Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Yeni Hafta Kritik Veriler ve Yoğun Gündem İçeriyor! Enflasyon Raporu, PPK Özeti ve Faiz Kararları

Piyasalarda Yeni Hafta Kritik Veriler ve Yoğun Gündem İçeriyor! Enflasyon Raporu, PPK Özeti ve Faiz Kararları

Yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksi, ekonomik güven endeksi, dış ticaret, yabancı ziyaretçi sayıları, hizmet üretici fiyatları verileri takip edilecek.

Yurt içinde öne çıkan diğer gündem maddeleri Hazine ihaleleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) 'Enflasyon Raporu' ve Para Politikası Kurulu (PPK) özeti olacak.

Yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksleri (PMI), ABD'de GSYH, dayanıklı mal siparişleri, S&P Case Shiller konut fiyatları, ticaret rakamları, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya'da ifo ve GfK endeksleri, enflasyon , Avustralya'da enflasyon, Japonya'da Tokyo bölgesi enflasyonu, işsizlik oranı, perakende satışlar öne çıkıyor.

Başta Avrupa Merkez Bankası(ECB), Japonya Merkez Bankası(BoJ), Kanada Merkez Bankası(BoC) ve Brezilya Merkez Bankası(BCB) gibi majör merkez bankaları olmak üzere, Kazakistan, Tacikistan, Macaristan, Gürcistan, Namibya, Kosta Rika, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Kolombiya merkez bankalarının kararları izlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftaya başlarken, yoğun veri akışının yanı sıra, Enflasyon Raporu, PPK özeti ve faiz kararları izlenecek. 24 Ekim Pazartesi, yurt içi gündemde neler var?

Haftaya başlarken, yoğun veri akışının yanı sıra, Enflasyon Raporu, PPK özeti ve faiz kararları izlenecek. 24 Ekim Pazartesi, yurt içi gündemde neler var?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. Türkiye’deki finansal kuruluş yöneticilerinin, iş durumlarıyla ilgili olarak yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri ve geleceğe yönelik beklentilerini yansıtan endeks en son 1,5 puan aşağı gelerek 166,8 seviyesine inmişti (10.00).

Hazine, 10 yıllık sabit kuponlu yeni tahvilin satışını gerçekleştirecek. Önceki 10 yıllık tahvilin en son düzenlenen ihalesinde ortalama faiz yüzde 11,27 seviyesinde oluşmuştu.

24 Ekim Pazartesi, yurt dışı gündemde neler var?

24 Ekim Pazartesi, yurt dışı gündemde neler var?

Avustralya Merkez Bankası(RBA) Başkan Yardımcısı Christopher Kent, 2022 Commonwealth Bank Küresel Piyasalar Konferansı'nda konuşacak (01.05).

Haftaya Avustralya ve Japonya'dan gelecek öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileriyle başlanacak (01.00, 03.30).

Tayvan'dan sanayi üretimi, perakende ve toptan satışlar, işsizlik oranı verileri aynı saatte yayımlanacak (11.00).

Bölgede tek faiz kararı Kazakistan Merkez Bankası'ndan (NBKZ) gelecek. NBKZ, en son toplantısında faizi yüzde 14,50 seviyesinde sabit tutmuştu (12.00).

Malezya, Singapur, Tayland ve Yeni Zelanda piyasaları kapalı olacak.

Tayvan, ABD Ulusal Demokrasi Vakfı'nın Dünya Demokrasi Hareketi zirvesine ev sahipliği yapacak. Zirve üç gün sürecek.

Avrupa piyasalarında da takip edilecek veriler öncü PMI olacak. Sırasıyla Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere için PMI rakamları ekranlara düşecek (10.15, 10.30, 11.00, 11.30).

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, Berlin'de 'Ukrayna'yı Yeniden İnşa Et' başlıklı 5. Alman-Ukrayna İş Forumu'nda konuşacaklar (13.00).

Meksika'da Ekim ayının ilk 15 günü için enflasyon rakamları açıklanacak. Eylül ayının ilk 15 günü enflasyonda artış aylık yüzde 0,41 olurken, yıllık yüzde 8,76 olarak gelmişti (14.00).

Şili'nin üretici enflasyonu rakamları gelecek. Üretici fiyatları en son aylık yüzde 0,5 düşerken, yıllık yüzde 17,2 artış göstermişti (15.00).

ABD'de bölgesel endekslerden olan Chicago Fed ulusal aktivite endeksi açıklanacak (15.30).

Günün son öncü PMI rakamları ABD'den gelecek (16.45).

25 Ekim Salı, yurt içi gündemde neler var?

25 Ekim Salı, yurt içi gündemde neler var?

TCMB, kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini duyuracak. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işyerlerinin kapasitesi en son yüzde 77,4 seviyesinde gerçekleşmişti. Reel kesim güven endeksi ise 99,9 puan ile 100 buaz eşiğinin hemen altında açıklanmıştı (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksi verilerini yayımlayacak. En son üç endekste de artış yaşanmıştı (10.00).

TÜİK'in açıklayacağı diğer veri ise motorlu kara taşıtları istatistikleri olacak (10.00).

Hazine, 539 günlük sabit kuponlu tahvil ile 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvilin yeniden satışını gerçekleştirecek.

25 Ekim Salı, yurt dışı gündemde neler var?

25 Ekim Salı, yurt dışı gündemde neler var?

Güney Kore'de en son 91,4 seviyesine yükselen tüketici güven endeksinin yeni rakamı gelecek (00.00).

Güney Doğu Asya'nın önemli finans merkezlerinden olan Singapur'da enflasyon rakamları yayımlanacak. Ülkede enflasyon en son aylık yüzde 0,9 artışla yıllık yüzde 7,5 seviyesine kadar yükselmişti (08.00).

Bölgede tek faiz kararı Tacikistan Merkez Bankası(NBT) tarafından açıklanacak.

Hong Kong'un dış ticaret rakamları yayımlanacak (11.30).

İspanya'da üretici enflasyonu rakamları yayımlanacak. Üretici fiyatları en son aylık yüzde 2,8 artışla yıllık yüzde 41,8 seviyesine kadar çıkmıştı (10.00).

Bölgede en önemli veri Almanya Ekonomi Araştırma Enstitüsü(ifo) tarafından açıklanacak endeksler olacak. En son ifo iş ortamı endeksi 84,3, cari durum endeksi 94,5, beklenti endeksi 75,2 seviyesine inmişti (11.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti ve Parasal Analiz İcra Direktörü Huw Pill, konuşma yapacak (11.55).

Günün faiz kararı Macaristan Merkez Bankası(MNB) tarafından açıklanacak (15.00).

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Berlin'de Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşası konulu bir konferansa ev sahipliği yapacaklar.

Avrupa Birliği(AB) enerji bakanları Lüksemburg'da bir araya gelecekler.

Meksika'da ekonomik aktivite endeksi açıklanacak. Endeks en son aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 1,3 yukarı gelmişti (14.00).

Aynı saatte Brezilya'dan FGV tüketici güven endeksi verisi gelecek. Tüketici güven endeksi en son 89,0 seviyesine çıkmıştı.

Brezilya'da Ekim ayının ilk 15 günü için enflasyon rakamları yayımlanacak (15.00).

ABD'nin bölgesel endekslerinden olan Philadelphia Fed imalat dışı aktivite endeksi duyurulacak (15.30).

ABD'de iki konut verisi aynı anda ekranlara düşecek. S&P Case Shiller ve FHFA tarafından konut fiyatları verileri yayımlanacak (16.00).

ABD'den gelecek bir diğer endeks Conferance Board tüketici güven endeksi olacak (17.00).

Günün son verisi olarak API petrol ve petrol ürünleri stokları takip edilecek (23.30).

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog görüşecek.

26 Ekim Çarşamba, yurt içi gündemde neler var?

26 Ekim Çarşamba, yurt içi gündemde neler var?

TÜİK, 2021 yılına ilişkin Çevre Koruma Harcama İstatistikleri raporunu yayımlayacak (10.00).

Akbank, ERDEMİR, TAV Havalimanları, Tekfen Holding, TOFAŞ ve Türk Traktör'ün üçüncü çeyrek finansal raporlarını açıklamaları bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Ekim Çarşamba, yurt dışı gündemde neler var?

26 Ekim Çarşamba, yurt dışı gündemde neler var?

Güney Kore'nin iş dünyası güven endeksi günün ilk verisi olacak. Endeks en son 75 puana kadar gerilemişti (00.00).

Japonya'da hizmet sektörü üretici fiyatları verileri gelecek. Endeks en son aylık yüzde 0,2 düşüşle yıllık yüzde 1,9'a inmişti (02.50).

Bölgede günün en önemli verisi Avustralya enflasyon rakamları olacak. Çeyrek dönemler için açıklanan tüketici fiyatları için en son gelen ikinci çeyrek rakamında dönemsel yüzde 1,8, yıllık yüzde 6,1 artış yaşanmıştı (03.30).

Singapur'da sanayi üretimi verileri yayımlanacak (08.00)

Fransa'dan tüketici güven endeksi gelecek. Endeks en son 79 seviyesinde açıklanmıştı (07.45).

Euro Bölgesi'nin parasal veriler raporu yayımlanacak (11.00).

İngiltere Hazinesi, 7 yıllık tahvil ihalesi ile borçlanmaya çıkacak. En son 7 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 1,955 seviyesinde oluşmuştu (12.05).

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Aynı saatte Brezilya'dan inşaat maliyetleri ve inşaat sektörü güven endeksi verileri gelecek.

Brezilya'dan beklenen bir başka veri üretici fiyatları olacak. Ülkede en son yüzde 3,11 düşüşle yüzde 12,16'ya kadar gerileyen üretici fiyatlarının yeni rakamları takip edilecek (15.00).

ABD'de ticaret ve toptan stok verilerinin öncü rakamları yayımlanacak (15.30).

Günün beklenen faiz kararı Kanada Merkez Bankası(BoC) tarafından açıklanacak. Son 5 toplantısında faizi toplam 300 baz puan artıran BoC'un yeni hareketi yakından izlenecek (17.00).

ABD'de yeni konut satışları rakamları yayımlanacak. Yeni konut satışlarında en son yüzde 28,8 gibi beklenmedik bir artış yaşanmıştı (17.00).

Her çarşamba olduğu gibi DoE tarafından petrol ve petrol ürünleri stokları açıklanacak (17.30).

ABD Hazinesi, 5 yıllık tahvil ile borçlanacak. En son 5 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 4,228'e kadar çıkmıştı (20.00).

27 Ekim Perşembe, yurt içi gündemde neler var?

27 Ekim Perşembe, yurt içi gündemde neler var?

TÜİK, 5 alt endeksin (Tüketici %20, reel kesim %40, hizmet %30, perakende ticaret %5 ve İnşaat %5) bileşiminden oluşan ekonomik güven endeksini açıklayacak (10.00).

TÜİK'in açıklayacağı diğer veriler dış ticaret ve turizm istatistikleri olacak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yılın son 'Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. Bir önceki raporda enflasyon tahminini bu yıl için yüzde 60,4, gelecek yıl için yüzde 19,2 olarak açıklayan TCMB'nin yeni tahminleri izlenecek. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, raporla ilgili bir sunum yapacak (10.30).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını duyuracak (11.00).

TCMB, 20 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

27 Ekim Perşembe, yurt dışı gündemde neler var?

27 Ekim Perşembe, yurt dışı gündemde neler var?

Güney Kore'de üçüncü çeyreğin ilk GSYH rakamları yayımlanacak. Ülkede GSYH ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 2,9 büyüme göstermişti (02.00).

Japonya'dan gelecek olan haftalık menkul kıymet verilerinin ardından, Yeni Zelanda ANZ iş dünyası güven endeksi açıklanacak (02.50, 03.00).

Avustralya'dan üçüncü çeyrek döneme ilişkin ithal fiyat verileri gelecek. İthal fiyatlarda en son dönemsel yüzde 4,3, yıllık yüzde 10,1 artış yaşanmıştı (03.30).

Japonya Hazinesi, 2 yıllık tahvil ihalesine çıkacak. Önceki 2 yıllıkta ortalama faiz yüzde -0,046 seviyesinde gelmişti (06.30).

Almanya'da tüketicilerin bir sonraki aya ilişkin beklentilerini yansıtan GfK tüketici güven endeksi açıklanacak. Endeks en son -42,5 seviyesine kadar gerilemişti (09.00).

Avrupa'nın en yüksek işsizlik oranına sahip olan ülkesi İspanya'dan üçüncü çeyrek rakamları gelecek. Ülkede işsizlik oranı 2020 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 16,26 ile zirve gördükten sonra düşüşüne başlamış ve en son yüzde 12,48'e kadar inmişti (10.00).

İtalya'dan önce tüketici ve iş dünyası endeksleri, ardından sanayi ciroları gelecek (11.00, 12.00).

Günün en önemli gündem maddesi olan Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı açıklanacak. En son toplantısında 75 baz puan faiz artıran ECB'nin bu toplantıda da benzer bir oranda artışa gideceği tahmin ediliyor (15.15).

ECB kararının ardından her zaman olduğu gibi Başkan Christine Lagarde'ın basın toplantısı takip edilecek (15.45).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) İhtiyati Düzenleme Başkan Yardımcısı ve İhtiyati Düzenleme Kurumu İcra Kurulu Başkanı Sam Woods, Mansion House'da konuşma yapacak (18.30).

Günün ilk saatlerinde Brezilya Merkez Bankası(BCB) faiz kararını duyuracak. BCB, enflasyondaki düşüşe bağlı olarak olarak son toplantısında faizi yüzde 13,75 seviyesinde tutmuştu (00.30).

Meksika'nın dış ticaret rakamları açıklanacak (14.00).

Brezilya'da FGV sanayi sektörü güven endeksi açıklanacak. Endeks en son 99,4 ile 100 puan eşiğinin hemen altında kalmıştı (14.00).

Brezilya'dan gelecek bir diğer veri işsizlik oranı olacak (15.00).

Şili Merkez Bankası(BCC), 12 Ekim tarihli faiz toplantısının tutanaklarını açıklayacak (15.00).

ABD'den günün en önemli verisi olan üçüncü çeyrek GSYH'nin ilk rakamları gelecek (15.30).

ABD'den aynı saatte gelecek diğer veriler işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişleri olacak.

Her perşembe olduğu gibi ABD doğal gaz stokları verisinin ardından, bölgesel verilerden Kansas City imalat endeksi takip edilecek (17.30, 18.00).

Kanada Hazinesi 30 yıllık, ABD Hazinesi ise 7 yıllık tahvillerle borçlanmaya çıkacaklar (19.00, 20.00).

Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa, Ülkesinin borcunu görüşmek üzere Paris Kulübü ile bir araya gelecek.

28 Ekim Cuma, yurt içi gündemde neler var?

28 Ekim Cuma, yurt içi gündemde neler var?

TÜİK, hizmet üretici fiyatlarını yayımlayacak. Endeks en son yüzde 97,20 ile üç hane sınırına dayanmıştı (10.00).

TÜİK aynı saatte bitkisel üretim ikinci tahmini ve katı yakıtlar istatistiklerini de duyuracak.

28 Ekim Cuma, yurt dışı gündemde neler var?

28 Ekim Cuma, yurt dışı gündemde neler var?

Günün ilk verisi Yeni Zelanda'dan gelecek olan ANZ-Roy Morgan tüketici güven endeksi olacak. Endeks en son 85,4 seviyesinde açıklanmıştı (00.01).

Japonya'da Tokyo bölgesi için tüketici enflasyonu yayımlanacak. Ülke geneli için öncü gösterge olan Bölgede gıda hariç tüketici fiyatları yüzde 2,8 artışla hedefin üzerinde kalmaya devam etmişti (02.30).

Yine Japonya'dan işsizlik oranı, perakende satışlar ve Ekim ayının ilk 10 günü için ticaret rakamları gelecek (02.30, 02.50).

Japonya Merkez Bankası(BoJ), 'Görünüm Raporu'nu açıklayacak (02.50).

Avustralya'da çeyrek dönemlerde açıklanan üretici fiyatlarının üçüncü çeyrek rakamları açıklanacak. Üretici enflasyonu ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 1,4, yıllık yüzde 5,6 yukarı gelmişti (03.30).

Bölgede beklenen karar Japonya Merkez Bankası(BoJ) tarafından açıklanacak; BoJ faiz kararını ve makro ekonomik tahminlerini duyuracak. BoJ, 6 yıldır faizi yüzde -0,10 seviyesinde tutuyor (06.00).

Fransa'nın üçüncü çeyrek için öncü GSYH verileri yayımlanacak. Ülkede ikinci çeyrekte ekonomi bir önceki döneme göre yüzde 0,5, yıllık yüzde 4,2 büyüme göstermişti (08.30).

Fransa'dan veri akışı tüketici harcamaları, üretici fiyatları ve öncü tüketici fiyatları verileriyle devam edecek (09.45).

İspanya'da öncü enflasyon ve GSYH rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (10.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından piyasa profesyonelleri arasında gerçekleştirilen anket sonuçları açıklanacak (11.00).

Aynı saatte İtalya'nın üretici enflasyonu rakamları gelecek. İtalya'dan gelecek diğer enflasyon rakamı olan tüketici fiyatları ise bir saat sonra açıklanacak.

Euro Bölgesi için güven endeksleri yayımlanacak (12.00).

Rusya Merkez Bankası(CBR), faiz kararını açıklayacak. Kararın ardından Başkan Elvira Nabiullina, basın toplantısı gerçekleştirecek (13.30, 15.00).

Bölgede günün en önemli verisi Almanya'nın nihai enflasyon rakamları olacak. 6 Eyaletten gün boyu gelecek rakamların ardından Ülke geneli için rakamlar ekranlara düşecek (15.00).

Avrupa'da hafta bitimiyle birlikte yaz saati uygulaması sona erecek.

Bölgede ilk veriler Brezilya için IGP-M fiyat endeksi, hizmet sektörü ve ticaret güven endeksleri olacak (14.00).

Şili'nin sanayi üretimi ve perakende satış verileri yayımlanacak (15.00).

ABD'den gelecek ilk veri kişisel gelir ve harcamalar olacak. Bir önceki dönemde kişisel gelirler yüzde 0,3, harcamalar ise yüzde 0,4 artış göstermişti. Fed tarafından gösterge olarak takip edilen çekirdek PCE aylık yüzde 0,6 artarken, yıllık artış yüzde 4,9 olmuştu (15.30).

Aynı saatte ABD istihdam maliyetleri ile Kanada'nın aylık GSYH rakamları da gelecek.

Michigan tüketici güven endeksi, bekleyen konut satışları, ABD'den beklenen diğer veriler olacak (17.00).

Her hafta cuma günü olduğu gibi Baker Hughes sondaj kule sayıları açıklanacak (20.00).

Haftanın son faiz kararı Kolombiya Merkez Bankası'ndan (Banrep) gelecek. Banrep, en son faizde 100 baz puan artış gerçekleştirmişti (21.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın