Görüş Bildir
Haberler
Piyasaları Yoğun Veri Akışı Bekliyor: Hafta Boyunca Piyasalarda Hangi Kritik Veriler İzlenecek?

Piyasaları Yoğun Veri Akışı Bekliyor: Hafta Boyunca Piyasalarda Hangi Kritik Veriler İzlenecek?

Yeni haftada piyasaları hem yurt içinde hem de yurt dışında oldukça yoğun bir veri akışı bekliyor.

Yurt içinde Merkezi Yönetim bütçe rakamları, tarım ürünleri üretici fiyatları, dönemsel işsizlik oranı, konut satışları, konut fiyatları verilerinin yanı sıra, Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye raporu yakından takip edilecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler, ABD üretici fiyatları, perakende satışlar, sanayi üretimi, konut başlangıçları, Almanya Zew, Çin Sanayi üretimi, sabit yatırımlar, perakende satışlar, konut satışları, işsizlik oranı, Euro Bölgesi sanayi üretimi, GSYH, dış ticaret, Japonya GSYH, enflasyon ve İngiltere iş gücü verileri, enflasyon, perakende satışlar olacak.

Yeni haftada OPEC ve IEA aylık raporları da gündemde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Kasım Pazartesi Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

14 Kasım Pazartesi Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı ile süt ve süt üretimi rakamlarını açıklayacak (10.00).

14 Kasım Pazartesi Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

14 Kasım Pazartesi Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Bölgede öne çıkan bir verinin olmadığı günün ilk saatlerinde piyasalar Yeni Zelanda'dan gelecek hizmet sektörü performans endeksini(PSI) takip edecekler (00.30).

İlerleyen saatlerde Hindistan'da toptan fiyatlar rakamları açıklanacak. Ülkede toptan fiyatlarda artış yüzde 10,70 seviyesine kadar yükseldi (09.30). 

Hindistan'dan gelecek diğer veriler ise tüketici fiyatları olacak. Ülkete tüketici fiyatları en son yüzde 7,41 olarak açıklandı (15.00). 

Avrupa'da günün ilk saatlerinde, Almanya'nın tarımsal üretici fiyatları, İsviçre'nin üretici-ithal fiyatları izlenecek (10.00, 10.30).

Günün en önemli verisi Euro Bölgesi'nden gelecek, Eylül ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Bölgede bir önceki ay sanayi üretimi aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 2,5 yukarı gelmişti (13.00). 

Petrol işlemcileri tarafından yakından takip edilen OPEC'in aylık raporu açıklanacak.

Avrupa Birliği(AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Kanada Merkez Bankası(BoC) Başkanı Tiff Macklem, Ekonomi, Finans ve Merkez Bankacılığında Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak (15.30).

Haftanın ilk günü Amerika piyasalarını da sakin bir veri akışı bekliyor. Piyasalar için tek takip edilecek veri New York Fed'in açıklayacağı enflasyon tahmini olacak (19.30).

15 Kasım Salı Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

15 Kasım Salı Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

TÜİK, tarım ürünleri üretici fiyatları, ücretli çalışan istatistikleri ve üçüncü çeyrek döneme ilişkin işgücü verilerini yayımlayacak. Tarım ÜFE en son aylık yüzde 7,14 artışla yıllık yüzde 156,0 seviyesine kadar çıkmıştı. İşsizlik oranında ikinci çeyrekte oran yüzde 10,6 seviyesinde açıklanmıştı (10.00). 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe denge tablosunu açıklayacak. Merkezi yönetim bütçe dengesinde Eylül ayında 78,6 milyar TL açık verilirken, faiz dışı dengede açık 45,5 milyar TL olarak gerçekleşti (11.00).

15 Kasım Salı Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

15 Kasım Salı Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Güney Kore'nin ithal ve ihraç fiyatları, günün ilk verisi olarak ekranlara düşecek (00.00).

Bölgede günün ilk önemli verisi Japonya'nın üçüncü çeyrek GSYH rakamları olacak. Japonya ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 0,9, yıllık yüzde 3,5 oranında büyüme göstermişti (02.50).

Avustralya Merkez Bankası(RBA), 1 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak (03.30).

Günün bir başka önemli gündemi Çin Merkez Bankası(PBOC) tarafından açıklanacak orta vadeli kredi(MLF) faiz oranı olacak. PBOC, MLF faiz oranını Ağustos ayında 10 baz puan aşağı çektikten sonraki iki toplantısında bir değişikliğe gitmedi (04.15).

Çin'den faiz kararının ardından yine piyasaların yakından takip edeceği veriler gelecek. Sanayi üretimi, sabit yatırımlar, perakende satışlar, konut satışları ve işsizlik oranı verileri aynı saatte ekranlara düşecek (05.00). 

Japonya Hazinesi 5 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Bir önceki 5 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 0,081 seviyesinde oluşmuştu.

Japonya'dan gelecek son veriler final sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranları olacak (07.30).

Endonezya, iki gün sürecek G20 toplantısına ev sahipliği yapacak.

Avrupa'da günün ilk verisi bölgenin büyük ticaret ülkelerinden olan Hollanda'nın dış ticaret rakamları olacak (08.30). 

Fransa'dan yılın üçüncü çeyreği için işsizlik oranı açıklanacak. Ülkede ikinci çeyrekte işsizlik yüzde 7,4 seviyesinde geldi (09.30).

Bölgede bir başka iş gücü verisi İngiltere'den gelecek. Ülkede işsizlik oranı en son yüzde 3,5 seviyesinde sabit kalmıştı (10.00).

Bölgenin iki büyük ekonomisi olan Fransa ve İspanya'nın nihai enflasyon rakamları art arda ekranlara düşecek (10.45, 11.00). 

Hollanda'nın diğer verisi üçüncü çeyrek öncü GSYH rakamları olacak. Ülke ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde dönemsel yüzde 2,6, yıllık yüzde 5,1 büyüme gösterdi (11.30). 

Enerji piyasası işlemcilerinin bir gün önce takip ettikleri OPEC raporunun ardından, bugün de Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) aylık raporu yayımlanacak (12.00). 

Bölgede günün bir diğer önemli verisi de ZEW tarafından Almanya için ekonomik beklenti ve cari koşullar endeksleri olacak. Endeksler en son beklenti için -59,2, cari koşullar için -72,2 seviyelerine kadar indi (13.00). 

Bölgeden yoğun veri akışı Euro Bölgesi için açıklanacak verilerle devam edecek. Bölgede üçüncü çeyrek GSYH için ikinci tahmin, öncü istihdam ve dış ticaret verileri aynı saatte yayımlanacak (13.00). 

İngiltere Hazinesi, 24 yıllık tahvil ile uzun vadeli borçlanmaya çıkacak (13.05). 

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Tokyo'daki 2022 Paris Europlace Uluslararası Finans Forumu'nda konuşacak (20.30).

New York Fed Başkanı John Williams, New York Ekonomi Kulübü 115. Yıldönümü Kutlama Yemeğinde konuşacak (02.30).

ABD haftanın veri akışı üretici fiyatlarıyla başlayacak. Üretici fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarken, yıllık artış Ağustos ayındaki yüzde 8,7'den yüzde 8,5'e gerilese de yüzde 8,4 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti (16.30).

Aynı saatte takip edilecek bir diğer veri, bölgesel endekslerden en önemlilerinden biri olan New York Fed imalat endeksi olacak. Endeks en son -9,1 seviyesinde açıklandı.

Yine aynı saatte Kanada'dan da önemli veriler ekranlara düşecek; imalat satışları, stokları, toptan satışlar verileri yayımlanacak.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Küresel Karşılıklı Bağımlılık Merkezi 40. Yıllık Para ve Ticaret Konferansı ve Küresel Vatandaş Ödül Töreni açılış konuşmasını yapacak (17.00).

Günün son verisi yüksek enflasyon sorunu yaşayan ülkelerin başında yer alan Arjantin'in tüketici fiyatları rakamları olacak. Ülkede enflasyon en son aylık yüzde 6,2, yıllık yüzde 82,9 artış gösterdi (22.00).

16 Kasım Çarşamba Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

16 Kasım Çarşamba Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Bloomberg HT tarafından öncü tüketici güven, beklenti ve eğilim endeksleri açıklanacak (09.55).

TCMB, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını yayımlayacak. Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu en son 162,9 milyar dolar olarak açıklandı. Piyasalar tarafından daha öncelikli takip edilen 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemeleri 43,6 milyar dolar oldu(10.00). 

TÜİK, konut satış istatistiklerini açıklayacak. En son konut satışları yıllık yüzde 22,9 aşağıda 113 bin 402 adet olarak açıklandı (10.00). 

Günün diğer konut verisi TCMB tarafından açıklanacak olan konut fiyatları olacak. Konut fiyatlarında artış sürdü ve yüzde 184,64 seviyesine ulaştı (14.30).

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Kasım Çarşamba Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

16 Kasım Çarşamba Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Japonya'dan sanayi üretimi verilerinin öncüsü olarak kabul edilen çekirdek makine siparişleri rakamları gelecek. Ülkede çekirdek makine siparişleri en son aylık yüzde 5,8 düşerken, yıllık yüzde 9,7 artış gösterdi (02.50). 

Avustralya'nın üçüncü çeyrek döneme ilişkin ücret verileri yayımlanacak (03.30).

Çin'de 70 büyük şehrin verilerinden oluşturulan konut fiyatları rakamları açıklanacak (04.30). 

Japonya'dan izlenecek bir başka veri hizmet aktivite endeksi olacak (07.30). 

Bölgede günün en önemli verisi İngiltere'nin enflasyon rakamları olacak. Tüketici fiyatları en son aylık yüzde 0,5 artışla yeniden yıllık yüzde 10 seviyesinin üzerine geldi. Üretici fiyatlarında ise girdi olarak yüzde 20,0, çıktı olarak yüzde 15,9 yıllık artış kaydedildi (10.00). 

İtalya'nın Ekim ayına ilişkin nihai tüketici fiyatları verileri yayımlanacak (12.00). 

İngiltere'den gelecek bir diğer veri ONS konut fiyatları olacak. ONS tarafından hesaplanan konut fiyatlarında yıllık artış en son yüzde 13,6 seviyesinde gerçekleşti (12.30). 

İngiltere Hazinesi 3 yıllık, Almanya Hazinesi 15 tahvil ihracına çıkacak (13.05, 13.30). 

İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos, Finansal Piyasalar Birliği'nin (AMF) yıllık toplantısında konuşacak (16.00).

Günün erken saatlerinde API petrol ve petrol ürünleri stokları açıklanacak (00.30). 

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (15.00).

ABD'de perakende satışlar ve ithal fiyatlar verileri aynı saatte yayımlanacak. Perakende satışlarda en son bir değişim yaşanmazken, ithal fiyatlarında yüzde 1,4 artış kaydedildi (16.30). 

Aynı saatte Kanada'dan enflasyon rakamları ekranlara düşecek. Kanada'nın tüketici fiyatlarında en son aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 6,9 artış görüldü.

ABD'den takip edilecek diğer önemli veriler sanayi üretimi ve kapasite kullanımı olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,4 artarken, kapasite kullanım oranı yüzde 80,3 olarak açıklandı (17.15). 

New York Fed Başkanı John Williams, 2022 ABD Hazine Piyasası Konferansı'nda konuşacak (17.50).

ABD'nin diğer verileri işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi, DoE petrol ve petrol ürünleri stokları ile sermaye hareketleri olacak (18.00, 18.30, 24.00). 

Ayrıca ABD Hazinesi'nin 20 yıllık tahvil ihalesi de yakından takip edilecek. En son 20 yıllık tahvilin faizi yüzde 4,395 seviyesine kadar çıktı (21.00).

17 Kasım Perşembe Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

17 Kasım Perşembe Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

TCMB, kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyuracak. Kısa vadeli dış borç stoku en son 138,1 milyar dolar olurken, daha öncelikli takip edilen, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 185,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

17 Kasım Perşembe Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

17 Kasım Perşembe Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Günün ilk verisi Yeni Zelanda'nın üretici girdi ve çıktı fiyatları olacak (00.45).

Japonya'dan haftalık menkul kıymet verileri ile Ekim ayına ilişkin dış ticaret rakamları aynı saatte yayımlanacak (02.50).

Avustralya'da tüketici enflasyon tahmini ile işgücü istatistikleri açıklanacak. Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,5 seviyesinde bulunuyor (03.00, 03.30).

Japonya Hazinesi, 1 ve 20 yıllık tahvil ihracına çıkacak. En son ortalama faiz 1 yıllıkta yüzde -0,1098, 10 yıllıkta yüzde 1,123 seviyesinde oluşmuştu (06.30). 

Filipinler Merkez Bankası(BSP), faiz kararını açıklayacak. BSP, son 5 toplantısında faizi toplam 225 baz puan artırdı (10.00). 

Asya'nın diğer faiz kararı ise Endonezya Merkez Bankası(BI) tarafından açıklanacak. BI, son 3 toplantısında faiz artırımına gitti (10.30).

Hong Kong'un işsizlik oranı açıklanacak(11.30). 

Avrupa'da ilk veri Hollanda'nın işsizlik oranı olacak. İşsizlik oranı en son yüzde 3,8 seviyesinde bulunuyordu (08.30). 

Almanya'da üçüncü çeyrek dönem için istihdam rakamları açıklanacak (10.00). 

Aynı saatte İsviçre'nin dış ticaret rakamları da ekranlara düşecek.

Günün diğer ticaret rakamları İtalya ve İspanya'dan aynı saatte gelecek (12.00). 

Bölgede en önemli veri Euro Bölgesi nihai tüketici fiyatları olacak (12.00). 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, Bristol Ekonomi Festivali'nde 'Merkez Bankalarını; Sırada Neler' başlıklı panele katılacak (15.30).

İsviçre Merkez Bankası(SNB) Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Maechler ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Thomas Moser, konuşma yapacaklar (20.30).

İngiltere Maliye Bakanı, Bütçe Sorumluluğu Ofisi'nin ekonomi ve kamu maliyesi için yeni tahminlerini ve Orta Vadeli Mali Programı açıklayacak.

Brezilya'dan IGP-10 enflasyon endeksi verileri gelecek (14.00). 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Metro Atlanta Odası 2022 Yıllık Toplantısında konuşacak (15.30).

ABD'de konut başlangıçları, inşaat izinleri, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi ve işsizlik başvuruları aynı saatte yayımlanacak. En son konut başlangıçları yüzde 8,1 düşerken, inşaat izinleri yüzde 1,4 arttı. Philadelphia Fed endeksi ise -8,7 seviyesinde açıklandı (16.30).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Cleveland Fed ve Finansal Araştırma Ofisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen hibrit 10. yıllık finansal istikrar konferansında açılış konuşması yapacak (17.40).

ABD'de günün diğer verileri doğal gaz stokları ve Kansas Fed imalat endeksi olacak (18.30, 19.00). 

Kanada'nın 3 yıllık, ABD'nin 10 yıllık TIPS tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (20.00, 21.00). 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Minnesota Ticaret Odası 2022 Ekonomik Zirvesinde konuşacak (20.45).

18 Kasım Cuma Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

18 Kasım Cuma Yurt İçi Piyasaların Gündeminde Neler Var?

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını yayımlayacak. En son ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,78 seviyesinde oluşmuştu (10.00).

TCMB, uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00). 

TOBB, kurulan ve kapanan şirketler raporunu yayımlayacak (10.00). 

Gece yarısının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye raporu yayımlanacak. Fitch'in Türkiye için kredi notu 'negatif' görünüm ile 'B' seviyesinde bulunuyor.

18 Kasım Cuma Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

18 Kasım Cuma Yurt Dışı Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Güne Japonya'dan gelecek önemli bir veriyle başlanacak; Ülke geneli için enflasyon rakamları açıklanacak. BOJ'un uygulamaya devam ettiği ultra gevşek para politikasının desteği ile Japonya'da çekirdek enflasyon yüzde 3,0 ile 8 yılın zirvesine çıktı (02.30).

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) üyesi 21 ülkenin liderleri Bangkok'ta iki gün sürecek zirvede bir araya gelecekler.

İsviçre'nin üçüncü çeyrek döneme ilişkin sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Bir önceki dönemde sanayi üretiminde yüzde 5,1 artış yaşandı (09.30).

İngiltere'nin perakende satış verileri yayımlanacak. Perakende satışlar en son aylık yüzde 1,4, yıllık yüzde 6,9 düşüş gösterdi (10.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Jonathan Haskel, Avrupa Reform Merkezi'nin ev sahipliğinde maliye politikası ve devletin rolü üzerine bir panele katılacak (20.15).

Chicago Fed, 'Makroekonomi ve Para Politikası: Charlie Evans'ın Katkılarını Kutlamak' adlı çevrimiçi etkinliğe ev sahipliği yapacak (00.00).

Kanada'da üretici fiyatları, hammadde fiyatları, menkul işlemleri ve Teranet konut fiyatları aynı saatte ekranlara düşecek (16.30).

ABD'de ikinci el konut satışları ve Conferans Board öncü göstergeler verileri izlenecek (18.00). 

Haftanın son verisi Baker Hughes sondaj kule sayıları olacak (21.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın