Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler Neler?

Piyasalarda Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler Neler?

Yurt içinde iş gücü istatistikleri ve Hazine ihaleleri takip edilirken, yurt dışında ZEW endeksi ve merkez bankası yetkililerinin konuşmaları takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya Rus saldırılarına karşılık vermesi için gereken askeri teçhizatın sağlanmasını kolaylaştırmayı hedefleyen 2022 Ukrayna Demokrasi Savunması Ödünç Verme ve Kiralama Yasası’nı imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılmasının onlarca yıl alacağını ifade ederek, coğrafi olarak Avrupa’da bulunan ve değerlerini paylaşan ülkeleri AB’ye bağlamanın bir yolu olarak “Avrupa siyasi topluluğu” önerisinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yaptığı görüşmede, Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne getirmeye hazırlandığı yasak konusunda ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, önümüzdeki FOMC toplantılarından birinde 75 baz puanlık faiz artırımına gidilmesini 'düşük olasılık' olarak tanımladı.

Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 56 aşağı geldi.

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, G7 Ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere 19-20 Mayıs tarihlerinde Almanya’ya gidecek.

ABD Kongresi'nde yer alan Demokratlar, Ukrayna'ya yardımın artırılmasına yönelik bir teklif üzerinde anlaştılar.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımlayacak.

Mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 10,7 olarak açıklanmıştı (10.00).

Aynı saatte TOBB, Nisan ayı sanayi kapasite raporlarını açıklayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Açılış Programı'na katılacak (10.30).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılacak (12.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), finans dışı firmaların net döviz pozisyonu rakamlarını açıklayacak (14.30). 

TBMM Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak (15.00).

Hazine, 6 yıl vadeli değişken faizli tahvili yeniden satışa sunarken, 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil için ilk kez ihaleye çıkacak. Hazine ayrıca 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya gelecek (16.30). 

Borsa İstanbul'da şirketlerin ilk çeyrek mali tablolarını açıklamaları için süre sona eriyor.

Hollanda'da Mart ayında son 46 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyon için Nisan ayı rakamları takip edilecek.

Hollanda'da Mart ayında son 46 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyon için Nisan ayı rakamları takip edilecek.

Enflasyon Mart ayında yüzde 9,7 olmuştu. Aynı saatte imalat sanayi üretimi ve satış rakamları da gelecek (07.30). 

İtalya'nın Mart ayı sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Sanayi üretimi bir önceki ay aylık bazda yüzde 4,0, yıllık bazda yüzde 3,3 artış göstermişti (11.00). 

Avrupa'da günün ön önemli verisi yatırımcıların ekonomiye bakışını yansıtan ZEW ekonomik beklenti ve cari endeksleri olarak takvimde yer alıyor. Nisan ayında -41,0 olarak açıklanan ZEW beklenti endeksi ile -30,8 olarak açıklanan ZEW cari koşullar endeksi Mayıs ayı rakamları izlenecek (12.00). 

İngiltere Hazinesi 11 yıllık yeşil tahvil, Almanya Hazinesi 5 yıllık Bobl tahvil ihraç edecek (12.05, 12.30). 

ABD'de KOBİ'lerin durumunu gösteren NFIB küçük işletmeler güven endeksi Nisan ayı raporu açıklanacak. Endeks bir önceki ay 93,2 seviyesinde açıklanmıştı (13.00).

New York Fed Başkanı John Williams, National Association for Business Economics (NABE) ve Deutsche Bundesbank tarafından Almanya'nın Eltville am Rhein kentinde düzenlenen NABE/Bundesbank Uluslararası Ekonomi Sempozyumu'nun açılış  konuşmasını yapacak (14.40).

Avrupa'da günün tek faiz kararı Romanya Merkez Bankası(NBR) tarafından açıklanacak. NBR, iki toplantı 25'er, iki toplantı 50'şer olmak üzere üst üste 4 toplantısında da faiz artırımına gitmişti(15.00).

ABD Hazinesi'nin 3 yıllık tahvil ihalesi de piyasalar tarafından yakından izlenecek. Bir önceki 3 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 2,738 seviyesinde oluşmuştu (20.00).

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Minnesota Ekonomi Kulübü'nde konuşacak (20.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, IESE Business School/Navarra Üniversitesi tarafından düzenlenen IESE 17. Bankacılık Sektörü Toplantısında konuşacak (20.20).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Atlanta Fed Finansal Piyasalar Konferansında 'Para Politikası ve Finansal İstikrar Zorlukları' paneline katılacak (22.00).

ABD'den günün son verisi ise petrol işlemcileri tarafından yakından takip edilen API petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (23.30).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın