Görüş Bildir
Haberler
Rol Aldığı Filmlerdeki Oyunculuğuyla Ağızları Açık Bırakan En İyi Dwayne Johnson Filmleri

Rol Aldığı Filmlerdeki Oyunculuğuyla Ağızları Açık Bırakan En İyi Dwayne Johnson Filmleri

Kaliforniya’da dünyaya gelen Dwayne Johnson, güreşteki lakabı “The Rock” ile biliniyor. 2004 yılında WWE ile kontratının bittiğini duyurdu ve film kariyerine ağırlık verdi. Akrep Kral (2002) ile yakaladığı çıkışı, Kıyamet Öyküleri, Sihirli Dağ ile sürdüren Johnson Hızlı ve Öfkeli 5'te Vin Diesel ve Paul Walker ile başrolleri paylaşmış ve Hızlı ve Öfkeli serisinin çekirdek kadrosuna yerleşmişti. Biz de sizler için en iyi Dwayne Johnson filmlerini listeledik.

Şimdiden keyifli seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Rundown (2003)

1. The Rundown (2003)

IMDb: 6.7

Bir yeraltı patronunun oğlu olan Travis, Amazon’a geldikten sonra kaybolur. Amacı ise paha biçilmez tarihi bir eseri bulabilmektir. Bölgeye gelen bir diğer adam ise yeraltı patronu adına çalışmaktadır ve amacı Travis’i geri döndürmektir. 

İki adam her ne kadar düşman olmalarına ve hatta aynı kadını sevmelerine rağmen güçlerini birleştirirler. Amaçları aynı hazinenin peşinde olan bir adamı ve çalışmalarını durdurmaktır.

2. Yolun Sonu (2004) Walking Tall

2. Yolun Sonu (2004) Walking Tall

IMDb: 6.3

Amerikan Ordu Özel Kuvvetleri için sekiz yıl hizmet verdikten sonra yaşadığı yere dönen Astsubay Chris Vaughn, bölgedeki fabrikada bir iş aramaktadır. Şerif Stan Watkins fabrikanın altı ay önce kapandığını ve aynı zamanda eski okul arkadaşı Jay Hamilton’un kumarhanesi olan Wild Cherry Casino’nun, kasabadaki temel iş ve gelir kaynağı olduğunu söyler. Chris evine gider ve en yakın arkadaşı Ray Templeton’ı görür. Arkadaşları ile bir futbol organizasyonu ayarlamıştır. Oyundan sonra Jay, Chris ve arkadaşlarını, geceyi kumarhanede geçirmeye çağırır. Chris, kumarhanede hile yapıldığını fark edince güvenlikle kavga eder ve neredeyse ölmek üzeredir. Yeğeni Peye, güvenlik görevlilerince satılan uyuşturucuyu temin ettiğinde Chris, kasabanın her anlamda gangasterlerle kuşatılmış olduğunu anlar.

3. Sakin Ol (2005) Be Cool

3. Sakin Ol (2005) Be Cool

IMDb: 5.7

Bir devam filmi olan Sakin Ol, John Travolta ile karşımızda. Chili Palmer, sahip olduğu becerilerini bu defa bambaşka alanlarda ve biçimlerde kullanıyor. Film işlerinde istediğini elde edemeyen Chili, arzuladığı başarıya ulaşabilmek için müzik alanında arayışa giriyor. Bir gün bir arkadaşı ile yemek sırasında yaptığı sohbetle aklına bir fikir düşüyor ve hemen arkadaşının eski eşi olan bir müzik yapımcısına gidiyor. Onu aklından geçenler doğrultusunda ikna etmeye çalışıyor. Planını hayata geçirmek için bazı engelleri aşmak zorunda kalıyor. Bu engeller arasında dev boyutlu bir eşcinsel bodyguard ile Rus mafyası yer almaktadır

4. Doom (2005)

4. Doom (2005)

IMDb: 5.2

Marstaki bir bilimsel araştırma merkezi olan Olduvia’da bir şeyler yolunda gitmemektedir. Tüm araştırmalar durdurulmuştur. İletişim tamamen kesilmiştir. Dahası gelen mesajlar pek rahatlatıcı değildir. Beşinci derece karantina söz konusudur. Dünyadan özel bir tim gönderilir. Merkezde elde edilen sonuçlara göre kaynağı belli olmayan korkunç yaratıklar ortaya çıkmıştır ve bu yapılan deneylerin bir sonucudur. Dünyadan gönderilen ekip ise bu yaratıkları yok ederek, dünyaya da sıçramalarına engel olmaktır. Her türlü silah aracılığı ile bu merkez istasyon arındırılmak zorundadır. Doom aslen bir bilgisayar oyunundan uyarlanmıştır.

5. Gridiron Gang (2006)

5. Gridiron Gang (2006)

IMDb: 6.9

Reşit olmamış gençlerin kaldığı bir tutukevinde kamp yöneticisi olan Sean Porter, gençlere futbol sayesinde takım olabilme bilinci ve kendilerine güven duygusu aşılamaya çalışır. Phil Joanou yönetimindeki filmde, Akrep Kral ve The Rundown filmlerinden tanıdık The Rock başrolde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oyun Bozan (2007) The Game Plan

6. Oyun Bozan (2007) The Game Plan

IMDb: 6.2

Efsanevi body building sporcusu Dwayne Johnson, kariyerini sinemaya kaydırarak, Akrep Kral ile ününü pekiştirmişti. Kötü adam karakterlerini başarıyla canlandıran Johnson, sadece bir kas yığını olmadığını ispat etmek istercesine, oyunculuk yeteneklerini komedi tarzı filmlerle de pekiştirmeye gayret ediyor. Walt Disney Pictures'ın sunduğu filmde bekar bir Amerikan futbolu oyuncusunun eski ilişkilerinin birisinden yedi yaşında bir kızı olduğunu öğrenmesinin ardından gelişen komik olaylar zinciri konu ediliyor. Proje, Dwayne Johnson’un futbol antrenmanları sırasında tendon bağlarında yaşadığı sorun nedeniyle birkaç ay ertelenerek hazırlandı. İri bir adamın naif hallerini beyazperdeye başarıyla aktaran Johnson, gelecek projelerinde komediye devam edeceğinin sinyallerini veriyor.

7. Akıllı Ol (2008) Get Smart

7. Akıllı Ol (2008) Get Smart

IMDb: 6.5

Bazı durumlarda istenmeyen kararlar verilip stratejik planlar yapmak gerekebilir. Örneğin Amerika Birleşik Devlerindeki bir casus teşkilatı olan Control umulmadık bir saldırıya uğradığında işler çıkmaza girer. Control’un kumanda merkezi zarar görünce ajanların kim oldukları ve detaylı bilgileri de açığa çıkar. Bu durumda tek çare Maxwell Smart’ın terfisini ilan etmektir. Kendisi aslında her zaman Ajan 23 ile çalışmak istemiş olsa da öldürücü Ajan 99’da kapı açılır kendisi için. Ortada yok edilmesi gereken KAOS vardır ve iş başa düşmüştür. Smart’ın bu işteki çoşkusu ne kadar işe yarayacak bunu izleyip görmek gerekli.

8. Sihirli Dağ (2009) Race to Witch Mountain

IMDb: 5.7

Tüm dünya kumarhanelerinin şahikası bölge olarak kabul edilen Las Vegas’ın yakınlarında olağanüstü gelişmeler yaşanmaktadır. Taksi şoförü Jack Bruno arabasına Sara ve Seth adlı iki kardeşi aldığında şok geçirecektir. Çünkü şahit olduğu vakalara inanması kolay olmayacaktır. Bu iki kardeş sanki yabancı bir gezegenden gelen iki tuhaf yaratık gibidir ve paranormal güçleriyle ne yapabilecekleri belli değildir. Onları yakalamak için peşlerinde 'kötü niyetli kişiler' olduğundan Jack’in onlarla birlikte hareket etmekten başka çaresi kalmaz. Dünyada yaşlanmayan bir karakter olan Wonder Woman, yıllar içerisinde başına gelmiş olaylar, film olarak karşımıza çıkıyor. 2020 filmleri olarak gösterime girecek olan film 1975 yapımı ve aynı adlı kitaptan uyarlama olan Escape to Witch Mountain filminin 2009 uyarlaması olan Sihirli Dağ, Walt Disney yapımı bir film.

9. Yedek Polisler (2010) The Other Guys

9. Yedek Polisler (2010) The Other Guys

IMDb: 6.7

Polis teşkilatlarında iki ayrı kuvvet arasında hep süregelen bir rekabet, hırs ve kıskançlık konusu vardır. Büro işlerinde çalışanlar cadde ve alan çalışması yapan meslekdaşlarını çekemezken, sahadakiler de ofiste sekreterya işleriyle uğraşan polisleri hor görürler. İşte New York’ta çalışan polis dedektifleri Allen Gamble (Will Ferrell) ve Terry Hoitz (Mark Wahlberg) kağıt işlerinden ve boş geçen günlerden sıkılan iki arkadaştır. Kıskanılan polis memurları Highsmith’e (Samuel L. Jackson) ve Danson’a (Dwayne Johnson) katlanamayan kahramanlarımız yaptıkları işe biraz heyecan katmak için bir plan yaparlar. Fakat işler umdukları gibi gitmez.

10. Faster (2010)

10. Faster (2010)

IMDb: 6.5

Avcının tam olarak av olduğu bu filmde, kahramanımız Sürücü işlediği bir suç nedeniyle on yıl hapis cezası alır. Cezasını tamamlayan Sürücü, on yıl kaldığı hapishanede tek bir amaca odaklanır. Bir soygunda hayatını kaybeden kardeşinin intikamını almak...

Ama bu görev hiç de göründüğü kadar kolay bir şey değildir. Çünkü dışarısı on yıl içinde fazlasıyla değişmiştir, sokaklar eskisi gibi değildir. Amacına ulaşmak için kara listesindeki kişileri tek tek avlamaya başlayan Sürücü'yü bu korkunç planından alıkoyacak yalnızca iki kişi vardır. Biri eski bir polis memuru, diğeri de kiralık bir katildir…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hızlı ve Öfkeli 5-6-7-8 (2011) The Fast and the Furious 5-6-7-8

11. Hızlı ve Öfkeli 5-6-7-8 (2011) The Fast and the Furious 5-6-7-8

IMDb: 7.3

2001'de başladığından beri devamını getirmek konusunda hızı ve öfkesi dinmeyen seri 'Hızlı ve Öfkeli'nin ekibe tekrar katılan Dwayne Johnson'lı son macerası 'Hızlı ve Öfkeli 5', tercihini 3D'den ziyade IMAX'ten yana kullanan serinin son macerası... 

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra poslisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş adamı değildir...

Hedefini asla ıskalamayan inatçı federal ajan Luke Hobbs Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyona başlar. Şimdi Hobbs, diğerleri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır...

12. Gizemli Adaya Yolculuk (2012) Journey 2: The Mysterious Island

12. Gizemli Adaya Yolculuk (2012) Journey 2: The Mysterious Island

IMDb: 5.8

Sean Anderson (Josh Hutcherson) okyanus ortasında gizemli bir adadan şifreli bir sinyal alır. Onu durduramayacağını anlayan üvey babası Hank (Dwayne Johnson) maceraperest Sean ile birlikte ipuçlarının peşinden gider. Yolculuklarına helikopter pilotu Gabato ve onun genç, güzel, inatçı kızı Kailani de eşlik edince gizemli adanın peşine düşen ekip tamamlanır. Bir hortum fırtınası sonrası gözlerini kumsalda açan ekip, geçidi keşfettikten sonra cennet misali bir manzarayla karşılaşırlar. Altından şelaleler, volkanlar, farklı canlı türleri ve daha bir çok sır onları beklemektedir: tabii Sean'ın büyükbabasıyla birlikte!

13. Muhbir (2013) Snitch

13. Muhbir (2013) Snitch

IMDb: 6.5

Üniversite öğrencisi genç oğlu, yanlış bir suçlamayla uyuşturucu satıcılığından 20 yıl hapis cezası alınca, düzenli ve sakin bir aile hayatı süren babasının yapacak tek bir şeyi alır: polisle iş birliği yaparak kılık değiştirecek ve uyuşturucu çetesinin en tepesindeki adama ulaşmaya çalışacaktır. Kendi hayatını da riske attığı için eşiyle arası bozulacak olsa da, oğlunu hapiste çürütmeye hiç niyeti yoktur. Fakat kendilerine karşı polisle işbirliği yaptığı örgüt, azımsanmayacak kadar tehlikeli adamlardan oluşmaktadır. John oğlunu kurtarmanın yanı sıra hayatta kalma mücadelesi de verecektir..

Filmin yönetmenliğini Ric Roman Waugh üstlenirken senaryo da Waugh ile birlikte Justin Haythe'nin imzası var. Aksiyon türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal gibi isimler yer alıyor.

14. G.I. Joe: Misilleme (2013) G.I. Joe: Retaliation

14. G.I. Joe: Misilleme (2013) G.I. Joe: Retaliation

IMDb: 5.8

G.I. Joe Efsanesi son filminde yine zorlu görevlerle geri dönüyor. Ekip bu sefer dünyayı hakimiyeti altına almayı hedefleyen Zartan ve onun adın çalışanlar ve Zartan'ın etkisi altına giren dünya liderleriyle zorlu bir mücadeleye giriyor... Stephen Sommers'ın 2009 yılında çektiği gişe filmi G.I. Joe: Kobra’nın Yükselişi (G.I. Joe - Rise of Cobra) filminden bayrağı devralan Jon Chu başrollere Dwayne Johnson, Channing Tatum ve Ray Park'ı taşırken, kadroya Bruce Willis, Ray Stevenson, Adrianne Palicki, Jonathan Pryce, Lee Byung-hun, Elodie Yung gibi yıldızlar eşlik ediyor. 3D vizyona girecek bol yıldızlı film için beklentiler de yüksek.

15. Herkül: Özgürlük Savasçısı (2014) Hercules

15. Herkül: Özgürlük Savasçısı (2014) Hercules

IMDb: 6.0

Radical Studio’nun çok sevilen ve daha önce çizgi film ve televizyon dizisi olarak uyarlanan “Hercules: The Thracian Wars” grafik romanı temel aksiyonu filminin yönetmenliğini Brett Ratner üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Ian McShane, Dwayne Johnson, Rufus Sewell Joseph Fiennes, Rebecca Ferguson, Aksel Hennie ve John Hurt gibi birbirinden ünlü isimleri barındıran filmin senaryosunda ise Ryan Condal ve Evan Spiliotopoulos’un imzası olacak. 

Yapımcılığını Paramount Pictures ve Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyoları'nın beraber üstlendiği filmde doğa üstü güçlerin hakimiyetinden ziyade, daha mantıklı bir dünyada geçmesi planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. San Andreas Fayı (2015) San Andreas

16. San Andreas Fayı (2015) San Andreas

IMDb: 6.1

California'da yaşanan ve Batı Kıyı Şeridi'nin tamamını etkileyen büyük çaplı bir deprem faciasının ardından yaşanan arama kurtarma sürecinde, itfaiye eri Tom'un yaşadıklarını ön plana alan film, genç adamın duygusal hayatı ile sorumluluklarını dengede tutma çabasına odaklanıyor.

Kötü şöhreti ile bilinen San Andreas Fayı’nın kırılması ile 9 şiddetindeki bir depremle Kaliforniya sallanır. Bir arama kurtarma pilotu ve artık araları pek de iyi olmayan eşi, Los Angeles’tan San Francisco’ya, kızlarını kurtarmak için yola çıkarlar. Ancak, kuzeye yaptıkları bu tehlikeli yolculuk, henüz sadece bir başlangıçtır. Ve ne zaman en kötüsü artık bitti diye düşünseler, daha da kötüsü başlamaktadır.

17. Merkezi İstihbarat (2016) Central Intelligence

17. Merkezi İstihbarat (2016) Central Intelligence

IMDb: 6.3

Eski bir dostuyla uzun bir aradan sonra Facebook aracılığıyla yeniden bir araya gelen bir muhasebecinin kendisini uluslarası casusluk dünyasının tam göbeğinde bulmasını konu alan film hem aksiyon meraklılarını hem de gülmek isteyenleri cezbedecek gibi görünüyor. İki arkadaş gençliklerindeki farklılıkları bir kenara bırakarak maceranın içine atılıyor.

Rawson Marshall Thurber'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Dwayne Johnson ve Kevin Hart paylaşıyor.

18. Jumanji: Vahşi Orman (2017) Jumanji: Welcome to the Jungle

18. Jumanji: Vahşi Orman (2017) Jumanji: Welcome to the Jungle

IMDb: 7.0

Dört sıra dışı arkadaş bir video konsol oyunu bulur. Daha önce kimse bu oyunun adını duymamıştır. Heyecanla oyunu incelemeye başlayan ve oynamaya koyulan dört ergen kendilerini vahşi bir ormanda avatarların bedenlerinin içinde bulurlar. Kısa bir süre sonra Jumanji ile oynadıklarının düşünen çocuklar kendilerinin de bir oyunun içinde olduğunu keşfederler. Sonsuza kadar Jumanji’nin içinde hapsolmamak için hayatların macerasını yaşamak zorundadırlar. 

1995 yapımı kült film Jumanji'nin devam halkası olan filmin başrollerini Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ve Nick Jonas üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Jake Kasdan otururken, filmin senaryosu ise Scott Rosenberg'e emanet.

19. Sahil Güvenlik (2017) Baywatch

19. Sahil Güvenlik (2017) Baywatch

IMDb: 5.6

Mitch Buchannon kendini işine adamış, cesur ve sorumluluk sahibi bir cankurtarandır. Sorumlu olduğu koyu korumak onun için her şeyden önce gelmektedir. Emerald körfezinde bir yerel kahramana dönüşmüştür. Onunla birlikte çalışan ekibiyle hiçbir sorunu yoktur ve ekip görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getirmektedir. Ancak günün birinde aralarına yeni bir ekip üyesi daha katılır. Bu küstah yeni cankurtaran Mitch'in sinirlerini bir hayli zorlayacaktır. Ancak koyu tehdit eden bir suç planı su yüzüne çıkınca ikili aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp birlikte olmak zorundadır...

90'ların meşhur dizisi Sahil Güvenlik (Baywatch) beyazperdeye uyarlanan filmin başrollerini Dwayne Johnson ve Zac Efron üstlenirken, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Jon Bass, Kelly Rohrbach ve Ilfenesh Hadera da kadroda yer alıyor.

20. Rampage: Büyük Yıkım (2018) Rampage

20. Rampage: Büyük Yıkım (2018) Rampage

IMDb: 6.1

İnsanları kendinden uzak tutan bir Primatolog olan Davis Okoye, doğumundan beri bakımıyla ilgilendiği oldukça zeki bir goril ile arasında inanılmaz bir bağ kurar. Oldukça nazik olan maymun, uygulanan yanlış bir deney sonucu korkunç bir canavara dönüşür. Konu ile ilgili araştırma yapıldıkça, benzer şekilde dönüştürülmüş bir çok yırtıcı hayvan keşfedilir. Davis, küresel bir afetin oluşmasını engellemek, genetiği değiştirilmiş hayvanları kurtarmak için, gözden düşmüş bir genetik mühendisi ile birlikte harekete geçer.

Aynı isimli bir video oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gökdelen (2018) Skyscraper

21. Gökdelen (2018) Skyscraper

IMDb: 5.9

Will Sawyer, eski bir FBI Rehine Kurtarma Ekibi lideridir. Fakat artık gökdelenlerin güvenliğini değerlendirmektedir. Çin’deki görevi sırasında dünyanın en uzun ve en güvenli binası ateşler içinde kalınca tüm suç onun üzerine atılır. Bu olay üzerine artık aranan bir adam olan Will, yangının sorumlularını bularak adını temizlemeli ve binanın içinde sıkışıp kalmış olan ailesini ateş hattından kurtarmalıdır. Yönetmen ve senarist koltuğunda “Yakar Top”, “Bu Nasıl Aile?” ve “Merkezi İstihbarat” filmleriyle tanınan Rawson Marshall Thurber’ın oturduğu filmde Will Sawyer karakterini Jumanji: Vahşi Orman, Hızlı ve Öfkeli, San Andreas Fayı ile tanınan Dwayne Johnson yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca “Orange is the New Black”in yıldızı Pablo Schreiber, “Land of Mine” filminden tanıdığımız Roland Møller, “Preacher” dizisinden Noah Taylor, Kevin Rankin, Neve Campbell, Byron Mann, Chin Han, Paul McGillion, Byron Lawson, Hannah Quinlivan ve Adrian Holmes gibi isimlerin de yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Robert Elswit’in üstlendiği filmin müzikleri Steve Jablonsky’e ait.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın