Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Oyuncak Bebeklere Bakış Açınızı Değiştirecek Lanetli Bebek Temalı Filmler

İzledikten Sonra Oyuncak Bebeklere Bakış Açınızı Değiştirecek Lanetli Bebek Temalı Filmler

04.05.2022 - 16:45

Uzun süre akıllardan silinmeyecek korku filmleri arayanlar buraya! Hepimizin çocukluğunu süsleyen birbirinden sevimli oyuncak bebekler, korku sinemasında boyut atlıyor. Bu dâhiyane keşifle unutulmaz kâbuslarımız arasına girmeyi başarıyorlar. Öyle ki bu etkileyici filmler yüzünden pek çok yetişkin oyuncak bebeklere günümüzde ürkerek yaklaşıyor. Siz de oyuncak bebeklere olan masum bakış açınızı değiştirecek lanetli bebek filmleriyle tanışmak ister misiniz? Gelin, size unutulmaz sinema deneyimi yaşatacak film listemize birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Clown Doll (2019) - IMDb: 2.9

15. Clown Doll (2019) - IMDb: 2.9

Lane, oyuncak bebek satın aldıktan sonra hayatındaki insanlar tuhaf şekilde ortadan kaybolmaya başlar. Kahramanımız kötüye giden hayatını düzene koymaya çalışırken hayatındaki tuhaf bebeğin etkisini yavaş yavaş fark eder. Hem katil hem palyaço olan bu bebekten ne kadar korkabileceğinizi olaylar geliştikçe hissedeceksiniz. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Scott Jeffrey üstlenirken başrollerinde Sarah T. Cohen ve Peter Cosgrove yer alıyor.

14. Doll Cemetery (2019) - IMDb: 4.1

14. Doll Cemetery (2019) - IMDb: 4.1

Ünlü romancı Breandan Cobbs, yazacağı romana ilham bulmak için İngiltere kırsalında bir kulübeye yerleşir. Yazarın kurguladığı oyuncak bebeğin gerçeğe dönüşmesiyle tuhaf olaylar gelişir. Oyuncak bebek Alfred, romancıyı öldürmek için çeşitli planlar yapmaya ve romancıya türlü işkencelerde bulunmaya başlar. Filmin yönetmenliği Steven M. Smith tarafından gerçekleştirilirken başrolde Jon-Paul Gates yer alıyor.

13. Amityville Dollhouse / Lanetli Bebek Evi (1996) - IMDb: 4.2

13. Amityville Dollhouse / Lanetli Bebek Evi (1996) - IMDb: 4.2

Eşi ve kızıyla yeni taşındıkları evde gizemini koruyan bir bebek evi bulan Bill, bu evi kızına hediye ettiği andan itibaren korkunç olaylar gerçekleşmeye başlar. Küçük kız ve ailesi, lanetli bebek evine sahip olduktan sonra şeytani güçlerle mücadele etmeye çalışır. Her dakikası gerilim dolu olan bu korku filmiyle oyuncak bebekler gözünüze hiç masum gözükmeyecek!

12. Heidi (2014) - IMDb: 4.6

12. Heidi (2014) - IMDb: 4.6

İki lise öğrencisi, bir evin tavan arasında gizemli oyuncak bebek bulur. Eh, boşuna dememişler 'Fazla merak iyi değil.' diye. Kahramanlarımız ilgi ve merakla tuhaf bebek Heidi'yi bulduktan sonra olaylar gelişir. Peşlerini bırakmayan rahatsız edici ve korkunç anlar yaşamaya başlarlar. Gerilim dolu filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Daniel Ray üstlenirken başrollerinde Samuel Brian ve Joei Fulco yer alıyor.

11. Bethany (2017) - IMDb: 4.6

11. Bethany (2017) - IMDb: 4.6

Claire ve eşi, Claire'in annesinin yaşadığı travmatik olayları çözebilmek için Claire'in çocukluk evine geri döner. Eve geldikleri günden itibaren Claire'in peşini bırakmayan gizemli olaylarla karşı karşıya kalırlar. Tüm olayların içinde katil bebeğin bulunduğunu tahmin etmek zor olmaz. Böylece karakterlerin hayatları tamamen değişmeye başlar. James Cullen Bressack yönetmenliğindeki filmin başrollerinde Stefanie Estes ve Zack Ward yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dolly Dearest (1991) - IMDb: 4.7

10. Dolly Dearest (1991) - IMDb: 4.7

Film, Amerika'dan Meksika'ya ailesiyle taşınan oyuncak bebek fabrikası sahibinin yaşadıklarını konu alır. Fabrikanın yakınlarında yapılan arkeolojik kazı, antik kötü ruhun serbest kalmasına neden olur. Kötü ruh, oyuncak fabrikasından alınan oyuncak bebeğin içine girince korkunç olaylar peş peşe gerçekleşir. Dolly Dearest'in yönetmenliğini ve senaristliğini Marie Lease üstleniyor.

9. Poltergeist / Kötü Ruh (2015) - IMDb: 4.9

9. Poltergeist / Kötü Ruh (2015) - IMDb: 4.9

1982 yapımlı aynı isme sahip filmin yeniden çekilen versiyonu Poltergeist, yeni taşındıkları evde kötü ruhların esiri olan aileyi konu alıyor. Hayaletlerin ve canlanan oyuncakların arasında mahsur kalan aile, küçük kızını kurtarmaya çalışıyor. Kahramanların ölümcül evden kaçma hikâyesi izleyenleri soluksuz maceraya davet ediyor! Filmin yönetmenliğini Gil Kenan yaparken başrollerde Sam Rockwell ve Rosemarie DeWitt bulunuyor.

8. Annabelle (2014) - IMDb: 5.4

8. Annabelle (2014) - IMDb: 5.4

The Conjuring serisinin yan filmi olarak Annabelle, 2014 yılında vizyona girer. 1967 yılında geçen filmde John, hamile eşi Mia'ya oyuncak bebek hediye eder. Aynı gece komşularının evinden gelen çığlık sesiyle uyanırlar. Komşularını öldüren Annabelle Higgins, Mia'yı da yaralar ve polislerin eve gelmesiyle intihar eder. Katil Annabelle Higgins'in ruhu o gece orada bulunan oyuncak bebeğe geçer. Böylece çiftin hayatında sonu gelmeyen korkunç olaylar başlar.

7. Dead Silence / Ölüm Sessizliği (2007) - IMDb: 6.1

7. Dead Silence / Ölüm Sessizliği (2007) - IMDb: 6.1

Yüzlerce kuklaya sahip Mary Shaw öldükten sonra faili meçhul cinayetler ortaya çıkar. Artık hayatta olmayan ve tüm kuklalarıyla birlikte gömülen Mary Shaw'ın yalnızca Billy adındaki kuklası yanında değildir. Lanetli Mary Shaw'a ait olan Billy, sıradan bir çifte hediye olarak gelir. Billy hediye verildiği çiftin evine sahibinin lanetini getirir. Saw filmiyle tanınan yönetmen James Wan, Dead Silence ile izleyenleri ürpertmeye devam ediyor.

6. Dolls / Bütün Oyuncaklar (1986) - IMDb: 6.3

6. Dolls / Bütün Oyuncaklar (1986) - IMDb: 6.3

Stuart Gordon'ın yönettiği Dolls, altı kişinin yaşadığı korkunç macerayı konu edinir. Kahramanlarımız fırtınalı havada oyuncakçı yaşlı bir çiftin evine konuk olur ve olaylar başlar. Oyuncakçı çiftin canlanan oyuncaklarla dolu ürkütücü evlerinde tuhaf olaylara tanık olan bu kişiler, oyuncak bebeklerden kaçmaya çalışır. Kötü ruhların tutsağı olmuş gizemli bebeklerle dolu filmin oyuncu kadrosunda Carolyn Purdy-Gordon, Carrie Lorraine ve Ian Patrick Williams gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Asylum (1972) - IMDb: 6.4

5. Asylum (1972) - IMDb: 6.4

Bir akıl hastanesine iş görüşmesine giden Doktor Martin, hastanenin başhekimi tarafından enteresan sınava tabi tutulur. Bu teste göre görüşeceği hastalar arasında hastanenin eski başhekimi de bulunur. Doktor Martin eğer eski başhekimi doğru tahmin ederse işi alacağı söylenir. Dört hastanın korkunç hikâyelerini dinleyen Martin, tuhaf bir maceraya adım atar. Asylum'un yönetmen koltuğunda Roy Ward Baker bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Peter Cushing, Barbara Parkins ve Richard Todd yer alıyor.

4. Child's Play / Çocuk Oyuncağı (1988) - IMDb: 6.6

4. Child's Play / Çocuk Oyuncağı (1988) - IMDb: 6.6

Child's Play, namıdiğer bir neslin korkulu rüyası: katil bebek Chucky... Filmin konusu, bir annenin çocuğuna doğum gününde hediye ettiği oyuncak bebek ile başlıyor. Ölmeden önce ruhunu bir oyuncak bebeğe transfer eden seri katilin bu bebek ile gerçekleştirdiği korkunç olaylar yaşanıyor. Uzun yıllar boyunca devam eden film serisi, oyuncak bebeklerden ürkmemize yetti de arttı bile! Filmin yönetmen koltuğunda Tom Holland yer alırken yapımcılığını David Kirschner üstleniyor.

3. May / Lanetli Mayıs (2002) - IMDb: 6.6

3. May / Lanetli Mayıs (2002) - IMDb: 6.6

Lucky McKee tarafından yazılıp yönetilen film, yalnız ve zor çocukluk geçirmiş yetişkin bir kadının hikâyesini anlatıyor. Toplumdan soyutlanmış yalnız kadının tek arkadaşı, annesinin hediye ettiği oyuncak bebek oluyor. Genç kadın, zamanla kırılan cam bebeğinin yerine sosyalleşmeye çalıştığı ortamlardaki insanları katledip onların parçalarını koyuyor. Böylece kendisine 'arkadaş yapmaya' çalışıyor. Psikolojik korku filmlerini sevenler için vazgeçilmez olacak May, eleştirmenlerin kült korku filmleri arasına dahil ettiği yapımlardan.

2. Magic / Büyü (1978) - IMDb: 6.8

2. Magic / Büyü (1978) - IMDb: 6.8

Yönetmenliğini Richard Attenborough’un yaptığı, başrollerinde Anthony Hopkins, Ann-Margret ve Burgess Meredith gibi isimlerin olduğu Magic, lanetli oyuncak bebek konulu filmlerin klasiklerinden. Fats isimli kuklasıyla gösterilere çıkan Corky, kısa zamanda şöhrete kavuşur. Corky'nin lise aşkıyla karşılaşmasıyla kıskançlık krizine giren kukla Fats, Corky'yi etkisi altına alarak ona cinayetler işletir. Şeytani bakışlarıyla insanı epey ürküten bu kukla kâbusunuz olmaya aday!

1. The Conjuring / Korku Seansı (2013) - IMDb: 7.5

1. The Conjuring / Korku Seansı (2013) - IMDb: 7.5

James Wan'ın yönettiği film, 1971 yılında beş kızıyla birlikte harap hâldeki bir çiftlik evine taşınan aileyi konu alır. Eve taşındıkları ilk günden itibaren paranormal olaylar yaşayan aile, içinde eski eşyaların olduğu evin mahzeninde gizli bölme keşfeder. İlk günden itibaren gelişen tuhaf olaylara bir de Annabelle adlı korkunç bez bebek katılır. İzleyenler tarafından oldukça beğenilen The Conjuring'in devamı niteliğinde iki filmin daha çekildiğini söylemeden geçmeyelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?