Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Gündemde Siyasi Gelişmeler Var: Gün İçinde Fiyatlamalara Hangi Veriler Yön Verecek?

Piyasalarda Gündemde Siyasi Gelişmeler Var: Gün İçinde Fiyatlamalara Hangi Veriler Yön Verecek?

Yurt içinde günün verileri konut piyasasından olacak; Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) konut satışları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) konut fiyatları verilerini açıklanacak.

Yurt dışında İngiltere enflasyon rakamlarının yanı sıra ABD perakende satışlar, sanayi üretimi verileri yakından takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya’nın düzenlediği füze saldırılarının ardından Ukrayna’da yaklaşık 7 milyon hanenin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Rusya’nın düzenlediği füze saldırılarının ardından Ukrayna’da yaklaşık 7 milyon hanenin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Rus petrol şirketi Transneft’in sözcüsü İgor Demin, Ukrayna’nın, Macaristan’a giden Rus petrolünün sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi’ni acil olarak toplantıya çağırdı. 

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Polonya’ya iki Rus füzesinin düştüğünü dair basında çıkan haberlerin farkında olduklarını fakat henüz bu haberleri doğrulayamayacaklarını açıkladı.

Yurt içi gündemde öne çıkanlar neler?

Yurt içi gündemde öne çıkanlar neler?

Bloomberg HT tarafından öncü tüketici güven, beklenti ve eğilim endeksleri açıklanacak (09.55).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını yayımlayacak. Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu en son 162,9 milyar dolar olarak açıklandı. Piyasalar tarafından daha öncelikli takip edilen 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemeleri 43,6 milyar dolar oldu(10.00). 

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), konut satış istatistiklerini açıklayacak. En son konut satışları yıllık yüzde 22,9 aşağıda 113 bin 402 adet olarak açıklandı (10.00). 

Günün diğer konut verisi TCMB tarafından açıklanacak olan konut fiyatları olacak. Konut fiyatlarında artış sürdü ve yüzde 184,64 seviyesine ulaştı (14.30).

Yurt dışı gündemde öne çıkanlar neler?

Yurt dışı gündemde öne çıkanlar neler?

Avrupa'da günün en önemli verisi İngiltere'nin enflasyon rakamları olacak. Tüketici fiyatları en son aylık yüzde 0,5 artışla yeniden yıllık yüzde 10 seviyesinin üzerine geldi. Üretici fiyatlarında ise girdi olarak yüzde 20,0, çıktı olarak yüzde 15,9 yıllık artış kaydedildi (10.00). 

İtalya'nın Ekim ayına ilişkin nihai tüketici fiyatları verileri yayımlanacak (12.00). 

İngiltere'den gelecek bir diğer veri ONS konut fiyatları olacak. ONS tarafından hesaplanan konut fiyatlarında yıllık artış en son yüzde 13,6 seviyesinde gerçekleşti (12.30). 

İngiltere Hazinesi 3 yıllık, Almanya Hazinesi 15 tahvil ihracına çıkacak (13.05, 13.30). 

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (15.00).

İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos, Finansal Piyasalar Birliği'nin (AMF) yıllık toplantısında konuşacak (16.00).

ABD'de perakende satışlar ve ithal fiyatlar verileri aynı saatte yayımlanacak. Perakende satışlarda en son bir değişim yaşanmazken, ithal fiyatlarında yüzde 1,4 artış kaydedildi (16.30). 

Aynı saatte Kanada'dan enflasyon rakamları ekranlara düşecek. Kanada'nın tüketici fiyatlarında en son aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 6,9 artış görüldü.

ABD'den takip edilecek diğer önemli veriler sanayi üretimi ve kapasite kullanımı olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,4 artarken, kapasite kullanım oranı yüzde 80,3 olarak açıklandı (17.15). 

New York Fed Başkanı John Williams, 2022 ABD Hazine Piyasası Konferansı'nda konuşacak (17.50).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Frankfurt Avrupa Okulu'nun 20. yıldönümü nedeniyle konuşma yapacak(18.00).

ABD Merkez Bankası(Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Meclis Finansal Hizmetler Komitesinde bir gün önce Senato'da yaptığı sunumu tekrarlayacak (18.00).

ABD'nin diğer verileri işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi, DoE petrol ve petrol ürünleri stokları ile sermaye hareketleri olacak (18.00, 18.30, 24.00). 

Ayrıca ABD Hazinesi'nin 20 yıllık tahvil ihalesi de yakından takip edilecek. En son 20 yıllık tahvilin faizi yüzde 4,395 seviyesine kadar çıktı (21.00).

ABD Merkez Bankası(Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Arizona Eyalet Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte ekonomik görünüm hakkında konuşacak (22.35).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, Meclis Komitesine konuşacak.

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi sırasında  ikili görüşme gerçekleştirecekler.

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Emlak Konut GYO AŞ,İstanbul Ümraniye İnkılap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin sözleşmesini, yüklenici Kiler GYO AŞ & BİSKON Yapı AŞ İş Ortaklığı ile imzaladı.

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, önlisansları alınmış dört projeden toplam 55 MWe GES kapasitesine karşılık 82,5 MWp güçte santral kurulmasını planlıyor.

MİA Teknoloji AŞ, Tiga Bilgi Teknolojileri AŞ ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

MİA Teknoloji AŞ iştiraki Tripy Mobility Teknoloji AŞ, 9,24 milyon TL tutarında elektrikli bisiklet siparişi verdi.

MİA Teknoloji AŞ, Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada Eyaleti'nde kurulan Metatiative LLC firmasına %29 oranla pay sahibi olarak katıldı.

Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama AŞ, 4 Ekim 2022 – 15 Kasım 2022 tarihleri arasında yurtiçinde; Eskişehir Vega AVM, İstanbul 212 Outlet AVM ve İzmir Agora AVM konumlarında 3 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi.

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Grıd Technologıes LLC unvanlı şirketi kurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın