Görüş Bildir
Haberler
Sinefillerin Uzak Doğu Sineması Üzerine Master Yapmasını Sağlayacak Birbirinden Muhteşem 25 Film

Sinefillerin Uzak Doğu Sineması Üzerine Master Yapmasını Sağlayacak Birbirinden Muhteşem 25 Film

Begüm
18.08.2022 - 13:25

Uzak Doğu sineması aşıkları burada mı? Peki ya Uzak Doğu filmlerine ilgi duyan ama çok bilmeyenler de burada mı? İşte bu içeriğimiz tam size göre çünkü Uzak Doğu sinemasının en kült eserlerini bu içeriğimizde inceledik. Mutlaka izlemeniz gereken Uzak Doğu filmleri ve konularından en popüler Uzak Doğu filmleri ve içeriklerine kadar pek çok filmi sizin için derledik. Eğer hazırsanız en iyi Uzak Doğu filmleri ve daha fazlasının yer aldığı içeriğimize başlayalım. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şüphe (2018)

1. Şüphe (2018)

IMDb: 7,5

Yarı zamanlı kurye olarak çalışan Jongsu aynı zamanda bir şeyler yazmakta olan bir yazardır. Bir gün paket götürdüğü bir evde eski arkadaşı Haemi’yle karşılaşır. Zaman içerisinde Haemi’yle yakınlaşan Jongsu, Haemi’nin Afrika seyahati boyunca kedisine bakmayı kabul eder. Haemi seyahatten yeni tanıştığı biriyle dönünce herkesin hayatı değişir. 

Oyuncular: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

Yönetmen: Lee Chang-Dong

2. Parazit (2019)

2. Parazit (2019)

IMDb: 8,5

Oldukça zor koşullarda yaşayan Kim Ailesi bir gün her açıdan soylu ve zengin Park Ailesi ile tanışır. Kim Ailesi'nden birinin Park Ailesi'ne işe girmesi ile zaman içerisinde tüm aile bu evin bir çalışanı olmaya başlar. Kim Ailesi'nin sunduğu konfor ve hizmet o kadar iyi ve profesyoneldir ki evi yavaş yavaş ele geçirmeye başlarlar. Park Ailesi evlerini ve her şeylerini yavaşça bu aileye kaptırır. Zamansız gelen bir misafir Kim Ailesi'ni tehdit etmeye başlayınca işler değişir.

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

Yönetmen: Bong Joon Ho

3. Hizmetçi (2016)

3. Hizmetçi (2016)

IMDb: 8,1

1930'larda bir dolandırıcı kendini kont olarak tanıtır. Japon varis Leydi Hideko'nun tüm servetini kendisine geçirmeyi hedefleyen dolandırıcı leydiyi kendine aşık etmeye karar verir. Leydiye hizmet etmesi için Sook-hee'yi hizmetçi olarak kiralayan kontun düşünemediği bir şey vardır. Zaman içerisinde Sook-hee leydiye deli gibi aşık olacaktır.

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

Yönetmen: Park Chan-Wook

4. Beasts Clawing at Straws (2020)

4. Beasts Clawing at Straws (2020)

IMDb: 7,0

Hasta annesine bakan bir adam aynı zamanda sahip olduğu restoranın kötü gitmesi sonucu oluşan ekonomik zorluklarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Bir gün sauna dolabı içerisinde hayatını değiştirecek kadar yüklü bir miktarda para bulur. Bulduğu bu para ile her şey alt üst olur.

Oyuncular: Jeon Do-yeon, Jung Woo-sung, Sung-Woo Bae

Yönetmen: Yong-hoon Kim

5. Telefon (2020)

5. Telefon (2020)

IMDb: 7,1

Seo-Yeon çalan telefonu açtığında hayatı değişir. Onu arayan bir seri katildir fakat başka bir zamandadır. Seri aktil Seo-Yeon ile kendi hayatını birbirine bağlar. Katil kendi geçmişini değiştirmek içinSeo-Yeon'ın geçmişi ile oynar.

Oyuncular: Shin-Hye Park, Jeon Jong-seo, Sung-ryung Kim

Yönetmen: Chung-Hyun Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lion (2016)

6. Lion (2016)

IMDb: 8,0

Hintli bir çocuk daha 5 yaşındayken abisini bir trenin vagonunda beklerken uyuya kalır. Uyandığında evinden kilometrelerce uzakta, hiç bilmediği bir yerdedir. Calcutta'da gözlerini açan çocuk yolu bulmaya çalışırken kaybolur ve kimsesiz kalır. Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilen bu çocuk oldukça iyi bir şekilde sevgiyle büyütülür. Büyüdüğünde ailesini arama isteği gelir fakat elinde ailesine dair hiçbir şey yoktur. Bunun için ülkesine Hindistan'a döner.

Oyuncular: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman

Yönetmen: Garth Davis

7. Under the Open Sky (2020)

7. Under the Open Sky (2020)

IMDb: 7,2

Eski bir yakuza cinayetten dolayı 13 yıl hapis yatar. 13 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan yakuza bu yeni hayatına alışmaya çalışır. Dünyanın normal düzenine girmeye, iş bulmaya ve normal şekilde yaşamaya çalışırken aynı zamanda annesini de arar. 

Oyuncular: Taiga Nakano, Koji Yakusho

Yönetmen: Miwa Nishikawa

8. One Cut of the Dead (2017)

8. One Cut of the Dead (2017)

IMDb: 7,6

Yönetmen Higurashi zombilerle ilgili film çekmeye karar verir. Düşük bütçeli olarak çekeceği bu filmi İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir alanda çekmeye karar verir. Çekime başladıkları sırada dünyada gerçek bir zombi salgını başlar. Set alanına gelen zombilerden kaçmaya çalışan ekip bu anları kayda almaya başlar.

Oyuncular: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama

Yönetmen: Shin'ichirô Ueda

9. The Man Standing Next (2020)

9. The Man Standing Next (2020)

IMDb: 6,9

Kore İstihbarat Teşkilatı Kore'de askeri yönetimin başında bulunan Park Chung-hee’nin yönetimine verilir. Bu dönemde KCIA komutanı olan KIM Gyu-Pyeong oldukça gelecek vaat eden başarılı bir komutandır. Hükümetin karanlık anlaşmalarını bilen komutan gerçekleri örtbas etmeye çalışır.

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Sung-min Lee, Do-Won Kwak

Yönetmen: Min-ho Woo

10. Acımasız (2017)

10. Acımasız (2017)

IMDb: 6,7

Organize Suçlar biriminde çalışan Hyun-su ekibiyle uzun süredir bir uyuşturucu çetesini yakalamaya çalışmaktadır. Çetenin içine köstebek olarak sızan Hyun-su zaman içerisinde çetenin önemli ve güçlü isimlerinden biri olan Jae-ho ile yakınlık kurarak çetenin iyice içine sızmayı başarır. İşler karışınca Hyun-su iki tarafın arasında kalır. Hyun-su gerçekleri öğrendiğinde büyük bir intikam almayı planlar.

Oyuncular: Kyung-Gu Sol, Si-wan Yim, Kim Hie-won

Yönetmen: Sung-hyun Byun

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. True Mothers (2020)

11. True Mothers (2020)

IMDb: 6,9

Satoko ve Kiyokazu evlilikleri ve ailelerini bir çocuk ile büyütmek isterler. Fakat tedavi olmalarına rağmen çiftin çocuğu olmaz. Bunun üzerine evlat edinmeye karar veren çift Asato isimli bir kız çocuğunun ailesi olur. Oldukça güzel giden bu aile tablosunu, 6 yıl sonra ortaya çıkan Asato'nun annesi bozacaktır.

Oyuncular: Arata Iura, Hiromi Nagasaku, Aju Makita

Yönetmen: Naomi Kawase

12. The Lunchbox (2013)

12. The Lunchbox (2013)

IMDb: 7,8

Kadınların evde yaptıkları yemekleri firmalar işçilere ulaştırır. Bir gün bir sefer tası yanlış kişiye gider. Ila Singh'ten, Saajan Thomas'a giden sefer tası bu ikili arasında farklı bir boyut kazanır. Sefer tasının içine yazdıkları notlar ile haberleşmeye ve iletişim kurmaya başlarlar. Zaman içerisinde gerçek dünyadan uzaklaşırlar...

Oyuncular: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

Yönetmen: Ritesh Batra

13. Kül En Saf Beyazdır (2018)

13. Kül En Saf Beyazdır (2018)

IMDb: 7,0

Çin'de yaşayan dansçı Qiao, şehrin ganster isimlerinden Bin'e kalbini kaptırır. Şehirde çeteler arasında bir kavga çıkar. Qiao sevgilisini korumak için kavganın arasına karışır ve birine ateş eder. Bundan dolayı 5 yıl hapis yatan Qiao, hapisten çıkar çıkmaz Bin'i aramaya başlar.

Oyuncular: Zhao Tao, Liao Fan, Xu Zheng

Yönetmen: Jia Zhangke

14. Bad Genius (2017)

14. Bad Genius (2017)

IMDb: 7,6

Lisede oldukça başarılı bir öğrenci olan Lynn zekası ile para kazanmak ister. Böylece sınıf arkadaşlarına parayla kopya vermeye başlar. Zaman içinde işleri büyüten Lynn'in karşısına büyük bir fırsat çıkar. Bu fırsat diğerleri kadar kolay değildir, pek çok sınava girmesi gerekmektedir. Lynn ve arkadaşları sınav için bir düzen kurar.

Oyuncular: Chutimon Chuengcharoensukying, Eisaya Hosuwan, Sahajak Boonthanakit

Yönetmen: Nattawut Poonpiriya

15. Baskın (2011)

15. Baskın (2011)

IMDb: 7,6

Özel tim aradığı uyuşturucu çetesi için bir apartmana baskın düzenler. Fakat baskın yaptıkları apartmanda katiller, uyuşturucu tüccarları ve pek çok çeşit suçlu vardır. Baskın haberi binaya daha önceden ulaştığı için tüm bina örgütlenir ve tüm çıkışları tutarlar. Polisler tuzağa düşer ve pek çok polis hayatını kaybeder. Kurtulabilenlerin ise 30 katlı binanın tepesine çıkması gerekmektedir.

Oyuncular: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Joe Taslim

Yönetmen: Gareth Evans

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Okja (2017)

16. Okja (2017)

IMDb: 7,3

En yakın arkadaşı Okja'nın hayatını kurtarmak için Mija her şeyi yapmaya hazırdır. Çok uluslu bir şirketin varlığını tehlikeye atarak biricik hayvan dostu Okja'yı kurtarmaya çalışır. İnsan ile hayvan arasındaki dostluğa odaklanan Okja özgür ruhlu Mija'nın yapabileceklerini gözler önüne seriyor. 

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

Yönetmen: Bong Joon Ho

17. Şeytanı Gördüm (2010)

17. Şeytanı Gördüm (2010)

IMDb: 7,8

Oldukça tehlikeli olan Kyung-chul bir seri katildir. Esrarengiz cinayetleri ile bilinen Kyung-chul oldukça zekidir. Tüm zekasını cinayetlere kullanmaktadır. Çocuk veya yetişkin ayrımı yapmadan herkesi öldürmektedir. Gizli bir ajan olan Dae-hoon ise Kyung-chul'un peşine düşmüştür.

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Choi Min-sik, Oh San-ha

Yönetmen: Kim Jee-Woon

18. Last Life in the Universe (2003)

18. Last Life in the Universe (2003)

IMDb: 7,5

Kütüphaneci olan Kenji oldukça intihara meyilli biridir. Gizemli bir yapısı vardır. Kenji bir gün yakuza çete üyesini kazayla öldürür. Noi de aynı gün kız kardeşini bir trafik kazasında kaybeder. Noi ile Kenji tesadüfen karşılaşır.

Oyuncular: Tadanobu Asano, Sinitta Boonyasak, Takashi Miike

Yönetmen: Pen-Ek Ratanaruang

19. Ürpertici Aşk (2011)

19. Ürpertici Aşk (2011)

IMDb: 6,8

Küçükken hayaletler gördüğünü iddia eden Kang Yeo-Ri hala bunun etkisini yaşamaktadır. Ma Jo-Goo ise Kang Yeo-Ri'ye yardım etmek ister. Birlikte bir yolculuğa çıkan bu ikiliyi fantastik olaylar beklemektedir.

Oyuncular: Son Ye-jin, Lee Min-ki, Cheol-min Park

Yönetmen: In-ho Hwang

20. Sky of Love (2007)

20. Sky of Love (2007)

IMDb: 6,8

Mika tüm hayatını rüyalarındaki erkeği bulmaya adar. Gerçek aşkın peşinde olan Mika biriyle tanışır. Tanıştığı kişi kendisini uzun bir süre sır gibi saklar ve hiçbir şey bilinmez. Bu ikilinin arasındaki ilişki farklı bir boyuta evrilir.

Oyuncular: Yui Aragaki, Haruma Miura, Yûko Asano

Yönetmen: Natsuki Imai

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Steel Rain (2017)

21. Steel Rain (2017)

IMDb: 7,1

Kore Savaşı'nı engellemek için Kuzey Koreli eski bir ajan, Güney Koreli hükümet yetkilisi ile birlikte çalışmaya başlar. Birlikte gizli bir operasyon yürütürler. 

Oyuncular: Jung Woo-sung, Do-won Kwak, Kim Kap-su

Yönetmen: WooSuk Yang

22. Zombi Ekspresi (2017)

22. Zombi Ekspresi (2017)

IMDb: 7,6

Yoğun iş hayatından dolayı kızıyla çok ilgilenemeyen Sok-woo tatilde kızını mutlu etmek için onu eski eşinin yanına götürmeye karar verir. Busan'a gitmek için bindikleri trende zombi virüsü taşıyan bir kadın vardır. Kadın virüsü tüm trene yaymaya başlar. Kadının virüsü bulaştırdığı herkes zombiye döner. Tren dışında tüm ülkeye de yayılmaya başlayan virüsten Sok-woo ve yolcular kaçmaya çalışır. 

Oyuncular: Gong Yoo, Yu-mi Jung, Ma Dong-seok

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

23. Hırçın Sevgilim (2001)

23. Hırçın Sevgilim (2001)

IMDb: 8,0

Kyun-woo metro ile eve dönerken metroda bir kızla karşılaşır. Çok güzel olan bu kız çok fazla sarhoştur. Ayakta bile duramayan kız tam tren raylarına düşecekken Kyun-woo onu kurtarır ve trene bindirir. Samimi bir şekilde duran bu ikiliyi herkes sevgili zanneder, o andan itibaren işler ikisi için de değişir.

Oyuncular: Gianna Jun, Cha Tae-hyun, Mu-yeong Lee

Yönetmen: Jae-young Kwak

24. Tatlı Tuzlu (1994)

24. Tatlı Tuzlu (1994)

IMDb: 7,8

3 kızı olan Chu aynı zamanda bir aşçıdır. Aile her pazar akşamı Chu'nun yaptığı Çin yemeklerini yemek için toplanır. Birbirinden oldukça farklı kariyerleri ve kişilikleri olan bu üç kardeşin hayatı ortanca olanın kariyerinin değişmesi ile farklı bir hal alır.

Oyuncular: Sihung Lung, Kuei-Mei Yang, Chien-lien Wu

Yönetmen: Ang Lee

25. Bitmeyen Yürüyüş (2008)

25. Bitmeyen Yürüyüş (2008)

IMDb: 7,9

Ailenin çocukları eşlerini ve kendi ailelerini toplayarak aile ocağına ziyarete gelirler. Ailenin en büyük oğlunun ölüm yıldönümünde bir araya gelen ailedeki sırlar, kırgınlıklar ve kızgınlıklar ortaya çıkar...

Oyuncular: Hiroshi Abe, Yui Natsukawa

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın