Görüş Bildir
Haberler
Piyasaların Gündeminde Konut, Tarım, Bütçe ve Faiz Kararları Olacak

Piyasaların Gündeminde Konut, Tarım, Bütçe ve Faiz Kararları Olacak

Hem yurt içinde hem de yurt dışında oldukça yoğun bir ekonomi gündemi piyasaları bekliyor. Yurt içinde özel sektörün yurt dışı kredi borcu, konut satışları, tarım üretici fiyatları, bütçe rakamları ile haftalık para ve banka istatistikleri izlenecek.

Yurt dışında ise ana gündem faiz kararları olacak. İngiltere Merkez Bankası(BoE), Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve İsviçre Merkez Bankası(SNB), yılın son faiz kararlarını açıklayacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak kararı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak kararı verildi.

Fransa Ulusal Mali Savcılık Ofisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisi Rönesans’ın başkent Paris’teki genel merkezi ile ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey & Company’nin ofislerinde arama yaptığı bildirildi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı ve Avrupa Parlamentosu (AP), Kosova vatandaşlarına AB’ye vizesiz seyahatine ilişkin düzenlenen taslak üzerinde anlaştı.

Almanya, ABD’den F-35 savaş uçakları alımı da dahil olmak üzere 100 milyar euroluk özel fondan finanse edilecek savunma projelerine yeşil ışık yaktı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yetkililerinin yakın bir zamanda İran’a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranını 2007'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkardı. Fed yetkililerinin önümüzdeki üç yıl için faiz tahminleri yükseldi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon hedefini değiştirmeyeceğini ve faiz artırımlarının 2023 yılında devam edeceğini belirtirken, bir faiz indirimini konuşmak için çok erken olduğunu da vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon hedefini değiştirmeyeceğini ve faiz artırımlarının 2023 yılında devam edeceğini belirtirken, bir faiz indirimini konuşmak için çok erken olduğunu da vurguladı.

Çin Merkez Bankası politika faiz oranını bu ay da değiştirmedi. Banka, orta vadeli politika kredisi (MLF) faiz oranını son 4 aydır sabit tutuyor.

COVID-19 salgınının önüne geçmek için uygulanan tedbirler Çin'in sanayi üretiminde büyümenin daha da ivme kaybetmesine ve perakende satışların Mayıs ayından bu yana görülen en büyük düşüşü yaşamasına yol açtı.

Çin'de yeni konut fiyatlarında düşüş, politika yapıcıların ortaya koydukları destek tedbirlerinin de etkisiyle Kasım ayında yavaşladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıklayacak. Özel sektörün yurt dışı toplam kredi borcu en son 160,9 milyar dolar olarak belirlendi (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıklayacak. Özel sektörün yurt dışı toplam kredi borcu en son 160,9 milyar dolar olarak belirlendi (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ve ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak. En son konut satışları yüzde 25,3 düşüşle 102 bin 660 olurken, tarım üfe artışı yüzde 163,32 seviyesine ulaştı (10.00). 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi verilerini duyuracak. Merkezi Yönetim bütçesi en son 83,3 milyar TL açık verdi (11.00). 

TBMM Genel Kurulunda, 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri tamamlanacak (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg ve Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib ile görüşecek.

Merkez Bankaları şöleni başlayacak!

Merkez Bankaları şöleni başlayacak!

Filipinler Merkez Bankası(BSP), faiz kararını açıklayacak. BSP, en son toplantısında 75 baz puan faiz artırdı. Piyasalar bu kez 50 baz puanlık bir artış bekliyorlar (10.00). 

Avrupa'nın ilk verisi Almanya toptan fiyatlar olacak. Ülkede toptan fiyat artışı en son yüzde 17,4 oldu (10.00). 

Aynı saatte Avrupa'nın araç kayıtları verileri de ekranlara düşecek.

Fransa'nın final tüketici fiyatları verileri ile imalat sektörü güven endeksi aynı saatte yayımlanacak (10.45). 

Avrupa'da ilk faiz kararı İsviçre Merkez Bankası'ndan (SNB) gelecek. İki toplantı öncesi 15 yılın ardından ilk kez faiz artıran SNB, önceki toplantısında 75 baz puan faiz artırarak, 8 yılın ardından ilk kez pozitif faiz açıkladı. Piyasalarda SNB'nin bu toplantıda 50 baz puan faiz artıracağı yönünde görüş oluştu (11.30). 

Bir faiz kararı da Avrupa'nın kuzeyinden gelecek; Norveç Merkez Bankası(Norges), faiz kararını açıklayacak. Faiz artırım sürecine 2021 Eylül ayında başlayan Norges, o tarihten bu yana toplam 225 baz puan artışa gitti. Norges'in bu toplantıda da 25 baz puanlık bir artırıma gideceği düşünülüyor (12.00).

Brezilya'nın fiyat göstergelerinden biri olan IGP-10 enflasyon endeksi açıklanacak (14.00). 

Bu iki kararın ardından gözler bu kez İngiltere Merkez Bankası'na (BoE) dönecek. En son 75 baz puan ile 33 yılın en büyük faiz artışını gerçekleştiren BoE'nin yeni kararı yakından izlenecek. BoE'den beklenti 50 baz puan faiz artıracağı şeklinde (15.00).

Bölgede son faiz kararı ise Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından açıklanacak. ECB, en son faiz oranlarında piyasaların beklendiği gibi 75 baz puan artışa gitti ve oranı son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Piyasalar bir başka 50 baz puanlık artışın da ECB'den geleceğini düşünüyorlar (16.15).

ECB faiz kararının ardından her zaman olduğu gibi Başkan Christine Lagarde'ın basın toplantısı takip edilecek (16.30). 

ABD'den aynı saatte ödemli veriler ekranlara düşecek. Perakende satışlar, Philadelphia Fed endeksi, New York imalat endeksi ve işsizlik başvuruları yayımlanacak (16.30).

ABD'den veri akışı sanayi üretimi ve kapasite kullanımı ile devam edecek. Sanayi üretimi en son yüzde 0,1 gerilerken, kapasite kullanım oranı yüzde 79,9 olarak açıklandı (17.15). 

ABD'de son veriler işletme stokları, doğal gaz stokları ve sermaye hareketleri olacak (18.00, 18.30, 00.00).

Kanada Hazinesi'nin 2 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor (20.00). 

Meksika Merkez Bankası(Banxico) faiz kararını açıklayacak. Banxico son dördü 75 baz puan olmak üzere üst üste 12 toplantıda faiz artırımı gerçekleştirdi. Bu toplantıda da 50 baz puan bir artış geleceği tahmin ediliyor (22.00).

Arjantin'in tüketici fiyatları ve işsizlik oranı rakamları aynı saatte yayımlanacak. Ülkede enflasyon en son yüzde 88,0 olurken, işsizlik oranı yüzde 6,9 seviyesinde geldi (22.00).

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Arçelik'in Indesit International ve Whirlpool RUS hisselerinin alımı kapsamında satın alım üst limit bedeli 261,4 milyon Euro olarak kesinleşti.

Hürriyet Gazetecilik, İzmir DPC Şubesi'nin basım faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi.

Manas Enerji, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği ile 2022-2023 Sezonu için isim sponsorluğu sözleşmesi imzaladı.

Orge Enerji, Bakırköy-Kirazlı Metro Projesi İlkyuva ve Haznedar İstasyonları Elektrik Taahhüt İşlerinin yapımına yönelik sözleşme imzaladı.

Rhea Girişim Sermayesi'nin %7,5 oranında paya sahip olduğu Laska Teknoloji, 'Geçici Faaliyet İzin Belgesi'ni aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın