Görüş Bildir
Haberler
Child's Play'den The Ring'e Kadar Başrolünde Çocukların Yer Aldığı 15 Korku Filmi

Child's Play'den The Ring'e Kadar Başrolünde Çocukların Yer Aldığı 15 Korku Filmi

06.08.2022 - 10:30

Çocukların dünyası her zaman sırlarla dolu. Onların gizli dünyalarının kapılarını aralayan ve olup bitenleri hayal gücü yardımıyla bambaşka bir hikâyeyle aktaran filmler, her dönem en çok izlenen korku filmleri arasında yerini alıyor. İşte, karşınızda kötü karakterlerin çocuklar tarafından canlandırıldığı ve hâlâ ilgiyle izlenen tüm zamanların en iyi 15 korku filmi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Village Of The Damned / Lanetliler Köyü (1995) IMDb: 5.6

15. Village Of The Damned / Lanetliler Köyü (1995) IMDb: 5.6

Lanetliler Köyü olarak bilinen bu filmde korku, bilim kurgu ve gerilim ögeleri ağırlıklı olarak gözlemleniyor. Amerika'da geçen hikâyede bir köyde hamile kalan tüm kadınların doğurduğu çocukların normal olmadığı anlaşılıyor. Bu durum tüm karakterleri çeşitli maceralara sürüklüyor. Filmin oyuncu kadrosunda Christopher Reeve ve Linda Kozlowski gibi isimler bulunuyor. Aynı zamanda film, müzikleriyle de ilgi çekiyor.

14. It's Alive / O Yaşıyor (1974) IMDb: 5.8

14. It's Alive / O Yaşıyor (1974) IMDb: 5.8

Bu korku filmin konusu, üniversite okuyan genç bir kadının hamileliği esnasında fark edilen enteresan gelişmeler sonucu bebeğin acilen doğumuna karar verilmesi ve dünyaya gelen çocuğun dönüşüm sürecini içeriyor. Çocuk, bir mutant olarak dünyaya geliyor ve herkesi öldüren bir canavara dönüşüyor. Daha sonra çocuk polisten, ailesinden ve onu arayan herkesten kaçıyor.

13. Hide and Seek / Saklambaç (2005) IMDb: 5.9

13. Hide and Seek / Saklambaç (2005) IMDb: 5.9

Kahramanımız Emily, annesinin intiharı sonrasında psikolojik sorunlar yaşıyor ve babasıyla hayatına kaldığı yerden devam edecekken kendisine bir hayali arkadaş ediniyor. Bu hayali arkadaşına Charlie adını koyuyor ve bu durum sosyolog babası tarafından fark ediliyor. Emily ve babasının başına ardı ardına gelen olaylar Charlie'nin hayali bir arkadaş değil gerçekten var olan bir canlı olduğunu ortaya koyuyor.

12. The Boy / Lanetli Çocuk (2016) IMDb: 6.0

12. The Boy / Lanetli Çocuk (2016) IMDb: 6.0

Kendisine yeni bir iş arayan dadı, görüşmeye gittiği evlerden birinde işe kabul ediliyor ve çalışmaya başlıyor. Eve gittiğinde ise şok olacağı bir manzarayla karşılaşıyor. Bakması gereken çocuğun gerçek bir çocuk değil, oyuncak bebek olduğunu fark ediyor. Dadı, bebeği oyuncak olarak görse de başına ardı ardına çok karmaşık ve talihsiz olaylar gelince bebeğin gerçek olduğu kanaatine varıyor. Sürekli yanlış bir şeyler yaptığında ailenin 20 yıl önce ölen oğulları yerine konan bebek tarafından dadının başına çoraplar örülmeye devam ediyor.

11. The Good Son / İyi Evlat (1993) IMDb: 6.4

11. The Good Son / İyi Evlat (1993) IMDb: 6.4

Bir çocuğun katil olabileceğine ihtimal verir misiniz? Mark'ın kuzeni Henry, bir çocuktan ziyade rahatsızlıkları nedeniyle aşırı şiddet eğilimli kişilik bozukluğuna sahip. Bu nedenle Henry, rahatsız edici ve çok korkunç eylemlerde bulunuyor. Filmde birçok sahne çeşitli fikir ayrılıklarına sebep olsa da işlenen konu, farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Mark ve yakın dostluk kurduğu Henry'nin hikâyesinin, filmin yayınlandığı döneme damga vurduğunu söylememizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pet Sematary / Hayvan Mezarlığı (1989) IMDb: 6.5

10. Pet Sematary / Hayvan Mezarlığı (1989) IMDb: 6.5

İki çocuklu bir aile, yeni taşındıkları bölgede kedilerini bir kazada kaybediyor. Yeni komşuları, aileye tavsiyede bulunarak kedinin canlanması ve geri gelmesi için kediyi eski bir mezarlığa gömmeyi teklif ediyor. Ölüyü diriltmesiyle ünlü olan bu mezarlığa gömülen kedi, gerçekte canlanıyor. Daha sonra ailenin kızları, küçük yaşta hayatını kaybedince onlar da bu mezarlığa gömülüyor ve olaylar gelişiyor.

9. Child's Play / Çocuk Oyunu (1988) IMDb: 6.6

9. Child's Play / Çocuk Oyunu (1988) IMDb: 6.6

Korku filmlerinde ve çocukların hikâyelerini anlatan gerilim filmlerinde her zaman önemi büyük olan Child's Play, Chucky adlı efsaneye yer veriyor. Filmin adı unutulsa bile Chucky'nin adı hafızalardan silinmiyor. Bir suçlunun ruhunu oyuncak bebeğin içine hapsetmesiyle başlayan hikâye, çocuk ve suçlu arasında bir sır olarak kalmıyor. Çocuğun tüm amacı, ailesini bu duruma inandırmaktan ibaret oluyor. Bu süre zarfında Chucky, birçok suça karışıyor ve cinayet işliyor. Aynı zamanda kaçmaya da devam ediyor.

8. The Brood / Kuluçka (1979) IMDb: 6.8

8. The Brood / Kuluçka (1979) IMDb: 6.8

Garip tedavi yöntemleri olan bir psikolog, eşi ve çocuğuyla sorunlar yaşarken annesi ve babası farklı güçlere ve görüntülere sahip çocuklar tarafından saldırıya uğruyor. Psikologtan şüphelenen baba, bu durumda yine eşinden şüpheleniyor. Çünkü çocukta anlamsız şekilde morluklar ve yer yer şişlikler görülebiliyor. Bu bağlantı türü ve tedavi teknikleri, izleyenleri şaşkınlığa uğratıyor. Mutant çocuklar, cinayetler işliyor ve rahatsız edici eylemlerde bulunuyor.

7. Orphan / Evdeki Düşman (2009) IMDb: 7.0

7. Orphan / Evdeki Düşman (2009) IMDb: 7.0

İki çocuklu bir çift, üçüncü bebeklerini beklerken onu kaybediyor. Bunun üzerine yeni bir evlat edinmenin iyi bir fikir olacağını düşündükleri için yetimhaneye gidiyorlar. Burada çok uslu ve terbiyeli gördükleri kız çocuğunu evlat edinerek evlerine getiriyorlar. Kendi çocuklarından bir tanesi kızla iyi geçinirken diğeri geçinmiyor ve kızın tepkileri yavaş yavaş gözlemlenebilir hâle geliyor. Baba kabul etmese de annenin fark etmesi üzerine aile, yetimhane ile iletişime geçiyor ve evlat edindiği küçük kızın sıra dışı geçmişini araştırmaya başlıyor.

6. The Ring / Halka (2002) IMDb: 7.1

6. The Ring / Halka (2002) IMDb: 7.1

Halka filminde küçük bir kız çocuğu olarak ön plana çıkan figür: Samara. Uzun saçları ve farklı yapısıyla izleyiciye ekran aracılığıyla korku ve gerilim yaşatabiliyor. Tüm macera içerisinde Samara'nın duruşu, saçları ve hamleleri ön plana çıkıyor. Film, hem vizyona girdiği tarihte hem günümüzde Samara'yla yarattığı imajını korumaya devam ediyor. Bir gazetecinin video kaset araştırması macerasını anlatan yapım, kendi döneminin ve tüm dönemlerin en iyi korku filmleri arasında bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Let Me In / Kanıma Gir (2010) IMDb: 7.1

5. Let Me In / Kanıma Gir (2010) IMDb: 7.1

Basit bir okul kavgasındayken başlayan hikâye iki vampirin buluşmasına doğru gidiyor. Okulda zorbalığa uğrayan ve ona zorbalık eden diğer çocuklara karşı kinlenip hırslanan çocuk, bununla ilgili planlar yaparken sadece geceleri gördüğü kapı komşusunun ona gizemli gelen tavırları üzerine onunla arkadaş olmak istiyor. Bu çocuk, bir vampir olduğu için kanla besleniyor ve tavsiye olarak da doğrudan dövüşmesi gerektiğini söylüyor. Bu iki çocuğun dostluğu ve onların başlarına gelenler onlar büyürken de devam ediyor.

4. The Omen / Kehanet (1976) IMDb: 7.5

4. The Omen / Kehanet (1976) IMDb: 7.5

The Omen, devamlı çocuk sahibi olmak isteyen bir çiftin ölü doğan bebekleri sonrasında rahip tavsiyesiyle çocuğun yerine koydukları sağlıklı bebeğin şeytan olmasını konu alıyor. Çocuğu aldıkları tarihten itibaren yaşadıkları sorunlar ve gerilim dolu anlar, çocuğun aslında bir çocuk değil bir şeytan olduğunu gözler önüne seriyor. Mutlu giden evliliklerinde sadece bir çocuk isteyen ailenin başına gelenler onların tercihleri ve eylemleri sonucunda gelişiyor. 1976 yapımlı bu film, günümüzde birçok kısa filme ve diziye örnek olmaya devam ediyor.

3. The Exorcist / Şeytan (1973) IMDb: 8.1

3. The Exorcist / Şeytan (1973) IMDb: 8.1

12 yaşında davranışları ve huyları birdenbire değişen ve annesi tarafından fark edilen kız çocuğu ile inancını kaybetmekte olan bir rahibin yaşadıklarını anlatan bu yapım, çocukların yer aldığı en iyi korku filmleri arasında önemli bir yerde bulunuyor. Yapım yılı 1973 olsa da film, günümüzde hâlâ ilgiyle izleniyor.

2. The Sixth Tense / Altıncı His (1999) IMDb: 8.2

2. The Sixth Tense / Altıncı His (1999) IMDb: 8.2

Ölü insanlar gördüğünü söyleyen çocuğa yardım etmek isteyen psikolog, bu çocuğun yanında kalan ve ona yardım edebilecek tek insan oluyor. Gizem ve gerilim türünde öne çıkan bu yapımda psikolog, bu çocuğa eski bir hastasıyla aynı rahatsızlığa sahip olduğu için yardım etmek istiyor ve onun elinden tutuyor.

1. The Shining / Cinnet (1980) IMDb: 8.4

1. The Shining / Cinnet (1980) IMDb: 8.4

Sadece kış tatili yapmak isteyen bir aile, gittikleri otelde ve otelin yasaklı odasında kötü maceralar yaşıyor. Oğullarının sorunları burada baş gösteriyor ve çocuk, korkunç analizler yaparak ailenin içinde bulunduğu durumu zorlaştırıyor. Psişik ögelere değinilen bu yapım, çocukların kullanıldığı korku filmlerinde en çok izlenen ve beğenilen film olarak listenin ilk sırasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Finaliyle dumura uğratan Orphan'ı tek geçerim. Asla sonunu tahmin edemezdim Esther'in geçmişini öğreneceğimiz 2. filmde geliyor.