kadın ona aşık olur. Bunlardan biri de Annie’dir ve o, Sam’e bir mektup yazar. Gelen mektubu Jonah açıp okur.İhtiyacı olan kadını babası için bulduğunu düşünür. Bu sırada Annie ile Sam aslında çoktan tanışmışlardır.

4. Forrest Gump (1994)

4. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8.8

Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

5. Apollo 13 (1995)

5. Apollo 13 (1995)

IMDb: 7.6

Apollo 13 ekibi aya gitmek için hazırlanmaktadır. Dönemin en ünlü astronotları olan Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'tan oluşan ekip tüm hayatlarını bu heyecan verici görev için hazırlanarak geçirmişlerdir. Artık her şey yolunda gidiyor gibidir. Ta ki daha aya varmadan oksijen tanklarından biri patlayana ve ölümle imtihan başlayana kadar... Artık Apollo 13'ün aya gitmesi bir yana, dünyaya dönmesi bile mucizelere bağlıdır. Artık sadece üç astronot ve onları kurtarmak için elinden geleni yapacak olan NASA vardır.

Amerikan tarihinin en büyük krizlerinden biri olarak anılan Apollo 13 projesi gerçekler baz alınarak peliküle dökülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) Saving Private Ryan

6. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) Saving Private Ryan

IMDb: 8.6

Er Ryan’ı Kurtarmak'ta, dört çocuk annesi bir kadı İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

7. Mesajınız Var (1998) You've Got Mail

7. Mesajınız Var (1998) You've Got Mail

IMDb: 6.6

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

Sanal dünyada kurulan ilişkiler üzerine yapılmış ilk filmlerden biri olan sevimli yapıtın başrollerinde Meg Ryan ve Tom Hanks ikilisi bulunmakta.

8. Yeşil Yol (1999) The Green Mile

8. Yeşil Yol (1999) The Green Mile

IMDb: 8.5

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

9. Yeni Hayat (2000) Cast Away

9. Yeni Hayat (2000) Cast Away

IMDb: 7.8

FedEx isimli tanınmış bir şirkette sistem analist uzmanı olan Chuck Noland şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünya genelinde seyahatler yapmaktadır. Uzun süreli bir ilişkisi olan ve yoğunluğundan dolayı evlenmeye bile fırsat bulamayan Noland Noel gecesi sırasında aldığı bir telefonda bir işi çözümlemek için Malezya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Yola çıkan adam Güney Pasifik'te uçtuğu sırada uçak bilinmeyen bir sebeple düşer.

Bilincini kaybeden Noland uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. Modern dünyanın nimetleriyle yaşamını sürdürmüş olan çaresiz adam bu adada ne kadar ayakta kalabilecektir?

10. Sıkıysa Yakala (2002) Catch Me If You Can

10. Sıkıysa Yakala (2002) Catch Me If You Can

IMDb: 8.1

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

Amerikan sinemasının en büyük ustalarından Steven Spilerberg'in yönettiği filmin başrollerinde Leonardo Di Caprio ve Tom Hanks var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Azap Yolu (2002) Road to Perdition

11. Azap Yolu (2002) Road to Perdition

IMDb: 7.7

Amerika’daki ekonomik buhran döneminde tetikçilik yaparak hayatını kazanan Michael Sullivan, John Rooney’nin hesabına çalışmaktadır. Fakat Rooney’nin oğlu, babasına kendisinden daha yakın olan bu adamı harcayacak türden dolaplar çevirir. Sullivan, hiç istemediği halde kendi oğlunun da olaya karışması sonucu tehlikeli bir açmaza düşer.

Olayların gelişmesiyle birlikte, hem cinayet mahali fotoğrafçısı hem de suikastçı olan Maguire, Sullivan’ın peşine takılır. Sullivan, ne pahasına olursa olsun oğlunu korumak zorundadır.

12. Terminal (2004) The Terminal

12. Terminal (2004) The Terminal

IMDb: 7.3

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır. 

Yönetmenliğini Steven Spielberg’ün yaptığı film, ilgi çekici bir öyküye sahip bir politik komedi.

13. Kutup Ekspresi (2004) The Polar Express

13. Kutup Ekspresi (2004) The Polar Express

IMDb: 6.6

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

Robert Zemeckis'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin büyük bir kısmını Tom Hanks seslendiriyor.

14. Kadın Avcıları (2004) The Ladykillers

14. Kadın Avcıları (2004) The Ladykillers

IMDb: 6.2

Goldthwait Higginson Dorr III adlı güneyli, dolandırıcı bir profesör, bir grup hırsızı bir araya getirerek bir kumarhane soygununu gerçekleştirmeyi planlar. Planlarını gerçekleştirmek üzere yaşlı bir kadının evinde bir oda kiralarlar. Ancak kadın, çok geçmeden adamların ne yapmaya çalıştığını keşfeder. Bu durumda onun da öldürülmesi gerekmektedir. Ancak bu sanıldığından çok daha zor bir görevdir çünkü yaşlı kadın ziyadesi ile zeki biridir. Öte yandan ötekilerinin de böyle bir suç işlemek için yeterince kurnaz oldukları söylenemez. 1955 yapımı filmin yeni versiyonunda Oscar ödüllü Coen kardeşler ve Oscar ödüllü Tom Hanks bir aradalar.

15. Da Vinci Şifresi (2006) The Da Vinci Code

15. Da Vinci Şifresi (2006) The Da Vinci Code

IMDb: 6.6

Sembol uzmanı Robert Langdon, kendini bir anda gizemli bir cinayet olayının içinde bulur. Kurbanlar, torunu ve Robert ile birlikte Da Vinci tablosunda bir takım ip uçları bulan kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’dur. Robert ile Sophie, gerçeğe ulaşabilmek için Paris’ten Londra’ya doğru yola çıkarlar. Bu yolculukta kendileri ile hem dost ve müttefik olan hem de düşman olanlarla karşılaşacaklardır. Yol onları her nereye götürürse götürsün, açığa çıkartmak üzere oldukları gerçek insan türünün temelini kökünden sarsacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Charlie Wilson'un Savaşı (2007) Charlie Wilson's War

16. Charlie Wilson'un Savaşı (2007) Charlie Wilson's War

IMDb: 7.1

Film, iniş çıkışları, vatani hisleri ve politik zeka vurguları ile gerçek bir hayat öyküsünden alınmıştır. Charlie Wilson, Teksaslı bir kongre üyesidir. Afganista’da Sovyet işgali esnasında komünizm karşıtı direnç gösteren mücahitlere el altından silah ve maddi destek temin eden kişidir. Onun en yakını, koruyup kollayanı, zaman zaman da sevgilisi olan Joanne Herring ise sayılı zenginlerdendir. Aynı zamanda da antikomünisttir. Birlikte yaptıkları bu silah temini işi ile Sovyet işgalini bitirmişlerdir. Göz kamaştırıcı başarıları ile ün saldılar. Film 65. Altın Küre Ödülleri’ne beş dalda aday gösterilmiştir.

17. Melekler ve Şeytanlar (2009) Angels & Demons

17. Melekler ve Şeytanlar (2009) Angels & Demons

IMDb: 6.7

Teoloji uzmanı Robert Langdon, tarihteki en güçlü yeraltı şebekesi olan İlluminati adlı antik gizli kardeşlik cemiyetinin tekrar canlandığını öğrenir. Fakat bu durum, onların varlığından en çok nefret eden kurum olan Katolik Klisesi’nin ölüm tehditi altında olduğu gerçeğini de ortaya çıkarır. Din konusunda çok iyi bilgileri olan Robert, İlluminati’nin Vatikan üzerine kurduğu planları gerçekleştirmek için harekete geçtiğini öğrendiğinde Roma’ya uçar. Bu yolculukta, güzel olduğu kadar gizemli olan İtalyan bilimci Vittoria Vetra da kendisine eşlik edecektir. Dur durak bilmeyen macera ve aksiyonla Robert ve Vittoria, 400 yılık antik sembollerin izini sürerler. Bu Vatikan’ın kurtuluşunun tek anahtarıdır.

18. Çok Gürültülü ve Çok Yakın (2011) Extremely Loud & Incredibly Close

18. Çok Gürültülü ve Çok Yakın (2011) Extremely Loud & Incredibly Close

IMDb: 6.9

Oskar (Thomas Horn) dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası (Tom Hanks),11 Eylül saldırısında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi (Sandra Bullock) gibi mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York şehrinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde sadece dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yeniden öğrenerek başka bir boyuta taşır... 

Okuyucu, Saatler gibi oldukça başarılı uyarlamaların yönetmeni olarak tanıdığımız yapımcı ve yönetmen Stephen Daldry'nin imza attığı yapımın senaryosunu ise 1994'te Forrest Gump filminin senaryosu ile uyarlama dalında Oscar alan Eric Roth, yazar Jonathan Safran Foer'ın aynı adlı romanından uyarladı. Başrolleri ise Tom Hanks, Sandra Bullock ve küçük oyuncu Thomas Horn paylaşıyor...

Travmatik bir dramdan yola çıkıp, umut verici bir hikaye anlatan yapım 16 Mart 2012'de ülkemizde vizyona girecek...

19. Bulut Atlası (2012) Cloud Atlas

19. Bulut Atlası (2012) Cloud Atlas

IMDb: 7.5

1850 yılında Pasifik Okyanusu'ndayız. Adam Ewing Yeni Zelanda'daki takım adalardan zorlu bir deniz yolculuğu yaparak Californiya’daki evine dönmektedir. 1930'lu yıllarda Belçika'da yaşayan beş parasız ama yetenekli bir bestekar olan Robert Frobisher'ın elinde Adam Ewing'in günlüğü vardır. Luisa Rey ise Reagan yönetimindeki Amerika'da yaşayan isyankar ruhlu bir gazetecidir. Yayın evi sahibi Timothy Cavendish ise alıcaklılarından canını kurtarmaya çalışır. Kendisini var eden sisteme isyan eden android garson Sonmi~451 ise yakın gelecekte Güney Kore'dedir. Zachry ise medeniyetin çöküşüne ve ilkel kabilelerin insanlığa hükmetmesine şahit olmak üzeredir...

20. Kaptan Phillips (2013) Captain Phillips

20. Kaptan Phillips (2013) Captain Phillips

IMDb: 7.8

2009 senesinin Nisan ayında yola çıkan MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi, Somali'nin doğu kıyılarında korsanlar tarafından saldırıya uğrar. Bu durum Amerikalılar'ın yaklaşık 200 yüzyıldır başına gelmeyen türden bir korsan saldırısıdır. Geminin dümenindeki deneyimli kaptan Richard Phillips, tayfasını kurtarabilmek için kendini rehine olarak feda eder. Korsan grubuyla, özellikle de liderleri Muse ile psikolojik bir savaşın içerisinde yer aldığı bu süreç, kendisini kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin de eşzamanlı çabasıyla oldukça yüksek tansiyonlu anlara ev sahipliği yapacaktır.

Bourne serisinin son iki filminin yanısıra Bloody Sunday ve United 93 gibi unutulmaz filmlere imza atan Paul Greengrass'in yönetmenliğini üstlendiği 'Captain Phillips'in başrollerinde Tom Hanks, Catherine Keener ve Michael Chernus bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mr. Banks (2013) Saving Mr. Banks

21. Mr. Banks (2013) Saving Mr. Banks

IMDb: 7.5

Amerikalı sinemacı Walt Disney iki kızına Mary Poppins hakkında bir film yapmak için söz verir. İlk başta orijinal romanın yazarı P.L. Travers’dan izin alması gerekmektedir. 1961’de yazar Londra’dan Hollywood’a Disney projesini görüşmek için gelir. Fakat yüzleşemediği bazı acıları ve hesaplaşmaları vardır. California’da kaldığı süre boyunca Avusturalya’daki ailesinin geçmişte çektiği sıkıntıları anımsar. O sene kaybettiği babası Mr. Banks karakterine ilham kaynağı olmuştur. Travers ve Disney film için anlaşmaya varırlar ama Walt Disney’in de masaya getireceği şartlar vardır. 

Disney'in klasikler arasına girmiş filmi 'Mary Poppins'in ortaya çıkış sürecini ve 'kamera arkasını' ele alan filmin yönetmenliğini Pamuk Prenses ve Avcı filminin senaryosuna imza atmış olan John Lee Hancock üstleniyor. Senaryo ise Sue Smith ve Kelly Marcel ikilisine ait. Filmde Walt Disney'i ise Tom Hanks canlandırıyor.

22. Casuslar Köprüsü (2015) Bridge of Spies

22. Casuslar Köprüsü (2015) Bridge of Spies

IMDb: 7.6

Bir Fox Pictures - DreamWorks Pictures yapımı, bu dramatik gerilim türündeki filmde

Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor. Üç Oscar Ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde iki Oscar ödülü bulunan Tom Hanks avukat James Donovan rolünde, ona üç Tony Ödülü ve iki Olivier Ödülü bulunan Sovyet ajanı Rudolf Aben rolündeki Mark Rylance eşlik ediyor. Casuslar Köprüsü'nün senaristleri ise usta yönetmen ve senarist Coen Kardeşler.

23. Sully (2016)

23. Sully (2016)

IMDb: 7.5

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikei ile yüz yüze gelecektir.

Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un 'Highest Duty' adlı kitabından uyarlandı

24. Cehennem (2016) Inferno

24. Cehennem (2016) Inferno

IMDb: 6.2

Venedik'teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks'la birleşirler. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir işadamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Landgdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır...

Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Daha önce Brown'un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da uyarlamalarında ana karakter Robert Langdon'ı canlandıran oyuncuya başrolde Felicity Jones eşlik ediyor. Filmin yönetmenliği Ron Howard üstleniyor. Uyarlamanın senaryosu ise David Koepp'e ait.ı.

25. The Post (2017)

25. The Post (2017)

IMDb: 7.2

Dram türündeki film 1971'de Pentagon belgeleri etrafında dönen yasal süreci konu alıyor. Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee (Hanks) ve yayıncı Katharine Graham (Streep) ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon belgelerini yayınlama kararı alırlar. Belgelerin, Johnson yönetiminin Vietnam Savaşı'nda ABD askerlerinin rolü hakkında kamuoyuna ve kongreye yalan söylediğini, Nixon yönetiminin gizlice savaşı tırmandırdığını ortaya koymaları büyük skandal yaratır. Nixon yönetimi The Post'un bunları yayınlamasını durdurmaya çalışır ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı William Rehnquist davayı Yüksek Mahkemeye sunar. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında büyük bir hukuk mücadelesi verilecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın