Görüş Bildir
Haberler
Sen Hangi Şehirde Üniversite Okumalısın?

Sen Hangi Şehirde Üniversite Okumalısın?

Üniversite yeni bir başlangıç demek... Özellikle yaşadığın şehrin dışında bir üniversiteye gidiyorsun, hem zorlanacak hem de çok eğeleneceksin. Sen üniversiteye hangi şehirde okumalısın?

Eğer hazırsan;

Haydiiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim bakalım!

2. Peki yaşın kaç?

3. Hangisi senin için daha önemli?

4. Zamanını nasıl geçirmekten hoşlanırsın?

5. Hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üniversitede ders dışında nelerle ilgilenmeyi planlıyorsun?

7. Derslerini günü gününe tekrar eder misin?

8. Derslerin senin için ne kadar önemli olduğuna 1-10 arasında bir puan verir misin? (1=Neredeyse hiç, 10=Çok fazla)

9. Şu an hangisi seni daha çok mutlu ederdi?

10. Sınav haftan gelmek üzere ama bir arkadaşın seni birkaç günlüğüne şehir dışına davet ediyor. Ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. An odaklı mısın, gelecek mi?

12. Üniversitenin hangi yönünü ortaya çıkaracağını düşünüyorsun?

13. Üniversitede nasıl bir arkadaş ortamı hayal ediyorsun?

14. Üniversiteye başladığında hayatında nelerin değişmesini umuyorsun?

15. Son olarak, şu an yaşadığın şehirden memnun musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul!

İstanbul!

Belki kariyer odaklı düşünüyorsun, belki kişiliğine uyacak daha özgür bir ortam arıyorsun... İki şekilde de İstanbul sana daha fazla fırsat ve özgürlük alanı sağlayabilecek bir şehir. Çünkü bu şehirde çeşitlilik bol, insan bol, fırsat bol! Tabii, bu durum senin ne kadar araştırmacı, girişken, mantıklı ve meraklı olduğuna göre şekillenecektir. Yine de gerçek şu ki, İstanbul ülkemizde herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği sayılı şehirlerden biri! Araştırmanı yap bizce!

Ankara!

Ankara!

Sen biraz daha kariyer odaklı düşünen birisin. Üniversite sayesinde geleceğini garantiye almak istiyorsun ve belki de bu sırada dikkatini dağıtacak şeyler görmek istemiyorsun... Ankara belli sektörler için gerçekten iyi bir tercih ve bölümüne uygun staj imkanları sağlıyor. Ve ne kadar gri, soğuk ve sıkıcı bir şehir olursa olsun, yapacak şeyler bulmak mümkün! Araştırmanı yap bakalım!

Eskişehir!

Eskişehir!

Sen tam bir öğrenci hayatı deneyimlemek istiyorsun. Eh, bunu deneyimlemek için öğrenci şehri Eskişehir'den daha iyi bir seçenek olamaz herhalde! Eskişehir oldukça güzel bir şehir ve öğrenciler için uygun yaşam olanakları sağlıyor. Ayrıca diğer öğrencilerin de çoğu başka şehirlerden geldikleri için oldukça eğleniyorlar. Fakat sana bir uyarı: bu eğlenceli şehirde kendini kaybedip okulu unutma! 😅 Şimdi araştırma vaktidir...

İzmir!

İzmir!

Sen özgür ruhlu bir insansın. Kendini yeniden keşfedeceğin bu yıllarda olabildiğince sakin, özgür ama eğlenceli ve dolu zamanlar geçirmek istiyorsun. Ayrıca geleceğini bir kenara bırakmayıp, tüm bunlarla birlikte hazırlamak istiyorsun. İzmir, tüm bunları gerçekleştirebileceğin çok ama çok güzel bir şehir. Her türden insanın yaşadığı bu yerde şehir dışından gelen bolca öğrenci olduğu gibi, kendini geliştirebileceğin ve kendini yeniden keşfedebileceğin fırsatlar da bulunuyor. İnci gibi kumsallar da cabası! Araştırmanı yap bizce!

Kütahya!

Kütahya!

Sen geniş çevreleri ve kalabalığı sevmiyorsun. Üniversite yıllarında sakince geleceğini kurup hayatına devam etmek de hedeflerinden biri gibi duruyor... Kütahya bunları sağlayabilecek şehirlerden biri, tıpkı çevresindeki birçok şehir gibi. Bu yüzden Ege'nin küçük şehirlerine göz atmak isteyebilirsin. Hem bu şehirler oldukça yeşil ve rahatlatıcı oluyorlar! Tabii, üniversite yaşamı başka bir şey ve küçük bir şehirde olmanın bunaltıcı yanları da olabilir! Bölümüne göre araştırmanı yap bizce!

Trabzon!

Trabzon!

Sen sakinliğe bayılıyorsun. Yaptığın şeylerde kendini bulmak ve kendine dönmek istiyorsun. Bu yüzden üniversite yıllarını sessiz, sakin ve yeşil mi yeşil Karadeniz şehirlerinden birinde, belki de Trabzon'da geçirmek seni oldukça mutlu edebilir. Tabii tercihini yapmadan önce buradaki yaşam ve bölümüne uygun iş olanaklarını da iyice araştırmanı öneriyoruz! Sessiz, sakin bir doğanın yanında gerçek yaşama da tutunman gerek çünkü...

Antalya!

Antalya!

Sen özgür ruhlu bir insansın ve çevreni küçük tutmayı, çevrendeki herkese güvenmeyi seviyorsun. Üniversite yıllarında da çevreni bu şekilde küçük tutmak ve hayatına aldığın insanların sana bir şeyler kattığından emin olmak istiyorsun. Tüm bunlar olurken yeni deneyimler edindiğinden, bolca gezdiğinden emin olmak da hayallerinden biri... Antalya da tam olarak böyle bir şehir. Yazın ne kadar dolu olursa olsun, okula gideceğin diğer aylarda oldukça sakin ve içten olabiliyor. Ayrıca gençlerin oldukça eğlenebileceği olanaklara da sahip. Bölümüne bağlı olarak araştırmanı yap deriz!

Diyarbakır!

Diyarbakır!
www.memurlar.net

Sen içten yıllar geçirdiğin bir üniversite hayatı istiyorsun. Kalabalıktan ve insan bolluğundan kafan yorulmasın, ama yine de yeni insanlarla tanış, deneyimler edin... Diyarbakır diğer Güney Doğu Anadolu illerine göre biraz daha kalabalık olsa da, bunları sağlayabilecek bir şehir. İnsanlarının içtenliğiyle, hem kendi, hem de çevre illerinde görebileceğin tarihiyle seni şaşırtabilir, mutlu edebilir. Bölümüne bağlı olarak sana olanaklar da sağlayabilecek bir bölge olan Güney Doğu Anadolu'nun diğer illerini ve Diyarbakır'ı araştırmanı öneririz.

Van!

Van!

Sakinlik, sadelik, tarih, deneyim... Bunlar senin isteklerin gibi göründü bize. Peki bunların hepsini sağlayabilecek Van gibi bir seçeneğin olduğunu biliyor muydun? Bu şehir mükemmel bir tarihi yapıya sahip, çevre illeri gezilere oldukça müsait, insanları içten... Bölümüne bağlı olarak sana olanaklar da sağlayabilecek bir bölge olan Doğu Anadolu Bölgesi'nin diğer illerini ve Van'ı araştırmanı öneririz!

Şu an yaşadığın şehir!

Belki yaşadığın şehri seviyorsun, belki de hemen kaçıp gitmek istiyorsun... Fakat gerçek şu ki, yaşadığın şehre karşı nasıl hissediyor olursan ol, farkında bile olmadığın onlarca fırsatı içinde barındırıyor olabilir! Bu yüzden bir başka yere taşınmayı seçmeden önce çok çok iyi düşünmeni ve öyle karar vermeni tavsiye ediyoruz. Belki tercihini tamamlamadan önce çıkıp biraz gezer, öye karar verirsin... Çünkü sonra burayı çok özleme ihtimalin de var!

Bu testler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
25
18
10
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre

Van❤️❤️

Necla Kaplan

Antalya!