Görüş Bildir
Haberler
Pandemiye Rağmen İzledik! Sinemaseverlere Rüzgar Gibi Geçen 2021'de En Çok İzlenen Yerli ve Yabancı Filmler

Pandemiye Rağmen İzledik! Sinemaseverlere Rüzgar Gibi Geçen 2021'de En Çok İzlenen Yerli ve Yabancı Filmler

claude cahun
11.01.2022 - 11:20

Box Office Türkiye, 2021 yılı sinema raporunu yayımladı. Geçtiğimiz yıl 26 hafta boyunca vizyona 203 yeni film girdiği, bunlardan 125 tanesinin yabancı, 78 tanesinin ise yerli film olduğu ifade edilen raporda 2021 yılının en çok izlenen yerli ve yabancı 10 yapımı, izlenme sayılarıyla birlikte sıralandı. İşte detaylar; 

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.  

Kaynak: https://boxofficeturkiye.com/haber/bo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce yerli filmler:

10. Seni Bulacam Oğlum! - 40.055

10. Seni Bulacam Oğlum! - 40.055

Seni Bulacam Oğlum!, birlikte biriktirdikleri paraları alıp ortadan kaybolan arkadaşının peşine düşen bir adamın hikayesini konu ediyor. Yakın arkadaş olan İskender ve Ertan, gece gündüz çalışarak para biriktirir. Ancak bir gün İskender, biriktirilen tüm parayı alarak ortadan kaybolur. Onca emek vererek biriktirdiği paralardan olan Ertan için tek kötü sürpriz bu değildir. İskender, ortadan kaybolmadan önce tehlikeli bir tefeci olan Cengiz’in de aralarında olduğu birkaç kişiden borç alıp, bunları Ertan’a yıkmıştır. Kendi parasını kaybettiği yetmezmiş gibi bir de parasını isteyen alacaklılar ile uğraşmak zorunda kalan Ertan’ın İskender’i bulmaktan başka çaresi yoktur. İskender’i bulmak için yola koyulan Ertan, yolda karşısına çıkan insanların da yardımı ile adım adım İskender’e yaklaşır.

9. Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi - 46.132

9. Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi - 46.132

Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi, hırsızların elinden kurtulmayı başaran canlı kuklaların yeni maceralarını konu ediyor. Yaşanan hırsızlık olayının Müşfik, canlı kuklaları evde tak başına bırakmak istemez ve onları birlikte iyi vakit geçireceklerini düşündüğü Aslı'nın yanına götürür. Sevecen bir kız olan Aslı ile kuklalar oldukça iyi anlaşırlar. Ekip, hep birlikte ormana kamp yapmaya gider. Ancak Behçet ve Riko'da kuklaları ele geçirmek için onların peşinden ormana gitmiştir. Aslı ve kuklalar, Bekir ve Riko'nun amacına ulaşmasını engellemeyi başarabilecek midir?

8. 4N1K Düğün - 46.698

8. 4N1K Düğün - 46.698

4N1K Düğün, düğüne saatler kala hafızasını kaybeden sevgilisinin aşkını tekrar kazanmaya çalışan genç bir adamın hikâyesini konu ediyor. Bir süredir birlikte olan Yaprak ve Ali, artık evlenmeye karar verir. Düğün günü gelip çattığında beklenmedik bir olay meydana gelir. Annesinin düğünden beklentisi yüzünden hayatı cehenneme dönen Yaprak, bir kaza geçirir ve hafızasını kaybeder. 17 yaşına geri dönen Yaprak, birkaç saat sonra dünya evine girecektir. Ali, nikaha saatler kala Yaprak’ın aşkını tekrar kazanmaya çalışır. Bu süreçte ona destek olan arkadaşları geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

7. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları - 61.207

7. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları - 61.207

Özel Çamlıca Lisesi öğrencileri Kıbrıs'ta düzenlenen geleneksel liselerarası yaz oyunlarına katılmaya hak kazanır. Okulun sahibi olan Pinti Lütfullah, yarışmaya katılacak öğrencileri fen bölümünden seçmeye karar verir. Hababam Sınıfı, seçilen dört öğrencinin kim olduğunu öğrendiklerinde vakit kaybetmeden bir plan yapar. Kıbrıs'a gidileceği gün, seçilen dört öğrenci yerine uçakta Yakışıklı, Racon, Format ve Dede Kıbrıs bulunur. Yarışma ile ilgilenmeyen ekibin tek amacı güzel bir tatil geçirebilmektir. Ancak bu yarışma Hababam'ın arkadaşlığın ve birlik olmanın ne demek olduğunu anlamalarını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 15/07 Şafak Vakti - 120.706

6. 15/07 Şafak Vakti - 120.706

15/07 Şafak Vakti, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnen insanların hikâyesini konu ediyor. Pastane işleten Cevdet, siparişlerini yetiştirmeye çalışırken köprüde darbecilerle karşı karşıya kalır. Darbecilerin karşısında yer alan Cevdet'in yolu bu sırada işine yetişmeye çalışan güvenlik görevlisi Güray, köprüde küçük kızıyla sıkışıp kalan Mustafa ve diğer vatandaşlarla kesişir. Cevdet köprü üzerinde darbecilere karşı direnirken, oğlu Yusuf da Çengelköy’de mahalledekiler ve güvenlik görevlileriyle birlikte darbecilere karşı mücadele eder. Bu sırada doktor Aysel, darbeciler tarafından vurulan insanları kurtarmak için çabalar.

5. İstanbul Muhafızları: Yüzyılın Muhafızları - 149.814

5. İstanbul Muhafızları: Yüzyılın Muhafızları - 149.814

İstanbul Muhafızları: 100 Yılın Muhafızları, tarihin akışını değiştirmeye çalışan Gürgen ile Azmi'yi engellemeye çalışan İstanbul Muhafızları'nın hikayesini konu ediyor. Zamanda yolculuk yapan Gürgen ile Azmi, 1920 senesine ışınlanır. Onların bu maceraya atılmalarının nedeni, 23 Nisan’da toplanacak Meclis’i engellemek ve tarihin akışını değiştirmektir. İstanbul'un olmasını engelleyecek olan bu plan, İstanbul Muhafızları'na da gerek duyulmamasına neden olacaktır. Gürgen ve Azmi'nin peşinden 1920 yılına ışınlanan İstanbul Muhafızları, ikilinin planlarını engellemek için zorlu bir mücadeleye girişir.

4. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan - 216.606

4. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan - 216.606

Beladan uzak duramayan Altan ve isim benzerliğiyle mevzuya dahil olan Gürkan, bu sefer daha büyük bir bela olan Ali Kaptan'a bulaşır. Şeytan'ın yeryüzündeki gölgesi olarak nam salan Ali Kaptan'ın kendisine has işkence yöntemleri vardır. Başına gelen olaylardan sıyrılmaya çalışan ikili, uçkur belasına kendilerini daha beter durumların içinde bulur. Ali Kaptan'a hayatları pahasına borçlanan ikiliyi, Gürkan'ın aşiret reisi olan dayısı Ferruh kurtarmaya çalışacaktır.

3. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi - 381.993

3. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi - 381.993

Dayı: Bir Adamın Hikâyesi, sevilen bir kabadayının hayat hikâyesini konu ediyor. Henüz çocukken, adalet duygusu içine yerleşmiş olan, cesaretli ve merhametli bir adam, haylazlıklarından bıkan ailesi tarafından çalışması için köyden İstanbul'a gönderilir. Adam, kahvecilik yapan köylüleri Seyfi'nin yanında çalışmaya başlar. Bu süreçte yaşadığı olaylar sonucu adam kabadayılar alemine girer ve bir süre sonra bu dünyada zirveye yükselir.

2. Âkif - 653.664

2. Âkif - 653.664

İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sagir görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla birlikte yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilene Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aykut Enişte 2 - 676.376

1. Aykut Enişte 2 - 676.376

Aykut Enişte 2, sevdiği kadınla evlilik arifesindeyken kendisini türlü olayların içinde bulan Aykut'un hikâyesini konu ediyor. Aykut ile Gülşah evlilik hazırlığındadır. Gülşah'ı elinden kaçırmamaya kararlı olan Aykut, sevdiği kadınla evlenip, Atabeyoğlu Ailesi’nin damadı olacağı için oldukça heyecanlıdır. Ancak beklenmedik bir durum tüm planların alt üst olmasına neden olur. Ailenin eski eniştesi olan Talat'ın düğünden birkaç gün önce ortaya çıkması, tüm işleri karıştırır. İyi niyeti ve saflığı nedeniyle başına açılan belalardan kurtulmaya çalışan Aykut, Gülşah ile evlenmeyi başarabilecek midir?

Şimdi de yabancı filmler:

10. Luca - 274.0823

10. Luca - 274.0823

Luka, arkadaşı Aberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka'nın hikayesini konu ediyor. Küçük bir çocuk olan Luka, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luka bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşı Alberto paylaşır. Ancak çok geçmeden ikili hayatlarıyla ilgili önemli bir sırrı keşfeder. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.

9. Encanto - 295.987

9. Encanto - 295.987

Encanto, Kolombiya dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikâyesini konu ediyor. Encanto adı verilen sihirli yerde yaşayan Madrigal ailesinde bir kişi hariç her bir çocuk, kendisine özgü sihirli bir hediye ile kutsanır. Yalnızca Mirabel'in sihirli güçleri yoktur. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir tehlikedir ve ailenin yuvası tehdit edildiğinde onların tek umudu Mirabel olur.

8. The Matrix Resurrections - 308.422

8. The Matrix Resurrections - 308.422

Matrix Resurrections'la çifte gerçeklik dünyasına geri dönülüyor. Bay Anderson yeniden beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalır. Çünkü Anderson gerçekliğinin fiziksel mi yoksa zihinsel bir kurgu mu olduğunu anlayıp, kendisini gerçekten tanımak istemektedir. Thomas’ın...Neo’nun bildiği tek bir şey vardır; o da bir illüzyon dahi olsa Matrix'e girmenin ve çıkmanın tek yolunun seçimden ibaret oluşudur. Neo ne yapması gerektiğini çok iyi bilse de Matrix'in artık daha güvenli, güçlü ve tehlikeli olduğundan bihaberdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Boss Baby: Family Business - 331.715

7. The Boss Baby: Family Business - 331.715

Artık birer yetişkin olan Tim ve kardeşi Ted, zamanla birbirlerinden uzaklaşmıştır. Farklı yönlere savrulan iki kardeşten Tim evlenmiş ve bir çocuk babası olmuştur. Ted ise koruma fonu CEO’sudur. Süper anne Carol, süper zeki kızları Tabitha ve süper şirin yeğenleri bebek Tina ile birlikte banliyöde yaşayan Tim, hayatından oldukça memnundur. Amcası Ted’i örnek alan, onun yolundan gitmek isteyen Tabitha, gittiği Prestijli İleri Çocukluk Dönemi Acorn Merkezi’nde sınıf birincisidir. Ancak Tim kızının çok çalışmasından pek de memnun etmez çünkü çocukluğunu kaçırdığını düşünür. Bu sırada bebek Tina, Tabitha’nın gittiği okulun ve kurucusu olan Dr. Armstrong’un karanlık sırları olduğunu öğrenir. Tina’nın bu sırları ortaya çıkarmak üzere Baby Corp için gizli bir görevde olduğunu açıklamasıyla Tim ve Ted yeniden bir araya gelmek zorunda kalır.

6. Black Widow - 363.589

6. Black Widow - 363.589

Black Widow, büyük bir tehdide karşı, geçmişinden çıkıp gelen ailesiyle işbirliği yapmak zorunda kalan Black Widow'un hikâyesini konu ediyor. Natasha Romanoff, bilinen adıyla Black Widow'un geçmişiyle ilgili büyük bir komplo teorisi ortaya çıkar. Bu durum üzerine Natasha, hayatını karanlık tarafıyla yüzleşmek zorunda kalır. Herhangi bir şey tarafından durdurulması mümkün olmayan bir güç tarafından takip edilen Natasha, henüz Avenger olmadan kurduğu bozulmuş ilişkilerinin ve casus olarak geçmişinin üstesinden gelmek zorunda kalır.

5. Eternals - 379.265

5. Eternals - 379.265

“The Eternals”, insanlığın varoluşundan beri dünyayı koruyan, olağanüstü güçlere sahip bir grup kahramanın hikayesini konu ediyor. Deviantlar'ın artık tarihe karıştığı düşünülmektedir. Ancak insanlığın en eski düşmanı olan Deviantlar, beklenmedik bir şekilde geri döner. Bu durum insanlık için büyük bir tehlike oluşturur. Eternallar, insanlığı bir kez daha kurtarmak için yeniden bir araya gelmek zorunda kalırlar.

4. Dune - 610.601

4. Dune - 610.601

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

3. Venom: Let There Be Carnage - 668.752

3. Venom: Let There Be Carnage - 668.752

Venom adı verilen bir organizmanın taşıyıcısı olan Eddie Brock'un hikâyesinin anlatıldığı 'Venom' filminin 2. devam halkası olan yapımda, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ve  Shriek'in Venom ile mücadelesi konu ediliyor. Vücudunu paylaştığı Venom ile yaşamaya alışmaya çalışan Eddie Brock, artık eski hayatına geri dönmek ister. Venom tüm gününü kötü adamları döverek ve muazzam açlığını tatmin ederek geçirmek isterken, Eddie bir gazeteci olarak kariyerine yeniden başlamak için mücadele eder. Eddie, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ile röportaj yaparak kariyerini alevlendirmeyi planlar. Ancak onunla iletişime geçmesi Eddie'nin kendisini beklenmedik maceraların içinde bulmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Fast & Furious 9 - 959.767

2. Fast & Furious 9 - 959.767

Hızlı ve Öfkeli 9, geçmişinden gelen bir tehdide karşı mücadele etmek zorunda kalan Dom ve ekibinin hikayesini konu ediyor. Dominic Toretto’nun artık tek önceliği oğlu Brian’ı korumaktır. Oğlu ve Letty ile birlikte gözlerden uzak sakin bir yaşam süren Toretto, istese de geçmişinden kurtulamaz. Bu kez geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan Toretto, siber suçlu Cipher ile birlikte çalışan terk edilmiş kardeşi Jakob’a karşı savaşmak zorunda kalır. Ekibi ile yeniden bir araya gelen Dom, kardeşinin lideri olduğu dünyayı yıkacak olan planı durdurmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

1. Spider-Man: No Way Home - 1.849.954

1. Spider-Man: No Way Home - 1.849.954

Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok, kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor. Örümcek-Adam'ın kimliği ifşa edilerek onun ve sevdiklerinin hayatı, halkın gözü önüne serilir. Kendisini büyük bir kaosun ortasında bulan Peter, aynı zamanda suç ortakları olarak lanse edilen MJ ve Ned'in hayatının da olumsuz etkilenmesine şahit olur. Arkadaşların üniversiteye girme şanslarının yok olmasına seyirci kalmak istemeyen Peter, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım ister. Peter'ın yakarışından etkilenip ona yardım etmeyi kabul eden Strange, Unutma Büyüsü'nü yapmaya başlar. Ancak bu büyü, MJ, Ned, May ve Happy'nin de Örümcek-Adam'ın kim olduğunu unutmasına neden olacaktır. Arkadaşlarının kim olduğunu hatırlamasını, diğer kişilerin unutmasını isteyen Peter, Strange büyüyü yaparken parametreleri değiştirir. Ancak bu durum beklenmedik olaylara neden olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mahmut şen

yerlilere bak leş

Gordon Brown

Yerliler beş para etmez 🥱

sena sena

yerli olmak utanıyorum pöfff berbatlar. hele o dayı filmi varya dayı tamamen ramiz dayı çakması ve karakterden beslenen bir yapım. oyuncusu da iyi sömürdü r... Devamını Gör